Jag saknar det

Det gör jag helt klart, jag saknar verkligen mitt liv på Manhattan! Jag saknar Manhattan, jag saknar mina vänner, jag saknar min amerikanska familj, jag saknar allt som jag hade där (dock inte au pair yrket). Visst är det skönt att vara hemma igen, det är det verkligen, men nu har jag varit hemma och vill mer än gärna tillbaka igen. Det var svårt att lämna Manhattan, men det var det. Väl på flygplatsen kändes allt bra och väl hemma kändes allt ännu bättre, men nu....
 
Jag har varit hemma en vecka och Sverige är ganska tråkigt, okej, men tråkigt. Jag gör inget, jag är en alldeles vanlig arbetslös/sökande svensk som ska börja plugga...
Det kommer nog bli lättare sen när jag börjat plugget och får mina tankar på annat håll. Då kommer jag vara upptagen med allt plugg och grejer. Sen hoppas jag att jag kan få ett jobb nånstans så jag kan skaffa egen lägenhet och kanske flytta in till stan.
 
MEN JUST NU SAKNAR JAG MANHATTAN!
 

sista dagen/natten på Manhattan och hemresa

Ja, men då var dagen med stort D äntligen kommen. Sista dagen på Manhattan skulle spenderas. Jag spenderade morgonen med att möta upp Nessie och Ami, jag var på banken för att stänga mitt bankkonto och jag fortatte med tädningen i mitt rum. Senare mötte jag Ashley, en kompis från fotokursen. Vi promenerade och pratade på. Hem igen och då passade jag på att skriva Maayans flight letter. yaaay!
 
Min värdmamma kom hem. Vi gjorde oss iordning för neonpartyt under kvällen. Nån timme senare gick vi dit tillamman. Träffade massa folk och pratade och hade allmännt trevligt. Vid 21.00 var det dags för mig att gå då jag skulle möta upp Maayan. Jag sa hej då till alla och det var väl här tårarna började rinna. Det var nog först nu som jag började fatta att jag skulle vara tvungen att lämna ALLT dagen efter. Jag trodde verkligen inte att det skulle bli så svårt som det faktiskt blev.
I alla fall, jag sa hej då, kramade om ala 200 gånger och sen gick jag.
 
Jag mötte upp Maayan och vi gick till en bar för att ta en drink eller två. Efter ett tag kom även hennes pojkvän. Jag hade en helt fantaastiskt rolig sista kväll på Manhattan med mina fina vänner! 
Jag tog bussen hem, packade och tvättade och somnade sedan på golvet. Vaknade upp och bäddade min säng och gick och la mig.
 
Vaknade upp 07.00 onsdag morgon. Tog en dusch och åt lite frukost och skypade lite med folk. Sen gick jag och mötte upp Emma och hjälpte henne med hennes väkor. Vi samlades hemma hos mig och hägde där ett tag. Åt lunch och chillade. Vid 12 kom taxin och det var bara till att springa ner. In med alla tusen väskor och sen bar det iväg. Det var ganska sorgligt faktisk.... I 12 månader har Manhattan varit mitt hem och nu skulle jag bara lämna det sådär.
 
Vi blev avsläppta på våra terminaler (7 och 8) men dock kunde vi inte gå till varandra senare så det blev en massa sms. Jag checkade in mina väskor och sen igenoom säkerhetskontrollen. Gick tunt och glodde lite medans jag väntade på planet. Det började åska och blixtra och regna och stormen var kommen. De fick skjuta upp planet tre timmar, vilket gjorde att jag även missade mitt plan i Berlin. Så jag satt fast i Berlin i nästan 9 timmar innan nästa plan till GBG gick. Jag tog planet och ca en timme senare var jag hemma i Sverige.
Ja, men då var det ju bara mina väskor som fattades. Stod och väntade vid bandet men de kom aldrig och så småningom stängdes bandet av.
 
Det visade sig att mina väskor inte varit med på planet, utan de kommer med ett senare plan så de kommer köras hem till mig imorgon (idag, fredag) istället!
 
Men jag hade ju ganska så många kläder som jag inte hade packat ner till USA så passade på att packa upp dem istället när jag kom hem. Så min garderob är ganska så mycket full allanredan och sen 4 väskor till med kläder... detta komemr sluta bra! haha xD
 
Men det är skänt att vara hemma igen i alla fall! Även fast jag saknar Manhattan och min Amerikanska familj!

Före och efter

Ser lite bättre ut nu tycker jag;)


Packa

Och jag tyckte det var svårt att packa när jag lämnade Sverige... då ska ni bara veta hur svårt det är att packa när man ska lämna USA... Det, mina damer och herrar är en ordentlig utmaning vill jag lova!
 
I alla fall, jag är inte längre en au pair, jag är just nu en fri människa i NYC, Manhattan! Så i lördags gick jag ut och partajade med Kristin tills fram på morgonen! Det blev hem, duscha, sova två timmar och sen mötas med min MiniDansk (fina planer smids)
Vi gick på Starbucks, 16 handles, jag inhandlade en till väska och TSA lås och sådana nödvändiga grejer:-)
Vi chillade läget på Manhattan helt enkelt.
Det blev ett hej då på kvällen:( Gillar inte alla dess hej då. Men egentligen så är det ju inte riktigt hej då, utan det är mer ses snart igen!
 
Idag har varit chill. Av okänd anledning vaknade jag alldeles för tidigt, men har ju överlevt ändå. Mötte upp med Jan och pratade lite med henne. Sen vidare för att shoppa lite skor. För det har jag ju inte tillräckligt av;)
Hem och packa lte till, skypa med pappsen. Fixa den sista tvätten och packa det! Slängde ihop ett collage med bilder till familjen som jag hämtade upp på CVS senare, blev helt okej:)

Har hängt lite med Maayan och hoppas hon dyker upp snart igen! :D
 
Nu ska jag fortsätta med min packning och städa rummet och hoppas jag är klar om nån timme eller så... Hoppas kan man ju alltid!

Sista dagen

Sista dagen som au pair idag då! Kan inte fatta att jag faktiskt har klarat av nästan 18 månader med att jaga runt efter ungar?! Så, en erfarenhet rikare.

 

Har fått träffa så många nya människor, många nya vänner som jag kommer ha livet ut! Man har vuxit som person! Har haft både med- och motgångar under dessa månader och ibland har man bara velat ge upp och åka hem, men jag ångrar inte en sekund att jag åkte som au pair. Ett skönt break från Sverige. Det är ju faktiskt inte förrän man lämnar Sverige för en längre tid som man faktiskt inser hur mycket man uppskattar det (inte vädret dock!)

 

Sista kvällen som au pair spenderades med mina pojkar. Vi hade filmkväll och sleepover i mitt rum. Slutade med att jag fick agera huvudkudde. En använde min rygg som kudde och den andra ockuperade min arm.... Men vi hade kul och jag kommer verkligen att sakna de små ungarna, även fast de mer uppför sig som små djävular emellanåt... (ett par gånger om dagen) Ikväll blir det utgång med fina vänner! Tills dess blir det chill (jobb), sitter just nu och kollar när ungarna leker lego... Hard work work!


One more night

Näst sista dagen som au pair, en natt till i beach huset och imorgon åker jag tillbaka till Manhattan! Kan inte riktigt fatta att detta äventyr snart är slut...

 

Men då börjar ju ett annat istället så det är ju ganska så mycket positivt i och för sig! Tjing tjong!


En vecka

Jobbar fortfarande men ungarna leker med lego så jag sitter bara här och flor på dem, så varför inte passa på att uppdatera lite? I alla fall, min värdmamma ville att jag skulle komma tillbaka igen söndag morgon och det funkade inte riktigt för mig...Seriöst, de kan nog klara sig 2 dagar utan en extra människa till hjälp, de är ju trots allt 3 vuxna och tre barn.... Säger inte mer där.

 

Jag fick hur som helst min vilja igenom, eller ja nästan. Jag jobbar till lördag kväll istället för fredag morgon men sen behöver jag inte komma ut hit mer i alla fall och det kan jag nog leva med! Så på lördag blir det party! En sista utgång på Manhattan.

 

Söndag blir det häng med fina vänner, måndag ska jag träffa Jan en sista gång och sedan häng med Maayan och på kvällen gratis konsert i Central Park.

 

Tisdag blir det till att packa det sista och väga in allt så jag har koll på läget... Kommer jag aldrig ha ändå, men det skadar ju inte att försöka i alla fall. Jag ska säga hej då till min värdmamma som kommer in till stan över natten?! (eller nåt sånt) Jag måste avsluta mitt bankkonto med... Great! Och checka in alla mina väskor... Vad mer måste jag göra? Hmm, det ska jag nog komma på under resans gång!

 

Idag har då varit en ganska chill dag. Jobb! Började sent, eller ja, halv 9. Bättre än 06.00 i alla fall. Det blev pool under förmiddagen. Eftermiddagen hjälpte jag min värdmamma med att ta lite bilder till hennes blogg, kokbok och gud vet vad? Men det var väl helt ok skulle jag vilja säga. Under kvällen blev det först pool och sedan picknick på stranden. Hämta upp min värdpappa, göra pojkarna redo för sängen och nu är det min tur att sova.... Har bara tagit mig heeeeeeeeela dagen att skriva detta inlägg xD I'm good:-)

 

 


Hemma om en vecka

Om exakt en vecka vid denna tiden ligger jag mest troligt i min egna säng med min egna kudde! Så skönt det ska bli.

 

Vad tiden har gått snabbt... Det blir jobb fram till lördag och sen är jag en fri människa i nyc ett tag:) då blir det party och träffa människor och packa det sista såklart:-) Uppdaterar mer senare då jag börjar jobba snart...


Back to work

Ja, men jag anlände ju som sagt ut till strandhuset igår. Jobb jobb jobb...

 

Jag underhöll baby M någon timme fram tills det var dags för hennes nap, då fick jag också ett break.

Senare åkte resten av folket iväg för glass och grejer och jag stannade hemma med baby M.

Jag passade då på att föra över mina bilder till mitt usb och svenska dator. Så det var ganska mycket chill. Under kvällen åkte vi iväg till stranden för att träffa lite annat folk, äta, grilla smorse och ha det allmänt bra bara. Idag börjar jag min SISTA vecka som au pair, vilket känns för jävla bra ska ni veta:D

 

 

JAG KOMMER HEM NÄSTA VECKA!!!'


Bilder

Här kommer lite bilder från senaste fallskärmshoppet:)


Let's do this

Okej, men då sitter jag åter igen på Jitney, bussen som ska ta mig ut till the beach... Förhoppningsvis är det den sista gången jag sitter här.

 

Imorgon påbörjar jag min sista vecka som au pair! HÄRLIGT! Ja, nu är det allt dags att komma hem tycker jag. Jag håller mina tummar att detta kommer bli en bra vecka med inget skrik, ingen gråt, inget bråk och ingen som dödar!! Haha, so not gonna happen! xD men det hade varit najs om det kunnat vara så min sista vecka, bara ett par ungar som gör allt jag ber om utan att bråka!

 

Dream on baby! Näe, men nu kanske jag skulle ta tag i pluggandet. Jag har ju trots allt en tenta 2 veckor efter att jag kommit hem. Jag har ju tre timmar framför mig i denna buss, så varför inte liksom? Tjohejsan!

 

 


Skydiving

Än en gång så har jag slängt mig ut från ett plan och än en gång är det det absolut bästa jag någonsin gjort. Helt klart ett jobb jag skulle tänka mig. Att hoppa ut från ett plan 8-12 gånger per dag varenda dag under hela veckan... Kan nog funka helt okej skulle jag tro:D Let's do it! *stora planer smids*

 

Hade i alla fall en helt awesome tors-lörd. Torsdag kväll träffade jag en svensk kompis, satt på tredje våningen och snackade skit till 1.30 på morgonen... Fredag morgon tog jag tåget ut till min minidansk i Conneticut. Hem till henne, dumpa mina grejer och sen tog vi med ungen till en nöjesfält.
Där spenderade vi sedan resten av dagen med att åka karuseller i solskenet. Runt 19.30 åkte vi till panera breda för att äta lite kvällsmat och sedan hem för att duscha, kolla film och sova sova sova!

 

Lördag morgon, idag, vaknade jag upp med en jävla huvudvärk, åt frukost, slängde i mig två huvudvärkstabletter och sen körde vi vidare mot The Ranch. 90 minuter senare var vi där.
Då vi redan hade signat dödspapperna en gång tidigare behövde vi inte göra det denna gång, vilket var himla skönt faktiskt. Jag paxade samma snubbe som jag hade förra gången. Kändes ganska bra med honom. Jag menar, han hoppar 8-12 gånger per dag 7 dagar i veckan, har gjort det i 12 år och lever fortfarande. Det kändes som ett ganska självklart val att hoppa med honom igen:-)
Dessutom kände han mycket väl igen mig.
Fin hälsning fick man med: oh, isn't that my Swedish Au pair again?
Haha "yes it is" let's do this! Samma sak som sist, in i planet, up up och iväg:)

 

Vid runt 13500feet slängde vi oss ut! AWESOME! Man kan omöjligt förklara känslan. Man måste helt klart uppleva det själv. Jag slapp faktiskt kondommössan denna gång, så jag hade bara glasögonen. Vi trodde att vi hade spänt dem ganska bra, men inte då! Under hoppet känner jag att de åker av och jag får snabbt tag i dem;) (allt finns på filmen, haha)

 

Sen åkte vi i alla fall iväg och åt på pizza hut och sen Starbucks och sist släppte Line av mig vid tåget.

 

Väl framme vid Grand central slängde jag mig in i första bästa subway och ner till north meadow för att möta upp Mr. A;) Där låg vi sedan en timma eller så i värmen och pratade om allt och ingenting innan vi gick tillbaka och våra vägar skiljdes åt vid subwayen... Nu är jag hemma.

 

Tänkte jag skulle städa min toa och se om jag kan få ihop mina sista grejer som jag måste packa. Måste dock köpa en till resväska. Inte lika stor som de andra, en sådär lagom stor bara:) perfekt!

 

Imorgon är det tillbaka till beach huset som gäller och då påbörjas också min sista vecka NÅGONSIN som au pair! Ärligt talat: SÅ JÄVLA SKÖNT DET SKA BLI!! Jag behöver verkligen komma hem och andas lite och inte minst sova I MIN EGNA SÄNG, för sömn finns det inget som heter här ska ni veta...

 

Soooooooo looooooooong!

 

PS. Då jag inte lagt in mina nya bilder än får ni ett par gamla från första skydivingen. DS.

 

 


Istället för Liseberg

Orkar inte uppdatera idag så gör det imorgon. Njut av bilderna så länge vet jag:)


Awake

Då var det ny dag igen då, ny dag, nya äventyr?! Underbart väder:-)
Ska ta tåget tillbaka till staden lite senare och det är ju inte helt fel. Blir väl hem och packa ihop lite grejer. Eller snarare kolla hur mycket jag har kvar att packa. Tror att det blir en resväska till. Konstigt vad mycket man samlar på sig under ett år.

Pojkarna sover fortfarande så än så länge är det chill här. Dock är baby M vaken, så vi myser här i soffan med att lyssna på old mcdonald och hjulen på bussen:) myyyyyyyys!

Senare blir det väl mest troligt poolen ett par timmar innan jag åker. Imorgon åker jag till CT och Line. På lördag väntar fallskärmshoppning :-)
Känns som det behövs ganska mycket. Eller i alla fall kicken man får av att hoppa, underbart!

Over and out!

4th of July 2012

Man vet att man varit i USA i mer än ett år när högtiderna börja dyka upp igen... Så, ännu en gång är det då 4 juli, dvs USA;s nationaldg. Men hurra för dem då?! Inget speciellt faktiskt. Hade velat vara i staden för att se paraden, men istället håller jag till ute i strandhuset. Dock åker jag tillbaka till staden imorgon, naaaaaaaaajs:)
 
Så, dagen har inte varit något vidare speciell faktisk. Jobbat. Poolen, byggt lego och allmänt chill. Under kvällen grillade vi och ärligt talat måste jag säga att grillningen i Sverige är SÅÅÅÅ MYCKET BÄTTRE! Amerikanare kan inte det här me hamburgare och korv. Smakar aningen konstigt över här. Så pappa; till lunch vill jag ha stuvade makaroner och falukorv och till kvällsmat grillat tack!!:)
 
Annars har jag inte så mycket mer att berätta om, så jag säger väl hej svejs så ses vi nästa gång jag känner för att uppdatera denna blogg:)
 
Ser fram emot helgen då det kommer hända både det ena och det andra... ;)

Snart så!

Det är ny månad - juli, vilketbetyder att JAG KOMMER HEM DENNA MÅNAD, om rättare sagt 15 dagar lämnar jag landet! Jag vet inte riktigt on man ska skratta eller gråta? Självklart ska det blinskönt att komma hem igen, träffa alla och återgå till ett normalt liv med vanliga rutiner igen, men å andra sidan har jag det väldigt bra här just nu... 
Jag är helt klar som au pair, det är jag säker på, men att bara stanna här och ha det roligt ett tag hade ju inte skadat faktiskt. Men jag antar att detär väl det semester är till för? Så jag får väl helt enkelt se till att komma tillbaka.
 
Det händer dock inte alltför mycket. Vi håller till i strandhuset och här kommer jag hålla till tills på torsdag. Då åker jag tillbaka till staden för att träffa en kompis och sedan på fredag morgon vidare till Conneticut för att hälsa på min lilla dansk. På lördag är det fallskärmshoppning sommgäller igen. Det ska bli så himla skönt att få slänga sig ut ur ett plan igen. Tror jag behöver det lite. Det braiga med andra hoppet är att vi inte behöver signa dödspapperna;) och det är vi glada för. 
 
Hmm, vad mer?! Jag har nästan packat klart mina grejer. Det får nog bli en till resväska trots allt... Och pappa: jag har kollat upp incheckning från hemifrån och det blir 50% billigare och man kan göra det tidigast 70(?) timmar innan man ska flyga. Så nu vet jag (och du) det:) så där finns inget att oroa sig för. 
 
Va fler finns där att uppdatera om? Baby M ligger i sin säng och pratar med sig själv... Tänkte jag skulle äta lite frukost innan jag tar tag i jobbet xD jag kommer nog sova ett par veckor när jag kommer hem igen. Har ju inte riktigt fått chansen (eller kunnat) göra det på snart 18 månader. Jag menar även om jag är ledig så har jag vaknar upp (frivilligt eller inte) senast 08.00. Stånka bli skönt att få krypa ner i min egna säng men min egna kudde om 16 dagar!:D 
 
Näe, men nu ska det väl bli frukost här, så ungen kan sluta prata;) 
För övrigt har vi underbart soligt väder och det ska HÅLLA I SIG! Hoppas Sverige får lite bättre tills jag kommer hem;) 

RSS 2.0