Washington DC

Vi har nu varit i DC en dag eller en och en halv fsktiskt och fy i satan vad jag är trött! Vi har nog cyklat genom heeeeeeela förbannade staden!
Vi har sett både det ena och det andra kan jag lova, men mer uppdatering om det kommer senare, nu ska vi vidare!

Manhattan är nog som Sverige; man måste lämna det för att fatta hur mycket man faktiskt uppskattar det!

Over and out!


På bussen...

Nu sitter vi på bussen och kan ärligt talat ta och andas ut lite... Vi har hittat ett hostel att bo på:-)

Vi har nu "bara" 2.5 timmar kvar på bussen innan vi är i Washington DC. Då ska vi väl se om vi kan leta upp vårt hostel eller nåt. Så ikväll blir det nog bara ganska mycket chill. Imorgon blir det till att utforska Washington DC och på söndag blir det mest troligt ett besök på six flags:-) eller ja vi hoppas att vädret tillåter det i alla fall!

Nu ska jag ta och sova lite så man är pigg när vi väl anländer:-)

Tjohej


Snart...

Haha ja, snart bär det iväg mot subwayen för att möta upp min Dansk och sen vidare mot bussen som ska ta oss till Washington DC... Och där slutar planen?! Haha, välplanerat in i minsta detalj! Hur vi ska lösa det ytterst lilla problemet med boende tar vi reda på när vi kommer fram.

Så galet svårt kan det ju inte vara att hitta ett hostel eller hotel i DC, eller? Ja, men det återstår att se. So stanna där bi är om ni vill veta fortsättningen på denna impulsiva resa som kan sluta hur som helst...

Men det blir i alla fall en helg bort från Manhattan och det kan nog behövas innan jag måste återgå till jobbet på måndag... Blöhö! Jag gillar mina semesterveckor! :D

Hm, ja men vad annars kan jag uppdatera er om? Det är första april på söndag! Snacka om att månaderna bara flyger iväg alltså. Jag vet dock inte om det är bra eller dåligt...

Ahja, mer uppdatering kommer väl mest troligt om nån timme då vi sitter i bussen och har 5 timmar då vi inte kan göra nåt annat.


Weekend trip!

Ja, men då var det väl dags för ytterligare en uppdatering... I'm on fire today! Haha

Jag och en kompis har då impulsivt bokat en bussresa till Washington DC över helgen, dock har vi inget boende. Haha vilket äventyr detta kommer bli. Det slutar väl med att vi tältar nånstans eller nåt?! Haha

I alla fall, imorgon sitter vi på bussen mot Washington och vita huset... Och allt annat man kan se(?)
Lovar att uppdatera er om vad som händer, om vi leker uteliggare för 2 nätter eller om vi hittar ett hostel eller nåt?

Men är det nån vänlig liten själ som har nåt tips på hostel i DC som läser min blogg så får ni gärna tipsa om det;)

Ikväll ska vi i alla fall göra cupcakes och dricka milkshakes. Vi är så nyttiga när vi umgås...

Annars händer inte så mycket. Jag har städat mitt rum och toalett och även pojkarnas heeeeeela denna morgon! Ja, men så kul har jag haft!

Ska nog baka några mer bullar ikväll så vi har det! Just det mamma eller pappa eller ALLA ANDRA som läser, jag har bakat för mycket bullar så har använt all mannagryn så vill ni får ni gärna skicka lite mer! Bullarna var himla goda:D
Bara så ni vet;)

Näe, nu ska jag se om jag kan hitta buss och boende för vår resa i juni... Mer om den när det närmar sig!
Vi vill ju inte sitta där dagen före och boka! Dock är det inte bestämt om vi ska åka än.... Men vi vill, vill, vill, VILL!!

Ahja, vet inte om jag har internet kommande dagar, men det märker ni väl;P
Annars hörs vi på måndag igen!

Tjing tjong!

PS. Sa jag att jag färgat håret brunt igen? DS.


Finfin vecka!

Kanske börjar det åter igen bli dags för ett nytt inlägg, lite uppdatering kanske? Faktum är att det inte händer alltför mycket på detta stället, eller så gör det faktiskt det, vilket som. Min värdfamilj beslutade att åka till Aspen och lämna mig hemma i NYC... Jaha?
Men ja, jag klagar väl inte, en vecka extra semester är ju aldrig fel, men att få åka iväg och åka skidor och se en ny stat hade ju inte heller varit helt fel, men med tanke på att de sa att jag skulle med, så blev jag lite besviken faktiskt.
Men jag är ju bara deras au pair och kan inte göra så mycket åt det, och jag är inte bitter!

Hela veckan har jag umgåtts med min fina danska vän! Vi har gjort både det ena och det andra. Filmkväll, matlagning, inlines över brooklyn bridge i ösregn, starbucks, haft dupa allvarliga (för en gångs skull) samtal, varit galna, varit onda.... You name it! Jag har haft en toppenvecka UTAN familj på Manhattan i alla fall och imorgon ska vi mest troligt åka iväg till Washington DC för en liten roadtripp över helgen. Det ser vi fram emot, men OJ vad onda vi är...

Ja, men annars har det inte hänt så mycket mer på detta stället, familjen kommer hem på söndag och det gör jag med... Jobba igen på måndag, BLÖHÖ!
BARA 3.5 månad kvar i staterna nu, fy satan vad tiden går undan...

Inlinesåkning med Danmark

Ja, men detta inlägget var då meningen att publicera igår, men det blev en liiiiten fördröjning... Seg som jag är!
I alla fall, igår var det då dags att sätta på sig mina nya inlines och bege mig mot Central Park och möta upp Dansken:-) hej vad det gick undan, det var ju trots allt ett bra tag sedan jag stod på ett par inlines, så lite vingligt var det allt.

I alla fall jag mötte Dansken och vi åkte runt parken, eller ja, halva i alla fall då bag skulle tillbaka till jobbet. Mitt i hela så dyker det upp en nedförsbacke, och då tusan går det undan och då helt plötsligt får jag för mig att jag skulle flytta på mina fötter... Ingen vidare ide där Emelie! Jag trillar och skrapar sidan av benet. Jag landar på röven och nu är den röd, öm och svullen. (kanske lite mycket info där?? Haha) ont som sagan gör det i alla fall, men lever gör jag ju.

Mina inlines var ju även sisådär 2.5 nummer för stora och tunga, så det var ju inte alltför enkelt heller. Men runt parken kom jag och hem också, tro det eller ej;) haha
Senare i det kvällen gick jag tillbaka till affären där jag köpte dem och bytte dem mot ett mindre par!

De ska jag nog ta och provåka nästa vecka:-)

TjingTjong


I did it!

Tjoho, jag klarade det! Mer uppdatering kommer senare! :)


NYC halvmara 2012

Då var den sprungen - 21km/2,1mil/13mile! Väckarklockan ringde första gången vid 4.45 och jag var sådär lagom pigg just då, eller inte... Efter det ringde den var 5 minut, helt jävla underbart! Just då, i det tillfället ville jag bara dra täcket över huvudet och krypa ner i sängen igen, ge upp halvmaran ocg skylla på sjukdom!
MEN jag pallrade mig upp, åt frukost och gjorde mig redo. kläder och nummerlapp på! Klockan tickade och runt 10 över 6 lämnade jag lägenheten och tog subwayen till 59 och gick sen upp till 72 och 5 avenyn. Steg av subwayen och upptäckte att ena gummiploppen till mina hörlurar är borta... great! hur ska jag nu kunna lyssna på musik? Hur ska jag klara av loppet utan musik i öronen? Men faktum är att en plopp i örat var bättre än två. Jag hade musik i ena örat och i det andra örat hörde jag alla människor som stod vid sidan om och hejade och skrek och spelade musik, så det var ganska najs med lite peppande ord längst heeeeeeeeela vägen! :) Så det gjorde ingenting att jag tappat bort ena ploppen.

I alla fall, jag tog mig till 72 and 5 ave. Placerade mig med alla andra människor. Det tog ett bra tag innan det började. Elitmänniskorna började springa 7.30 och sen runt 30-45 minuter senare så var det äntligen min tur att börja springandet. Det kändes bra, mycket bra ska jag säga! Det flöt på ganska bra skulle jag vilja säga. NEJ, jag sprang inte hela, utan gick en del med, men va tusan... (det är nu jag skulle kunna skylla på feber, öron infektion, bihåleinflammation och kraftig förkylning - därav ingen träning på en månad, men det gör jag inte!) det gjorde ju alla andra och jag kkom ju runt på mindre än 3 timmar, så jag är galet nöjd!

Snacka om fantastisk känsla när man ser skylten 800meter to go! Då ökades tempot och ännu en liten ökning vid 200meter to go och sen en fin slutspurt in över mållinjen! :D
Fy satan vad skönt det var att korsa mållinjen, vilken känsla! Man fick en fin "termofil", medalj och en fin påse med vatten, powerdricka, äpple och pretzels... Helt okej!
Jag tog mig till närmst subway och åkte hem. Så jävla najs lopp!
Jag kommer helt klart tillbaka nästa år för att springa igen! :D

Laura och Frensesca kom upp och höll mig lite sällskap och sen gick vi ut för att möta upp Line för att äta lite glass:) Jag var tvungen att smita iväg ett tag för att sitta barnvakt men mötte upp dem senare igen. Jag och Line gick och kollade bio och Laura och Fransesca chillade lugnt!
Vi kollade på a thousend words. Eller snarare Line kollade och jag sov ganska gott i biostolen;) haha, snacka om att jag var trött efter en låååååång dag! Var uppe 4.45 och bio från 20.30 till 22.00.... det blev för mycket för mig xD Så i det stora hela betalade jag 13 dollar för att sova i biostolen;D Jaja, tur att de är så pass bekväma i alla fall;)

Haha, ikväll blir det Zumba med dansken:D



Dagen med stort D

Ja, men om 2 timmar går starten... Just nu vill jag mest av allt krypa tillbaka ner under täcket och sova ett par timmar till....

Good luck till mig! Tjoho


Saint Patrics Day

Saint Patrics Day idag då... Och vad har jag då gjort? Morgonen jobbade jag nån timme och sen lämnade familjen mig för Hamptons... Ganska skönt att få en helg utan fullsatt hus! Jag tog en snabb dusch, sprang över till stapels och sen vidare för att hämta ut mina marathonlappar och t-shirt! Sen vidare för att möta upp en svensk kompis och kolla på paraden. Träffade en tysk kompis som hängde på.

Vi tröttnade på paraden efter ett tag och gick vidare. Skiljdes från tyskan. Vidare till det svenska fiket FIKA! Chokladboll stod på menyn! Sen traska runt lite över halva Manhattan och nu sitter vi på B&N och fikar:-)

Ska snart bege mig hemåt och få i mig lite mat! Kan ju behövas då jag fikat hela dagen. Fin uppvärmning för imorgon!! Haha

Nämnde jag att jag åter igen var hos doktorn, denna gång på grund av lock för örat. Mest troligt vätska där bak nånstans, så fick piller mot förkylning som jag äter var 4 timme. Funkar inte det ska jag tillbaka på tisdag för ny antibiotika.... Life os good!


3 dagar kvar till halvmarat

Ojsan hoppsan, här har det varit lite bloggtorka ser jag. Kanske skulle jag göra något åt det? I alla fall, här kommer uppdateringen som ni alla har väntat på:)

Pappa och Magnus lämnade mig igår. Har haft en ytterst bra vecka medan de har varit här och vi har hunnit med både det ena och det andra. Empire state building, Time square, Madame tussauds, union square, 9/11 memorial, museum, central park, Grand central, starbucks och massa annat skoj med såklart:-)

Nu är det bara ett par dagar kvar tills det är dags att springa halvmaran här i nyc. Känns ju ytterst bra. Öroninfektion har jag ju med. Iofs, så är den så gott som över och medicinen är slut imorgon! Så det är ju ganska najs faktiskt.

Annars så finns det väl inte så mycket att uppdatera om skulle jag vilja säga, jag jobbar och sliter som vanligt... Bara 4 månader kvar tills jag står på svensk mark igen, underbart! Ärligt talat har jag fått nog av au pair arbetet, men inte staden och mina fina vänner jag har här...
Jobbet innebär ganska mycket samma sak dag ut och dag in, vecka efter vecka och månad efter månad. GREAT...

nu ska jag i alla fall ta mig en dusch hade jag tänkt och sen läsa lite i min bok...

Tjohej


Underbart...

Jag har haft en fin förkylning nu i runt en månad. Har haft feber (allt mellan 35 & 40 grader), rinnande näsa, hosta, ont i öronen och ont i halsen... Jag vet, låter det inte väldigt roligt?

Idag vaknade jag i alla fall upp vid 4.45 med en fruktansvärt smärta i mitt vänstra öra. Nej jag har inte kunnat somna om sen dess! Kollat tv och datan och nu sitter jag och äter dumle... Fint!

Får nog bli ett besök hos mr doktor senare idag. Great! Det är då meningen att jag ska springa halvmaran om 8 dagar! Ja, men detta känns ju oerhört bra vill jag säga! Skjut mig!

Ahja, får se vad som händer...


Sverigebesök!

Väntar kust nu på att min pappa och Magnus ska anlända till huset för jag bor. Flyget skulle landat för 2,5 timmar sedan så de borde ju vara här snart tycker jag! Men man vet ju aldrig vad dessa människor hittar på nu när de landat i NY;)

De kan väl inte vara lost redan eller? Haha
Och svara på sms gör de inte eller! Men de ska väl dyka upp förr eller senare.
Som min värdmamma sa: de är inte på nyheterna i alla fall! Så det är ju ganska bra;) haha

När, bu ska jag väl återgå till att kolla tecknat med min värdpojk och vänta på att svennarna ska dyka upp nångång!

TjingTjongLångKallsong!


Min finfina helg!

Okej, men då ska jag väl passa på att uppdatera er om denna ytterst fantastiska helg com jag haf haft!

Fredagen den 2/3-2012
Jag får lov att börja runt 8 denna vackra dag då det mest troligt kommer bli en låååång dag, då nannyn är ledig. Jag tar R till skolan och sedan återvänder jag hem igen för att ta S till hans skola. Jag kommer hem och baby M ska precis gå och ta en liten tupplur, så jag får ett fint break där. Jag gör dock inte alltför mycket. Går till banken, fyller på min mobil och kollar lite Grey's Anatomy (ganska så beroende är jag!). Ungen vaknar och jag släpar med henne för att hämta upp S från skolan. Hon är lagon grinig... awesome! Plockade upp S och sen bar det iväg till pizzerian för att hämta upp lite lunch till honom, hem och dumpa honom och andas lite innan det var dags att hämta upp nästa unge. Fredagar är en kort dag (13.05) för honom så då är det i stort sett från den ena till den andra.

Hem igen och då kom M - deras "lärare" som undervidsar dem en timme här hemma. Vet inte riktigt vad det är de gör, spel, bokst'ver och siffror eller nåt likmamde?! Vem bryr sig egentligen? Jag hängde med baby M. Fick ett litet break. Under kvällen var det de vanliga rutinerna... bad, kvällsmat, tv, läsa, borsta tänder... ja, men ni vet ju själva hur det är.
Mina värdföräldrar gick ut, så det var jag och ungarna denna vackra kväll. De skötte sig ganska bra, lite skrik och tårar och slagsmål, men annars var allt fina fisken. Alla somnade och jag kunde andas ut lite. Lägga mig framför tv:n och bara glo... Kvart i elva var mina värdföräldrar hemma igen och jag uppsökte min säng för en dejt med min kudde.

Lördagen den 3/3-2012
Denna underbara morgon bestämnde sig baby M för att det var dags att vakna upp 05.50.... GREAT! Så det var bara för mig att vakna upp med. Det var mjölk och blöjbyte som gällde. Pojkarna vaknade vid 7 och halv åtta sp det var helt ok faktiskt. lekte med ungarna ett tag och gav dem frukost och när det var dags för baby M nap fick jag ett välbehövligt break! Straight back to bed och sova lite. Vilket inte funkade alltför bra då ungarna tycker det är ytterst roligt att springa in och ut ur mitt rum! Så, ja det var ju sådär alldeles lagom lyckat! Fick sova lite i alla fall. Sen tillbaka till arbetet. Vakta baby M medan min värdmamma gjorde sig iordning för att ta henne till ett kalas. Jag umgicks med killarna och drog med dem till Barnes and Nobel, där vi läste lite böcker och kollade på leksaker. Vidare till brandstationen som tyvärr var stängd. Så vi inhandlade lite frukt istället.

Tillbaka till lägenheten för lite lunch. Jag fixade pojkarnas tvätt och sen gick jag, pojkarna, baby M och min värdpappa ut. Min värdpappa och R gick vidare till ett födelsedagskalas medan jag, baby M och S gick och inhandlade en klubba och lite muffuins och gick tillbaka hem igen. Jag fick ett välbehövligt break medan min värdmamma tog med sig babay M och S ut en sväng. Plockade iordning alla leksaker. åt kvällsmat och kollade tv. Killarna kom tillbaka och jag gav dem ett bad och gjorde dem iordning för kvällen.
Sen var det dags att ge baby M ett snabbt bad och försöka ge henne lite mat (blir galen då hon vägrar äta) så tog henne på en promenad. Skrek som en liten galning, men när vi träffade på andra månniskor slutade hon skrika, la huvudet på sne, loh och sa heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeey:) Så söt den lilla ungen! Hem igen, fick i henne lite chips, ris och yoghurt... great kvällsmat! haha
Vi kollade film - Riio under kvällen och sen tog min värdmamma över när det var dags för sängen.
Skypade med en kompis under kvällen.

Söndagen den 4/3-2012
Idag var jag fullkomligt ledig från allt som har med jobb att göra! Vaknade vid halv 9 och låg kvar i sängen till närmare halv 11.... så fruktansvärt najs! Gick upp, duschade och hjorde mig iordning för att gå ut och möta en kompis. Mötte upp henne utanför B&N. Där inne mötte vi vår counsler som handlade böcker. Vi sa hej och hej då och gick vidare för att inhandla lite frozen yoghurt. Världens bästa sådan! :) Sen mötte vi upp en annan au pair och hade följe med henne till cluster meetinget som vi idag hade på MET museum. Efter mötet gick vi en sväng till centar park och sedan vidare till starbucks där vi åter igen mötte upp den franska au pairen. Där satt vi ett tag och pratade om allt och inget.

Jag och LAura (från Tyskland) gick sedan hem till mig och kollade film. Dock hann vi inte se hela då vi skulle möta upp en ny au pair från Danmark - Line på Starbucks några block från här. Där satt vi åter igen och pratade om allt och ingenting tills de stängde dörrarna. Vi skildes åt och nu ska jag kolla lite mer Grey's.

Ja, men som ni ser har jag haft en ganska busy weekend, men det är skönt att ha något att göra... tiden går liksom så mycket snabbare då. Nu är det bara 2 dagar kvar tills min pappa och Magnus kommer och hälsar på mig.
Det är även EXAKT 2 veckor kvar tills jag ska springa halvmaran här i NYC.... Då jag varit sjuk har jag ite tränat på 2 veckor. Eller jag sprang ju en dag och så blev jag ju sjuk igen.... i'm good!
Men imorgon är jag på't igen! Jag får helt enkelt hoppas på det bästa... det kommer gå bra! tor jag!?!

Feels good! WIHO?!?! haha

Over and out!

Uppdatering

Vet inte riktigt vad jag ska skriva inlägg om egentligen, så skriver väl bara på... Som vanligt då liksom;)

Morgonen idag var som vanlig, eller ja nästan i alla fall. Då jag började vid 6 igår fick jag börja vid 8 idag. Men det hindrade inte pojkarna från att knacka på dörren vid 5.50 denna vackra morgon. Efter ett meningslöst försök att få dem att sova en timme till gick jag tillbaka till min säng. Nannyn var uppe med baby M så det var i ha större problem. Vid 7.55 stiget jag upp och slänger på mig kläder i all hast och sen följer jag R till skolan. Går hem, hämtar S och släpper av honom.

Jag kollar ett avsnitt av Greys, facebookar lite med syster och kusin och sen tar jag en lång och härlig powernap och nu skriver jag här. Nu blir det ett till avsnitt av Greys, sen ska jag hämta upp R och så tar jag med mig honom och S till historiska museumet...

Tjohej!


RSS 2.0