Going crazy

Ja idag var jag och syster lilla lite smått galna... mer än så säger vi väl inte nu! ;)

annars har vi inte gjort alltför mycket idag. Ränt runt lite hit och dit!
Imorse återsåg jag ett bekant ansikte här i NYC - Johanna! Som jag inte sett sen vi åkte upp till Stockholm och ambassaden för lite mer än ett år sedan! Det är galet vad tiden går snabbt! Om 5 veckor har jag varit i USA i ett helt år... GALET! Men det var kul o se dig igen, vi ses i Sverige:)

Efter det åkte vi hem för att äta och sedan ut och ränna lite till... Fy tusan vad mycket folk det är överallt:O Och imorgon ska vi in till Time Square under 12-slaget. Det kommer bli bra det här, men det är mest troliget en one-in-a-life-time-händelse så varför inte liksom? :)
Det är ju inte alla som firar sitt nyår på Time Square;D

Nu har vi ätit pannkakor så nu är det chill. Ska städa lite innan familjen kommer hem på söndag!

HejHoppsan!

Färgar håret

Ja, nu är vi igång igen... och färgar håret! Hallå slitet hår! MEN jag ska nog överleva detta med, blont och fint(?) blir det i alla fall;) Det är ju min syster som är igång och pillar lite nu. Bild kommer när det är klart... om det blir bra.

Vad mer har hänt, det händer mycket här över nu förstår ni. Tidigare idag var vi och lämnade av mamma och Ida (lillasyster) på La Guardia flygplats. Det var lite svårare än vad jag trodde det skulle vara. MEN det är ju bara 7 månader kvar tills det att jag ser dem igen, så det är ju egentligen ingen tid alls. Och pappa kommer ju i mars och sen fyller jag år i april, i maj hade jag tänkt hälsa på Chicago igen, i juni är det midsommarfirande och sen åker jag hem i juli! Så, som sagt ingen tid alls! :-)
Men känns som om jag kommer ha lite lagom mycket ångest när jag ska lämna mitt andra hem... MEN det ska jag inte tänka på nu!

Sen blir det nog även att jag ska springa ett halvmara i mars. Såg att de hade dragit pengar från mitt konto idag. Så det är väl bara till att börja träna då. Det är ju trots allt BARA två och en helv månad kvar... Men det ska nog gå bra. Så länge jag gör det på mindre än 3 timmar;) Så det blir ännu en upplevelse som jag kan checka av, härligt!

Annars har det inte hänt så mycket mer här i staterna. Livet rullar på. Min familj kommer hem igen på måndag efter 2 veckor i Californien. Så det ska bli skönt att få se mina pojkar igen:D

Nä, nu ska jag äta lite lunch och sen ska vi leta upp en Barnes & Nobel som inte ligger på 86 and 3.

HejSvejs! :)


Bronx Zoo

Idag var det då dags att att besöka Bronx Zoo. Vi lämnade lägenheten vid runt 9 imorse. Vi tåg subwayen till 149th street och där bytte vi till 2:an och sen var det bara till att påbörja den lilla promenaden till zoot. Vi kom dit, betalade entren och sen var det bara till att påbörja utforskandet.

Vi såg de ena djuren efter de andra och det blev en hel del kort. Efter ett X antal timmar var vi ganska hugriga och slog oss ner för att äte lite pommes och kyckling. Hokus Pokus, när vi var klara och redo att fortsätta vandra runt så hade det börjat regna... mycket, och vi blev sådär lagom myckt blöta.
Vi hade en del problem med att hitta rätt, men tro det eller ej, så hittade vi subwayen på FÖRSTA försöket. Blöta, kalla och trötta slog vi oss ner i den inte alltför varma subwayen. Mn det var bättre än utomhus i alla fall.

Vi kom hem, bytte kläder åt kvällsmat och sen var det dags för lite bak. Ikväll blev det pepparkakor. Lat som jag var gjorde jag dem lite, bara n aning, tjockare så de blir sådär mjuka och goda:) Delade ut lite till dörrmännen med. Tyckte de behövde lite där de står och glor i dörren hela kvällen/natten!

Nu kollar jag big banh theory! Så God Natt Folket!

Fart och fläkt!

Idag har vi gjort både det ena och det andra, med det tredje och det fjärde... :) haha, näe, men dagen började tidigt då vi idag bestämt att vi skulle åka ut till frihetsgudinnan. Vi lämnade huset 7.45 (efter vissa skoproblem) och va väl borta vid den gröna kvinnan vid 8.15(?). Vi köpte biljetter och gick raka (snea) vägen och satte oss i båten. Skönt att vara där så pass tidigt att det inte ens är kö till varken båt eller biljetter. De två senaste gångerna jag varit där
har det varit MINST en timmes kö.
I alla fall, vi åkte ut till ön och där gick vi sedan runt, tog kort och hade allmännt roligt! :) Efter nån timme åkte vi tillbaka igen.

Vi tog upp jakten på en subway (the foodplace) och vi hittade en... tro det eller ej. Vi åt och sen bar det iväg till Century 21, vi hittade inget så vi tog subwayen till höger och vänster innan vi till sist hamnade rätt - Bleecker street. Promenerade bort till Christopher street och kollade in den svenska godisaffären - godisbiten. Vi köpte inget, men det var ändå tvunget att ses! :D

Men däremellan hann vi med lite shopping i SOHO och tro det eller ej, men vi hann med shopping efteråt också, efter ytterligare lite subway till höger och vänster och en promenad genom Central Park.

Under kvällen blev det lussekattebak:-) Goda (och en aning brända) blev de. Jag gillar inte riktigt denna ugnen:S Men, ja ja, det får väl funka då!

Dörrmännen tyckte i alla fall om ischokladen och "de gula grejerna" så det var ju bra. De verkar ju inte ha det alltför roligt där nere ändå om jag förstod det rätt. Stackars små människor. Då är det ju tur att det finns sånna som oss som tänker på de hungriga små dörrmännen som behöver lite uppiggande socker för att överleva natten xD Haha, snälla vi är!

Så det var dagen idag!


Jul In America!

Nähä, men vad sägs om tt nytt inlägg? Igår var det julafton och den firades på följande sätt...

Vi åkte in till Union Square. Jag visade mamma och systrarna var de kunde hitta skoaffären och jag umgicks lite med dem innan jag var tvungen att ge mig iväg till mitt volontärarbete. Eller ja, "träning" inför volontärarbete, som består av att rensa kattburar. Men är det inte en helt underbar start på julafton... att rensa kattskit! Mja, ovanlig, men helt ok, med tanke på att jag fick mysa med katterna med! Det var ju SÅ LÄNGESDAN jag fick gosa med min Felicia nu! 7 månader till sen så!! I alla fall, efter 90 min var jag klar där och gick för att leta upp resten av familjen. Försökte ringa, men det funkade inte så bra med min telefon så tog en chansning och gick in på Forever 21 och gissa vilka jag hittade d'r om inte hela familjen!

De shoppade klart och sen åkte vi hem. Jag färgade mitt hår igen, då det inte riktigt var samma färg i hela håret. Ser bättre ut nu, men har fortfarande lite olika färger, så ska färga det en gång till:) Sen får det nog vila ett bra tag. Vi åt, skypade med pappa och öppnade paket. Jag fick nya termosar till skidresan, pengar, lott (vann 25kr), tvål/body butter, Ellen DeGeneres bok (love it), godis, ansiktsmask, benvärmare och sockar. Ja det var nog det. Efter att vi öppnat alla presenter gjorde vi oss redo för nästa äventyr.

Jag tog med mig hela familjen till världns bästa skoaffär - PAYLESS! Det slutade med 5 nya skor (galet billigt) till mig och alla andra fick visst också nya skor/sockar... Efter det gick vi vidare till Victoria secret där jag och Mikaela inhandlade 2 bh:ar och 5 par trosor:) Sen fick vi gå hem och lämna av allt vi shoppat innan nästa äventyr började.

Vi tåg tunnelbanan downtown till Rockfeller Center för att kolla på den stora julgranen. Fy tusan vad mycket folk där var, galet mycket. Vi höll hårt i varandra så vi inte skulle tappa bort varandra i folkmassan. Kan bara tänka mig hur det kommer bli på nyår... I alla fall, vi kollade ljusshown på huset och tog kort på julgranen och sen bar det vidare till Starbucks. Det är ju på det viset att min kära familj har blivit beroende av det nu;) haha!
Sen hittade vi en Subway (matstället) där vi inhandlade en macka som vi åt till kvällsmat. Sen var det hemåt och i säng! Annorlunda julafton, men helt ok! Tror dock jag föredrar den gamla hederliga SVENSKA julaftonen HEMMA i Sverige, men MAT och julgran och paketöppning och familj och vänner och SNÖ!! :)

Idag, den 25/12-2011 var det den Amerikanska julaftonen. nget speciellt faktiskt. Allt var stängt s¨å vi kunde inte göra så mycket. Vi åkte ner till Brooklyn Bridge och traskade över den, fram och tillbaka och sen vidare till Ground Zero och efter det vidare till Central Park. Vi inhandlade lite lunch och hade picknick i parken. haha, picknick i parken i december, det är nåt man inte gör alltför ofta;)
I alla fall, sen gick vi en promenad i Central Park och efter det hem. Vi handöade lite och efter det gjorde jag en pepparkaksdeg och efter det ischoklad. Bättre sent än aldrig. Eller hur;)

Avslutade dagen med lite PANIKPLUGG då jag helt glömt bort att det var idag jag skulle skicka in allt, men jag klarade det och det är inskickat. Som sagt, jag jobbar bäst i sista minuten och under press;P haha

Och så har vi spenderat dessa två dagarna! :)


Full fart folket...

Ja, men nu är ju mamma och systrarna äntligen här. De anlände igår. Min fina syster hade sagt att de landar 12.05 MP (på biljetten stpd 125P)... haha, de landade 1.25, försening till 1.42PM. Så där satt jag och v'ntade ett mycket bra tag! I alla fall, klockan blev 1.42 och planet landade, men det kom inga svenskar och smart som Emelie är så glömde hon sin svenska mobil hemma! xD Ahja, det dyker väl upp förr eller senare tänkte jag så där a
satt jag och väntade i en timme innan min amerikanska mobil ringde. Det var min syster och de befann sig i terminal C och jag satt och väntade i B - som det var mening att de skulle landa på. Vi hittade i alla fall varandra och sen tog vi bussen hem.

Då det var ganska sent så gjorde vi inte så mycket. Vi åt och sen tog vi bara n promenad ner till vattnet och sen till central park och löparspåret. Så det fick se en del i alla fall. Sen var folket ganska trötta så de gick och la sig. Jag pulade rundor i lägenheten ett par timmar till.

Idag, den 23 december 2011 var det meningen att vi skulle till frihetsgudinnan, men då det regnade när vi vaknade bestämde vi för att göra det en annan dag. Så istället åkte vi till FN huset och kollade in det och lite grejer. När klockan n'rmade sig 10 traskade vi upp till Time Square och Madame Tussauds. Där traskade vi sedan runt i runt 3 timmar. Folket började bli hungriga så det blev MC. Sen vidare till FOREVER 21 som ALLA älskade och alla hittade en del klädeeer (inklusive jag). Det blev Starbuckspremiär för hela ligan och jag tror bestämt att mamma fått sig en ny favoritkaffe. Pepparkakslatte med grädde. hihi... vilka dåliga vanor jag har, men det kan inte hjälpas! ;D

Efter det besöket kollade vi in på m&m butiken där de har... belive it or not, M&M xD Ett tag där inne och vi hade hittat massa saker vi ville ha, men dock inte köpte. Sedan vidare till Empire State Building. Oj, men vad vackert NY är med alla ljus under kvällen... helt underbart! (bilder kommer)

Fröken Emelie trodde helt klart att det var sommar och hade leggins, ballerinaskor och väst på sig... det var aningen kallt där uppe! Jao

Vi gick tv¨varv runt för att vara helt säkra på att inte missa något. Härligt! Sen bar det iväg hemåt. Alla var tröttna, frusna och hungriga. Så hem och äta och sen krypa till kojs, och än en gång sitter jag uppe. De andra är väl fortfarande trötta efter resan och en lång dag med mycket walkie walkie;) MEN det är så det är i NY och det är väl bara till att vänja sig med det;)

Jag har miljoer bilder, som jag inte än har hunnit lägga in på datorn och kan då heller inte lägga in dem här. Men det kommer en hör med bilder så fort jag har fixat detta! :D Om en dag eller två. Kanske nästa år:)

Newark

Ja, men då sitter jag på Newark flygplats och väntar på familjen som mest troligt anländer om 2 timmar. Det var ju tänkt att de skulle komma igår, men de hade missat att man måste ha turistvisum för att komma in i landet. Så de har spenderat en natt i London, men det är väl inte helt fel det heller;)

I alla fall, nu har jag betalat för en timmes internet, finns liksom inte så mycket att göra här annars... Jag har glömt min svenska telefon hemma så nu hoppas jag att jag ska kunna hitta dem ändå. Men det kan ju inte vara så svårt. Tre blondiner och en brunett som mest troligt springer runt och pratar svenska och vet inte vad de ska göra eftersom Emelie (jag) inte svarar i min telefon xD jag antar att jag kommer ha ett X antal missade samtal när jag kommer hem igen;) haha

Jag har inte gjort så mycket annat sen sist jag skrev. Jag har städat ytterligare lite. Mitt rum skiner som bara den nu:D köket är fint och jag skrubbade spisen igår. Nästan så man inte vill använda den så den blir skitig igen;P

Näe, nu ska jag väl fördriva tiden med lite av mina spel:D 90 min kvar tills de kommer...


Allt!

Nej, men dra mig baklänges, nu var det 5 hela dagar sedan jag uppdaterade er senast... JAG LEVER! Det har allt hänt en del här på de dagarna.

  • Jag har färgat håret
    Det var då en härlig lördag kväll eftr jobbet, jag gick och inhandlade färgen och begav mig iväg till Israels hus. Vi öppnade färgen och läste lappar och såg båda ut som två frågetecken?? LET'S DO THIS! Och sen var vi igång. Blanda burkar, skaka burkar borsta håret och starta ett avsnitt av Big Bang Theory. Nu tusan kör vi! Efter ett par timmar så var det "klart". Resultatet blev... förfärligt. haha, vi hade nåt så enormt roligt åt det så det finns inte. Toppen av mitt huvud slutade blont och resten var fortfarande brunt... TROTS att hårfärgen skulle färga det allra mörkaste håret blont... FAIL! Jaha, där satt jag med håret i två olika färger och skrattade så mycket att tårarna rann. haha. Vi hade alla möjliga teorier om hur det skulle fixas! Slinga håret, färga det mörkare, kapa skiten, färga det igen, bära mössa resten av livet, låsa in mig på rummet o aldrig gå ut.... ja alla möjliga förslag kom upp, vissa bättre än andra. I alla fall, vi förträngde det snabbt och kollade SATC istället innan jag gick hemåt. Jag kunde dock inte leva med tanken att jag nästa dag skulle se ut sådär och gå på sista cluster meetinget för året så jag blandade den sista färgflaskan (klockan var bara runt midnatt) och färgade nedre delen av håret igen. Slutade med att toa och spegel blev lite blåa... HEY(!) det har väl ingen dött av? I alla fall, h¨rfärgen satt i ett tag och sen runt 1.30 på morgonen såg mitt håt fortfarande hemskt ut, men bättre än vad det gjorde innan... såå, YÄÄY?
  • Clustermeeting
    Vi har haft vårat sista au pair möte för året och det hölls hemma hos världens mest härliga counsler - Jan (kvinna) Åh, älska den människan och det skulle ni också gjort om ni träffat henne, helt AMAZING är hon! :) Fy tusan vad vi skrattade och hade roligt. Det blev julklappsbyte och lite kakor, köttbullar, prinskorvar och choklad på det! LYCKLIG! Det var massa prat och jag träffade lite nytt folk (au pairer såklart). Men ja, än en gång FY TUSAN VAD KUL JAG HADE!
    Och hemresan däremot, på bussen med Maayan. Jag vet inte vad Jan hade lagt i alla kakor och i drickan, men det gick totalt utför. Jag kan ju säga som så att jag vet en del FULA ord på Hebrew (stavning?) och Israel kan säga "fina" svenska ord. Jag vet inte om jag nämna det här men jag kan g en ledtråd;)
    motsatsen till snäll, svordom (inte helvete eller fan), fult namn på tjejers könsorgan och sätt sen ihop den meningen:) Som sagt, det var inte en normal kväll det inte!
  • Vän från Chicago
    Igår träffade jag då en kompis från Chicago. Hon har varit i rematch och bor numera i Conetticut. Så vi hade en trevlig fika på Starbucks. Eller fika och fika, vi drack ett göas vatten och pratade som tusan under de 30 min vi hade på oss.Efter en snabb fika med henne så var det bara till att springa vidare till bussen och åka vidare till världens bästa Jan!
  • Californien
    Japp, nu har min amerikanska familj lämnat mig här i NYC, Manhattan för två veckor medan de åker runt och njuter av lite semester i California. MEN jag är inte bitter! Visst saknar jag dem... liiiiite! Det är en aning tyst i den STORA lägenheten så därför sitter jag just nu på Starbucks och skriver lite. Men måste faktiskt till bibblan en aning eftersom det inte går så bra med o fuska denna vecka:( Illa! Men jag hoppas de får det bra där borta, visst jag hade inte sagt nej till att följa med, men NYC under jul och nyår är väl inte helt fel det heller skulle jag vilja säga!
  • Sverige
    Ja, och så kommer ju mamma, Caroline, Mikaela och Ida om två dagar! GUD vad jag längtar lite MYCKET till det! Men innan dess ska en hel del saker hinnas med! Tänkte jag skulle klara av läxan för förra vckan och denna vecka så jag inte behöver tänka på det och sortera lite av pojkarnas grejer och plocka undan lte och kanske städa mitt egna rum vore n bra ide? awesome! Inte riktigt, men jag kan njuta desto mer när mamma är här om jag gör det! :)
  • Allt annat
    Hm, så mycket mer har väl inte hänt på detta stället. Jag har jobbat, men det gör jag ju i stort sett varja dag. Och det som är så pass bra med au pair yrket är väl att det skr samma sak dag ut och dag in. Eller det är ju inte riktigt bra, eller roligt... Men jag slipper ju på så vis uppdatera er varenda satans dag. Så dagarna jag inte uppdaterar kan ni ju bara antar att det är samma som sist jag uppdaterade och då kan ni ju bara ta och läsa det inlägget en gång till istället;) Så jag säger väl tack och hej för mig nu då. Förresten, det kan mycket väl hända att det kommer ett videoinlägg här - dvs när jag kommit på hur jag ska ladda upp det xD

    Puss och hej leverpastej!

It's not where you start. It's where you end up!

och det stämmer väl ganska bra skulle jag vilja säga... Eller bad tycker ni?
Det fick mig att fundera på hela denna resan.

Från början skulle jag till Colorado, jag hamnade i Chicago och nu bor jag i New York. Det är galet vad livet kan ta vändning ibland! Men fy tusan vad glad jag är för det. Har inte ångrat en sekund att jag gjorde denna resa. Jag har lärt mig så mycket (inte minst hur man baka pepparkakor och lussekatter) och man växer så mycket som person.

Och alla dessa helt otroliga vänner som jag har träffat under resans gång som jag kommer hålla kontakten med och hälsa på i framtiden (hoppas jag), det är underbart!

Så vad är det då jag vill säga med detta inlägg. Jo, att livet kanske inte alltid har blivit som man har tänkt sig men... Ahdu, jag vet inte riktigt vad jag vill ha sagt här. Men vad som än händer så löser det sig... På ett eller annat vis. Ja men det var nog det jag ville säga, på ett ungefär. Det kom bara ut på ett lite luddigt vis xD

Som avslutning vill jag idag bara GRATULERA Sandra som kom in på sin utbildning!!! Grattis bästaste du, jag visste att du skulle klara det! ❤


Lucia 2011

Jag får väl börja md att önska alla en härlig Lucia dag och hoppas att många har sjungit för er! Trots att den mest troligt är slut för er alla redan, men jag hoppas ni hade en bra dag och en kanon lussevaka för er som ägnade er åt det.

Kanske dags för en ny uppdatering på detta stället? Måste ju nästa bara berätta om dagen (speciellt morgonen igår som var lite galen (äcklig?). Så jag börjar väl där och jobbar mig framåt till ikväll:D

Måndagen den 12/12-2011
Ja, men som sagt, denna morgon... Den börjades helt normalt med att jag väckte killarna och gav dem frukost. Sen kom vi ju till det här med att ta på kläderna. Det hela börjar ganska bra och de får på sig ett par plagg innan... R spyr upp sin frukost på mattan. Jaha, ja, men det var väl inte så mycket mer att göra än att städa upp det. Ta ett djupt andetag och skrubba!! Ja, mn då var man klar md det... trodde jag ja. Det dröjer inte många sekunder innan S spyr upp sin frukost med. Man måste älska dessa mornar! NOT! Ja, men det var ju bara till att påbörja skrubbandet igen. Det hela slutade med att R stannade hemma från skolan och jag släpade med S till skolan då han mer eller mindre spyr upp sin frukost var och varannan dag, så det var mest troligt inget fel på honom.

Som sagt, jag tog S till skolan och sen kom jag tillbaka och hängde med baby M och R. Min värdmamma tog med sig R till doktorn då han har haft magknip i en månad snart, så de var där och tog en massa tester och grejer. Jag la baby M för en tupplur vilket resulterade att hon SKREK i 15 min och sov i 30. Bra jobbat! Trötyt bebis var det här ja. Jag tog med mig baby M för att hämta upp S och tillbaka igen. Gav honom lunch och sen lekte ett tag innan jag var off.

På min tid off ville R spela UNO, så jag var väl snäll o spelade sisådär 10 omgångar... ungen tröttnar ju ALDRIG! xD haha
Hängde här hemma ett tag, då alla (utom jag) var lite halvt dödssjuka så tog jag pojkarna och baby M ett tag. Under kvällen gick jag ut och shoppade lite tandkräm och julklappar. Behöver bara 3 till, sen är jag klar med detta årets julshoppande!

Jag kom hem, tog en dush satte igång tv:n och somnade gott!

Tisdagen den 13/12-2011
Idag var jag ldig och skulle då ha sovmorgon. Gissa hur det gick med det?! Jag vaknade 07.15 och kunde inte somna om. Men jag låg kvar i sängen i alla fall, kollade FB och såklart, julkalendern. Lite besviken blev jag allt när de inte hade ett luciatåg i kalendern:( Det får de allt jobba på tills nästa jul tycker jag!

efter ett bra tag, runt 9.45 lämnade jag sängen och gjorde mig iordning för lite skridskoåkning med Maayan. Åkte runt i 2 timmar innan vi begav oss hemåt igen. Jag kom hem, hade lite lunch och sen satte jag igång bakandet av lussekatter. Första gången jag gjorde degen själv. Tror jag har varit så pass bortskämd att mamma och pappa fått göra det alla år och jag har bara gjort den roliga delan och rullat dem;) Tror det gäller detsamma för pepparkakorna.
Kolla vad man växer när man flyttar ut ur boet för ett tag! Får göra en massa sådana vuxensaker så jag antar att jag har samlat på mig en hel del vuxenpoäng när jag kommer hem igen.
MEN det betyder inte att ni (mamma och pappa) inte kan laga mat till mig och skämma bort mig ordentligt när jag kommer hem igen(A) Ni har ju trots allt saknat mig i 18 månader då! :)

Okej, men tillbaka till ämnet och dagens händelse. Bakade lussekatter och lät dem jäsa lite för länge så jag skulle kunna hinna ränna runt på stadens gator/affärer:) Jag skickade julklappar till Sverige och inhandlade en till till pojkarna - ett presentkort på MAKE, som är en liten fin "affär" där du MAKE your own things. Så som dekorera tårtor och gör ljus och allt annat sånt skoj! Blir nog lagom kul för pojkarna:D

Sen fortsatte jag och R bakandet av lussekatter. När de var klara blev det kvällsmat och nu sitter jag här. Ikväll ska jag träffa Adriana och vi ska bege oss iväg för att se den STORA julgranen vid Rockefeller center. Bilder kommer kanske senare ikväll eller imorgon. Få se vad jag känner för. annars har dagen varit ganska lagom lugn och jag njuter av livet!




Fin lördag!

LÖrdag och helg... härligt! Jag började jobba vid 6 imorse, låg dock kvar i sängen tills klockan var 7 och baby M vaknade till liv efter en natts sömn. Hängde med henne i 45 min innan även pojkarna vaknade till liv. Vi gjorde väl inte alltför mycket. Frukost, borsta tänder, ja ni har ju hört det förut! Sen gick vi vidare till lekrummet. Där stannade vi i runt en timme då vi var tvugna att gå tillbaka så baby M kunde få äta sin frukost och ta en powernap. Jag la henne och städade upp i köket och sen påbörjade jag lunchen till pojkarna. Vi åt och sen lekte jag lego med S och R gick ut med sin pappa.

Vi lekte ett tag innan min vm och vp tog ut pojkarna och baby M för en promenad och lekstund i parken. Jag var lite trött så jag tog mig en powrnap på n timme och vaknade sedan upp md ett ryck när pojkarna kom inspringande och skrikande i huset. Jag hängde lite med dem. Sen pratade jag med Sandra. Ja jag har fått igång min iPod igen efter att ha tappat den i vattnet. Att lägga den i ris funkade (eller så behövde den bara vila en dag eller så) vem vet? Funkar gör den i alla fall:) Lyckliga jag!

Sen skyndade jag DT för att möta Kristin. Vi mötte upp på Time Square och sedan vidare mot en Starbucks (tog ett tag innan vi hittade en med mindre än miljoner människor). Åh, just det, innan dess skulle vi besöka bibblan, som var väldigt lyckat. Haha xD Vi gick in genom snurrdörren, vakten sa: than you for visiting, please keep on walking...
och så var vi ute igen. Oj då! De stängde visst. Så vi hamnade på Starbucks och efter två koppar av lite koffein och socker och massa prat och skratt är jag nu åter igen hemma och tänkte jag skulle plugga lite, men sitter mest uppe för att kunna kolla julkalendern om en timme.

Ja, men nåt annat har nog inte hänt idag, tror jag?!
BARA 11 dagar kvar tills Sverigebesök!!!! :D

Bilder från min fotoshow!

Som jag utlovade igår så kommer här då alla bilder som jag ställde ut i showen igår. ENJOY!


Dagen med stort D!

Ja, men då var dagen kommen fröken Emelie skulle nu ha sin första fotoshow. Under morgonen och hela förmiddagen jobbade jag. Ja, men ni vet, frukost, get dressed, borsta tänder, gå till skolan, natta baby, sortera kläder... allt sånt roligt.

Sen chillade jag läget ett tag innen det var dags att bege sig iväg för fotoshowen. Tur att man fick lite extra tips från proffsfotografen som var här och fotade;)

Jag anlände till Soho konstgalleri FÖRST av alla, jag la ut mina bilder och sen var det väl bara till att vänta lite då. 90 minuter senare var de flesta där och allt var klart för att påbörja showen. Jag var väldigt nöjd med mina bilder, kanske kunder gjort mattningen lite bättre, meeeeeeeen vem bryr sig? Tyckr jag gjort av med tillräckligt mycket penga på detta redan, så det fick bi hemmafixat, vilket funkade mycket ypperligt bra!

Kul och träffa alla vänner trots att en del folk hade PMS :@ vad är det för fel på människorna kan man ju fråga sig ibland? Ahja,nu är det i alla fall avklarat och jag kommer aldrig mer att se dem... HURRA för det!

Bilderna kommer upp imorgon för nu ska jag kolla julkalendern.

Bye Bye Jenni!

Ja, men då var det dags för Finland att åka hem. Vi kommer sakna dig som bara den! Så för att fira lite extra gick vi ut och åt middag på Jackons Hole. Där provade jag på den alldeles unika "maträtten" pommes med smält ost på. Mja, det gick o äta, men det var inget speciellt, så det blir det mest trolig inte igen... men man vet ju aldrig. I alla fall, vi pratade och åt om vartannat och när vi var klarar (när de slängde ut oss pga stägning) blev det lite fina pics och sen en fiiiin promenad ner till east river där det blev ännu flera kort.

Idag har jag varit ledig och då passat på att förbereda mina kort inför fotoshowen som är imorgon. -hur kommer det sig att jag jobbar bäst under press - det vill säga dagen före. Så är det alltid. Ahja, jag är NÄSTAN klar i alla fall, ska bara döpa mina bilder och prismärka dem:) Inte för att någon skulle vilja köpa dem imorgon men om i fall att så jag inte står där som ett fån när det kommer till den saken.

Jag har även varit lite flitigt och varit på gymmet och sprungit lite. najs! Jag har införskaffat mig den där Nike+ grejen som passar alldeles utmärkt i iPoden under träning. Får nog inhandla skorna med, inte för att jag behöver, utan för att jag vill!

Ja och det var väl ungefär så mycket som jag hade att uppdatera om idag skulle jag tro. Finns inte så mycket mer att säga, då det oftast händer samma sak dag ut och dag in. Så det är väl inget vidare intressant skulle jag vilja säga, men ja... vill ni har mer uppdatering så får ni väl säga till. Det är ju inte direkt så att någon klagar...

Jag har öppnat en NY blogg där jag lägger upp mina bilder. Mest för imorgon, men kanske nån gång då och då när jag känner att jag har en bra och fin bild som jag vill dela med mig om! :)

Ha det bra! Hej!


Plugg och 300 dagar i US and A !

Jag är trött och orkar verkligen INTE plugga, men måste man så måste man... Jag förstår inte att var varenda jävla vecka skjuter upp det tills på söndagen. Varför? Ja, men det är ju en fråga som jag också ställer mig sisådär 200 gånger varje söndag när det är dags igen:( Gaaah!
Nästa vecka (kanske) ska jag ta tag i det lite tidigare (lördag?) så jag slipper denna söndagsstress. Hade varit ganska skönt.

Det är egentligen inte särskilt jobbigt, det är mest att hitta det förbannade svaret som ska vara så satans komplicerat. Frågorna blir konstigare och konstigare för varje vecka som går och jag önskar vi kunde ha fler uppgifter som den då vi var TVUNGA att kolla på film xD Den passade mig alldeles utmärkt!
Haha, tänka sig, ett inlägg om plugg, se där ja! Ja, nu ser ni verkligen hur mycket jag verkligen har att skriva om.

I alla fall, på onsdag nästa vecka har vi i alla fall fotoshow och den kommer ju mest troligt sluta i katastrof.., men vem tusan bryr sig egentligen?! Jag kommer mest troligt inte se en enda av alla människor igen (förutom Ashley som jag gärna umgås med). Idag är det bara 17 dagar kvar tills jag beger mig iväg till flygplatsen för att hämta upp mamma och mina systrar! Ååh, vad jag längtar lite mycket! :)

Snart är det julafton och nyår och sen är det 2012... jag vet att jag sagt det innan men jag säger det igen; FY TUSAN VAD TIDEN GÅR SNABBT! Snart står jag där igen, på svensk mark och kramar om alla nära och kärar och somnar gott i MIN EGNA SÄNG (ledsen Mickan men du får ge upp den för en dag eller så i juli).

Nu när jag kollade i min kalender så såg jag att jag IDAG har varit i USA i EXAKT 300 dagar vilket innebär 65 kvarstår för ett helt år! G.A.L.E.T!

I alla fall, nu ska jag i alla fall fortsätta plugga lite! :(


Global presentation

Men vad sägs om en riktig uppdatering idag då? Jo, men vi kör väl på det tycker jag.

Så, denna morgon vaknar jag som vanligt runt 7 och kliver upp. PaffoBom vad tänkte jag med? Jag börjar vi 8. Trippar snällt tillbaka till sängen för att sova en timme till, HÄRLIGT! Tusan vad en timme gick fort:( I alla fall, upp igen vid 8 och underhålla S och baby M (R är redan i skolan!)Runt 8.30 tar jag med mig S till skolan och sen chillar jag rundor med baby M. Hon somnar och jag går hemåt igen. Jag putsar lite på min presentation som jag ska göra idag. Fiiiiiint! Måste sitta och skriva ner allt för hand eftersom de inte kunde skriva ut det:( Menmen... jag överlevde även den utmaningen.

R och min värdmamma kom hem runt 10.30, vi lekte lite och vid 11 traskade vi allihopa bort till S skola. Jag berättade för dem om Lucia. Lite historik och hur vi firar det. Jag visade lite bilder, spelade lite musik och gav dem lite pepparkakor... sen var alla glada. Hemåt igen! Jag var lagom trött, slängde i mig lite lunch och sen blev det en powernap på sisådär 2 timmar. NAJS! Dock var jag fortfarande trött men det var bara till att pallra sig ur sängen och börja jobba igen. Mina värdföräldrar tog med sig pojkarna till Rockfeller Center för att kolla på julgranen. Jag hängde med baby M i lekrummet.

De kom hem, vi åt middag, badade/duschade, kollade på tv och sen var det dags för sängen. Jag tvättade lite så jag slipper göra det imorgon. Jag duschade och nu är jag redo för en god natts sömn. Funderar på om jag ska stanna uppe en timme till bara för att kolla julkalendern? Hmm, får fundera vidare på det!

Då det är den 3/12 i Sverige just nu så är det även min broders födelsedag, så GRATTIS! Hoppas du får en bra dag bror!:D <3


Trött

Fy tusan vad trött jag är idag. Blev visst sen kväll igår och tidig morgon idag. Totaldissade presidenten för att umgås med fina flickor framför en film istället. Med det sagt vill jag säga att julgransljusen tändes igår. Får väl går dit och kolla en vacker dag... eller kväll. Så igår kväll blev det då film - Riio hemma hos Maayan med Jenni, Denise och Meryem! Tjejkväll, med massa prat och skratt och mys! :) Älskar vår små filmkvällar! Runt 00.20 lämnade vi huset och begav os hemåt i det kalla vädret! Jag och Jenni påbörjade vår kvällsjogg. Vi skiljdes åt vid 91th street and park och sen sprang jag vidare. Borsta tänder och hoppa i pyjamasenn och sen kolla julkalendern innan det blev dags att sova lite. Näe, men nu ska jag äta lite innan jag tar en powernap och sen hämta ungen från skolan och sen vidare till parken. Nu kom visst de andra folket hem... jag som trodde att jag kunde få lite egentid utan massa skrik i lägenheten. Kanske en annan gång, eller de kanske går snart igen? Haha, illa! xD Fy vad trött jag är! Förövrigt beställde jag mina kort till fotoshowen igår... kommer mest troligt bli ett STORT totalt misslyckande! Inga bilder som passar ihop och mest troligt kommer de bli väldigt små! Bra jobbat Emelie... verkligen! HejSvejs! ;D

RSS 2.0