Finfin helg!

En finfin helg har jag allt haft ska jag tala om för er! Varit ute och flängt en hel del, och nästa vecka blir det Chicago! :-)
Mitt liv är ganska så mycket perfekt just nu!

Jag har haft min lilla dansk på besök, så härligt att se henne igen.
Haha, idag var en helt, jag vet inte, lam(?) dag. Eller inte själva dagen, det var mer vi som var lama...
Vi gick omkring som om vi hade världens största bakfylla när vi faktum är inte hade fått i oss en enda lite droppe alkohol... Vi vet inte riktigt vad som hände där?!

Högpunkten på gårdagens kväll var när vi såg två fyllon gå runt och skrika varandras namn och leta efter varandra. Tro fan att de gick åt två olika håll ned xD vi knäckte oss bara en liten aning;) hahahaha

Idag var det häng på Time Square som gällde. Det var mig tusan ett bra tag sedan det hände! Så det var najs. Shoppade gjorde vi också. Det blev ett par gröna shorts från forever 21 och 4 andra plagg från H&M :-)

Så nu ska jag nog se till att fylla upp min resväska ordentligt när jag flyger hem om 2,5 månad!

Annars har jag inte gjort alltför mycket! Njutit av livet i största allmänhet bara:D


Nykter som ett spik

Ja, men det var jag ju också hela tiden... *host host*
Haha, vilken dag/kväll/natt/morgon!
Men det är väl lika bra att ta allt från början så ni hänger med lite va!

Jag vaknar upp med baby M som skriker klockan 6.00... Awesome liksom, vad hände där? Gå ju dock inte vara så irriterad över det när man kommer in i hennes rum, plockar upp henne och hon ger mig en BIG HUG! sötunge:)
Bytar blöja, klär på henne, ger henne mjölk och sen leker vi lite innan det är dags att vecka pojkarna. (vanliga rutiner) jag får massa pussar och kranar och ett vackert födelsedagssjungande! :-) dom är allt bra emellanåt mina små host kids!
Släppa av vid skolan och sen hem. Ett break på 2 timmar.

Jag kollade Greys Anatomy och chillade. Pratade lite med pappsen eftersom alla andra som jag ringde inte svarade mig:( elaka ni är!!
Sen kom baby M och min värdarna hem igen. Gav baby M hennes mjölk och hon somnade gott i sin säng.

Jag hämtade sen upp R från skolan. Vi gick hem och sen kom Ma för att ha lektion med pojkarna. Jag tog ut baby M på en promenad. Eller vi gick och köpte glass för jag tyckte att jag förtjänade det... Speciellt efter min svenska-godis-frukost.

Hem igen. Ge pojkarna en dusch och klä på dom så de såg någorlunda ok ut. Sen skulle de iväg och hälsa på sin pappa på kontoret. Jag hade baby M en timme till och sen slutade jag vid 18. Pratade lite till ned pappsen och sen skulle jag ut och utnyttja min födelsedagspresent (presentkort på H&M) som jag fått av min värdfamilj:-) dock hittade jag bara ett par nya öronhänge, men helt okej. Då fick jag ju chansen att använda en av mina "gamla" klänningar som faktiskt aldrig blivit använd.

Jag lämnade huset runt 22 för att möta upp Kristin. Vi gick och tog oss en drink och sen vidare för att möta upp Maayan och sen vidare till Rook City där vi mötte upp Francy och sen skulle vi skulle festa till det ordentligt. Och nu ska ni höra Sverige. Det var gratis dricka och inträde, då vi gick med en promoter. Har vi sådana i Sverige? Borde vi har... Mer gratis dricka åt folket! :)

Vi dansade och hade galet skoj. Vi stannade ett par timmar. Träffade på lite folk från den amerikanska Army och gick hem till dem. Haha, ja men det gick bra... Detaljer utelämnas här...

Vi lämnade deras lägenhet runt 5(?) på morgonen för att hitta en taxi och åka tillbaka till Upper East side.
Francy gick hem medan jag och min andra galna halva hick och satte oss på McD för att äta frukost. Det fick bli en yoghurt med frukt för min del. Jag följde Kristin till tunnelbanan runt 6 (varit vaken 24 timmar) för att sedan gå hem och sova och vakna upp igen 3,5 timme senare.

Det blev dusch och frukost och en Starbucks på det! Nu sitter jag ute i solen och uppdaterar er om gårdagen. Snart kommer min dansk hit igen. Ska bli skönt att se henne igen efter ett par veckor utan danskt sällskap! :-)

Hann även med ett samtal med världens allra bästa Sandra:-) <3

Nu ska jag se om jag kan vakna till liv en aning... Klockan är ju trots allt bara halv 2....

Så, i Sverige är 21 bara ett år närmare 30, men här är det en BIG DEAL och jag hade galet roligt och lite till!!

Tack till alla som gjorde min 21årsdag till något alldeles extra!! :)


Blaha

Jag vet inte riktigt vad jag ska uppdatera om idag så det får väl bli dagen i all ära skulle jag tro:)
Morgonen flöt på som vanligt, så det behöver jag väl knappast uppdatera er om längre? Eller det hände en liten sak som gjorde hela morgonen "så mycket bättre".
Det var ju så då att S satt på toa och sket denna härliga vårdag och samtidigt blev R pissenödig.... De har ju bara en toa på sitt rum (7 andra i lägenheten) så R gick in på sitt rum och in på toan där S satt och uträttade sina behov. Ner med byxorna och sen pissade han.... Ja, men vad säger man? Det fanns ju trots allt "BARA" 7 andra toaletter!

Sen var det i alla fall tid till att lämna av vid skolan. Först R, hem och hämta S och baby M och vidare för att lämna av S. Hem till lekrummet med baby M en timme och sen var jag off.

Gjorde inte så mycket mer än lekte med min iPad:-) tvättade lite, men ja det var väl det jag gjorde!

Hämtade upp R och hemåt igen. Ge S en dusch då han hade haft en fin olycka i byxorna... Och då pratar vi nummer två!! URK!!!

Dusch och sen vidare till Make för att hämta upp deras saker de gjort förra veckan, lämna av S vid klass och sen hem för att ge R en dusch... Läsa lite bok och sen vidare för att hämta upp S.... Middag, pyjamas, borsta tänder, tv, läsa och sen var jag fri!!!

Gick ut och sprang en runda vid vattnet innan jag mötte upp en annan au pair, denna från Brasilien! :)
Satt och pratade ett tag innan Starbucks stängde... Följde henne hem och sen sprang jag hem. Nu har jag duschat och ska snart sova...

Just det, ska boka biljetter till Chicago då jag åker tillbaka över helgen nästa vecka!! :) längtar!!!!

Puss


Viktfixerade amerikanare...

Alltså, ärligt... Hur besatt får man lov att bli egentligen? Det är alltid tal om vikt och kalorier och vad som är nyttigt, vad man borde äta och inte äta?
Ärligt talat är det många av dem som inte har den blekaste aning om vad som är okej att äta, för tydligen är det otroligt nyttigt att trycka i sig morotskaka, med massa frosting och Gud vet vad de har på?! Chips är också nyttigt och helt okej att äta? Och ärligt talat gud vet vad? Hur tänker människorna egentligen?

Jag har slutat bry mig, seriöst, det r deras problem. Men ja det stör mig något så otroligt att de är besatta av ängs och vikt med... Och då pratar vi inte om deras. Det går knappt en dag utan att de ska kommentera min(?) vikt och längd. Har jag haft samma vikt de 5 senaste åren, går jag på diet, du har gått ner i vikt va?? Seriöst, jag skiter just nu i vilket.

Ät och motionera och livet ska nog sluta ganska bra:-) Njut för i helvete, man lever bara en gång!

Sen är de ju såklart helt fixerade vid sin egna vikt också... Jag bryr mig inte särskilt mycket. Om jag ska vara riktigt ärlig kunde jag inte bry mig mindre.

De äter dieter till höger och vänster så man vet varken ut eller in? Tror inte det minsta på dieter. Ät och motionera, det är min livsstil och so far so freakin good!
Palla hå runt och tänka på vad man äter egentligen, man skulle ju bli galen!!

I alla fall, grymt irriterande att amerikanska människor inte kan täppa igen truten emellanåt! Och det skulle ju inte skada om de slutade stirra och kommentera också!! Har de aldrig sett en lång människa innan eller?

Jag är på bra humör ikväll, JA!


Party

Ja, nu har planerna börjat ta form... På fredag smäller det, då slår vi klackarna i taket.

Jag och tjejerna ska ut och festa som riktiga Au pairer festar;) vet dock inte riktigt vad vi ska göra eller vart vi ska, men det löser sig väl...

Hur som helst så ser jag fram emot denna födelsedag, tror helt klart att den kommer bli galet bra. Jag menar, men fina vänner i världens bäst stad.... det kan ju knappast bli mycket bättre!

Nu ska jag i alla fall gå ut och sätta mig på en Starbucks... där har man i alla fall lite privatliv!

Dessutom finns det inte så mycket annat att göra här, och med det vill jag ha sagt att jag saknar MiniDansk!! :(

tjingtjong så hörs vi en annan dag!


Ledig helg

Just nu sitter jag och kollar Greys Anatomy. Vad ska jag kolla när jag kollat alla episoder? Ahja, den dagen, den sorgen... Haha

Helgen har varit lagom lugn, familjen åkte till Hamptons igår så det har varit en ganska lugn och tyst helg.
Träffade på min andra galna halva igår - Kristin:-) det blev lite shopping (ja, jag sparar pengar och det går väldigt bra!)

Det blev lite jobb igårkväll, ungen sov och jag kollade tv... Living the gard life;)
Jag var hemma igen runt 22.30, slängde ihop lite mat, åt och somnade i soffan framför tv:n. Gud vad jag saknar att somna i soffan! Dock inte lika roligt att vakna upp och inse att man är i soffan och måste förflytta sig till sängen, borsta tänderna, byta om till pyjamas, det är dock inte lika roligt!

Klockan 05.00 ringer telefonen. Någon vill hämta upp sina väskor;) GOD MORGON!! ;D

Somnade om efter någon timme och sov till 9.30. Det var allt legenden man sov så länge!
Vaknade, åt frukost och kollade ett avsnitt av Greys. Städade upp i köket, pratade med en kompis, klädde på mig, borsta tänderna... Ja ni vet

Tänkte jag skulle gå ner och handla lite och sen baka lite bullar, tvätta lite, och njuta av tystnaden så länge den varar, ett par timmar till i alla fall.

Så, people, enjoy the the day!

Tänkte också ta och springa en runda i regnet senare... Säkert mycket uppfriskande och skönt!

TJOHEJ!


Same old same old

Ja, men det är väl inget bytt att uppdatera ett om idag skulle jag tro va...
Det är väl det ganska vanliga som alltid. Ni vet, väckning, frukost, påklädning, följa till skolan, och ja, allt det där ni vet.

Jag hade baby M under förmiddagen, så det blev promenad, lek vid lekplatsen, gå längst vattnet, alla de roliga grejerna...

Hem igen och ge ungen mat och sen försöka stoppa om henne för sin dagliga morgon nap... Det gick ju ganska mycket åt helvete om man får säga så?
Så jag satte tillbaka henne i hennes vagn och ut för ännu en promenad... Yaaay, min energi riktigt flödade.

Ungen somnade i alla fall till sist, tack och lov för det! Hem och chilla lite. Eller, jag tvättade och lite sådant... Kul! Känner att mitt liv är fruktansvärt kul för tillfället...

Lämnade av baby M vi d S skola där min vördsamma tog över och jagvfick ett välbehövligt break! Jag sprang och mötte upp Line vid Best Buy så vi kunde inhandla fodral till våra nya iPadar;) det blev ytterst bra och jag tror att jag är ännu mer förälskad i min iPad idag än vad jag var igår;) haha
Jag följde Line hem en sista gång, vi sa hej då:( hon flyttade idag vidare till en ny familj... I'll miss you girl!!!

sen hämtade jag upp R och det var playdate hos L:s hus idag. De fick kvällsmat och tårta, så den delen slapp jag idag i alla fall... Yaaaay!

Hem och bada ungarna och ännu en promenad med baby M så hon skulle somna.

Matta ungarna och sen bara chill framför tv:n. Imorgon blir det till att springa, det var ett par dagar sedan nu... Saknar det! Men imorgon, då jävlar!!

God natt people!!


iPad

För ett som vill veta så uppdaterat jag nu för allra första gången på min nya iPad som jag redan har förälskat mig i! Den är vit och fin, nu fattas bara ett fint skydd till den, men det blir det tilltar inhandla imorgon.

Idag har varit en helt okej dag faktiskt. Klockan 6.00 imorse öppnades min dörr och in kommer min 5 åriga lilla pojk, R. Han nästan skriker ut: Emelie, it's snuggle time!!!
Även fast jag var galet trött, så kunde man ju knappast bli arg efter det där. Lite sött var det allt. Han kröp i alla fall ner i min säng och två minuter senare spy han som en stock och armen fick jag i fejjan med så det tackar vi för!
Han är inte lätt att dela säng med den pojken. Jag har en 90 cm säng och han tog upp ca: 80 cm....

I alla fall, det blev dags för frukost och att göra sig redo för dagen, ni vet, skola och grejer.
Efter att jag släppt av alla ungar vid skolan tog jag med mig baby M till lekrummet där vi spenderade ett X antal minuter. Sen vidare upp igen.

Jag städade pojkarnas rum och organiserade lite papper och pennor och dessa grejer... Alltid lika roligt då man vet att det kommer se ut som ett bombnedslag igen efter 2 dagar.

Sen hade jag ett långt och skönt break på ett par timmar. Jag skickade in mina flygpapper, det kändes lite smått ledsamt:-( men måste man så måste man.
Det kanske låter som om jag har hemlängtan, men det är bog det absolut sista jag har just nu om jag ska vara ärlig. Jag försöker bara få det att sjunka in att jag faktiskt kommer stå på svensk mark igen om sisådär 3 månader...
Det kommer helt klart bli svårt att lämna detta stora land, min familj och mina underbara vänner och såklart Manhattan. En sak är i alla fall säker: I'm coming back!

Sen var det då tillbaka till arbetet, hämta upp R och ta med honom hem. Han har fått en ny Ninjago leksak, så den skulle vi ju då bygga ihop. Fy satan i gatan vad det tar tid... Vi satt med det från 15.00 till runt 17.30. Sen hade jag ärligt talat fått mer än nog av det!

Duscha och kvällsmat och lite kvällsdiskussioner och sen gick jag sluta för dagen.

Snabbt på med ytterkläder för att sedan halvspringa till 5:th ave och 75:th street för att möta upp Line. Vi promenerade ner till Apple Store där jag inhandlade min nya iPad - som jag älskar. Sen vidare till Starbucks.

Jag följde henne hem sen gick jag hem, duschade och nu sitter jag här.

Som sagt, en helt ok dag idag. Har jag förresten nämnt att vädret här är så mycket bättre än i Sverige? Det r helt klart en sak jag kommer sakna-vädret!

I alla fall - tjing tjong och god natt på ett folket!


Dags att börja tänka på framtiden...

Jag vet ärligt talat inte om jag ska skratta eller gråta?! Men i alla fall, idag kom mina papper om flyg tillbaka till Sverige om ett par månader...
Faktum är att jag fick en liten klump i magen av att läsa igenom papperna. Å ena sidan vill jag hem, men samtidigt vill jag ALDRIG lämna Manhattan och min familj här...

Just nu funderar jag bara över varför jag inte förlängde med ett helt år istället för med bara 6 månader? Svaret är ju ganska enkelt egentligen... Jag börjar plugga...
Men hade jag inte kunnat vänta med det egentligen? Det spelar ingen roll nu, jag kan inte ändra på något och jag ska njuta till MAX de få månader jag har kvar! Och det gör jag verkligen!

Jag har haft 8.5 otroligt bra månader här på Manhttan och 6 väldigt lärorika månader i Chicago. Jag ångra definitivt inte något jag har gjort!

Men nu ska jag väl inte tänka alltför mycket på att jag snart måste lämna mitt liv här...

Nu ska jag njuta till MAX!!!!!!


Dagen till ära

Gårdagen var väl en dag som jag skulle kalla en helt okej dag va?! :)
Vaknade upp på morgonen då R öppnade och stängde min dörr?! Jaha?
Hittade honom senare där han stod och pratade/skrek med baby M.

Dags för frukost, ta på kläder och borsta tänder... Sen bröt helvetet ut. Alla började skrika och gråta och det ena efter det andra... Underbart!

I alla fall, jag fick med mig R till skolan, baby M fick också följa med. Sen tillbaka för att hämta S och vidare och lämna av honom. Efter det tog jag med mig baby M till lekplatsen där hon fick leka och springa runt i 45 minuter. Stoppade henne i vagnen igen, hon somnade och jag hick hem.

Sprang iväg för att möta Line vid 16 handles. Det var en såndär lagom varm dag på 30 grader, så vi behövde helt klart lite glass! Vi inhandlade glassen och gick ner och satte oss vid vattnet. Där satt vi och åt och pratade i någon timme eller två...
Vi hann i alla fall få en fin solbränna på ryggen... AJ!

sen var det back to work som gällde. Tog med pojkarna till parken en timme, sen hem och duscha och på med pyjamas och dags för kvällsmat.

Tv Time och runt 8 blev det Dags för sängen. Stoppade om pojkarna först och efter det var det baby M som skulle sova.

Line kom senare på kvällen och vi gjorde inte alltför mycket faktiskt... Chill
Så med andra ord, en ganska najs dag!

Nu är det åter igen en ny dag med nya äventyr!

Btw, jag blir hela 21 år nästa vecka! Börja känna mig lite smått gammal....


Söndagen den 1/4-2012

Sista uppdateringen från vår DC resa kommer här då!

Söndag steg vi upp ganska tidigt, eller vi var ju vakna tidigt då det var så otroligt fruktansvärt kallt i rummet. Dock låg vi kvar i sängen ett bra tag!
Men till sist gick vi i alla fall upp och klädde på oss.
Vi gick ner och åt frukost och tog även med lite extra så vi hade till lunchen lite senare under dagen.

Vi gick upp på rummet igen, packade ihop våra grejer och sen lämnade vi rummet. Vi gick och låste in våra väskor i källaren där de hade skåp, så vi skulle slippa släpa runt dem hela dagen.

Sen var dagens äventyr finally igång. På dagens schema stod Vita Huset och ja, det var ganska mycket det som stod på schemat. Sen fick vi se var dagen tog oss.

Vi påbörjade promenaden mot vita huset och under vägen hann mina skor gå sönder, ett fint hål framme vid stortån. Ja, men med mina skitiga byxor och håliga skor skulle man nästan kunna tro att jag var en hemlös.... Tur jag hade min iPhone som vägde upp det hela då;)
I alla fall, vi gick förbi en payless (LYCKA), dock var den stängd, men tur hade vi då det låg en Starbucks på andra sidan gatan så vi gick över där och drack lite juice (gör omväxlings skull) tills det att Payless öppnade! :)
När det väl öppnade sprang vi över där, jag köpte mig ett par nya skor, och som vanligt var jag bara tvungen att prova ett par högklackade med;) Tröttnar aldrig på det!
Jag tog på mig mina nya skor och slängde mina andra i första bästa soptunnan jag kunde hitta. Sen så ville Line inhandla en ny plånbok så vi gick över gatan och in på Macys. Hon hittade en och nu fortsatte vår promenad äntligen mot det Vita Huset igen.

Vi kom fram, tog lite bilder, från både framsidan och baksidan och lite överallt! Det var faktiskt, ärligt talat inte så speciellt. Men det var kul att se i alla fall.
Sen fortsatte vi vår promenad till en liten park där vi åt vår lunch innan vi fortsatte till souvenirvutiken för vita huset. Inhandlade lite vykort som jag har skickat till lite roliga människor där hemma i Sverige! Hoppas ni uppskattar dem!

Sen traskade vi vidare till, allt annat. Vi försökte leta upp en krigsstaty, så tog subwayen ut nånstans. Hoppade av och hamnade på en gigantisk kyrkogård med alla dessa vita gravar från kriget. Någon staty hittade vi dock inte:(
Tiden började rinna ut och vi tig subwayen tillbaka, hämtade våra väskor från hostlet och så gick vi mot bussen. Vi kom dit i lagom tid för att äta mat och hinna dricka lite Mocca från Strbucks:-)

Sen var det dags att gå mot bussen så det gjorde vi. Vi fick fina platser längst bak med gott om plats, so vi sov ganska gott de 3-4 timmar som vi satt där.

Vi var hemma igen runt midnatt och det var galet skönt att ta en dusch och få krypa ner i min egna säng!

ÄäSå vi hade en helt otroligt kul och galen resa! Med väldigt bra sällskap med. Impulsresor är nog de bästa, du vet liksom aldrig riktigt vad som väntar dig.
Nu hoppas vi i alla fall att det hinner bli åtminstone en till liten weekend trip... Men mer om den får ni höra när vi faktiskt bestämt oss! Nu är det mer tankar som snurrar runt, har inte riktigt planerar... Men vem behöver planera egentligen? ;)

Även fast vi hade en toppenresa till DC så var det skönt att få komma hem till sin egna säng igen och få se Manhattan igen! :-)


Uppdatering

Som vanligt är det en massa jobb över här och helgen är fullbokad den med... Även fast mini dansken inte är här!

Ikväll blir det i alla fall Disneymarathon med Dansken:-)
Imorgon blir det häng med M och på söndag med finaste svensken Kristin:-)
Som sagt, busy busy busy!

Vädret är mer än underbart och nästa vecka ska det bli över 26 grader varmt... Jag klagar inte! Hoppas bara att det inte hinner ändras...

What else?

Det är exakt 2 veckor kvar tills det att jag fyller 21 år... Nej nu börjar jag bli gammal och allt med ju, ATTANS!
Men den helgen ska vi i alla fall partaja till det ordentligt... Lagligt! :)

Jag springer som bara den, har fått upp ett fint tempo, så det är väl lika bra att fortsätta med det.

Om två och en halv vecka är det åter igen ny månad. Var det inte precis mars? Tiden bara flyger iväg!

Just det, nu kanske vill veta lite som händer med ungarna? Här kommer nattens äventyr:

Jag somnade runt halv 2, av någon konstig anledning...
Klockan 3.15 hör jag S i dörren: Emelie, I had a bad dream, can you sleep in my bed?
Jag: ok, I'll sleep in your bed for 5 min.
Jag gick över till hans säng (galet kallt) och stannade i 5 minuter innan jag smet till aka till min egna säng.
Jag hann inte mer än att gå på toa och bädda ner mig själv igen innan ungen åter igen står i dörröppningen: Emelie, what are u doing? You are suppose to sleep in my bed!
jag: S, you can sleep all by yourself, I walk you to touren bed and then you sleep, ok?
Jag stoppade om ungen och gick och la mig! Halv 7 kommer R in i mitt rum!
R: Emelie, why is your door open?
Jag: so I can hear Maya if she wakes up!
R: can I sleep in your bed?
Jag: sure!
Och där var R nedbäddad i min säng och sov gjorde han på 2 min... På min arm!
Underbara natt!

Och baby M vaknade upp 7.15! Har jag sagt att Au Pair livet är ganska mycket samma sak dag ut och dag in? Yaay!


Snabbis...

En snabb uppdatering innan den lilla dansken dyker upp. Det händer inte så mycket i au pair livet för tillfället. Mer än att jag jobbar och sliter och träffa min lilla dansk:-)

Jag ska också uppdatera er om sista dagen i DC nu snart... Jag vet att jag är seg, but that's just me;)

Nu ska jag socialisera mig med dansken!


Lördagen den 31/3-2012

Vi vaknade upp sådär lagom tidigt på morgonen så vi skulle hinna trycka i oss en massa frukost innan det var dags att checka ut vid 10.00. Vi åt och sen gjorde vi oss redo, klädde och och packade ner alla våra grejer. Vi frågade i receptionen om de hade rum för oss ytterligare en natt... nej det hade dom då inte. Vi hade i alla fall lyckats hitta ett nummer till ett annat hostel downtown DC som vi ringde upp och tro det eller ej, men de hade två fina sängar till oss från lördagen till sändage. Yaaaaay vad gkada vi blev, det flät ju på riktigt bra ju!

Vi lämnade våra väskor på det första hostlet, så vi skulle slippa bära runt på dem hela dagen (kunde inte checka in innan 14). Sen gick vi vidare för att hyra en cykel så vi skulle slippa gå mellan allt som vi ville se... så skulle vi behöva minst en vecka påoss. Nu gick det i alla fall undan. Vi cyklade från det ena till det andra stället. Från "pinnen" (som vi kallade den) till Martin Luther King Memorial och allt däremellan. Dock kan jag inte komma på vad allt heter, men det var en jävla massa grejer vi såg i alla fall. 

Ni vet filmen Forest Gump, ja vi var där den spelades in också, ni vet det långa vattnet (som mest troligt har ett namn??) Dock blev vi lite besvikna då de renoverade stället så något vatten det var där inte. Men ja ja, det fick väl gå ändå, vi har ju varit där i alla fall.

Som sagt vi flängde runt som två fina galningar, var på alla ställen man kan tänka sig, och kollade även in drakfestivalen som var där denna dag. Det var en massa drakar i luften kan jag lova, stora och små och konstiga och normala?! Ja, you name it!

Vi hann också med att äta glass och ta en tupplur i solskenet innan vi fortsatte cyklandet. Vi kom tilld en tidpunkt där det var dags att hämta våra väskor och checka in på det nya hostlet. Det va ju då ett jävla krångligt system DC ska ha på sina gator?! Men efter nån timme eller så av cyklande så hittade vi rätt i alla fall och vi fick våra väskor och syklade vidare till nästa hostel. Checkade in och dumpade väskorna!

Vi lämnade av cyklarna och fortsatte sedan till fots. Nu var vi allt bra hungriga, så vi satte igång med att leta mat! Vi hittade ett ställe som såg ok ut... tyckte vi! Beställde varsin macka och satte oss ned för att vänta. Alla människor stirrade konstigt på oss och gav oss en massa blickar... kan vara för att vi var de ENDA vita människorna där inne. Ja, men det kändes en aning konstigt och ganska obehagligt med om jag får säga det själv. På nåt konstigt sätt lyckades vi hittade alla dessa område där det slutade med att vi var de enda vita och alla stirrade på oss (samma sak med det FÖRSTA hostlet, där vi aldrig sov!)

Maten var ju inget vidare heler om jag ska vara ärlig. Jag beställde en kyckling macka, vilket var då, två rostade mackor med friterad kyckling bredvid och thats it! Seriöst liksom, vad var det för ställe? Vi åt fort så vi kunde smita därifrån efter det!

Under kvällen gav vi oss ut på upptäcksfärd ut i chinatown, nära där vi bodde. Vi hann med ytterligare en glass ocg efter det lite bio - mirror mirror, som faktiskt var bra bra bra! :) Vi hade en härlig kväll, som avslutades mede en drink på Starbucks. Vi kom tillbaka till hostlet, duschade och gick och la oss efter ytterligare en lång dag av massa turistande.

Dock sov man inte alltför bra då det var minusgrader (kanske inte riktigt men nästan... kändes i alla fall så) i rummet och man får ju inte direkt några tjocka duntäcken, nej då, här får man allt nöja sig med tunna filtar.... fattiga små saker var dom allt!

Men vi somnade till sist och när vi vaknade upp (trötta) så var vi någorlunda redo för att ta tag i dagen som komma skulle!

Fredagen den 30/3-2012

Men hejsan hoppsan i himmelen va?! Det blev nog lite lagom fel i förra inlägget va? Jag var nog lite trött tror jag. Kaniner uppdaterat från DC, jo jag tackar jag! Haha

Här kommer i alla fall uppdateringen från DC!

Fredagen den 30/3-2012
vi bokade bussen under torsdagen och dessvärre hittade vi inget boende, men det löser sig väl tänkte vi...
Runt 10 så lämnar jag lägenheten, jag har min fina rosa träningsväska med mig med kläder och grejer. Jag tyckte jag hade packat ganska lätt, men tji fick jag (återkommer till det senare). Jag tog subwayen till 33 gatan, gick till 34 och tog sen bussen till 8 avenyn. Där letade jag upp stället där vi skulle hoppa på bussen och sen chillade jag lite på starbucks innan Line dök upp med bussen.

Vi gick och inhandlade lite färdkost till resan, det vill säga, en muffin och en dricka. Tillbaka för att invänta bussen och där var den. Det var bara till att hoppa på och sen var vi iväg på vårt lilla äventyr. Tack och lov så hade vi wifi i bussen (som ni kanske märkt) så det blev Facebook och blogg. Det blev även ett par timmar sömn, najs! Vi stannade halvvägs för pissepaus och för att fylla på matförådet, denna gången med godis:-)
Sen bar det iväg igen!!

Just det, vi letade hostel som galningar under bussresan. Vi lyckades faktiskt hitta ett och bokade det. Oj så glada vi blev då vi faktiskt skulle ha nånstans att bo under vistesen i DC. High five på den då ja!!

Runt 15 tiden anlände vi då till DC. Vi hoppade av vid Union Station då det var det mest centrala stället. Jaha, och nu då, tänkte vi?! Ja, så vi påbörjade vår promenad (som kom att bli låååååååång). Vi bara gick och gick, utan att faktiskt veta vart vi skulle. Men då plötsligt såg vi (som vi kallade det för) denna stora pinne (memorial av nåt slag?) som vi visste var enormt känt så vi styrde stegen ditåt!

På vägen dit såg vi både det ena och det andra och det fotades hej vilt vill jag lova! :)
Men till sist kom vi i alla fall fram, vi kollade och tog kort och sen beslutade vi att det nog var en ganska bra ide att hitta hostlet. Det skulle ta oss runt en timma att gå dit så det var bara till att börja gå (nu var väskorna inte så lätta längre).

Vi kom fram till hostlet, vilket låg på en ytterst märklig plats (vi var de enda vita människorna) ungefär som Vallås och Andersberg hemma faktiskt. Folk kollade konstigt och vi började verkligen undra vad vi gett oss in på? I alla fall, vi hittade hostlet runt 7 på kvällen.

Då visar set sig att de hart problem med sin hemsida och att de faktiskt var fullbokade, vilket betyder att vi åter igen inte hade ett ställe att sova på. Hon visade lite alternativa "sängar", men dock fanns det bara en luftmadrass så då hade en fått sova på golvet. Tack, men nej tack! De var i all fall vänliga att hjälpa oss att hitta 2 nya sängar. Vi fann ett nytt hostel där vi kunde sova bara över natten och boendeproblemet för natt nr 2 fick vi ta tag i dan efter.

Det var bara till att ta väskan och leta upp första bästa subwaystation. Därefter var det bara till att försöka fatta systemet, det tog sitt lilla tag, men vi hamnade rätt till sist. Vi fick gå nån kilometer, men det var inte alltför farligt faktiskt.

Vi kom fram till hostlet, betalade och fick nyckel. Vi gick ut och inhandlade lite mat, yoghurt och macka och choklad som efterrätt! Fin och billig kvällsmat det där ja! :)
Vi tog upp diskussionen om vad som skulle hända därnäst? Var skulle vi bo? Vad skulle vi göra under dagen nästa dag? Vi funderade ett tag på att bara åka hem igen dagen efter. Usch vad vi saknade Manhattan där ett tag! Men bestämde oss för att ta tag isande och ting under morgondagen istället
Det blev en dusch och sen ner i sängen så vi skulle vara lagom pigga till nästa dags äventyr i DC!

Det hade varit en låååååååång dag så vi somnade ganska snabbt och skönt faktiskt.

Fortsättning följer...


Livet leker....

Igår var en sån där härlig dag där man bara hade kunnat hoppa från Brooklyn Bridge! Det lät som en ganska bra och frestande ide faktiskt!
Med andra ord så uppförde sig ungarna som två jävla huliganer!

Jag leker fortfarande psykolog och måste lyssna på alla satans problem som människor har och en av mina närmsta vänner har gått in i rematch och kommer mest troligt att lämna mig inom en snar framtid!
Ja, men au pair livet leker ju verkligen just nu... Eller inte!

Jag vet att kaniner uppdaterat från Washington DC men ska ta tag i det... Snart!


Hemåt

Nu sitter vi och fördriver tiden på Union Station innan bussen går och sisådär 2 timmar. Vi har att en mycket bra helg skulle jag vilja säga och mer uppdatering om det får ni en dag då jag har tid! En dag i nästa vecka med andra ord, eller något i den stilen.

Ni vet, jag är en upptagen kvinna över här! Busy busy!


RSS 2.0