A day with the boys!

Ja, men ser man på, två inlägg på en och samma dag, tänka sig! Nu får ni allt mycket att läsa... eller så missar ni mycket om ni inte läser, det är vilket som!

Idag har det faktiskt inte hänt så mycket, har varit ganska lugnt. Jag, Q och J åkte bort till Marianos och handlade lite (jag använde mitt krditkort för första gången!) så att vi skulle kunna baka den underbart goda rulltårtan som nu står i kylskåpet. Det blev shopping och efter det så blev det lite lunch med pojkarna innan vi åkte hem igen.

Väl hemma igen kommer det en man gående (grannen) och han börjar prata. Jag lyssnar inte direkt på vad det är han säger då Q springer runt i bilen och J pratar han med och jag har alla kassar i handen så jag gör mitt bästa för att fatta och höra det han säger. Ärligt talat var jag inte riktigt med på noterna och vad han bubblade om så jag stod där mest som ett frågetecken. Men så hörde jag att han sa nåt om "did you do that", jag får lite lätt panik, VAD HAR JAG GJORT?? Självklart frågade också: What did I do?? Han undrade om det var vi som hade skottat bort all hans snö från uppfartenmedan han varit bortrest? Haha, ja, jag blev lite lagom orolig där.

I alla fall, när vi väl kom in i huset packade vi upp allt vi handlat och satte in det och sen var det bak som gällde för hela slanten. Idag var det jag och J som stod för bakandeet, rulltårta med jordgubbsjelley! Inte min favorit, men det var J som fick lov att bestämma idag och vad gör man inte för de bästaste värdbarnen!! Vi bakade och bakade och när vi väl var klara ville ju såklart alla provsmaka! Resultat; MVG!!! BOOOOOOOJAH!!

Q sov middag och värdföräldrarna var ute på vift här i AH, så det var jag och de två äldsta här nere. Vi kollade film och hade det bra. Q vaknade, åt lite och sen gick vi ut, åkte inlines/rollerblades, spelade basket, lekte med en hund (grannens). Återvände hem efter sådär 30 minuter då folk skulle komma och lämna av middag (vän till familjen). Folk är så otroligt generösa på detta stället och ALLA är så otroligt gulliga mot varandra! (Sverige, det är något ni måste jobba på!) Det blev chili con carne, sallad och som efterrätt kakor. Otroligt goda chokladkakor, nästa gång måste jag fråga om receptet.

Vi åt middag och efter det dessert - kakor och rultårta och sen kom föräldrarna hem. Jag skypade med L. Nu kollar jag på Oscarsgalan, men ska stänga av, gå ner och duscha, kolla en film och sedan sova tills imorgonbitti!

JAG ÄLSKAR USA!

Basket ball game och friends!

Bättre sent än adrig, men ni får nog ta och vänja er vid att inläggen oftast kommer en dag senare, det är helt enkelt så det är. Så alltså; gårdagen, lördagen den 26 februari 2011.

Dagen började med att jag stiger upp ur sängen (såklart!) tar på mig, tar min dator och går upp. Ingen annan är vaken än så jag kan i lugn och ro kolla internet och se om något roligt har hänt... inget roligt. Efter ett tag börjar resten av huset att vakna och så var det full rulle. Frukost, påklädnad, lek och allt annat möjligt. Ärligt talat vet jag inte riktigt vad vi gjorde igår, tiden bara försvann liksom.

Men i alla fall, tiden gick, pojkarna hade några vänner som kom över och lekte och när klockan blev 2.20 PM körde min hostmum, J, mig till tågstationen där jag mötte upp miina två tyska vänner D & D. Vi gick vidare till California Pizzza och åt och pratade om ALLT och ALLA! När klockan började närma sig halv fem var D tvungen att cykla hemåt då hon skulle jobba under kvällen. Jag och D gick till Starbucks och drack hot chocolate och Vanillia bean, MUMS!! Men efter ett tag var även jag tvungen att gå då vi skulle iväg på en basketmatch med mormor M och morfar P.

De kom och hämtade upp oss vid 5.45 PM och sen bar det av mot Naperville för att se matchen. Under bilfärden berättade morfar P ett och annat om matchen och laget och än det ena än det andra. Trevlig liten pratstund! Efter sådär 45 minuter var vi framme. Vi betalade biljetterna och gick in och satte oss på bra platser nära planen. När vi kom höll de på att värma upp och det var fortfarande runt 30 minuter kvar tills matchen skulle börja.

Efter de 30 minuterna var matchen äntligen igång. Oj, vad långa spelarna va, två meter och längre, men faktiskt, där fanns ett par små spelare, kanske runt 1.70/1.80. I alla fall, det var ett väldigt underhållande spel. Det var nästan lika roligt att studera tränarna som det var att kolla på spelet. Tränarana var helt galna, så INNE i spelet och då menar jag verkligen INNE i spelet. De var lite smått galna. För övrigt liknade den ena coachen en tjej, i alla fall på långt håll utan glasögon, kanske en pojkflicka. haha, hur som helst, han var lika galen som alla andra.

Vi hejade på "the vikings" eller "det svenska laget". Det var något med att svenskarna hade grundat något (skolan? laget?) jag är inte helt säker på vad, men de hade vita kläder med blått och gult på (Sverige). Som sagt, spelet var väldigt underhållande, tacklingar, "högljudda diskussioner", måååål, straffkast, felaktisga domarbeslut, galen publik och mycket, mycket mer.

Det var en match mellan två olika collage och de spelade i division tre. Jag kan lova er att division tre här är INTE som division tre i Sverige. I Sverige hade säkert matchen knappt haft någon publik, här var det fullsatt och då menar jag verkligen FULLSATT med människor. Människorna var verkligen som galna. De hejade och skrek och buade och klappade händer, ALLT!

Efter två perioder, varje period 20 minuter, var matchen över och vinnarna var såklart det svenska laget, vilka annars ;)
Så vi pallrade oss tillbaka till bilen och körde hemåt. Det var en mycket lyckad kväll och troligtvis komer jag gå på fler matcher om de spelar här! :)



To much Amerika på en och samma dag!

haha, okej, dagen börjar då med frukost (somd e flesta normala dagar gör). MEN idag var det en ganska så annorlunda frukost, i alla fall för mig som ÄR svensk. Vanligtvis brukar jag äta flingor och mjölk och dricka ett glas orangejuice, men idag var det andra bullar som gällde - KANELBULLAR med GLASYR... TILL FRUKOST! Ja, ni läste rätt! Men det var inte direkt så att vi stod och gjorde deg och allt som vi gör i Sverige, nej, här var allting redan klart bara till att sätta in dem i ugnen i sisådär 15-20 minuter och sen hälla på glasyren - frukosten är klar!
Jag kan ju inte direkt påstå att det var en mättande frukost, god i och för sig, men inte särskilt nyttig... men god! Jaja, det var frukosten i alla fall!

Sen kommer vi till middagen, det blev "grillade mackor" (ungefär som toast) med massa ost och till det morötter (som smakar socker) och chips, JA CHIPS! Jag kände mig väldigt nyttig där jag stod och åt chips till lunch... INTE. Men tro det eller ej, men det är faktiskt ganska (läs MYCKET) vanligt att man får det som tillbehör när man äter, vare sig det är inne eller på resturang. Och amerikanerna undrar varför de är överviktiga? I DON'T KNOW?!
I alla fall, det där var lunchen, nu vidare till kvällsmat och efterrätt.

Okej, kvällsmaten var det inga som helst fel på, en vanlig och normal sådan som bestod av FULLKORNSPASTA (WOW!!) och köttbullar i köttfärs-/tomatsås, smakade bra, faktiskt riktigt bra! Så det där var en helt normal måltid.

MEN desserten, okej nu kommer det. Till dessert hade vi Rootbear (finns det i Sverige?) och glass. Rootbear är ungefär som läsk, eller jag tror det är någon sorts läsk, med konstig tuggummismak. I alla fall, du tar glassen, slevar upp så mycket du vill och sen häller du rootbear över. Det gick absolut att äta, ja, men inte min favorit, tyvärr. Jag vet inte, men jag tror det var blandningen av glass och läsk som inte riktigt funkade tillsammans.

Tack gode gud att jag besökte gymmet denna "hejdetblirmassaamerikanskmatheeeeeladagendag" annars tror jag nog att jag hade rullat ner i mitt rum, BOKSTAVLIGT TALAT!


Shopping!

God Morgon USA (god eftermiddag Sweden). Härlig morgon på detta stället. Jag tvättar lite kläder, äter lite frukost, kollar datorn, hör folket göra sig redo där uppe och njuter av den extremt vita utsikten (ja det har snöat IGEN). Hoppas snart på att våren känner för att titta fram, jag behöver lite vår känslor, lite sol och lite värme.

Igår tog Mormor M med mig på en lite shoppingrunda medan killarna var i skolan/sov middag. Oj(!) det var galet stort det där stället. Tänk er VÄLA fast i tre våningar! WIHO, ja, men dit kommer jag definitivt att återvända, utan tvekan. I alla fall, igår blev det två t-shirtar inhandlade på H&M och sen besökte vi en skoaffär, en STOR skoaffär. Där hittade jag ett par stövlar som passar mycket bra nu när det börjat snöa igen. Så ja, jag blev några dollar fattigare, men det ska jag nog kunna leva med, det är ju trots allt lönefredag idag!

Annars är det inte så mycket som händer över här, inte just nu i alla fall. Det blir nog ett fint pyamasparty/filmkväll med värdbarnen och andra barn imorgon under kvällen, troligtvis kommer andra gäster med. Om jag får lite ledigt så ska jag nog se till att träffa en annan au pair, från Tyskland. Det ska nog kunna ordnas.

Med andra ord; Jag ser fram emot helgen!


Tisdag, chokladdbollsbak, cleaningladies, shopping, galen kväll, busy day!!

Okej, nu blir jag lite lätt deprimerad! Skrev precis ett lång och detaljerat inlägg om dagen och gissa vad som hände... det är borta! såklart! Okej, jag orkar nog inte göra om hela igen då det börjar bli time for bed här, men jag gör en snabb sammanfattning av dagen.

Dagen började med att Q (tvååringen) kom och väckte mig 06.30 nere i mitt rum, alltid lika underbart när han tänder EXAKT ALLA lampor jag har där nere! Vi gick upp, åt lite frukost och sen blev det påklädnad. Efter ett tag kom de andra pojkarna ner och ville ha frukost, jag gav dem frukost, gjorde lunch och sen var det off to school som gällde!

Jag, Q och S som fortfarande var hemma gjorde chokladbollar, vi kanske inte följde receptet till 100% men de blev goda ändå... YUMMI! Sen var det dags för lite sushi till lunch. Nej, jag har aldrig testat det förut så detta var första gången och NEJ det var inte riktogt min grej. Men då har jag testat det i alla fall. Vi lämnade av S vi skolan och sen åkte jag och  Q och shoppade. Hittade inge så mycket (SANDRA JAG SAKNAR DIG!!!) men det blev tuggummi, fiskar (snacks) till Q och en grej jag kan ha iPoden i medan jag tränar! Och det var pretty much it!

Sen var det hem, hämta väskan och köra iväg till gymmet. 25 minuter på crosstrainern och sedan hem igen då mina hostparents skulle iväg och jag hade pojkarna hela kvällen. Jag hade mellan tre och fem pojkar hela kvällen då de hade kompisar över. Det var mycket lek och skratt och dans och sång och MAT och det ena med det andra. Kvällen avslutades med lite filmtittande - Ice Age innan the parents kom hem igen.

Så nu är det dags att göra sig ordning för SÄNGEN! kolla ett avsnitt av Early Edition och äta lite morots chips!!

P.S the cleaning ladies var här idag så jag slapp bädda min säng! JAG ÄLSKAR TISDAGAR!!! D.S

PEEEEAAACCCEEE!!!

Cluster meeting!

Igår var det då dags för mitt första "cluster meeting". J (min kontaktpeson) kom och hämtade upp mig här hemma och sen körde vi och hämtade upp D och F på vägen och sen körde vi vidare. Vi skulle åka rullskridskor. Någonting som jag aldrig gjort tidigare, inlines okej, men rullskridsor, N E V E R! Men det skulle bli roligt. Med rå¨ga på allt hade jag inte någon sportförsäkring, så egentligen var det inte särskilt smart att åka, men jag hade ju inte tänkt bryta benen, så varför inte?!

I alla fall, vi samlades, alla au pairer (vi var runt 7 st denna gång) och J, pratatde lite om allt möjligt och när det var färrdigpratat så gick jag, D, D och F och hyrde rullskridsor/inlines, snörade på dem och sen var vi ute på banan! Det var lite vingligt i början, men efter ett par varv så gick det faktiskt bra och efter ytterligare några varv så kunda jag faktiskt öka farten, riktigt bra! Det enda jag inte kunde var att stanna, mindre bra. haha, men det gick ju bra ändå! Vi stannade i runt 2 timmar och jag kan ju berätta för er att det är ett riktigt bra sätt att träna på, vi var ganska slut efter den kvällen.

Det är definitivt något jag kommer göra igen och troligtvis tar jag pojkarna med mig då. Hur som helst, jag hade en galet bra kväll och jag ser fram emo alla andra cluster meetings:)


Amerikansk mat.... i mängder!

Jag vet att jag är lite efter, men ändå, jag har inte internet på mitt rum och jag känner mig ganska osocial när jag sitter med datorn i knät här uppe. Men ni måste ju ändå få höra vad som händer över här! I alla fall.

Igår var vi och kollade på S när han spelade basket. Han gjorde ett mål! Då de inte räknar poäng riktigt än så var det ingen som vann eller förlorade, vilket är bra när de är så pass unga! Efter matchen var jag, tillsammans med mina värdföräldrar och de två yngsta pojkarna och åt lunch på en resturang 20 minuter bor i ett annat område. Ja, det var svårt att välja mat, allt var så, jag vet inte, konstigt? Till sist bestämde jag mig ändå (efter många om och men) att jag ville ha en toast med kyckling och gud vet vad (?) på och som tillbehör potatismos? ja, men okej, det kan nog funka. För övrigt så skalar de inte potatisen här borta. Men moset var bra ändå!

Hur som helst, jag åt och åt och åt, jag var verkligen mätt när jag var klar, tror ni inte att de kommer in med desserter också, självklart gör de det! De kommer först in med en hel bricka med dagens desserter så man kan se vilken man vill ha. Okej, jag valde den mast amerikanska desserten de hade, glass med jordnötssås på och annan choklad. Den var dock så pass stor och maffig att vi alla fyra delade på den. Jag hade ALDRIG kunnat trycka i mig hela den själv! Vi delade på den, så det blev ungefär en glasskula var och det var ganska så lagom faktiskt.

Senare under kvällen när vi kom hem igen var jag fortfarande så pass mätt att jag inte orkade någon  dinner, inte resten av familjen heller för den delen. Så det blev filmttittande och efter det gick alla och la sig. jag kollade några avsnitt av Early Edition innan jag somnade.

Denna vackra (och regniga) morgon gjorde min värdmamma amerikanska pannkakor till mig (och resten av familjen). Det är ungefär som svenska plättar för er som inte vet, och sirap ska det vara på. Inte direkt mibn favorit (för sött för min del) men det gick att äta och pannkakorna var mumsiga!

Det blev även ett litet trevligt samtal med familjen som just nu befinner sig i Spanien! Jag saknar dem ja, men dock inte så mycket att jag vill åka hem;)

Jag måste börja ta med mig kameran överallt!!

Soliga Amerika!

Idag är det sol ute, riktigt härligt faktiskt! Jag tror att våren är på väg, eller, det är vad jag hoppas på i alla fall! Idag har det inte hänt så mycket. Morgonen var ganska lugn. Jag gav pojkarna frukost och sen var det dags för skolan för J medan Q och S var inne och lekte med mig. B var på ovanvåningen med J och R var på jobbet.

Kanske en av de lite tuffare dagarna, men livet kräver lite utmaningar och jag tycker att jag klarade av det hyfsat bra i alla fall... Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva här idag. Det är bara det att det inte händer så mycket just nu.
Pojkarna åker till sin pappa ikväll så det kommer bara vara de två minsta hemma. Kanske kan jag hitta på något skoj i helgen, hitta någon annan au pair som vill ses kanske:)

Har fått en tv på mitt rum så till helgen ska det införskaffas lite filmer som jag kan kolla på. Men jag är ju ganska bekväm med min dator, så jag får se hur mycket tv:n används!?

Bilder kommer, inte på familjen, men kanske på omgivningen... kanske?

Jag saknar min KATT!!! (och min familj och mina vänner)


En Vecka!

Idag har jag varit hos min familj i en HEL vecka, det är galet vad tiden har gått snabbt hittills. Veckan har bestått av jobb, träning, bilkörande och bio.

I tisdags var jag på bio med en annan au pair (tysk) här i området. Vi möttes utanför Starbucks, jag drack en varm vaniljdricka och D (tyska au pairen) tog choklad. Vi satte oss ner och pratade. Efter sådär en timme gick vi vidare till ljusaffären. Det är galet vad många olika dofter de har på ljus på det här stället, allt från blåbärsmuffins till sandstrand, så ja det är många! Sen gick vi vidare till "bodyshop", eller den hette inte det, men den innehöll samma saker, ungefär. Sen var det dags för bio - Just go with it! Den var lite smått rolig, jag rekommenderar verkligen er att se den om ni inte gjort det!! Efter bio var det dags för mig att gå hemåt då jag skulle upp tidigt och arbeta dagen därpå. Promenaden hem gick ganska bra, jag var lite lost ett tag, men hittade rätt ganska snabbt!

Jag har varit ute med den STORA bilen alldeles själv. Jag körde till gymmet och tillbaka, utan några som helst problem! *STOLT*. Jag missade ett par avfarter men löste det med att ta nästa och hokus pokus så var jag hemma. I'm good! Bilen som de kollade på till mig var inte riktigt hel, den läckte lite olja, sä nej tack! Så de fortsätter leta.

Igår, dvs onsdag, var det min dag att laga mat, svenska köttbullar med kokta potatisar. YUMMI! Det var uppskattat, nästa vecka blir det troligtvis svenska pannkakor och något annat?! Förslag?
J hade även sin musikal igår som vi var och tittade på. Det var bra, duktiga de var!!

Annars så har det inte hänt så mycket mer under min vecka här hos familjen, kanske bli det biblioteket och storytime med Q idag, vi får se.


Cleaning ladies!

Idag är det då tisdag, har varit i USA i en vecka och en dag, det är galet vad tiden går snabbt, snart har jag varit hos min familj en hel vecka. Idag har städerskorna varit här, de kom väl runt halv 10, halv 11 något (inte säker). Vi lämnade huset och de städade huset... ja varför inte liksom? Jag tror nog jag kan vänja mig vid det.

Jag, Q och S gick down town för att äta lunch, det blev nudlar med ost. Efter lunch bar det iväg hemåt. De visade mig barnens skola och tro det eller ej men jag hittar dit (lite svårare hem dock;P). Jag fick köra STORA bilen igen och jag börjar faktiskt kunna detta, stolt! När vi kommer hem igen stoppar jag om Q som ska sova (han ligger där uppe och pratar för sig själv...) Jag har lite fri tid som jag spenderar här vid datorn.

Ikväll ska jag troligtvis ut och möta en annan au pair, en från tyskland! FUN!!

Att handla, besöka bibliotek och köra bil i Amerika!

Ja, som ni ser på rubriken så har jag handlat idag OCH kört STOR automatväxlad Amerikansk bil. Bilkörandet gick bra, det var ovanligt men det var okej. Hemma kör jag en manuell bil, här borta i stora landet ska jag helt plötsligt köra automatare. Det kommer gå bra! Första gången jag körde var idag, självklart med J, för själv kör jag inte än, men snart. Jag är ju oftast van att använda ALLA mina fötter, idag använde jag bara den högra (gas och broms).

Det var faktiskt inte så svårt som jag trodde att det skulle vara och det gjorde det ju hela enklare när där finns en kamera och en skärm som jag kan se på när jag backar. Så egentligen behöver jag inte vrida på mitt huvud... men jag är ju svensk och gör det givetvis automatiskt. I alla fall, jag kommer nog gilla bilkörandet här, ska bara memorera ALLA vägar!

Jag, Q och S var och besökte biblioteket här idag. Det var STORT (som allt annat) men vi hade en trevlig timme, datorspelande, "bilkörande", ritade, kollade i böcker och sen vi vi lappar om "story times" som vi kommer besöka troligtvis nästa vecka. Jag gillar't!

Sen var det dags för lite shopping med M. Jag handlade ett par skor, LILA converse. Sen gick vi över till mataffären. Jag handlade lite till middagen som jag ska laga på onsdag, potatis och SVENSKA köttbullar och blir där några rester kvar så tänkte jag pytt på torsdagen... få se hur det blir med det.
Det var galet svårt att hitta i affären (för er som undrar) galet stort och de hade inte alls grejerna där jag skulle vilja ha dem... men, man, man kan ju inte begära för mycket! Men det positiva var att man slapp pcka ner allting i kassar, det hade de anställda som gjorde! Haha, ja vi anställer lite människor för att packa kundernas kassar... varför inte liksom?! ;)

Idag kommer BB hem!! :)

Gym i Amerikat!

Jaha, ja då var det söndag är i staterna (och troligtvis i de flesta andra länder med). Idag händer det nog inte så mycket skulle jag tro. Det blir frukost med hela familjen, mormor, morfar, farbror, bro, ja alla ska med. Så det ska bli roligt att träffa alla. I eftermiddag ska jag och pojkarna besöka biosalongen för att kolla lite film, det ser vi fram emot. Annars är det nog inte så mycket som händer idag skulle jag tro?!

Igår var jag och besökte gymmet som ligger här i närheten. Ett ord för att beskriva det; STORT! Där fanns typ MÄNGDER av löpmaskiner och cyklar och crosstrainers och allt annat somjag inte vet namnet på? Och sen en annan avdelningen med lösa vikter och maskiner. I mitten av alltihopa fanns där en basketplan, vid sidan om en bassäng och bubbelpool och på ovanvåningen en löparbana... jag tror jag fick med all nu! I alla fall, det var galet stort och jag GILLAR'T!!! Där kommer jag definitivt att spendera lite av min fria tid!

Jag trodde faktiskt inte att så många människor faktiskt tränade här i det stora landet, men tydligen så hade jag fel... och jag har knappt sett någon extremt överviktig människa här heller. Visst har jag sett människor som nog skulle behöva gå ner ett pat kilo, men ingen som är sådär EXTREMT överfet. Så gick det med alla mina fördomar om detta land! haha, ja men det kan ju inte gå mer än bra här!

Jag gillar min amerikanska familj!

Hos familjen!

Jag gick på planet som skulle ta mig till min amerikanska familj. Allting gick bra, inga som helst problem. Jag somnade ganska snabbt och sov i princip hela resan till Illinois, vilket var ganska skönt. När vi landatsteg jag av planet (så klart) och gicck för att leta upp mina väskor och sen familjen. Än en gång var jag tvungen att gå över exakt hela flygplatsen för att komma fram till mina väskor. Väl framme vid väskorna var jag fokuserad på att hitta mina väskor, och så plötsligt hör jag ett namn, mitt namn. Jag kollar upp och där ser jag min hostfamily. Kramas och hälsar och sen åker vi med bilen. Efter sådär 20-30 minuter så är vi framme vid huset. Vi pratar lite, de visar mig runt, jag packar upp mina grejer, tar en dusch och sen går jag och lägger mig.

Nästa dag är det mycket info och jag leker lite med barnen:) Försöker ta in allt så gott det bara går, det är mycket med det går. Jag får en mobil så jag kan ringa här i det stora landet, vi åker till starbucks, vi är överallt och ingenstans. Nästa vecka får vi troligtvis hem den bilen som jag kommer at köra omkring i. Den är stor och automatväxlad... detta kommer bli spännande Efter en lång, händelserik dag så går jag och lägger mig med ett leende på läpparna.

Nästa dag är det också massor av information och jag försöker mest ta in allt så gott det går. Börjar komma in lite i det, men det är en bit kvar tills jag kan allt. På måndag börjar schemat att gälla... få se hur det går. Troligtvis bra!

Jag kommer inte lägga ut några bilder på varken familj eller området där jag bor, då det inte är lämpligt. Men andra bilder kanske kommer, vi får se!

Än så länge har jag inget internet i mitt rum så uppdateringar kanske inte kommer så ofta som jag egentligen hade viljat, men det får gå ändå!

Nu är jag i alla fall här och jag trivs bara bra!

Orientation

Jaha, nu när jag äntligen landat på flygplatsen så var det dags att hitta den snälla människan som skulle placera mig i en bil och ta mig dit jag skulle, det vill säga till hotellet. Han skulle stå vid utgången av flygplatsen, så det var dit jag gick… såklart. Ingen människa där än, så jag väntade, och väntade. Efter ett tag kom där en annan tjej fram, också au pair, skönt jag var inte ensam längre! Det var en tysk tjej. Efter ytterligare ett tag kom där två till tyska tjejer. Vi pratade lite och väntade på människan som skulle placera oss i bilen, ingen människa. Efter ett tag dök han upp bakom ett litet hörn där han stått sen vi landade i princip och även en annan flicka var med honom. Great, nu var vi alla, in i bilen och så åkte vi iväg. Efter ca en timme kom vi till hotellet i Stamford. Lämna väskorna i receptionen och ner i informationssalen. Där väntade Laura på oss, hon pratade och pratade, efter det blev det lite mat (pasta). Jag var inte särskilt hungrig då klockan för mig var runt 5 på morgonen och allt jag ville göra var att sova. Men vi slängde i oss maten och sedan upp till våra rum - room 206. Väl utanför rummet var det bara till att stoppa ner nyckeln i låset och bära in väskorna. Gärna så tyst som möjligt eftersom mina två roomies redan hade kommit och jag kände inte för att väcka dem. Haha, ja, men det gick ju bra. I alla fall, jag bar in väskorna och bytte om, borstade tänderna och hoppade ner i sängen. Sen ringer telefonen. Min granne svarar (hon är närmast telefonen) och frågar mig; are you Emelia? Jag svarar ja eftersom jag bara antog att hon uttalat mitt namn fel, så jag tar telefonen och pratar. Någon spansk mamma som söker efter sin au pair som heter emelia. Nej, det är inte jag försöker jag att förklara för henne, men hon har väl svårt för engelskan?! Till sist lägger bara människan på luren i alla fall och vi återgår till sovandet.

Dag två:
Telefonen ringde för väckning klockan 07.00, det var bara att kliva upp ur sängen och in i duschen. Då man redan var vaken (JETLAG) så var det faktiskt inga problem alls denna morgon. Man var trött, ja det var man, men samtidigt väldigt spänd och exalterad på vad som komma skulle. In i duschen, på med kläder och ner till frukost. Där mötte jag de andra svenskarna. Jag hann känna mina roomies lite det morgonen, i alla fall tillräckligt mycket för att veta var de kom från - Argentina och Thailand. De var trevliga och de skulle med till Chicago. Efter frukost var det dags för den första “lektionen” med Judy, en helt underbar människa. Vilken inlevelse hon använder, toppen. Det var verkligen intressant att lyssna på. Vi fick lite raster här och var (15 minuter) och sen lunch på runt 3 timmar, vilket var härligt. Hann skypa med pappa en snabbis (dock krånglade datorn:/ ) men det var ändå skönt att prata med sverige. Efter lunchrast var det tillbaka till “klassrummet” och där tillbringade vi resten av dagen fram till 19.00 då första dagen var över! Det hade varit en lång dag, ja, men så extremt roligt och intressant. Träffat många nya människor från hela världen. Under kvällen spenderade vi all tid på våra rum då vi var väldigt trötta.

Dag tre:
Nu var det dags för näst sista dagen på orientation. Som vanligt ringde telefonen vid 07.00 och det var dags att gå upp, fixa till sig och äta frukost och sen vidare in i “klassrummet”. Judy pratade på och vi lyssnade, det var mycket skratt och glädje, men också massa allvar. Efter ett par timmar kom där andra människor som skulle prata om säkerhet och grejer, det var lite tjatigt, men väldig nyttig information. Sen var det middag och sen ännu mer information. Allt slutade runt 17.00 denna dag och det på grund av att vi skulle in till NY. Vi lämnade hotellet och satte oss på bussen och sen bar det av. Efter ca en timme var vi inne i NY, vi hade hämtat upp guiden och nu började turen. Vi såg galet mycket, bland annat frihetsgudinnan och Time Square och platsen där World Trade Centre hade stått innan det rasade och mycket mycket mer. När vi sett allt var det dags att åka hem. I princip alla sov på bussen hem. Vi var vid hotellet igen runt 23.30. Duschade, packade väskorna och sen blev det sängen för min del.

Fjärde och sista dagen:

Sista dagen på orientation, samma som alltid: telefon ringer, ta på kläder, packa lite till, frukost och sen en massa information. När klockan var runt 15.00 så var det klart och våra dagar i Stamford var över och det var dags att åka ut till våra familjer. Vi delades upp i olika grupper, beroende på varifrån i alla skulle flyga eller åka tåg och sen åkte vi bussen till flyget. Väl vid flyget checkade vi in, gick igenom passkontrollen och satte oss vid gaten och väntade. När gaten öppnade steg jag på planet och så var jag på väg till min familj. Dagen som jag väntat så länge på är äntligen här!

Frihetsgudinnan

Frankfurt till US and freakin' A!

Efter ett tag vaknade jag åter igen och den här gången var det dags att landa! Resan hade gått snabbt, vilket var väldigt skönt, men nu väntade den långa flygturen.
Hur som helst, jag steg av planet i Frankfurt, som för övrigt hade ett väldigt fint vårväder med SOL. Flygplansbussen kom och hämtade oss då planet parkerade mitt ute i ingenstans, bokstavligt talat! Bussen tog oss in till själva flygplatsen.

Då mina väskor gick racka vägen till USA så behövde jag inte oroa mig för dem. Så det första jag gjorde när jag kom till flygplatsen var att leta upp en av alla de stora tavlorna så jag såg vart jag skulle ta vägen. Visserligen stod redan gaten på biljetten, men bara för att vara på den säkra sidan så kollade jag tavlorna med, det kunde ju faktiskt ha ändrats. Tror ni inte självklart att jag ska till gate A65, som självklart är den som ligger på andra sidan flygplatsen, underbart! Jag tog mitt handbagage, som för övrigt vägde ton och började gå och gå och gå och gå...
Till sist kom jag i alla fall fram till gaten, här var det nu passkontroll och de ville ha min adress som jag kommer bo på här i USA, de fick den och jag fick gå igenom utan några som helst problem. Sen var det bara till att vänta och vänta och vänta lite till. Efter en och en halv timme var det dags att gå ombord. Här scannade man själv in boardingkorten och sen gick man bara på planet.

Det var ett stort och bra plan och jag fick två säten helt för mig själv (fördelen med att resa ensam). Jag fällde ner armstödet i mitten, la upp mina fötter och satte igång en, två, tre filmer och lite serier. Flygturen tog ju trots allt runt 8 timmar så jag hann med en del. Sova lyckades jag faktiskt också göra, tro det eller ej. Efter ett tag kom maten ut, en illaluktande äcklig pastagratäng med en bulle och till dessert blev det torr kärleksmums. När jag blir stor ska jag göra något av den rent ut sagt hemska och äckliga flygplansmaten, om jag så måste laga den själv. Jag åt i alla fall en del då jag inte ätit något förutom frukost och en äcklig torr macka med smörja på förra planet. Efter ungefär halva resan kom personalen med lappar som skulle fyllas i, på grund av säkerhet och grejer när man ska in i USA. Jag fyllde i lapparna och hoppades att jag hade gjort rätt.

Det blev lite mer film och sömn och efetr åtta DRYGA timmar så var vi ÄNTLIGEN framme i NY och vi landade på JFK. Nu var det åter igen passkontroll med ficngeravtryck och kort som gällde. Människan som satt där frågade en hel del massa saker om än det ena och än det andra och jag svaade så bra jag kunde. Jag blev godkänd och kunde gå igenom för att hämta mitt bagage. Det tog inte alltför lång tid innan det kom och jag kunde nu bege mig mot utgången för att se om jag hittade taxichauffören.

Jag gick till utgången, ingen taxichaufför, jag väntade lite till. Efter ett tag dök där upp en tyska som också reste som au pair med samma organisation som jag (SI) där stod vi och väntade och efter ytterligare ett tag kom där två tyskor till. Skönt, nu var jag i alla fall inte ensam längre. Efter yttreligare ett tag så kom människan vi hade väntat på. Han hade faktiskt varit där hela tiden, vi hade bara stått åt lite olika håll runt 20 neter från varandra. Men så kan det gå. Vi gick ut och sen kom bilen som skulle köra oss till hotellet, som ligger ca en timme utanför NY. Vid det här laget var alla ganska trötta och det blev inte särskilt mycket prat i bilen. Alla satt mest som levande döda och sjorde ingenting, sa ingenting, men det var ganska skönt faktiskt. Efter en timme var vi framme vid hotellt.

Nu har jag tagit mig till USA och i nästa uppdatering får ni läsa om orientation! :)


Från Sverige till Frankfurt

Ja, jag har inte så mycket tid just nu, men jag kan ju uppdatera er lite om vad som händer i alla fall.

Igår, måndagen den 7/2 rungde klockan vid 5.45. Det var bara till att stiga upp ur sängen och in i duschen. En sista frukost tillsammans med pappa, magnus och syster Mikaela. Kläder på, packa ner det sista som skulle med, borsta tänder och allt annat sånt roligt. Säga hej då till folk som skulle till skola och jobb... Kollade lite tv (Jims värld) och innan man visste ordet av så var det dags att åka mot flygplatsen, pappa skjutsade mig. Vi hittade rätt på en gång (WIHO). Vi var ganska tidiga så vi hann med en sista fika innan det skulle bli dags att checka in. Nu var det nära, det är på riktigt, it is happening!! Jag checkade in bagaget i de fina små maskinerna och lämnade väskorna till personalen och där åkte de (väskorna) iväg på rullbandet.

Jaha, då var det dags att passera passkontrollen och även dags att säga hej då till pappa. Det var svårt, svårare än vad jag faktiskt trodde att det skulle vara...
Det tjöt när jag gick igenom passkontrollen, såklart(!!), men det gick bara fint efter det. Hon kände lite och sen var det över och jag kunde fortsätta vidare, ta mina väskor och bege mig mot gaten. Jaha, ja då var jag aldeles ensam, lämnad åt ödet, haha, kanske inte riktigt... Jag hittade gaten direkt och gick och satte mig där, nu var det bara till att vänta på att planet skulle komma in. Planet kom och det var dags att gå ombord. Fick en fin fönsterplats. Jag sov den största delen av resan till Frankfurt, där jag mellanlandade. Vaknade upp nånstans i mitten, fick en torr och äcklig macka med nått grejs på och somnade sen om igen.

Nähä, nu är det snart dags för lite mer information här i NY så fortsättningen får ni sen när jag har ledigt nästa gång... kanske ikväll? vem vet!? :) btw, bilder kommer också inom kort! Håll utkik!

Ny kategori! Hej Då Sverige!

Ja, då var det dags! Nu lämnar jag Sverige för ett år eller två i staterna!

Btw, ny kategori för ett par dagar; NY 7/2-10/2-2011



Sista natten i MIN säng

Jaha, ja, då var sista dagen i Sverige avklarad, det gick ju bra. Jag har nu allting färdigt för att imorgon flytta över halva jordklotet. Gud(!) vad jag har väntat och sett fam emot detta och nu är det ÄNTLIGEN dags, kan knappt fatta det själv än!

Som sagt så hade vi en liten avskedsmiddag för närmsta familjen. Det var trevligt, pratade och hade skoj. Lite sorgligt, dock inte så sorgligt så att tårarna föll, vilket var skönt, det hade nog bara blivit ännu jobbigare då. Men nu börjar jag i alla fall bli nervös, inte över att flytta dit, utan att jag ska klara av HELA flyggresan aldeles SJÄLV(!) Men ja, det ska nog gå bra, folk möter ju upp mig i NY senare (mycket senare) samma dag (ny dag svensk tid).

Men JA(!) jag är TAGGAD, taggad till tusen och lite till! Så taggad att jag från första början har kollat på fel avresetid. Jag tog bara för givet att första tiden på pappret var då planet lyfte, men ack nej, så var inte fallet. Tidigare i
dag när jag skulle dubbelkolla alla papper en gång till såg jag att det stod Check-in time: 10.55 och departure time 12.55, haha, ja men det var ju väldigt lyckat från min sida. Jaja, hur som helst så flyger jag från Sverige 12.55 nu, så att ni alla vet det. Sen kommer jag mellanlanda i Frankfurt för att sedan flyga vidare till NY. Inga missförsånd här inte! Tur att man dubbelkollar allt typ hundra gånger innan det är dags att flyga!

Fick lite avskedspresenter/födelsedagspresent av pappa & Magnus och av mina kära syskon! Tack Tack Tack! kommer sakna er, men vi ses ju igen... om ett år eller två! ;)


Sista dagen i Sverige

Ja, då har dagen kommit, min sista dag i Sverige (på väldigt länge) är här och då kan man ju undra, hur ska jag spendera den dagen? Jo, det ska jag tala om för er. Snart, om sisådär 20 minuter ska jag lämna min underbart STORA och MYSIGA säng för att bege mig in mot toaletten och städa den lite. Efter toan så är det rummets tur, packa ner de sista tavlorna och mina priser som hänger på väggen och än en gång kolla packning och papper så att allting stämmer.  Kom på nu att jag kanske ska se till att ha kamera laddad, så den ska sättas på laddning.

När allt det är klart så är det väl runt eftermiddag, kanske dags att börja förbereda inför den sista middagen med familjen, lite paj och sen lite fika, YUMMI!

Jag ska också, på något vänster lyckas skriva över de sista bilderna som jag har på den stora datorn till en skiva, rensa bort allt på stora datorn så min lilla syster kan ha den sen.

Så idag blir det pretty much fullt upp. Men det är i alla fall så min dag kommer att se ut. Troligtvis kommer där ett inlägg till ikväll, kanske den sista från Sverige på ett tag?

Mindre än 48 timmar kvar!

Ja, precis som rubriken säger så är det nu mindre än 48 timmaar kvar innan jag åker, innan jag lämnar Sverige! Det är lite sorgligt, men mest underbart, helt freakin AWESOME!

Idag blir det kalas hos min kusin som fyllde år för ett par dagar sendan. Är inte säker på hur många som vet att jag faktiskt åker på måndag, med tanke på allt som hänt med Coloradofamiljen och ny familj, först ett datum och sen ett annat datum. Kanske har ryktet spridit sig ändå? Det återstår att se ikväll, annars lär de ju få reda på det då!
Det lär ju i vilket fall som helst bli ett sista hej då till folket innan avresa på måndag. Galet nära nu!

Imorgon kommer lite folk (närmsta familjen) på lite middag och fika. Sen, efter det har jag nog sagt hej då till alla människor... tror jag?!

Hur som helst så ska jag nu ta itu med den sista packningen, det är ett par tröjor kvar som ska ner och något mer som ska strykas och sen en sista (lär ju bli fler imorgon och på måndag) koll på mina papper så jag är 100 på att jag har allt med mig!


Internationellt körkort

Ja, så har det äntligen(!) anlänt, typ i sista sekunden! Mitt internationella körkort är här och jag kan inte bli mer glad. Nu är allting snart klart (ska bara packa det sista också) och jag är redo att åka. Ska bara kolla igenom alla mina papper en gång till så att jag inte glömmer något av dem. Det hade ju varit förfärligt! Hemskt, rent ut sagt, men det kommer ju INTE att hända!!



Packning

Ja, nu är jag snart klar med packningen och än har väskan inte överstigit 23kg, men jag har fortfarande presenterna kvar som ska slås in och packas ner och de lär ju väga lite, så vi får se hur det här slutar. Troligtvis bra!

Än så länge ser min packningslista ut på följande sätt:
2 shorts
8 linnen
12 långärmade
3 tunikor
12 t-shirts
2 träningsbyxor
1 piratbyxor
4 jeans
2 skojortor
3 leggins
1 joggingbyxor
underkläder + sockar
hygienartiklar
presenter
dator + tillbehör
kamera + tillbehör
mobil + tillbehör

och sen självklart de kläderna som jag kommer ha på mig under resans gång! :)

Packa för ett år eller två

Ja, hur gör man det egentligen? Hur man än gör så har jag gett mig på det och jag försöker packa inför mitt år. Det är inte världens lättaste ska jag tala om för er, men det måste göras. Jag har i alla fall kommit en bit på vägen och so far so good! Har fortfarande en del kilon kvar och har fortfarande inte påbörjat den lilla väskan, det ska nog gå bra det här. Men å andra sidan så har jag inte heller packat ner presenterna till familjen än och de väger ju trots allt en del, så ja vi får helt enkelt se.

Som jag skrev igår så mailade jag med min hostmum. Jag frågade om det var något speciellt jag skulle ta med mig. Svaret jag fick var: Ta med dig allt som gör dig lycklig och glad och får du inte plats med allt så kan vi gå och shoppa när du kommer. Behöver du något så skicka mig ett mail!
Kan man få ett bättre svar eller? Tror knappast det, så glad jag blev!

Idag var det egentligen meningen att jag skulle upp tidigt och åka in till stan o träna en sista gång, men nej, orkade faktiskt inte. Så låg kvar i sängen, kollade på "early edition" innan jag steg upp och började stryka lite kläder som jag skulle packa ner. Sen var det meningen att jag skulle ta bussen in till stan vid 12.00 istället för att gå runt lite och sen träffa en kompis, men nej, då går inte bussen då, utan jag får lov att vänta till 13.00 istället. Det går ju bra det med, lite mindre tid på mig, men okej. Men det blir i alla fall USAfika med S och det gillas och finfina kommer vi också att vara ;)

Nu ska jag slänga ut mina tulpaner för de ser inte särskilt fräscha ut längre!


Underbara känsla!

Ligger just nu och mailar lite med min hostmum. Allting känns bara så himla bra just nu! =D


Skype, shopping, dollar och flygtider!

Ja, så var avresedatum bestämt, äntligen! Jag erkänner att jag kände mig lite lätt panikslagen då jag insåg att det bara var sådär 10 dagar kvar, men det kommer gå bra, det kommer gå galant. Jag hade kontakt med familjen via mail och vi bestämde en tid för skype och den här gången skulle jag få träffa alla pojkarna oclså. De hade massor av frågor och jag svarade så gott jag kunde på dem, med min hackiga engelska, men de förstod nog, antar jag i alla fall. Vi pratade väl ca 30 minuter innan vi la på och jag gick och la mig (klockan var närmare 00.30 här.

Under helgen (fredagen den 28/2) blev det biotittande med bästaste S (Love and other drugs) och under lördagen blev det ett besök till vårt kära VÄLA och IKEA. Nu skulle jag BARA köpa en massa NÖDVÄNDIGA saker som skulle med till USA. Jag hade dock inte skrivit en lista, men ja, nödvändigt skulle det bli. Faktum är att det inte blev mycket alls denna gången, lite kläder och fika bara.

Söndagen var en lugn dag och det hände inte så mycket. Jag tog tag i att rensa datorn och lägga alla mina bilder och filmer på CD-skivor så jag kan tömma datorn senare.
Jag hade nu mottagit ett mail från familjen med mina flygtider från NY till Chicago. Det är verkligen på riktigt, jag kommer att åka och det är SNART! Jag tror inte riktigt att det sjunkit in än, kommer nog inte fatta det riktigt innan jag sitter på planet och äntligen är på väg.
Nu bar det bara flygtiderna från Sverige till USA som fattades innan jag har allt. Men de skulle komma i början av veckan, troligen måndag eller tisdag.

Det blev många uppdateringar på mailen den mådagen, men det var inte förän under kvällen som mina flygtider faktiskt dök upp. Jag lyfter från Landvetter 10.55 och mellanlandar i Frankfurt innan jag åker vidare till USA! Jag hoppas det kommer gå bra, lite nervös är jag allt då jag kommer flyga alldeles själv. Hoppas bara jag stiger på rätt plan. Men det ska nog gå bra.

Under tisdagen blev det en sista sväng shoppingsväng på Gekås för att handla allt det nödvändiga som jag inte gjorde i VÄLA. På hemvägen blev det även en sväng inom banken för att växla lite svenska kronor till dollar, så nu har jag det med fixat och klart!

Nu ska jag bara se till att ta tag i packningen, vilket nog kommer bli den största utmaningen av dem alla (haha!) Jag menar, hur packar man för ett (kanske två) helt år egentilgen. Hmm, får jobba vidare på detta! Men det löser sig säkert också i slutändan!



RSS 2.0