Från storietimes till spinning

Idag var det åter igen dags för lite storietimes på biblioteket, det var ju ett bra tag sedan sist. Det var lika roligt som alltid... Dock är varken S eller Q så förtjusta i sagorna, utan de gillar mer danserna som är mellan varje berättelse! haha, så gulligt att se. Efter vi lånat lite xboxspel så körde vi vidare till D, jag lämnade tillbaka den pullover som jag lånade för ett par dagar sedan och eftger det var det dags för lite lek i parken. Som vanligt ville Q upp i gungan och där stannade han så gott som hela tiden. Efter parken körde vi hem, jag gjorde lite lunch till pojkarna och sen var det dags att traska iväg till skolan. Jag och Q lämnade av S och sen gick vi hemåt igen.

Väl hemma igen gav jag Q hans flaska och bäddade ner honom för naptime. Jag försökte göra mig en smoothie, men det misslyckades ganska så stort, så istället plockade jag fram juicemaskinen och försökte göra färsk juice på frukt istället... det misslyckades ganska stort det med! Inte min dag idag, haha! Jag gav upp allt och tog ett glas apelsinjuice istället. Lyckat var ordet!

Jag hade lite lugn och ro då S och J var i skolan, Q sov och mina VF var på kontoret. Men efter ett par timmar var pojkarna hemma igen och då med en kompis var och helt plötsligt så har jag fem pojkar i huset och självklart vaknar Q upp så fort de stora pojkarna kommer skrikande in i huset... GREAT! Meeeen, jag gillar mitt jobb och jag gillar mina boys och jag gillar mina VF! AWESOME!

Vi försökte beställa biljetter till en föreställning på teatern . Pinoccio (stavning), men dock lyckades vi inget vidare, så efter tre förksök gav vi upp och beslutade att vi få köra dit istället. När klockan började närma sig 18.00 tog jqg bilen till gymmet och gick på ett spinningpass. Jag saknar att varannan söndag gå på ett tvåtimmars långt spinningpass, jag saknar att cykla vasaspinningen, jag saknar helt enkelt spinning i mer än en timme.

När jag kom hem igen efter ett svettigt pass så stod lasagnen på bordet och det var bara till att hugga in. I feel like home! ;)

As healthy as it can be!

Och med den rubriken vill jag säga att jag nog aldrig har levt mer hälsosamt än vad jag gör här i staterna. Haha, ja det är konstigt, för jag trodde faktiskt att det skulle bli lite tvärtom. Men nej, det går faktiskt riktigt bra skulle jag vilja säga. Det är motion varje dag, nu säger jag inte att jag är och pumpar på gymmet varje dag. Utan det kan vara motion i form av lek med barnen, en promenad, joggingtur och såklart gymmet... jag mår bra! Jag har nog aldrig heller ätit så nyttigt som jag gör här över, nu säger jag inte heller att jag inte äter kakor för det gör jag (vi har några vänner som gör gudomligt goda kakor!!) kan ju knappast låta bli. Men jag äter också sallad(!) och andra nyttigheter som min bästaste värdmamma trycker i mig;) Så bara för att man flyttar till världens FETASTE land med en Donken runt varje hörn så betyder det inte att man inte kan äta nyttigt, för de har gott om sallader överallt på alla resturanger och liknanade. Det är bara det att amerikanska människor väljer att äta donken och annat onyttigt...
Så ja, jag lever ett ganska så hälsosamt liv här borta i det stora landet.

En liten uppdateri om dagen som gått:
Jag har nu gett upp hoppet om att någonsin komma upp i tid för at orka springa på morgonen. Jag har gjort några tappra försök och ställt klockan tidigt men när jag går uppför trappan och ser ut genom fönstret hur mörkt det är ute så vänder jag omedelbart och kryper ner under täcket igen. Hur som helst, jag vaknar upp vid 7.00 och gör mig iordning för dagen. Äter frukost och inväntar pojkarna. Ger dem frukost och plockar undan så mycket jag kan, tömmer halva diskmaskinen, klär på min tvååring, ger dem lite mer frukost, packar lunch, borsta tänderna, kör äldsta pojken till skolan.... fullt upp med andra ord. Kommer tillbaka till huset. Gör klart i köket, slänger ut soporna på gatan (sopdag!) och tar sedan med mig pojkarna ut och leker lite.

Vid 9.20 packar vi in oss i bilen och kör iväg mot gymmet. Lämnar pojkarna (Q och S) på kidsclub och mamma J går på ett yoga/pilatespass och jag kör gymmet. En timme senare hämtar vi upp pojkarna igen. Möter D på gymmet (au pair från colombia) vi pratar lite och bestämmer att vi på torsdag eftermiddag ska ha play date med ungarna! Skoj!! Det ser vi fram emot!:) Sen hem, jag och Q tar cykeln och cyklar till parken. Gullungen bara ÄLSKAR gungorna och vi hade det sådär otroligt roligt!! =D Efter en halvtimma cyklade vi hem igen, parkerade cykeln och packade åter igen in oss i bilen. Vi plockade upp J från skolan (han hade lunch) körde honom till frisören och sedan åt vi lunch på Scoobys. Tillbaka till skolan, lämna av S och J och sedan hemåt. Q sover middag. Jag tar bilen till Marianos för att handla lite frukt och grovt mjöl. Hemåt igen. Städerskorna är här. Jag tar det bara lugnt. Mamma J har besök av sin mormor och kusin. Alla lämnar huset förutom jag som vaktar Q.

Jag kollar min dator innan jag påbörjar dagens mellanmål. Mamma J vill att vi ska äta nyttigare, så därför plockar jag fram boken med mellanmål som min pappa skickade med i mitt paket (förhoppningsvis kan vi slopa snackset sakta men säkert!). Idag blev det då plättar med grovt mjöl och morötter i. Det var lätt som en plätt att göra (hihi). Dock äger denna familj inget rivjärn så jag fick använda potatisskalaren då jag skulle "riva"morötterna". Det funkade bra och bitarna blev ganska så lagom. Jag gjorde mina plättar så de var klara lagom tills pojkarna kom hem från skolan. De fick varsin för att prova och sen åt de några till av bara farten, så med andra ord så gillade de mina mörja plättar med morötter!

Jag städar undan i köket och påbörja nästa projekt; ost- och skinkpaj. Q vaknar upp och jag hämtar ner honom. Så mysigt när han vaknar då han är så kelen och bara vill gosa i famnen ett tag. Jag fortsätter med pajen och plötsligt ringer min telefon. Min värdpappa vill att vi loggar in på skype. De skypar oss och Q var helt exalterad över att se sin pappa i datorn, så otroligt söt! Enbart för skoj! Vi lägger på och jag fortsätter än en gång med pajen... någon/några (S och J) har ätit upp halva skinkan så det är inte så mycket kvar, men tillräckligt för min lilla paj i alla fall. Jag sätter in den i ugnen, vi kollar ett avsnitt av The Wiggles och sen är pajen klar och vi äter. Paj och SALLAD till middag, kan det bli bättre? Knappast! Jag städar undan lite i köket, mamma J tar det allra sista och jag slänger på mig träningskläderna och löparskorna och beger mig ut i mörkret.

Jag börjar med att springa mot 7 eleven och vidare down town, sedan mot biblioteket och runt omkring där på några gator, tillbaka downtown och runt på lite gator, vägen hemåt, skulle springa till skolan men kom en aning vilse, springer runt i en halvtimme utan att hitta skolan, springer ut till stora vägen och upptäcker att jag är mer än halvvägs till Mariano's, springer över tågrälsen till Mariano's, springer runt Mariano's och sedan hem. Avslutar sista biten med lite utfallssteg och sen var jag klar med dagens träning. Allt som allt sprang jag i en timme ungefär. Så går det när man är lite vilse emellanåt.

Tog en efterlängtad dusch och nu sitter jag här. Det var meningen att jag skulle mumsa i mig lite av min VITA chiklad idag, nu ikväll, men innan jag tänkte mig för så hade jag borstat mina tänder och det smakar så annorlunda efter att man gjort det, så jag sparar min choklad till imorgon istället!! :)

Nu blir det sängen! Har en känsla av att jag kommer sova riktigt gott ikväll!

de nya löparskorna!

Paket från Sverige!

Tack pappa för paketet som anlände idag!! <3 Jag ska lägga in chokladen i frysen så jag kan mumsa på den imorgon! Kan man bli annat än HAPPY när något sådant dyker upp? Nu väntar jag bara på bankkortet som ska komma denna veckan med och mammas paket som kommer om ett par veckor eller så.

Det har varit en helt okej eftermiddag/kväll, väldigt lugn! När klockan började närma sig 18.00 tog jag mitt oicka och pack och körde iväg till gymmet för lite spinning. Som jag har saknat det, I LOVE SPINNING! Jag skulle kunna hålla på för evigt, men det går ju inte. Jag saknar tvåtimmarsspinningen och jag hade definitivt viljat cykla vasaspinningen i år igen, men det är ju lite för sent nu, då jag antar att den redan varit.... men det kommer nog flera!

Och just nu sitter jag åter igen här och glor på Rules of the road, inget vidare roligt, men måste uppdatera lite!


Back to reality!

Jaha, då var det måndag igen och spring break is over, vilket betyder att vi återgår till de gamla rutinerna. Klockan ringde vid 06.00 idag, det var då meningen att jag skulle dra på joggingskorna och springa en runda, meeeeen, jag var ganska trött så jag låg kvar i sängen 15 minuter extra! Sen släpade jag mig upp ur sängen och gjorde lite nytta. Jag strök mina kläder som låg över hela rummet och hängde sedan in dem i min gaderob! Sen gjorde jag mig iordning och gick upp och åt lite frukost - youghurt och flingor (love it!). Sen var pojkarna uppe och det var dags för deras frukost. Vi åt frukost och efter det var det dags för äldsta pojken, J, att gå till skolan. Jag, Q och S var kvar hemma och efter att vi ätit klart frukosten och städat undan så letade vi fram S cykel uppe på vinden och sen tog vi ut den stora cykeln till mig och Q. Placerade Q i stolen och sen cyklade vi iväg till parken bredvid skolan. Vi lekte ett bra tag, Q verkligen ÄLSKAR gungorna och han tyckte inte det var roligt när vi var tvugna att cykla hem igen. Hur som helst vi cyklade hem och ställde in cyklarna i garaget. S var väldigt duktig på att påminna mig om att jag INTE skulle glömma bort att berätta för mamma J att han varit mycket duktig och hjälpsam hela dagen so far.. och det gjorde jag!

I alla fall, vi kom hem, ställde in cyklarna och tog istället bilen till Woodfield mall där vi skulle tillbringa lite tid i play arean. Det var inga som helst problem med att hitta till mallet. Vi kom dit, letade upp lekstället och sen tillbringade vi runt 40 minuter med att springa runt och leka. Sen var det dags att åka tillbaka hem och äta lunch. Nu var ända problemet att hitta hem igen. Kan jag hela vägen tillbaka? Hmm, svaret var nej, klart och tydligt NEJ! haha! Jag hittade till den stora vägen, JA, men, vivlket håll jag sen skulle köra på den stora vägen var en annan fråga. Jag tror jag lyckades köra alla möjliga håll innan jag ringde min hostmum och berättade att jag var totally lost! Jag berättade var jag var och hon berättade för mig hur jag skulle köra. Med lite hjälp från min 6-åring så hittade vi till sist vägen hem. WIHO! :)

Det blev en snabb lunch och efter det tog mamma J honom till skolan och jag har Q här hemma. Just nu sovande i sin säng! Jag själv sitter och kollar på dvd:n som jag lånat på biblioteket - Rules of the road! Ja, för mycket riktigt så är det snart dags att ta det amerikanska körkortet! Förhoppningsvis kan jag besöka körskolan någon dag denna veckan! Det mesta med reglerna är detsamma som Sverige, men de har lite andra skyltar en del andra regler, men ganska snarlikt. Men det är ju aldrig fel att uppdatera minnet lite.

En snabb uppdatering om gårdagens afton!
Vid 15.30 var det födelsedagskalas för mamma J:s brorson. Jag stannade i sisådär en timme. Sen var jag tvungen att lämna kalaset då det var clustermeeting. Jag mötte upp D (kalaset var två hus från hennes)och vi mötte sedan upp F. Vi gick tillsammans till mötet som denna dag var på Panera Bread down town. Det var en hel del tjejer denna gång. Tror vi var runt 22-23 stycken, så ja, det var ganska fullt. Haha, men vi hade det trevligt, fick träffa lite nytt folk och det är ju aldrig fel. Efter mötet så gick jag och tre andra tjejer, D, D och P till California Pizza och åt och pratade och hade det allmännt trevligt. Jag tror att vi blev servitörens favoriter;) Fernando gillar oss! hihi
Som sagt, vi hade trevligt och vi kommer definitivt att göra om det igen... snart! Trevlig kväll med trevliga vänner! <3

Sista dagen på spring break!

Idag är det mycket som står på schemat, eller ja, inte så mycket, men lite i alla fall. Födelsedagskalas i eftermiddag och sen cluster meeting ikväll 5-7 pm. Förhoppningsvis kan jag någon gång under dagen ta mig bort till Marianos och köpa lite tandkräm då min numera är slut. I alla fall, det är dagens planer.

Igår var jag och C (amerikansk vän) på bio - beastly (en nyare verision av skönheten och odjuret, eller vad man nu ska kalla det för) Vi kom dock runt 20 minuter sent, så vi missade början och fick kind of sitta och lista ut vad den handlade om de första minuterna (som var ett bra tag). Det var nog först i slutet av filmen som poletten trillade ner och jag riktigt fattade vad det var frågan om. Men det var, trots att vi missade början, en bra film, en mycket bra film skulle jag vilja säga. I alla fall, när vi sett filmen så åkte vi tillbaka hem, jag lämnade av C vid sitt hus och sen kärde jag hem, det vill säga ytterligare 50 meter.

Idag är det sista dagen på spring break, vilket innebär att det är tillbaka till verkligheten imorgon. Skola och det gamla vanliga!

Ja, det är nog all uppdatering ni får för tillfället för mer än så händer faktiskt inte just nu!

Effektiv!

Idag har jag varit väldigt effektiv. 05.30 tänds EXAKT ALLA lampor nere i mitt rum... gissa vem som är på besök?! Min tvååring såklart. Även om jag tycker om när han kommer ner och hälsar på så var detta lite väl tidigt. Han kravlar upp i min säng och lägger sig bredvid mig, tar tag i min iPod och sätter musiken på högsta volym: God Morgon!?! Han plockade bokstavligt talat fram det mesta. Mina papper låg överallt, så även mina kläder... Han lekte med kameran, iPoden och datorn, tekniskt litet snille det är vad han är då han vet hur allting fungerar.

I alla fall, efter ett tag ville han att jag skulle bära upp honom till övervåningen, jag gjorde det och han sprang in till sina föräldrar. Jag återvände till mitt rum för att åter igen få lite sömn. En timma senare (07.00) hör jag; klmp klamp klamp i trappan och några sekunder senare tänds åter igen ALLA lampor. Är det inte underbart. Än en gång samlar han ihop iPoden, datorn och kameran och roar sig själv för en stund. Efter ett tag vill han åter igen att jag ska bära upp honom till övervåningen, så det gör jag. nu är klockan runt 07.30 och jag funderar inte ens på att sova längre. Jag tar med mig min dator upp och sätter igång tv:n. Kollar lite tv innan jag äter lite frukost. När Q och mamma J än en gång kommer ner ger jag Q lite frukost och sen startar jag Wiggles för honom så han kan kolla det (enda programmet han sitter still till). Jag har baby B ett tag så mamma J kan fixa lite. När klockan är runt 10.30 (jag har fortfarande pyamas) så springer jag ner på rummet, tar på mig träningskläder, slänger ner resten i träningsväskan, borstar tänderna väldigt snabbt och rusar upp igen.

Vi packar in alla små barn i bilen och kör iväg till gymmet. Jag och Q blir avsläppta vid gymmet. Då vi är lite tidiga kollar vi på de stora fiskarna som simmar runt i dammen som finns där. När klockan är runt 10.00 lämnar jag av Q på kids club och jag går och tränar. Två timmar senare hämtar jag ut Q och vi går och köper oss lite snacks. Vi blir upphämtade och vi kör hemåt. Q får lunch och sen är det dags för nap time.

Jag tar bilen och kör iväg mot banken. Jag öppnar ett bankkonto och får mitt bankkort nästa vecka, så just nu får jag använda mitt svenska visa, för smart som jag va satte jag in alla mina pengar på mitt nyöppnade konto. Jaja, så kan det gå! Nu har jag i alla fall ett bankkonto och det var ju det som jag skulle fixa, så jag är nöjd! Efter banken körde jag vidare mot affären, handlade lite som vi behövde. Sen blev det biblioteket och där lånade jag en bok om att köra här i amerika och två dvd:er. Här ska det tas körkort! Wish me luck!!:) Sen blev det bilen hem, ett äpple och varm choklad och snart ska jag iväg down town för att träffa D, min tyska vän!

Så ibland är jag väldigt effektiv av mig! Typ idag!

Här kommer en bild på gymmet där jag tränar!! Ni kan se löparbanan, basketplanen och maskinerna/vikterna. På andra sidan finns maskinerna för kondition och en simbassäng och bubbelpool! :)



Bilder från vår minisemester!


Hemma i AH igen!

Ja, då var vi äntligen hemma i AH igen, efter 4 nätter i Door County. Snön låg fortfarande kvar imorse när vi skulle åka och hade de inte kommit och skottat för oss så hade vi fortfarande varit kvar där. Men solen var framme och det var faktiskt riktigt skönt väder. Faktum är att snön hade börjat smälta redan, inte mycket, men lite.

Jag steg upp tidigt för att i lugn och ro kunna äta frukost. Det är så skönt och kunna äta utan att ha massa barn skrikande och springandes omkring för en gångs skull. Så, som sagt, jag åt och sen chillade jag lite framför tv:n tills resten av folket vaknade till liv. Vi påbörjade städning av huset. Efter det så fick pojkarna frukost och sen städade vi undan det sista. Mina VF körde iväg med alla sopor, och jag stannade kvar i huset med pojkarna. Vi spelade UNO, eller ja, försökte så gott vi kunde. För det första tyckte lilla Q att det var otroligt roligt att ta alla korten och slänga dem överallt och för det andra var inte pojkarna riktigt med på vad det gick ut på och FUSK är deras förnamn!! Så, ja, vad gör man?! Dessutom skapade de sina egna regler så jag skulle förlora. haha, dessa barn! Jag gillar dem! :)

Efter sisådär tre spelomgångar så kom mina VF tillbaka och vi började lassa in all packning i bilen. Det blev ganska så fullt ja. Så påbörjades den långa resan hem igen. Redan efter en timme stannade de till och skulle ha lite mat. Detta eviga ätandet... Vi fick all mat och sen körde vi vidare igen. Det kollades på filmer, spelades på DS, lyssnades på musik och jag läste min bok! Med andra ord; vi fördrev tiden ganska så bra faktiskt! Efter ytterligare ett par immar så stannade åter igen bilen för att fylla på alla hungriga magar. Den här gången stannade vi på Noodles & Co, som är S absolut favoritställe. Jag vet inte hur många gånger vi har lunchat där... Så det blev bara lite vanlig pasta för min del. Sen bar det iväg igen. Dvd var på och DS:en var på högsta volym, trevlig resa! Men med musiken i öronen så lyckades jag faktiskt sova ett par minuter i alla fall.
S fina komentar: Emelie, Emelie EMELIE(!!!!) sover du?
Jag; Inte längre...
S; okej
Jag; ville du något?
S, NEJ!

Tack för den liksom! Haha, han är bra allt härlig den lilla pricken. Så ett par minuter emellanåt lyckades jag sova i alla fall. Efter ett par timmar till var vi äntligen hemma, jag tror då klockan var runt 17.30. Vi packade ut allt från bilen och lastade in det i huset. Jag tog med mig Q till parken, S och J följde också med ett tag innan deras pappa kom och hämtade dem då de ska tillbringa resten av springbreak hos honom. Så det kommer bli ett par lugna dagar framöver och det är ju inte helt fel. Eller ja, lugna och lugna, jag har nog något planerat varje dag skulle jag tro:) Härligt!!

För övrigt hade jag fått ett brev när vi kom hem; mitt social security number har kommit. Det betyder då att jag nästa vecka kommer ha ganska så fullt upp. Jag måste börja plugga till mitt amerikanska körkort och sen ska jag även skaffa mig ett amerikanskt bankkonto så jag slipper gå runt med massa pengar i plånboken. Gillar ju att använda kortet mer än kontanter...

Sen är det även så att jag har varit ute och testat mina nya löparskor för första gången idag. Det blev en liten runda nu på kvälle. Var ute och sprang i ca 30 minuter och sen den sista vägen hem blev det lite benstyrka med utfallssteg. Så ja jag är nöjd. Blir säkert en runda imorgon med. Kanske inte löpning då jag ska till gymmet, men en morgonpromenad kanske? Få se hur pigg jag känner mig imon! :)

Jag har inte riktigt hunnit att lägga in alla bilder på datorn än, så det kommer en bildbomd (eller liknande) inom kort med bilder från vår lilla minisemester!

Borta bra men hemma bäst!

Insnöade! Mat!

Jaha, det blev visst ytterligare en dag i Door County då. Snöstormen kom och här ligger nog snart upp mot 50 cm snö. Så hemfärden blir troligtvis imorgon istället då. Vi hoppas på det i alla fall! Hur som helst så har dagen ändå gått hyfsat snabbt förbi, trots att vi inte gjort särskilt mycket, då här faktiskt inte finns någonting att göra. Jag har hållit mig inomhus då jag inte hade räknat med snöstorm och inte heller packade ner kläder för det (leggins, t-shirts och converse är vad jag har). Pojkarna gick ut ett tag för att skotta lite snö, men det har nog redan snöat igen, så det blir väl ut imorgon innan vi åker skulle jag tro?! Resten av dagen blir det nog inte så mycket som händer, mest ta det lugnt, tänkte jag skulle kalla in S här på rummet så han får spela lite pingvinspel, som han har längtat och pratat om det HELA dagen!! Så söt!! :)

För övrigt så är jag hungrig!! Amerikanare äter så konstigt, det vill säga hela dagen små små måltider. Dessutom blir man inte särskilt mätt på den amerikanska maten. Jag tror inte jag har varit riktigt mätt sen jag lämnade Sverige faktiskt, eller kanske en gång, när jag lagade spaghetti och köttfärssås och kanske då jag gjorde svenska köttbullar. Jag gillar inte det här med att småäta under hela dagen, utan jag vill äta 3 ordentliga måltider så jag blir mätt och klarar mig under hela dagen. Men det är svårt att göra det ibland, då man har barnen med och det blir oftast att man äter det jag gör till dem och de är ganska kräsna så oftast blir den macaroni and cheese eller bara macka. Så ja, det får nog bli lite ändring på det när vi kommer tillbaka till AH igen. För inte kan jag gå runt och vara hungrig dag ut och dag in, då blir det ju att man går och småäter istället och det är ju det jag inte vill!

Så JA, det får lov att bli ändring på det här!!

Mysdag!

Två inlägg på en och samma dag, jag hoppas inte ni får för mycket att läsa nu?! Men med tanke på att inlägget imorse handlade om gårdagen så måste jag ju bara uppdatera en gång till och den här gången om dagens händelser!

Det var familjemöte idag där vi bestämde vad som skulle hända under dagen, om vi skulle stanna eller åka hem. Stanna blev resultatet och bowling blev dagens resultat.

Jag steg upp, kollade datorn, gjorde mig iordning och sen promenerade jag ner för trappan. Jag gjorde lite amerikanska pannkakor till pojkarna och vi åt frukost. (haha, de har Swedish pancake mix här - inte okej!) Hur som helst, lite frukost i magen och efter det lite lek, både inne och utomhus. Det blev lite tv tittande och ute lekte vi i parken. När klockan närmade sig 12.30 så packade vi alla in oss i bilen och styr mot centrum och bowlinghallen. Det blir först lite lunch innan vi sätter igång med att rulla kloten. Pojkarna spelar lite spel som finns lpå stället och efter det är det dags för lite bowling. 10 rundor är ett spel och det är vad vi spelade. Jag lyckades få till en hel strike medans mitt äldsta VB fick ihop hela tre(!). Jaja, man kan väl inte vara bäst hela tiden då!

Efter bowling körde vi vidare och handlade på Piggly Wiggly, vilket är ett väldigt roligt namn. Det blev lite pizzor till imorgon och lite frukt och lite kanelbullar med glasyr (de som äts till frukost). Efter det åkte vi hemåt, Q lades ner för sin naptime, J spelade på datorn där nere och S och jag kollade på film - Bambi 2.

Jag fick även chansen att prata med moster med familj. Dock tyckte internet att det var väldigt lägligt att hacka just då... men det var kul att prata med er och efter många om och men även se er!!! :)

Efter lite film och skype gick vi ner, jag höll om baby B medan mina VF gjorde middag! Efter god middag så hjälpte jag mamma J att plocka undan och sen la jag mig i soffan ett bra tag och glodd på någon show innan jag åter tog tag i mitt liv, gick upp, tog en dusch och ska nu bädda ner mig i sängen.

Och det var min sista dag i Door County för den här gången! Tillbaka i sommar!


Snöstorm?!

God morgon, eller god middag blir det ju för Sverige! Bloggen var lite allmännt seg igår, så det blev ingen uppdatering då som ni kanske märkte. Så det får bli en liten snabbis nu istället.

Igår då ja. Under morgonen gjorde vi allt som man gör på en morgon, stiger upp, på med kläder, äter frukost, borsta tänder, ja ni vet... det vanliga! Sen sa vi hej då till mormor M och morfar P som åkte hem. Så nu är det bara vi kvar här. Jag, S och Q gick på en liten promenad och kollade läget här runtomkring. När sedan resten av familjen var redo så packade vi in alla i bilarna (körde med två bilar denna dag) och sen begav vi oss iväg för att måla lite porslin. J, S och Q hittade efter många om och med det de vill måla (jag stod över) och sen var det bara till att börja välja ut färgerna man ville ha. Det tog ett bra tag innan allt var färdigmålat och Q har inte riktigt det tålamodet, så min uppgift var att underhålla honom. Vilket gick ganska hyffsat bra i alla fall, vad jag tycker. När det sen äntligen blev dags att åka vidare så hade baby B blivit lite kinkig och ville ha mat. Så jag kör den lilla bilen tilsammans med J och de andra i den stora bilen.

Vi kör runt runt ett bra tag då de inte hittar något ställe att äta lunch på, men till sist hittar vi ett. Vi beställer vår mat och även en aptitretare - friterad ost?! Haha, ja det var visst speciellt för Door County, så mina VF ville att jag skulle smaka det. Gulligt av dem. Ja, men det var faktiskt helt okej, i alla fall ett par stycken, sen kan det nog bli för mycket. Vår mat kom in och vi åt (såklart). När vi var klara gick jag, tillsammans med pojkarna till andra sidan gatan för att inhandla en souveninr. Det tog ett bra tag innan de kom underfund med vad de ville ha...

Sen åkte vi hemåt igen, den här gången körde jag den stora bilen. Väl hemma stoppade jag om Q som skulle sova middag, J kollade på min dator och S målade i målarbok (jag joinade honom när jag stoppat om Q), sen det var jag oh pojkarna den eftermiddagen. Det slutade med att vi alla kollade på svampbob fyrkant!

Mina VF kom hem, vi åt kvällsmat, jag och S spelade på min dator och sen blev det läggdags. Ännu eb dag i Door Coubty avklarad!

För övrigt säger de att det ska bli snöstorm här, så vet inte om vi kanske åker hem redan ikväll så vi slipper den? Men det återstår att se! :)

Härliga dag!

Då var första dagen här i Door County avklarad och jag gillar det... skarpt! Den här vackra morgonen var det då dags att ta sig till det fina lilla stället L Johnson's (tror jag namnet var?) och äta svenska pannkakor. Ärligt talat så smakade de inte riktigt som svenska pannkakor gör, men det var ett bra försök. Man kan ju inteheller begära för mycket av detta land. Hur som helst så hade ganska roliga kombinationer. du kunde få svenska köttbullar, svenska pannkakor med jordgubbar med grädde till det och sedan två ägg till det... Massa svenskt med en amerikansk tvist på det hela, om ni förstår vad jag menar.

Efter denna utsökta frukosten så gick jag, tillsammans med mormor och mamma J och baby B in till den svenska souvenirbutiken som fanns. Där hittade jag mig en svensk choklad - Marabou! YUMMI! Det var ett bra tag sedan man åt det. Gick sen vidare till parken där jag fann pojkarna och min VP R. Vi lekte ett tag innan det var dags att åka tillbaka till huset. Väl tillbaka i huset lekte vi lite till.

Jag och pojkarna gjorde kvällens dessert som var någon sorts paj. Det var inte särskilt svårt då pajdegen redan var klar och det enda vi skulle göra var att trycka ut lite hjärtan och fylla dem med cherry eller äpplen, ja livet är allt bra hårt i Amerika. Efter det så skypade jag lite med pappa och syster. Sen var det chill på hög nivå. Gjorde inte mycket vettigt innan det var dags för middag. Pratade, och som alltid leder våra samtal till mer eller mindre knasiga slut. Den här gången slutade det med att OM (NÄR) jag gifter mig med prins Filip så ska min VM vara brudtärna och Q ska vara ringbäraren. haha, ja som det kan gå.

Sen var det dags för mat - lasagne! Sen var det åter igen dags för chill innan det var dags för sängen. Först en dusch och sen god natt! Och nu ligger jag än en gång här och uppdaterar min blogg bara för att ni ska kunna se vad som händer i Amerikat i mitt liv.



Wisconsin

Egentligen är jag för trött för att uppdatera bloggen, men vad gör man inte för er där hemma så ni kan följa mig över här! Hoppas ni är tacksamma! ;)

Dagen börjar med skype med hela släkten hemma i Sverige, det var ju roligt att prata med er igen! Hoppas det inte dröjer för länge innnan nästa gång. (åt en mycket nyttig frukost; bagel med skinka och sen en munk med choklad och vaniljkräm) Sen såg jag efter pojkarna tills det att vi skulle bege oss iväg. In med allt i bilen och sen var vi på väg till Door County, Wisconsin. Vi körde och körde.... Det tittades på filmer (i den inbyggda dvd:n i bilen) och de spelades på iPad och lyssnades på musik i iPod, så ja vi underhöll oss ganska bra skulle jag vilja säga. Efter ett X antal timmar stannar vi för att käka lunch... på Mc, inte miin favorit men det fick funka. Det blev lite fruktsallad med youghurt och en smoothie, ja det fick duga.

Efter ytterligare 90 minuters körande var vi äntligen framme vi huset. Så underbart vackert är det här (få se när det kommer bilder??). Huset är för övrigt GIGANISKT och ligger alldeles vid havet, och då snackar vi kanske 20 meter, MAX 30. Så, ja det är ganska najs. Tänk er baa det under sommare, inte helt fel va!? Jag har ett fint rum med fönster all over the place.

Nu är klockan mycket, jag har världens huvudvärk och ska nu försöka sova lite innan morgondagen börjar. Mest troligt ska vi bege oss till ett ställe här som serverar SVENSKA PANNKAKOR till frukost på morgonen! YUMMI!

God Natt!

Busy day!

Idag har det varit fullt upp, från morgon till kväll och därför är jag just nu ganska så mycket död! Kollar på en film och ska göra mig en kopp varm choklad!

Okej, låt mig ta den här dagen från början så ni vet vad det är jag pratar om. som alltid annars är det frukost, väldigt enkel sådan, värmer en bagel i mikron och en skiva skinka... klart! Pojkarna vaknar tidigt idag med, varför? I alla fall, jag tar hand om tvätten, min och barnens. Ger sen pojkarna lite frukost. Mamma J tyckte att jag hade jobbat lite länge igår, så hon mutar mig med lite manikyr och en drink på starbucks... varför inte? Mina naglar behöver en ny manikyr, det var ju så länge sedan sist;)

Jag åker iväg till manikyren, väljer ut mitt nagellack, som denna gången blir mörk blå. Hela proceduren vet ni ju redan från förra inlägget om manikyr. Hon putsar lite, lite vätska, filar lite, putsar lite och sen på med nagellacken och sen till nagellackstorkarmaskinen. Nu var mina naglar fina igen och jag kunde återgå till vardagen. Jag åker hem igen och hämtar upp Q och sen kör vi vidare till gymmet och kidsclub. Jag tränade, gjorde programmet som Alison gick igenom med mig i måndags. Träningsvärken från måndagen sitter fortfarande kvar och jag hade stora problem med att klara av magträningen xD Men det är väl bara på det igen?!

Efter gym och kidsclub åker vi till starbucks för att handla drinkarna (min och min VM). Självklart spiller jag ut min VM iste i hela bilen. OJSAN! Jag orkar inte vända och handla en ny så jag kör bara hem, vi gör gör lunch, äter lunch. Jag lämnar av Q hemma och tar med mig pojkarna (S och J) och deras kompis (M - tjej). Vi traskade ner down town för att kolla på bio, idag blev det Ringo. Det var inte barnens favorit direkt, men den var okej. Inget jag skulle vilja se igen. Efter bio går vi inom starbucks och jag köper min VM en ny iste.

Vi gör lite tie dye. M åker hem och jag och pojkarna går ut och leker lite. Springer runt och skjuter varandra med pistoler. Middgen är klara. Pojkarna äter pizza och jag tar lite färdiglagat (svenska köttbullar och pasta) och värmer i mikron. Ja, de har faktiskt färdiglagade SVENSKA köttbullar här. De smakafr dock inte som svenskar, men ändå, det är tanken som räknas. Nu sitter ag här, kollar på en film och ska snart göra varm choklad.

Jag måste ta tag i lite packning för imorgon lämnar vi ju faktiskt staten Illinois för att bosätta oss i Wisconsin ett par dagar! Datorn kommer jag ha med mig så ni kommer få uppdateringar där med så var inte oroliga för det!
Nästa gång jag skriver är det från en annan stat!


Friluftsdag och chill?!

Innan jag börjar berätta om dagen så kanske jag bara ska berätta att det är sankt patrics dag idag, barnen är lediga från skolan resten av veckan, det är SPRINBREAK här i USA nu!! :) bara så ni vet!

Klockan ringde vid 6.30 men ärligt talat så pallade jag inte gå upp så jag låg kvar i sängen tills klockan blev 07.20, sen var det dags att gå upp och göra sig iordning. Åt lite frukost och sen kom pojkarna ner. Haha, just snyggt, dagen då inte behöver gå i skolan är de tidiga, borde det inte vara tvärtom? Det tycker jag i alla fall! Men så kan det vara ibland. De fick frukost de tog på sig kläder och sen begav vi oss ut för att få lite d-vitaminer från solen. Ännu en dag med underbart väder utomhus. Vi lekte, de klättrade i träd, jag sprang runt och jagade Q då han var överallt och ingenstans. S hade en jobbig dag idag, då han inte riktigt lyssnade på mig, vad jag än sa. Det var lite jobbigt och mitt tålamod tog NÄSTAN slut där ett tag... Men det bästa med att vara osams med något av barnen är ögonblicket då man blir sams igen!

I alla fall, mamma J kom med lunch från Mc till alla barnen (hela grannskapets barn var här!). De hade en liten picknick utomhus. Jag stannade ute ett tag till innan jag gick in, gjorde lite nudlar till lunch och drack en kopp varm choklad!

Nu sover lillkillen, mamma J är på promenad med B och S och J leker med en kompis hos honom! Så det är ganska lugnt och skönt just nu. Jag lyssnar på min svenska musiklista, med ENDAST SVENSK MUSIK. Behöver lite svensk text emellanåt så det var lika bra att skapa en lisat med bara de låtarna!

Alla dagar är inte bra och au pair yrket är ingen dans på rosor, inte alls. Jag tror inte någon kan undvika diskussioner med sina värdbarn, det hör helt enkelt till det här yrket. Så dagar som denna undrar jag verkligen vad jag har gett mig in på, flytta till ett främmande land, en främmande familj och ta hand om barn jag aldrig träffat tidigare. Men det är dagarna då det är lek och skratt hela dagen lång som påminner mig om varför jag gör det här och det är de dagarna som gör min tid här så mycket enklare. Tack gode gud att jag har överdrivet många av de dagarna och att de andra, lite sämre dagarna är mer sällsynta!

Jag har det bra!! :)

Zumba

Då mitt batteri på datorn snart är slut och laddaren är där nere så blir det ett väldigt kort inlägg!
Som rubriken säger så har jag nu varit på mitt allra första pass här i USA - Zumba. Det var inte riktigt som jag hade tänkt mig, det vill säga; det var inte som i Sverige. Här är det ett ganska långsamt, eller ja, långsamt ska jag ju inte säga, men inte lika snabbt tempo som i Sverige. Men däremot så var det en aningen svårare koregrafi (stavning?). Så Sverige är lättare koregrafi med snabbare tempo och här lite svårare koregrafi med långsammare tempo.

Nu är det inte säkert att alla zumbapass är på det viset här över, det finns ju olika instruktörer med olika pass, men idag var det i alla fall på det viset. Jag skulle nog vilja ha upp tempot lite mer, svettas ordentligt! Men det är ju bara vad jag tycket. Kanske USA gillar att använda hjärnan mer än kroppen?! Vad vet jag. Men jag kommer nog roligtvis att återvända på fler Zumbapass, och andra pass med. Jag saknar verkligen spinningen, så det kommer jag definitivt att göra någon dag. Nu har jag ju även mina löparskor så får väl påbörja löpning med...

En vacker dag så....

Plusgrader, nya skor och sprinbreak!

WIHO! Vågar man hoppas på att våren äntligen har kommit till AH? Just nu har vi 13 + och imorgon ska det bli ännu varmare, ca 20F varmare, hur mycket det nu är vet jag inte riktigt, men det låter ju inte helt fel om jag säger så! Vad jag har hört var det runt 30 grader celcius i maj här förra året, så jag hoppas ju på något liknande i år då! Vad skönt att för en gångs skull slippa den gråa, regniga och trista sommaren i Sverige. Okej, nu är det väl inte alltid så att det regnar, men jo, oftast gör det ju faktiskt det och det skulle inte förvåna mig om det gör så även detta år! Haha, skadeglädje är den ända sanna glädjen;) I LOVE USA!

Jag var även nere down town för att inhandla ett par löparskor. De var väldigt hjälpsamma och trevliga, så jag gillar det! Jag ficvk ta av mig mina egna skor och gå några rundor runt i affären så att hon som hjälpte mig kunde kolla hur jag gick och ge mig ett par skor som skulle passa mig bra, mycket bra service! :) Hon fick sen springa fram och tillbaka för att hitta de rätt skorna som passade mig perfekt. Stackars människa, som hon fick springa efter nya skor hela tiden... Men till sist så hittade jag i alla fall ett par skor som jag fastnade för och som passade mycket bra! 120 dollar för dessa, men då jag är svensk så drog de av 10 %. Ibland är det bra att vara svensk... för en gångs skull! Hon berättade även att det finns en "löpargrupp" som samlas 5 PM på tisdagar och springer tillsammans, ungefär 5 miles, så jag måste nog få upp flåset lite innan jag joinar dem! Men kanske till sommaren eller nåt?! Vem vet...

Pojkarna är i skolan och lillkillen sover, som alltid! Imorgon är det i alla fall sankt patrics dag. Inte för att vi firar den här, men ändå! Springbreak börjar imorgon, så killarna kommer vara hemma torsdag, fredag och hela nästa vecka. Så det kommer bli fullt upp. På lördag kommer vi lämna Illinois för att bosätta oss i Wisconsin ett par dagar. Det kan nog bli najs! Annars vet jag inte om nåt annnat är planerat?!

Och som ni hör njuter jag så mycket det bara går av livet på andra sidan Atlanten!

det blev den fina tröjan idag;)de nya löparskorna!

Busy busy?

Dagen i all ära har varit lite smått seg, men helt okej i sitt stora drag. Än så länge har ju bara halva dagen gått... Vi har än så länge hunnit med enhel del, faktiskt. Det har blivit frukost, träning, lek på stor ny park, lunch på Mariano's. Sen blev det en promenad hem med S och Q. Eftersom the cleaningladies fortfarande var här (höll på att avsluta) så åkte vi med och lämnade av S vid hans skola och efter det så körde vi hem igen.

Nu sover Q, S och J är i skolan och Mrs. J tog med baby B till hans läkarbesök, och här sitter jag och kollar på tv och uppdaterar min blogg. Snart börjar CSI Miami, galet länge
sedan jag såg det! Nästan så jag saknar det lite!

Ikväll ville mormor M ta med oss ut på middag på en mexikansk resturang och det tackar man väl inte direkt nej till... eller? Alla är så himla gulliga här över så kan man egentligen annat än trivas? LIKE LIKE LIKE!

Pojkarna har en till dag i skolan och sen har de spring break en vecka, vilket betyder att vi på lördag åker till Door County, Wisconsin. Där kommer vi sedan att stanna ett par dagar, troligtvis till onsdagen nästa vecka. Det ska bli skönt att komma ut lite, lämna huset och åka på lite nya äventyr med familjen!

Annars har inget spännande hänt här, var åter igen på Social Security kontoret igår och jag kommer nu att ha mitt SSN inom två veckor! Galet skönt ska det bli. Kan ta mitt amerikanske körkort och skaffa ett bankkonto!

I think I'm dead!

Och därför ska jag nu, alldeles snart gå och lägga mig. Jag har nu avslutat säsong 4 av early edition, vilken också är den sista. Så därför får jag nu påbörja säsong ett av CSI Miami med Horatio... kan man annat än älska den mannen eller! SÅÅÅ COOOOL! Brillorna, blicken, et röda håret! ^^

Ja, men i alla fall, jag var på gymmet idag och skulle få mitt träningspass som jag då ska göra ett par dar i veckan när jag har tid. Jag trodde det då skulle vara som i Sverige, hon visar lite, jag testar på det, men hej o hå, det här var ju ett riktigt träningspass och smidig som jag var hade jag ju inte direkt ätit något heller... förutom de EXTREMT GODA kakorna som J dumpade vid vår ytterdörr igår. Det kanske inte var världens bästa "hej-jag-förbereder-mig-inför-träningen-måltid" men gott gott var det i alla fall och det är väl det som räknas, ELLER? I alla fall, i slutet när jag skulle göra den sista övningen för mage så skakade mina armar så pass mycket att jag faktiskt bara klarade av att göra hälften. Så, kanske en bättre måltid nästa gång gör susen? Troligtvis, ja!

Ett bra tips medan du tränar är: ANDAS! haha, ja jag fick höra det ett fåtal gånger "keep on breathing" ojsan, som det kan gå! haha

Okej, här finns då lite att joba med i alla fall och en dag (troligen nu i veckan) kommer jag att köpa mig ett par löparskor så jag kan börja springa lite och få upp flåset. Vi får se hur det går med det. Springa är ju inte riktigt min grej, men kanske sådär på morgonen innan jag börjar jobba. Jag är ju ändå uppe så pass tidigt så varför inte? Eller kanske på kvällen? Ja, vi får helt enkelt se. Känns som att det börjar bli lite mycket kakor för min del nu xD Hmm! haha

Men jag är i alla fall död, och ja, jag kommer återvända till gymmet imorgon... såklart!

Emelie har druckit kaffe... och varit i Cgicago!

Haha, ärligt talat, vilken dag, vilken underbar dag! Faktum är att det var natten till idag som man skulle ställa om klockan till sommartid här i USA. Dock hann fröken Emelie somna lite innan jag hann ställa om den (viktigt då jag ställt min väckarklocka, så ville upp i rätt tid). MEN jag vaknar dock mitt i natten och ställer om klockan precis som det ska vara... trodde jag. Jag visste dock inte att min klocka redan hade ställt om sig automatiskt, så jag flyttar fram den en timme till. Hur som helst så var min klocka nu en hel timme fel. Men i alla fall, väckarklockan ringer, jag stiger upp och gör mig iordning inför dagens äventyr. Jag har tre olika klockor på rummet och ALLA var nu olika?! Förvirrad ja! Jag går i alla fall enligt mn iPod och hoppas på det bästa. Går upp för att göra ta på mig ytterkläder och bege mig mot tåget. Kollar tågtiderna en gång till och kommer på att det är SÖNDAG(!) och jag som var 100% säker på att det var lördag, vilket betyder att tåget gåt en timma senare och jag kommer vara sen... vilket jag inte gillar.

Okej, men en timme kan väl vara okej. Jag kollar ett avsnitt av Early Edition och sen gör jag mig ännu en gång redo för att gå mot tåget. Kollar på klockan i köket, frågar om den stämmer, en timme fel, men min klocka är fortfarande en timmer före... Gaahh! Så det är ytterligare en timme kvar tills tåget ska gå, Jag spenderar lite tid vid datorn och äter lite frukost som jag fortfarande inte har hunnit med... Men så ÄNTLIGEN blir klockan 11.00 och jag beger mig av mot tåget. FINALLY! Solen är framme och det är ganska skönt väder ute så det blir vårjackan idag (big misstake när man ska till "Windy City"... haha)

I alla fall, tåget kommer och jag stiger på. Konduktören glömmer bort biljetterna och jag slipper betala de 35 kronor (7 dollar) som det kosta att åka till Chicago! Väl framme i Chicago är det ganska kyligt och jag ångrar att jag inte tog min vinerjacka på mig denna dag! Jag möter upp I och S (två svenska au pairer) som väntar på mig i kylan och sen traskar vi iväg. Vi är alla hungriga och finner efter ett tag en mexikansk "grill" där vi traskar in. Alla tar varsin tacco sallad med kyckling - spicy, men god! Ja, jag, Emelie Arvidsson, sa att salladen var god! ;) haha

Vi åt och pratade... SVENSKA. Vi hade en trevlig lunch (ja ni läste rätt, jag åkte in till Chicago för att äta lunch) och innan vi visste ordet av var det dags att gå mot tåget igen. På ståget kommer konduktören och nu måste jag tyvärr köpa den där biljetten för 7 hela dollar. Men jag ska inte klaga, det är billigt och bra för min del! I alla fall med tanke på vad det kostar att åka tåg i Sverige.

På hemvägen är jag så pass frusen att jag svänger inom Starbucks och köper mig en varm dricka. Jag trodde att jag köpte den varma vaniljdrickan som jag brukar dricka, men tydligen inte. Det slutade med att jag fick nån kaffesmakande dryck. Mja, det var kanske inte riktigt min grej. Det var ju inte jätteäckligt, men inte heller helt awesome gott... det var okej. Så ja, jag drack upp det hela då jag var väldigt frusen och just hade slösat tre dollar på dricka när vi har en maskin som gör det hemma! Men ja, man lever ju bara en gång.

Så med andra ord har dagen varit AWESOME. Kaffedrickande och lunch i självaste Chicago... kan det bli bättre!  NEJ, faktiskt inte! Lööööv it! Tack flickor!!!





Social Security Number!

Jaha, ja då var det äntligen dags att försöka hitta kontoret för social security number. Då GPS:en i den stora vita bilen inte riktigt funkar som den ska så skrev min värdmamma ner en mycket fin vägbeskrivning till mig, och gissa vem som hittade på första försöket... utan att bryta mot några trafikregler? ;)

Okej, när jag väl kom dit så "anmälde" jag mig via en dator och sen fyllde jag i ansökan för Social Security Number och sen var det bara till att vänta. Efter sådär en halvtimme eller något var det äntligen min tur. Jag gick fram, gav männiksan alla mina papper och sen knappade han in en massa, ställde lite frågor och knappade in lite till. Han pratade väldigt snabbt och så läspade han med. Där stod jag som ett levande frågeteckecken, log och nickade! (sorry??? är ett väldigt bra ord har jag kommit på!)

I alla fall, han knappade vidare, och så pllötsligt frågade han efter ett annat papper, ett papper som jag då självklart INTE hade med mig. Självklart ligger det pappret hemma (hemma, i USA) då jag inte trodde att jag behövde det. Men jodå, jag MÅSTE ha med det, annars kan han inte fullfölja min ansökan. Gissa om jag blev trött på hela skiten eller vad. Jaja, jag tog mina papper och körde hemåt igen, det fanns inte så mycket mer att göra.

Gissa vem som kommer återvända på måndag med alla papper hon har?!

Dagen i all ära!

Ännu en dag i det stora landet är nu över. Just nu sitter jag och kollar på Everybody loves Raymond.

Dagen i all ära har faktiskt varit ganska lugn, det har inte hänt särskilt mycket. Under förmiddagen/morgonen tog vi på oss våra varma kläder och begav oss (jag, Q och S) ut i det kyliga, men ändå ganska fina (det var uppehåll i alla fall) vädret. Vi traskade runt  och allting slutade med att vi hamnade i parken som finns jämte skolan. Där spenderade vi en timme med att springa upp och ner och åka rutschkana, rida på dinosaurien eller gunga i gungorna. När klockan hur som helst började närma sig 11.00 så fick vi gå hemåt för att göra/äta lunch. Dagen till ära blev det Macaroni and cheese. Ytterst komplicerat att göra. Koka makaronerna, blanda ostpulvret med mjölk och blanda sedan med makaronerna. Som sagt; ytters svårt och väldigt komplicerat ;)

När sen S hade gått till skolan och Q var i säng så began jag mig av mot gymmet. Där blev det en timme på en maskin som liknade en crosstrainer, men som inte riktigt fungerar på samma sätt... Det var skönt att komma ut lite och röra på sig. Känner att det kanske blir lite för mycket icke nyttig mat ibland. 
Efter gymmet åkte jag tillbaka hem, det känns rätt bra att säga att jag har ett hem i Amerika, och gjorde inte så mycket. Killarna kom hem från skolan och jag och S byggde lite lego, vilket för övrigt tog oss hela kvällen. Så efter det så hände det inte särskilt mycket mer, nu sitter jag här och kollar på tv.

Mitt batteri börjar ta slut så det är nog dags att gå ner på rummet, göra sig redo för sängen, plugga in laddaren i datorn, krypa ner under täcket och starta ett par avsnitt av Early Edition!

Ha ett bra liv folket!

I'm having the best time EVER!

Snacka om att jag trivs i min hostfamly! Är dom bäst eller vad! För varje dag som går så känns det bara bättre och bättre. Visst, alla dagar är inte som en dans på rosor, men definitivt de flesta och även de dagarna som är lite sämre är bra... och då kan ni ju bara gissa hur bra mina bra dagar är!! BÄÄÄST!

Som jag nämnt tidigare så kan jag knappt fattat att jag nu varit här i MER än en månad - men det är väl som man säger; tiden går snabbt när man har roligt! Det gör den verkligen! Min hostfamily har samma galna humor som resten av min svenska familj, vilket gjorde att jag kände mig hemma direkt;) Ja, en del vet ju vad jag pratar om, ni andra... checka in facebook så kanske ni hittar nåt galet?! haha!

Så att resa hit, att bli en au pair på andra sidan Atlanten, att lämna mitt liv och min familj i Sverige, var det bästa beslutet jag någonsin ha tagit och jag ångrar det inte en enda sekund... inte ens en hundradel eller tusendel, faktiskt inte alls!!

Här är skratt dag ut och dag in, lek och ståhej från morgon till kväll (med ett break under middag då folk sover och är i skolan) Visst har vi (jag och barnen) våra diskussioner ibland, men det glöms oftast bort lika snabbt som det påbörjades.

Jag tror (läs; VET) att jag har hittat den absoult bästa hostfamily för mig, så det var kanske lika bra att CO inte längre kunde ta emot mig! Everything happends for a reason!

I just wanted to say that I LOVE it over here!




DON'T LOOOOK!

Här kommer ännu ett ganska meningslöst inlägg om mina iaktagelse här borta i staterna. Okej, denna gången har jag iaktagit på gymmet, i duschen... haha
För det första så är ALLA väldigt privata med sina kroppar och man springer inte direkt runt naken, utan man skymmer sig ALLTID med en handduk, var man än är i omklädningsrummet. I Sverige springer ju var och varannan människa omkring naken i omklädningsrummet...

Sen duscharna! Först finns där ett draperi och bakom det ett litet "omklädningutrymme", ja för inte alla vill ens skymma sig med en handduk, utan de byter först om i det lilla "utrymmet" som finns. Efter detta "utrymmet" finns ytterligare ett draperi och bakom det hittar vi då duschen. I duschen finner du shampo, balsam, shower gel, och rak gel (rakhyvlar finns där man hämtar handduken!)

Okej, hur som helst, idag när jag skulle duscha var ALLA duschar upptagna (pensionärssimningen var över!) så det var bara till att vänta. Tror ni inte att det tog miljarder med år innan människorna var klara, BARA för att de var tvugna att ta på sig kläder i det lilla "utrymmet" istället för att bara vira handduken om sig och göra det i omklädningsrummet istället! haha, jag blir då inte klok på dessa människor. Rätt underhållande att iakta i alla fall.

Så det är kanske därför alla stirrar konstig på mig, då jag kommer ut med en handduk från duschen och sen springer runt halvnaken i HEELA omklädningsrummet! 

Troligtvis är det här inte det sista konstiga inlägget... Blame America!!! ;)




1 månad i staterna!

Tiden går fort när man har roligt och jag har redan varit här i en månad. För en månad sedan stod jag på Landvetterns flygplats med mina väskor och var redo att lämna livet i Sverige bakom mig för ett år eller två. Jag steg på planet som skulle ta mig till andra sidan Atlanten och på mitt livs äventyr. Jag har upplevt så mycket och testat så många grejer, inte minst ny MAT, kanske inte den bästa i världen, men helt okej.

Här kommer en lista på vad jag hittills har gjort under min månad i staterna:
  1. flygit alldeles ensam
  2. varit i NYC - stått på Times Square
  3. sett flera sevärdheter i NYC
  4. ätit bagel till frukost
  5. bott på hotell med två helt okända människor (som numera är mina vänner)
  6. flyttat in hos en helt okänd familj
  7. ätit sushi
  8. kört stor automatväxlad amerikansk bil
  9. shoppat
  10. träffat nya vänner från all over the world
  11. tränat
  12. jobbat (såklart)
  13. provat på MASSOR av ny mat!
  14. fått manikyr
  15. handlat i stor amerikansk affär
  16. lagat svensk mat i ett icke svenskt land
  17. kollat på amerikans tv (utan text)
  18. åkt roller skates (galet roligt!!)
  19. besökt ett amerikansk sjukhus
  20. tvättat i stor amerikansk tvättmaskin
  21. ätit mexikansk mat
  22. ätit världens godast chips - morotschips och görnsakschips! ÄLSKAR
  23. ätit kanelbulle, blåbärsmuffins och amerikanska pannkakaor till frukost
  24. ätit chips till middag
  25. gått på basketmatch - ätit popcorn med caramelsmak
  26. gått på bio
  27. besökt starbucks!
  28. ätit på en amerikansk resturang
  29. och massa massa mer!
Detta var bara en bråkdel av allt som jag faktiskt har gjort här i staterna. Vill ni veta exakt allt får ni ta och läsa igenom hela min blogg.

Men just nu kan jag knappt tro att jag faktiskt har varit över här i en hel månad. Jag saknar alla där hemma i Sverige, självklart gör jag det, men detta är mitt livs äventyr och något jag kommer fullfölja. Sverige försvinner ju inte direkt och inte människorna där heller!!




Att bädda sängen i staterna - en hel vetenskap!

Haha, ja här kommer kanske ett lite udda inlägg, men det måste ju finnas ett par sådana med, så varför inte. I alla fall, att bädda sängen här borta är som sagt en hel vetenskap. Okej, låt mig förklara detta från början.

Man har då ett lakan på sängen, vilket är helt normalt. Men efter detta lakanet som täcker madrassen har man ytterligare ett, jag vet inte riktigt vad man ska kalla det, "lakan i finare material". Efter detta "lakanet så kommer själva täcket, som inte har något påslakan, utan det är bara helt "neutralt". Sist men inte minst har vi då överkastet, som är ungefär lika tjockt som täcket, så jag har fortfarande inte listat ut om det är meningen att man ska sova med det eller ta bort det? Men jag sover MED det då det är lite kallare i källaren.
Det var då alla dessa lakan och täcken som finns i min säng. Nu till hur man bäddar grejen.

Okej, lakan är lakan, så det finns inte så mycket man kan göra åt det, det ligger där det ska. Men sen detta andra "lite finare lakanet" (som har samma effekt som våra påslakan) lägger man över lakanet. Sen tar man täcket och lägger det över. För övrigt är mitt täcke format som en kvadrat, alla sidor är lika långa, för er som ville veta det. Då "det fina lakanet" är lite längre än täcket så tar man och viker ner det en bit över täcket så det bildar en fin "kant" eller vad man nu ska kalla det för. Hur som helst, resten av täcket och "det fina lakanet" som hänger utanför sängen tar man då och stoppar in det under den stora madrassen, så det stannar där det ska... i sängen. Sen är det bara till att slänga på överkastet lite snyggt. Placera sovkuddarna där man vill ha dem, jag brukar vilja ha dem liggandes (ståendes funkar bra med) då jag sedan placerar prydnadskuddarna över.
Och så bäddar man här i staterna!

Nu kanske ni förstår varför jag älskar tisdagarna då städerskorna kommer. Jag behöver ju inte bädda min säng då;)

Detta kanske inte var världens mest intressanta inlägg, men senare idag, troligtvis ikväll kommer ett till inlägg som då handlar om min månad här i staterna. Ja, ni läste rätt, jag har redan varit här en hel månad. Det är galet vad tiden går snabbt!


Woodfield Mall!

Ja, idag stod det då shopping på schemat med min tyska vän D. Okej, första steget i hela den här resan var att förstå sig på bilen (jag körde min hostdads bil idag), lära sig gps:en (som numera är min BSTA vän!!) men efter det var det bara till att tuta och köra. Jag startade racerbilen och körde iväg (enligt gps:ens anvisninga) för att plocka upp D. Utan några som helst problem hittade jag rätt hus på första försöket... BOOOOJAH!

Okej, vi är nu två stycken i bilen och ingen vet hur vi kommer till köpcentrumet, vad gör vi?? GPS!! Vi slår in stat och gatunamn och sen är det bara till att tuta och köra. Vi hittade rätt på en gång. Parkera bilen och så var det bara till att traska in och börja spendera lite pengar. Det var allt annat än lätt till att börja med då det var så himla stort och man gärna hade viljat köpa ALLTING. Meeeen, nu är det ju på det viset att vi inte tjänar så bra som au apir så att vi kan köpa allting... Jag sa inte att vi tjänade dåligt, bara att vi inte tjänar miljoner! Dessutom var det ganska dyrt i den första affären vi steg in i, så ganska snavvt traskade vi vidare till nästa.

Vi besökte en hel del olika affärer och efter ett par timmar började det lossna för oss och vi påbörjade vår shoppiing ordentligt. Mina nya facoritaffärer är numera Wet Seal och Forever XXI (21), så dem kommer jag definitivt att besöka igen och igen och igen och igen!!

Jag shoppade:
3 t-shirtar
1 par jeans
1 vårjacka
1 palestinasjal

Sen kände jag att det var mer än tillräckligt för min del. För övrigt har jag noll koll på amerikanska mynt, vilket gör att jag inte använder dem, vilket gör att jag har överdrivet många, vilket gör att min plånbok är väldigt tjock och tung... det är illa. Måste nog börja betala med mina mynt snart... stackars människan som står i kassan just då säger jag bara!

I alla fall, efter ett X antal timmar kände vi båda två att vi var klara med shopping för dagen, så vi begav oss iväg hemåt och som alltid annars kan jag inte köra hem utan att köra fel... Men I guess det är väl så det ska va! Men tack vare gps:en så körde vi aldrig riktgogt fel, vi tog bara en annan väg hem;) Jag lämnade av D och körde sen vidare hem! Jag packade upp alla mina kläder, provade dem igen och hängde sen in dem i gaderoben/la ner dem i mina lådor.

Jag gick upp från mitt rum, satte mig i soffan och kollade på Ice Age 3 med Q. Sen blev det kycklingpaste med ost (?) vilket var helt okej faktiskt. Nu sitter jag här och om ett par minuter ska jag krypa ner under mitt täcke och sova tills imorgon!

Imorgon är det exakt en månad sedan jag lämnade Sverige!!


Jag gillar helger!!

Okej, ännu ett inlägg idag, jag börjar ju bli riktigt bra på det här tycler jag! I alla fall, efter morgonens samtal med mammsen och urplockning av diskmaskin så gjorde jag inte så mycket mer på ett tag. Jag satte igång en film - Muriels Wedding och efter den så såg jag Crossroads. Ja, ni ser ju själva att jag har fullt upp idag. I alla fall, efter dessa två filmer så bestämde jag mig i alla fall för att göra lite nytta igen, det var ju trots allt ett par timmar sen sen sist. Så jag bestämde mig för att tvätta mina sängkläder, det är nog på tiden att de blir lite rena och fräscha nu efter en månad...

Då både tvättmaskin och torktumlare var fulla med tvätt så blev det först till att vika tvätt och sen flytta över tvätt och sen tvätta, och sist men inte minst starta torktumlare och tvättmaskin. JAG VEET(!) intresseklubben antecknar. haha!
Efter att jag hade gjort lite nytta så läste jag lite i min svenska bok (det är så härligt att se lite svenska ord då och då) och innan jag visste ordet av så sov jag. POWERNAP! Och en timme senare var jag vaken igen, min tvätt var klar så jag bar ner den på rummet. Jag till och med påbörjade min bäddning av sänge, men hann dock inte så långt då min hostfamily kom hem igen. De hade varit borta i princip hela dan (frisören, basketmatch och gud vet vad??)

Två timmar senare lämnar mina hostparents huset och jag och Q är ensamma hemma. Till middag blev det macaroni and cheese i Scoobi Doo liknande figurer. Är det inte underbart vad USA hittar på! Lööööv it!
Efter mat så blev det lek och dans och tv. Jag kan ju säga så mycket som att jag kan HELA Hot Potato dansen OCH sången! Looove Wiggles! Efter mycket lek o skoj så var det dags för Q att krypa till sängs och nu sitter jag är och kollar på EVERYBODY LOVES RAYMOND!! :)



Skypedate och movietajm!! =)

Okej, igår var detpretty much fullt upp hela dagen. Eller, ja, faktiskt inte mer än vabnligt. Vaknade, åt frukost, lekte med pojkarna, iväg till gymmet/kidsclub, hem, lunch, walk to school, hem, liten sova middag, dator, tv, Marianos, filmkväll.

Det där var en väldigt kort sammanfattning av gårdagen. Så som ni ser är det mesta som vanligt. Det är inte mycket som skiljer dagarna åt när det är detta vädret. Igår ÖSregnade det hela dagen så kunde inte spendera någon tid ute, mer än promenaden till skolan.

I alla fall, under lunch här så loggade jag in på datorn och finner min käre far inne på skype. Det blev ett samtal med dem. Pratade på i lite mer än en timme, sen tog batteriet på datorn slut.

När klockan var runt 21.20 här  tog jag på mig mina skor och traskade över till en au pair (D, från Colombia) som bor inte så många hus bort. Här skulle det kollas film. 10 things I hate about you blev det. Ja, kanske en gammal movie, men fortfarande rätt underhållande att se på. Efter filmen så blev det prat, en massa prat. Okej, låt se, filmen slutade runt 00.00 och sen satt vi och pratade tills klockan blev 02.30. Vi pratade om ALLT och ALLA. Sen var det tajm for me to go home, en promenad som tar fem minuter. Så jag hade en bra kväll, en mycket bra kväll.

Denna morgon kommer tvååringen ner i rummet, han är sååå otroligt gullig när han komemr ner, tänder exakt ALLA lampor och vill komma upp i sängen... ... för att titta (pilla) på min dator xD Han är allt go den lille!

Vi kollade lite Bambi, sen åt jag frukost, Q sprang upp igen och jag skypade med mamma. Så skönt att ha fått prata med alla där hemma. Nu klarar jag en månad till här i staterna;)  Och jag ser fram emot paketet som kommer inom ett par veckor (hoppas jag) ;) <3

Sen har jag inte hunnit så mycket längre på denna dagen. Jo, MAMMA, jag tömde diskmaskinen!!!Så jag är en very GREAT dotter!!! ;)

Manikyr

Okej, idag skulle då jag, Emelie Arvidsson få min första manikyr NÅGONSIN. Jag är inte direkt den jättetjejiga typen som springer och får manikyr/pedikyr var och varannan vecka. Men ja, någon gång måste ju vara den första och den dagen var idag.

Okej, men allra först, innan det var dags för manikyr så blev det ett besök på posten för att skicka över ett paket till fröken S (håll nu utkik i brevlådan!!). Men efter det var det dags för lite putsning och målning av naglarna.

Okej, vi kom dit, valde det nagellack som vi ville ha och sen var det bara till att slå sig ner i en stol så fixade de naglarna. De började då med att fila till alla naglar, putsa lite och få dem jämna och fina. Inte för att jag har särskilt lnga naglar, då de hela tiden bryts av olika anledningar, men i alla fall. De putsade på, sen sprutade de på något medel (fråga mig inte vad??) och virade sedan in hande i en varm och blöt handduk (fråga mig inte varför??) men det var väl ganska najs, konstigt, men okej. De gjorde samma sak med den andra handen.

Sen åkte handduken av och de putsade lite till, sprayade på lite mer konstigt medel, torkade av det igen med handduken, rengjorde naglarna, på med lite annat medel, massera handen (??) och till allra allra sist på med nagellacken. De strök på två lager med nagellack och efter det något annat lack. Sen gick man vidare till en maskin som torkade naglarna med laser?!? Medan naglarna torkade så gav människan mig massage, WHAT?! Hade en aning svårt att hålla mig för skratt (jag klarade mig) då det kom helt oförberett och hon inte alls verkade veta vad hon skullegöra. Hahaha! Jaja, jag satt i nagellackstorkarmaskinen ett bra tag innan det var klart och efter det så väntade jag på att min hostmum skulle bli färdig hon med!

Så, nu har jag OCKSÅ varit på manikyr. Kanske kommer jag återvända, men mest troligt inte... men man vet ju aldrig vad som händer!

Nu måste jag bara prova på massage också, och då menar jag RIKTIG massage där de vet vad de gör!!! ;)








Fitnesstest!

Okej, idag var det då dagen med stort D, eller vad man nu ska kalla det för? I alla fall, dagen började med frukost (som vanligt) och efter det lite lek. När klockan slår 10.00 så packar vi alla (jag, Q och S) in oss i bilen (jag kör) och styr fordonet mot biblioteket. It's time for storytime!! Men innan det så kollade vi upp några filmer, pojkarna hittade fyra och jag hittade fyra till mig. Q hittade en cd med Twiggels och "the potato dance" som han kan exakt ALLA moves till! Jag tror (VET) att jag har världens sötaste värdbarn! Okej, back to storytime. Q hade lite problem med att sitta still under sagoläsningen, men han däremot ÄLSKAR alla danser emellan sagorna.

Efter storytime var det tiime for lunch - idag at Noodles & CO, vi gillar det stället, A LOT! Andra gången idag som jag använde mitt kreditkort, jag börjar bli riktigt bra på det! ;) Det tog ett bra tag för Q att äta upp sin mat då allt annat var sååå mycket roligare. S gillade i alla fall maten och åt upp ganska snabbt, men problemet var sedan att sitta still. Man måste bara älska dessa barn!!

När vi efter många if och but var klara begav vi oss hemåt. Så väl hemma var M och G.G på besök. M hade med sig mina skor som hon hade lämnat in hos skomakaren! Tack! Tack! Tack! Helt nya sulor och de ser ut som nya igen. De till och med putsade dem! WIHO, Emelie är happy! I alla fall, hem, lämna pojkarna, packa gymväskan, in i bilen och köra iväg till gymmet. Idag stod det fitnesstest på schemat.

Jag mötte upp den personliga tränaren som skulle hjälpa mig med detta. Började att ta reda på längd och vikt. Antar att jag gav henne "a hard time" när jag inte kunde svara i feet och lbs? haha, men det löste sig ju ganska bra ändå. Kroppsfett, mått hit o dit, blodtryck, puls och allt möjligt testades. Det gick faktiskt bara bra och för det mesta var resultaten "Fit" eller "Excellent" så ja, jag är ganska nöjd med det. Självklart var där några grejer som jag behövde jobba lite på, så som "back flexibility" men det ska jag nog klara av. Ska tillbaka den 12/3 för att få mitt program som jag ska jobba med. Jag gillar detta gymmet! Bästa service EVER! Klå det Sverige!

Sprang sedan 15 minuter på bandet innan jag tyckte att det var dags att bege sig hemåt igen. Q och B sov, och de två andra var i skolan. Jag kollade lite på collageklasser och fann ett par som intresserade mig, så som "zumba" och "judo & självförsvar" det kan nog bli riktigt roligt. Det kommer jag i så fall att göra i sommar! Ska prata mer med min LCC om det!

Med andra ord har dagen vari bra bra bra!!

Slappedag

Då har jag varit i USA i mer än tre veckor idag, på måndag är det EXAKT en månad sedan jag lämnade Sverige. Jag kan inte fatta vad tiden går snabbt här borta. Dessutom är det den 1/3 idag med, ny månad - mars, våren närmar sig med stormsteg och det gillar vi!

Idag har det varit en ganska lugn dag, ovanligt lugn faktiskt. Jag vaknade upp, gjorde AMERIKANSKA pannkakor till pojkarna. Det var inte sörskilt svårt, lite vatten och lite mixpulver och bland allt sen var det bara till att steka pannkakorna som är ungefär som svenska plättar. Frukost äten, lunchen gjord och äldsta pojken är i skolan. Jag och mellanpojkarna kvar. Vid runt 10.30 åker pappan i familjen till gymmet och han tar med sig de båda pojkarna och lämnar dem på kidsclub, vilket betyder att jag har lite fri tid! Jag tar på mig mina skor och min jacka, pluggar in musiken i öronen och beger mig ut på äventyr här i AH. Eller rättare sagt, på en fin liten promenad. Jag kan nu, alldeles själv hitta till biblioteket, både fram och tillbaka.

När jag kom hem gjorde jag inte så mycket. Det är tisdag, vilket betyder att the cleaningslady var här och att mitt rum var nystädat och sängen nybäddad, you gotta love tuesdays!! I know I do! ;)
I alla fall, jag kollade ett avsnitt av Early Edition, läste lite bok (har inte läst sen jag lämnade sverige). Vid runt 13.30 kom min LCC (kontaktperson här i USA) hit och kollade läget. Först hade hon möte med mina VF och sen med mig. Ja, jag tycker att det gick bra, fick lite information, svar på lite frågor och liknande. Det var mest bara för att kolla av hur det går, med andra ord BRA!

Efter det så gick jag och hämtade upp pojkarna från skolan, gick hem, de fick lite snacks, sen ut för att leka i parken. Där stannade vi ett X antal timmar. Jag har nu blivit vän med grannfrun... hihi:) Trevlig amerikanska det där! Hon har två barn (pojkar) i samma ålder som mina värdbarn så de leker ganska mycket tillsammans och är väldigt bra vänner! Vi gick hem, åt dinner, plockade undan, kollade film och nu sitter jag här!

God morgon Sverige!! God natt USA!!

Kort uppdatering!

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva här idag, så jag skriver bara något. Det har inte hänt något speciellt idag faktiskt. Vi var iväg och grannstaden och hälsade på lite folk. Sen åt vi lunch på världens gulligaste lilla "resturang" eller rättare sagt, matställe. Det var ganska mycket ett barnvänligt sådant, så maten kom med ett tåg. Tåget stannade framför dig när den kom med din mat - helfestligt! Varför har vi inte sådana matsätällen i Sverige för?

Vi kom hem, Q sov middag och jag stack iväg till gymmet. Sprang lite på bandet och gjorde lite styrka. Jag måste ju vara i prima form tills på onsdag då jag ska utföra något slags test. Dock ingen aning om vad det är för mågot?!

JAg kom hem, hämtade hem pojkarna från skolan och nu sitter jag här. För övrigt åt jag ett "carameläpple", ett äpple med kolasås och strössel på. Det var okej, en bit var bra, sen blev det bara för mycket!

Sådär, nu har ni fått uppdateringen om min dag!

RSS 2.0