Första snön kommen!

Men, fy tusan gubbar vad det har snöat som en galning idag! Pojkarna har varit lite smått galna ända sen jag sa "look, it's snowing". De har hoppat runt och sjungit "it's snowing, it's snowing, look it's snowing". Efter en timme eller så var alla mycet medvetna om att det faktiskt snöade ute. Annars så har vi haft en ganska svensk dag idag.

Vi började morgonen med att baka lite chokladbollar och då vi inte har normala kornflakes eller havregryn här i familjen så blev det honungskornflakes och cocoa puffs, men det funkar ju lika bra det för goda blev de i alla fall! Efter lite chokladbollebak så blev det lite lunch och lek. Mr. R har mest ägnat sig till att spela på sin leep frog heeeeeela dagen och S har väl ägnat sig åt att st'lla till problem. Inte riktigt hans vecka denna veckan! To bad for me!:(
I alla fall, jag släpade med mig sig ut i snön och sprang till fairway för att inhandla lite jäst och mjälk och mjöl och sånt... Nu var det då dags för kanelbullebak. De har de här konstiga jästen här, den som ser ut som ytterst små brödsmulor. Men det löste vi bra (efter att Nanny berättade att degen måste jäsa i ugnen!) men efter sådär en timmes jäsning så var den i alla fall klar för bak! Pojkarna kavlade och kladdade på kanelblandningen och dekorerade fint med pärlsocker.
"this one look kind of naked" och sen ösa på med 20 kg socker! xD

Goda blev bullarna i alla fall. Och smidig som jag var när jag skulle ta ut dem så använde jag kökshandduken, jag kände att det blev varmare och varmare och vad gör jag då? Jo, men jag bytar väl hand, men självklart! Tro fan att jag inte har varken handske eller handduk i andra handen uutan jag bränner mig... GREAT! I alla fall, det var inte så farligt och bullarna blev ju kanongoda!

Jag försökte trycka i pojkarna lite tomtegröt till kvällsmat, men det gick dock inte så bra. De smakade i alla fall och det är ju alltid något. De fick en kanelbulle och en chokladboll till efterrätt och sen var de nöjda. Eller vad säger jag, det var de inte alls, de ville ha fler, men det fick de dock inte.

Nu sover det och jag ska väl avlsuta min litteraturuppgift som vi har fått för denna veckan:( Historian skjuter jag upp tills imorgon kväll/natt! (som vanligt med andra ord!)


Hej där glade, här får du en spade, ta och gräv ner dig så vi slipper se dig!

Härlig dag! Har regnat precis HELA dagen! Ungarna vaknade på HELT fel humör! Jag har inte känt mig särskit pepp på något! Har mest bara känt för att gå och gräva ner mig någonstans! För att ta det hela från början då...

Min 4-åring har ett jädra temprament (men kan också vara världens gulligaste, dock inte idag). Jag väckte dem runt 10 min över 7. "I WANT MY MUMMY" "BUUUUUUUUUUUUUHUUUUUUUUUUU!" Och där var det hela igång, underbar start på morgonen, i know! Pallade inte med ungen och drog med mig 5-åringen ut i köket och gav honom frukost. Gick tillbaka och kollade 4-åringen, tog hans napp och sprang! "you will get it back in the kitchen" (INTE EN CHANS) skrek jag som svar till hans gnäll... Han kom ut efter ett tag och jag gav honom mjölk. Han tog glaset med mjölk och slängde det över sin storebror som börjar skrika. "I'M SO NOT HAPPY WITH YOU RIGHT NOW AND I'M SO NOT TALKING TO YOU ANYMORE!" Oh, gissa om jag var glad eller?!

I alla fall, jag lyckade att ge dem båda frukost och borsta tänderna och klä dem... tusan, jag har mina skills! De lekte i 5 minuter och sen släpade jag med mig dem ut ur huset. Vi kom ut och det REGNADE. GREAT! Jag hade glömt regnkläderna i lägenheten, seriöst, jag pallar inte, så jag tog dem i varsin hand och gick med bestämda steg! "Emelie, it's raining" "NO KIDDING?!" Lämnade av storebror och traskade sedan vidare med lillebror. Nu regnade det ännu mer. I slutet kände jag mig lite elak, slängde upp lillebror på ryggen och skyndade till skolan och TAK!
Släppte av lillebror, fick en STOR puss och kram innan jag gick, så lite skyldig kände han sig nog. Gick hem, BLÖT, hämtade lillasyster och gick åter igen ut i regnet. Hon somnade efter ett bra tag och jag gick hem fortare än kvickt. Hade ett kort break, andades lite och sen vidare för att hämta upp lillebror. Vilken liten djä*ul. Fortfarande väldigt kinkig. Han ville vänta de 200 åren som det tar för hissen att komma... jag gick de fyra våningar ner och han följde snabbt efter.

Kom hem, åt lunch och lekte lite innan det var dags att hämta upp storebror från skolan. Vi kände för ett litet äventyr så vi tog bussen de 6 kvarter som vi annars måste gå, dessutom så regnade det ute och jag var galet trött på allt och alla! Hämtade storebror och tog bussen hem igen, vilken mycket praktiskt stannade precis utanför dörren! PERFEKT! Och där påbörjade de resten av dagens bråk... UNDERBART!

Jag gav dem båda en dusch och sen var jag off för dagen. Trött som jag va gick jag och la mig, sov 30 min innan jag vaknar upp av att pojkarna bråkar... Kvällsmat och sängen och sen smiter jag iväg till gymmet! Något bra i alla fall.
Det positiva med hela den här dagen är ju då att det knappast kan bli sämre imorgon! :D

Men trots alla dessa dagar då man egentligen undrar vad tusan man gör som au pair och vad man egentligen har gett sig in på så väger dock de bra dagarna upp! Jag älskar mina små pojkar och min familj är den mest underbara man kan ha och det var bara otur att jag inte hamnade här från första början! Chicago har jag förträngt!

För övrigt så fick jag flygtider igår om mitt flyg hem igen, men tack o lov så behöver jag inte fylla i papperna än! Men kollade ändå in på sidan för att se vilka datum som fann tillgängliga! Tror det lutar åt att jag kommer hem runt den 26/27 juli nästa år! Sen påbörjar jag skolan den 2 augusti! Känns bra! Tiden bara flyger iväg. Gud, men jag får nästan lite ångest över det redan nu. I april nästa år måste jag ha skickat in mina önskade flygtider. Det är ju inte alls länge kvar! Just nu känns det ganska svårt att ens tänka tanken om att jag måste lämna denna otroliga stad och MIN AMERIKANSKA FAMILJ. Det har ju liksom blivit mitt andra hem. Jag saknar alla där hemma men....

Men det är ju lång tid kvar till juli (säger jag nu ja!)

Bilder från mitt andra Gröna Lady besök! =D


God Indisk Jul!

Idag har jag jobbat och slitit som en riktig liten gris! Haha, näe, men det har varit helt okej. Morgonen var som vanlig, väcka pojkarna, frukost, borsta tänder, wash hands and face, get dressed, ja ni vet... allt det där. Det var bar aen liten detalj som var annorlunda och det var R:S inställning till skolan. Den här morgonen sa han förljande:
"Emelie, I don't want playtime I want to go to school"
Jag: "Ähhhh, do you have a fever?"
Ha ha, i vanliga fall brukar det låta på följande sätt:
"I WANT MY PLAYTIME" *Skriker och gråter* "I DON'T LIKE SCHOOL" *skriker och gråter ännu mer*

Så ja, det var ju en bra förändring, hoppas att det fortsätter resten av veckan med då! Hoppas kanman ju alltid göra.

I alla fall, jag lämnade pojkarna vid skolan och efter det återvände jag hem. Baby M sov så jag fick en timmes break. När hon väl vaknade upp så tog jag henne med mig och gick på en promenad. Vi traskade bort till lekplatsen där jag placerade henne i gungan och där satt hon sen i runt 20 minuter. Vi åkte lite rutchkana och sen traskade vi vidare. Vi placerade våra rumpor på en bänk och där satt vi i 10-25 minuter och sen var det dags att gå hem. Baby M somande ganska så snabbt efter det.

Nu var jag i alla fall off tills det att jag skulle hämta R i skolan. Jag tog med mig min dator och gick och satte mig på Starbucks för att göra min läxa. Vilket var att placera min rumpa någonstans och iakta människor. Där satt jag sedan i runt 20 minuter och skrev ner allt jag såg och doftade och kom att tänka på innan jag spran vidare mot skolan för att plocka upp R. Han var på bra humör idag så det var bar atill att sätta igång och springa. "Emelie, run FASTER" ha ha, han är allt bra go den! Vi var hemma på 10 minuter (brukar ta oss runt 20-30 minuter att gå)

Jag och R fick 20$, varav 15 spenderades på godis (indiska julafton idag, så GOD JUL PÅ ER!!!) och 5$ på frukt. MUMMA! Sen var det a quick shower som gällde. Jag tog tog med mig S till schack, dumpade honom lite snabbt där och sen sprang jag vidare till parken snabbt som tusan, sprang ett varv och sen tillbaka och hämta upp S och ta honom hem! 30 min, inte dåligt! ;D Här gäller det att vara effektiv!

Under kvällen var här lite annat indiskt folk över för att fira JULAFTON! GOD JUL! :) Sen var det borsta tänder och pyamasrace som gällde, jag och R mot Nanny och S, gissa vilka som vann;D VI!!! Imorgonär det nytt race på G ;) haha!

Vi läste ett kapitel va Pinoccio och sen var det sovdags! Jag vet inte vem som njuter mest av Pinocciostoryn, jag eller pokarna?! haha! Men de får stå ut;)

Min Helg!

Fredag - Under dagen jobbade jag som vanligt. Nanny var ledig så det blev mycket bebis denna vackra dag vilket också betyder en hel del promenader. Men det är bara mysigt! Under kvällen smet jag ut och besökte Maayan (Israel). Jennie och Denise var också därk, så det blev lite tv-tittande. Dock valde vi den sämsta filmen ever, ingen hade en aning om vad den handlade om, så 15 min in i filmen stängde vi av och kollade Big Bang Theory istället. SÅÅÅ mycket bättre. Runt midnatt var jag då dock tvungen att bege mig hemåt eftersom jag skulle jobba vid 6 morgonen därpå... AWESOME!

Lördag - Som sagt, jag påbörjade min arbetsdag vid 06.00. Eller jag var vaken då, baby B skrek inte förens vid 06.30. Så det var bara till att gå upp och underålla ungen. Familjen åkte runt 11. 30 och jag hade huset för mig själv. Städade lite innan jag klädde på mig och begav mig iväg till Maayan. Det var då tänkt att vi skulle promenera bort till Central Park, men det slutade med att vi hängde hemma hos henne innan vi traskade iväg till Fairway för att inhandla lite varor till vår bakning. Efter det vart det vidare upp till mig. Baka baka liten kaka (från Israel). Lite senare kom resten av flickorna (Jenni och Kristin). Vi gjorde klart kakorna och så gjorde vi middag - svenska köttbullar och pasta! MUMMA! Vi hade en mycket bra och trevlig kväll med mycket prat och skratt och filmtittande. Jag var ganska så död då jag hade varit uppe sedan 6 på morgonen och inte hunnit med en powernap under dagen:/ Men det gick ju bra ändå (även fast jag halvsov igenom hela filmen) Jag städade upp, dushade och gick och la mig och somnade mycket gott och snabbt!

Söndag - Idag var det då dags för lite Scavenger Hunt! Jag började i alla fall dagen med att sortera pojkarnas böcker och städa upp lite i huset innan familjen skulle komma hem. Kristin kom och höll mig sällskap under resten av morgonen innan vi mötte upp Maayan som hade jobbat. Vi begav oss iväg mot  Clustermötet. Efter ett tag, som kändes som en evighet var vi äntligen igång med vår hunt efter alla möjliga sorters saker! :) Efter ett X antal timmar kom vi tillbaka, med en hel del, men dock inte allt:( MEN kul hade vi i alla fall;D Vi slutade på en 5 eller 6 plats eller något i den stilen! Vi begav oss iväg hemåt. Jag och Kristin gick ut och åt Asien mat (eller hon åt och jag drack vatten xD) Sen vidare till Starbucks - ett måste! Hem igen för att, som vanligt plugga i sista minuten innan allt ska in! Åt lite kvällsmat och sen kom familjen hem! :)

Fick en fin avslutning på kvällen - MAMMAS paket hade finally anlänt! Tack mamma! Du får nog ladda upp med fler sockar för dessa lär snart vara utslitna;)

Och det var min helg! :D






Uppe med tuppen!

God morgon folket! Ja, men väckarkockan (väckarklockorna) började ringa vid 5.30 idag då och sen fortsatte de ringa till 6.05. Är det inte helt awesome. Jag är galet trött och vill inget hellre än att sova ett par timmar till. Men antar att jag snart ska gå upp och klä på mig (galet kallt!!) Än så länge sover baby M i alla fall, vilket betyder att jag kan stanna i min säng ett tag till. Jag är hungrig med, så kanske går upp och äter lite frukost.

Det positiva med att påbörja arbetsdagen så här tidigt är att man kan se Manhattan vakna till liv. Fler och fler lampor tänds och det blir ljusare och ljusare ute. En annan sak som är bra är att jag slutar tidigt;P Jobbar till 11 och sen är jag off till måndag morgon. Vilket betyder att im orgon ska jag sova... läääääääääääääänge! Eller, ja inte för länge då jag mpste plugga (ja då var vi där igen ja) och sen så ska jag även på mitt första clustermeeting här på MAnhattan! Det ska ju bli kalasroligt!

Ikväll blir det tjejkväll med tjejerna och det ser vi grymt mycket fram emot=) Vi ska chilla, kolla film och äta eller ja, nåt i den stilen! Vi hade dessutom en mycket bra kväll igår, som slutade runt 1, vilket betyder att jag sovit runt ungefär 5 timmar, om äns det! I feel good today! ;D Hahaha

Näe, nu ska jag nog ta på mig lite kläder, fryser ganska rejält här!

Och längre än så hann jag inte innan baby M skrek... vilket betyder att jag då fortfarande sitter i min pyamas! :) Nu har familjen åkt och jag ska då se till att plocka undan lite, avsluta städningen som jag och pojkarna påbörjade!Ikväll kommer fina flickor på middag och movie och girl talk;) Myyyys!!

Här får ni lite bilder på Manhattan som vaknar till liv:D 


PussHej!



En fullkomligt normal dag i Amerikat

Ja, men jag känner att det var lite väl längesedan jag uppdaterade som en helt normal dag på detta stället... kanske för att vi inte har några normala dagar?! xD mohahaha

Okej,  men idag testade vi då på ett nytt schema! Jag påbörjade arbetsdagen runt 7 med att väcka mina pojkar som sov och ville sova LÄNGRE! Det här med "playtime" funkar ganska bra. "är ni färdiga med allt, borsta tänder, frukost, get dressed, borsta håret etc. så får ni leka lite innan det är dags för skolan" och OJ(!) vad de flyger upp ur sängen och springer ut i köket för att käka frukost;) SuperNanny är också ett himla bra knep "gör som jag säger annars ringer jag SuperNanny" Love it!

I alla fall, vi gjorde allt man ska göra på morgonen, frukost , borsta tänder, bla bla bla... Vi hann till och med med lite "playtime" innan det var dags att promenera iväg mot skolan. Först lämnade vi av R för att sedan traska vidare mot S skola där jag dumpade honom. Hemåt igen för att hämta baby M och bege sig ut på en lååååång promenad. Jag hade två timmar tills det att jag skulle hämta upp S igen så varför inte ta en sväng runt heeeeeela Central Park, tänkte jag. Jag traskade på som bara den, höll ett vakande öga på klockan, mja, jag hade ju gått om tid på mig, så varför inte stanna lite vid en lekplats? Sen bar det av igen och baby M somnade ganska snabbt, eller ja, nästan i alla fall. Helt plötsligt, bara sådär så hade jag bara 30 min kvar på mig innan jag skulle hämta upp S. Tusan också, var fan befann jag mig då? Ja, men det var en mycket bra fråga att ställa sig! Jag traskade på åt alla håll och kanter i hopp om att jag skulle befinna mig på östra sidan! Jag såg lite (läs myket) hus och byggnader och stora vägen så det var bara till att traska ditår och kolla vilken aveny och vilket gatunummer jag befann mig på.

Ibland är jag allt bra duktig (eller så är det bara tur), men jag hamnade på 5:th avenue och 69 street så det var ju inte alltför långt borta faktiskt. Enbart 10 block åt ena hållet och 3 block åt andra hållet. Nu hade jag bara 20 minuter på mig och satan i gatan vilket tempo jag fick upp. 5 min innan S slutade skolan var jag där, redo att hämta upp honom, som om jag ALDRIG hade varit vilse! ;)

Vi gick hemåt igen, S hade en playdate med L och de lekte en timma eller två. Sen hämtade nanny upp R och jag "pluggade" lite med S till hans "stora" test somhan har i december.

Det är galet vad mycket press de har på ungarna här. De måste genomgå ett test för att bli antagna till lekis... seriöst liksom? :O

I alla fall, vi gjorde det i en halvtimma eller så och efter det kom nanny, baby M och R hem igen. R och S duschade och sen lekte de lite. Jag och R bakade bananbröd (LOVE IT LOVE IT LOVE IT!) och sen var jag klar för dagen!

Jag bytte om till träningskläder och begav mig ut. Ett varv runt Centrel Park och sen hemåt igen. Har förbättrat min tid med 2 min sen första gången jag sprang... bli bättre och bättre! Hemåt igen och inom gymmet i 45 min för att köra lite styrka! Hem och duscha och äta och nu v'ntar jag på att Diana ska ringa mig så jag kan se Nigarafallet live via skype! ;D

Och så ska jag ju plugga lite med, men det kommer senare! (söndag?! ) Sådär, nu vet ni hur min dag har varit! Det kommer lite bilder i ett annat inlägg om när jag än en gång besökte "the green lady".

Har man tråkigt här över (vilket är ganska omöjligt, men OM) så ska man bara ge R ett tuggummi och sen bara sitta och studera honom medan han försöker tugga det. Det är en stor utmaning att bara försöka hålla det kvar i munnen och ännu större utmaning att försöka tugga utan att dreggla överallt! Haha, jag vet, han är så söt den lilla pojken! :)


REGN!

Hej!
Det regnar ute!
Hej då!

Otroligt vad mycket vi lär oss!

Ja, men ibland lär vi ju oss då fruktansvärt mycket på dessa fotolektioner som jag går på... INTE!
Idag tillexempel har vi då lärt oss följande:

  1. min lärare har varit gift tre gånger
  2. min lärare har gått igenom tre skiljsmässor
  3. han är fortfarande väldigt bra vän med fru nummer två
  4. hans bästa vän är fru nummer 3
  5. han bor tillsammans (i samma hus) med fru nummer tre och har gjort det sen de gjorde slut
  6. han har en ny flickvän
  7. hans nya flickvän är bästa vän med fru nummer tre
  8. nya flickvännenbor i ett annat hus
WOW - Idag lärde vi oss otroligt mycket!

Seriöst, betalade jag nästan 500$ för detta? Nästan bud på att sluta kursen, få pengarna tillbaka och göra något galet roligt:) Kan ju säga att efter dagens lektion så var det fler personer som funderar på detta! Vi hade en trevlig diskussion (utan lärare) efter lektionen där ALLA lät väldigt missnöjda! Ja ja, vi får väl se vart det här slutar... det återstår att se!

I övrigt, bortsett från fotoklassen så har det varit en mycket bra dag. Jag fick åter igen, efter nästan tre månade träffa Diana och Monica, mina vänner från Chicago, vilket var grymt skoj! Vi besökte frihetsgudinnan, Chinatown, Little Italy och Time Square! Vi hade en otroligt rolig dag som bjöd på otroligt vackert väder (för er som är nyfikna). Men ja, det är väl allt jag prkar skriva för tillfället. Imorgon eller någon dag längre fram kommer alla bilder ni kan önska er! (eller, ja, de jag väljer att lägga ut)



6 more month!

Ja, som rubriken säger. Jag kommer att färlänga 6 månader med familjen jag bor i nu. Ja, men som de flesta vet så har jag velat pretty much fram och tillbaka om vad jag skulle göra. Men nu har jag tagit beslutet och det känns rätt. Stanna här i sex månader till och sen åka hem och påbörja plugget och mitt svenneliv igen! Det kommer helt klart att bli 6 ytterst bra månader här, jag menar, jag fyller ju trots allt 21 innan jag lämnar landet och så är det midsommar och Aspen (skidåkning med familjen) och MASSA annat roligt. Jag kan ju knappast bli uttråkad i alla fall, bor ju faktist i NYC, Manhattan! ;)

Jag vet inte riktigt vad jag ska kalla mina 6 första månader i USA... uppvärming? Men de var ju även lärorika de med, träffade så många nya vänner som jag helt klart kommer hålla kontakten med forever and ever! Vänner all over the world, LOVE IT!

Ja, men det var väl ungefär det som jag ville säga just nu! See you in August 2012 Sweden!





Hi hi... välplanerat!

Så var vi där igen då ja - Amerikansk historia... ska in imorgon och jag har inte ens läst skiten! Bra jobbat Emelie, verkligen!

Så istället för att plugg under min lediga tid idag så gick jag ut med några vänner. Vi hängde rundor på starbucks och pratade om allt och alla! Riktigt trevligt hade vi. Och sen när jag kom hem då ja, inte var det plugg här inte, nähä du, här var det gymmet som gällde. Har ju inte rört mig på ett X antal dagar nu kände jag... kanske var det på tiden att göra det. Så ett avsnitt av NCIS senare var jag redo för duschen. Så nu är jag galet hungrig, ska väl gå ut o se om vi har nåt mummsigt, så som macka?!

Sen blir det mest troligt lite plugg... vill inte! Seriöst . amerikansk historia... PALLA! :/ Näe, men nu får jag ta tag i mitt liv en aning;D

HejSvej!

PS. den hemmagjorda glassen var kalasgod! Tänkte att ni ville veta det;) DS.



Get ready, get set... don't go?!

Med andra ord: Ja jag har second thoughts! Skjut mig någon! Jag vet att jag har velat fram och tillbaka ett bra tag nu! När jag först kom till USA för 8 1/2 månad sedan var jag tvärsäker på att jag skulle stanna i två år. Det ändrade sig efter sisådär 4 månader, då skulle jag hem så fort som möjligt när mitt år var över. Efter rematchen var jag fortfarande säker på att jag ville hem efter ett år, men det ändrade sig också ganska snabbt! Kanske skulle jag ta och förlänga i 6 månader i alla fall?! Ja, men det var jag då ganska säker på att jag skulle ett tag, men sen ändrade jag mitt beslut igen och kallade det mitt slutgiltiga: att åka hem. Well, jag meddelade de flesta (de som brur sig?!) om att jag kommer hem i feb 2012. Gjorde jag det kanske det skulle bli verkligare, att jag inte skulle kunna ändra mitt beslut  lika lätt igen att jag verkligen ska åka hem...

MEN, jag har ju nu kommit på att jag älskar Manhattan och min värdfmilj och jag vet inte riktigt hur jag ska kunna lämna allt här just nu? Visst, det hade varit skönt att komma hem igen, träffa familj och vänner, skaffa jobb och börja plugget igen, men mitt liv här då? Sverige finns ju kvar i sex månader till liksom...

Okej, men då blir det på det här sättet; jag har skickat in en ansökan till Lic. kost & träningsrådgivare och kommer jag in på den så kommer jag hem... om inte så stannar jag här i sex månader! Jg menar, jag har ju inget vettigt i Sverige att göra om jag inte kommer in så varför inte dega här över i sex extra månader?

Det är ju ganska overkligt att sitta här och skriva detta inlägget. Kan inte fatta att jag varit här i 8 1/2 månad och bara har 3 1/2 månad kvar MINST! Det är galet. att åter igen lämna ett land som varit ens hem i ett år känns svårt, mest troligt svårare än det var att lämna Sverige.

Jag fick papperna på posten idag... papperna om förlägning! Helst av allt vill jag bara riva dem i småbita och elda upp dom och inte ens tänka tanken om att förlänga eller åka hem. Jag trivs bra där jag är nu och vill varken att det ska gå framåt eller bakåt i tiden. NU är perfekt!

Har pratat med min värdmamma med och de vill gärna ha mig här i sex månader till, men förstår också om jag åker hem och fortsätter mitt svenska liv. Beslutet ska fattas SNART... Gärna denna helgen, kanske kan fjäska på mig några extra dagar? (en liten notis bara: stannar jag sex månader till betyder det att jag kan fira min 21 årsdag här, och det vore ju inte helt fel)








Bilder på green lady och the city! =)


Empire State Building and the green lady!

Ja, men det var väl då ett tag sedan jag uppdaterade här skulle jag tro. Men jag har ju faktiskt haft mycket bra anledning till det med. En kompis från Chicago har varit här och hälsat på två dagar - Florencia! Vi har då varit på lite äventyr runt om i staden. Igår var vi då och besökte Empire State Building, vi köte biljetter och sen tog vi oss upp till 80 våningen. Det var sedan GALET lång kö till hissarna, så vi bestämde oss för att ta trapporna de sex våningarna som var kvar. Så hej och hå vad vi gick. Men det gick helt klarat snabbare än vad hissarna skulle ha gått. Vi traskade runt hela byggnaden och fick se NY/Manhattan/NJ från alla olika håll och kanter.

Efter att ha tillbringat ett par rimmar där så skulle vi då bege oss mot ground zero som vi hittade ganska lätt. Vi försökte allt tjuvtitta lite, men det lyckades vi inte så bra med. Istället gav vi upp och traskade vidare för att hitta vår subway som skulle ta oss hem. Det tog sin lilla tid innan vi hittade den och när vi väl hittade den så kom där inget tåg...great! I alla fall, vi löste det på ett myckte bra sätt och beslutade att ta ett annat tåg som gick till en station där vi senare kunde byta till ett annat tåg. När vi kom hem var vi båda galet trötta och hungriga, så vi åt, duschasde och sen var det läggdags.

Idag har vi besökt "the green lady". Vi kom dit runt 10 på morgonen och där var redan då galet mycket folk. Vi köpte våra biljetter och ställde oss i kön. Den rörde sig gansja snabbt så det var najs i alla fall. Vi fick gå igenom en massa säkerthetskontroller (ungefär som en flyggplats) och sen var det äntligen dags att placera sig på båten. Vi åkte över till ön och det första vi gjorde va... att gå på toa. MEN efter det så gick vi en runda runt Frihetsgudinnan, tog miljoner kort (som kommer i ett aldeles eget inlägg - håll utkik!!). Efter frihetsgudinnan åkte vi till Staten Island och spenderade lite tid på ett museum där... inget vidare intressant faktiskt, så vi packade ihop våra grejer och drog hemåt. Florencia har åkt (miss you girl!!) och jag sitter här.

Nu kan jag inte längre hålla mina ögon öppna så det blir till att krypa ner under täcket och sova lite!

Ses och hörs imorgon! =)

Ordbajsa!

Ja,men det är väl det jag gör just nu skulle jag tro! Jag menar, det är ju inte direkt något vidare vettigt som jag skriver (nu pratar jag om min amerikanska historia uppgift som ska in IDAG). Jag bajsar på bara, svårare än då är det väl inte och blir ddet bra så blir det om inte är det väl för tusan inte hela världen?! E L L E R ;O

På tal om ordbajsa, B A J S A är väl ändå ett sådär lagom roligt ord och kolla bara på stavningen liksom? Jag antar väl att jag kommit till det stadiumet där jag varit i USA så pass länge att jag tycker svenskan börja låta rolig och konstig!? Eller i alla fall, en del av ALLA de ord vi har! Just nu låter ju P O O P såååå mycket vettigare än B A J S A!

Ha ha, jag är allt bra trött iag och bättre blir det väl inte av att vi kör tillbaka till the city idag - minst tre timmar i en bil utan pauser! S K O J! NÄHÄ! Inte det minsta faktiskt! Men vem vet vilken film vi kan avverka idag, kanske backyardigans (stavning???) eller nån annan liten fin barnfilm... Det vet man aldrig innan man befinner sig i bilen;D

Näe nu ska jag bajsa vidare då!

HÖRS!


jogging i Central Park! 8 MÅNADER!

För det första så känns det otroligt häftigt att säga det; "ja, men jag ska bara gå ut och springa lite i Central Park". Det är ju inte många som kan säga det... eller, det är ju en del, men ja, ni fattar vad jag menar;O För övrigt så var en ny liten kändis över här igår. Eller kändis och kändis, hon är välkänd över här. Det var en fotograf (som jag för övrigt kommer ihåg namnet på) - Georgina Richardson.

Annars under gårdagen så blev det en liten joggingrunda med fina vänner i Central Park. Jag, Jenni (Finland) och Maayan (Israel) möttes upp utanför parken och sen var det bara till att börja springa och HEJ vad det går. Vi tog oss runt parken på 15 minuter, vilket är nytt rekord för mig! Alltid mycket lättare att springa med andra människor, man blir liksom mer motiverad till att öka! :) Ett plus i kanten var ju också det helt otroligt vackra vädret som vi hade! Kan inte riktigt förstå att det är Oktober...

Hur somhelst, idag är dagen då jag varit i Amerika i hela 8 månader... Jag har fattat mitt beslut om att stanna eller åka... men mer om det när allt är klart! Kan inte fatta vad tiden går snabbt, den liksom bara flyger iväg! MINST 4 månader kvar! Galet! Känns som om det vore igår jag sa hej då till Sverige!

När nu ska jag måla mina naglar och sen bege mig ut i storstaden lite:)


Mooooooovietajm!

Det blev en härlig filmkväll med mina fina vänner Maayan och Denise! Weddingcrasher (eller hur tusan det nu stavas?) Det blev dock liiiiiiite för mycket snacks så imorgon samlas vi vid 5th ave och springer en runda i central park! Det ska bli lite smått härligt, så vi hoppas ju på gott väder då!



Manhattan!

En minst sagt upptagen dag, även fast jag varit ledig största delen av den... Jobbade under morgonen, från 7 till halv 11 och sen var jag ledig. Jag tog en promenad till Best Buy där jag terroriserade dem lite ytterligare om min telefon. Varför är det ALLTID på det viset att grejerna börjar fungerar när man går och klagar och ber dem fixa det? Dom måste ju tro att jag är lite smått galen... Men vafan! Hur ofta kommer jag träffa dem egentligen? (om telefonen fortsätter såhär, vääääldigt ofta). I alla fall, mina sms funkar... IGEN! Sen traskade jag vidare, lite upp, lite ner, lite höger och lite vänster.

Jag letade efter mandlar doppade i youghurt. Jag visste precis var de fanns, men av någon konstig anledning så hade de inte dem just denna tiden på dagen... whatever tänker jag som vet var nästa affär funns, inte där heller:( Jag gick då vidare mot the pharmacy istället för att framkalla mina kort. Lämnade in dem och gick mot starbucks, köpte min "white chokolate mocca" och traskade vidare hemåat igen. Kollade lite data, lekte lite med ungen, shoppade bananer och potatis.

Då lillkillen hade cooking class så lagade jag och min äldsta pojk mat hemma. Potatismos! Jag kan inte fatta hr lite potatis jag äter i det här landet. Säkert 8 gånger sen jag kom hit, det vill säga, en gång i månaden och den som jag brukade äta näst intill varje dag... ja ja, det får väl bli ändring på det när jag kommer hem igen.

Under kvällen gick jag ut för att hämta mina bilder, dock var det bara mina floridabilder som fanns. Av någon konstig anledning kunde de inte framkalla mina undervattensbilder:/ Och tusan också, nu när jag skriver detta kom jag på att jag skulle köpa frimärken så jag kan skicka iväg mina vykort... seg somjag är! Imorgon! for sure! (mest troligt... om jag inte glömmer)

Och det är väl i det stora hela så dagen idag har sett ut. 
Här får ni lite bilder somjag klickade under dagen. Eftersom min dator ta tusentals år på sig så skippar vi redigeringen idag då!



Bläääääääääääää

Okej, idag var det då dags för hemresa från strandhuset. Vi har haft en skön och avslappnande helg. Vi packade in oss i bilen runt 15 och sen bar det iväg. Efter ett tag, halvtimma eller så, så tar vi fram muffisarna som vi tog med som lite snacks. Ja, men gissa vad somhänder, lilla S spyr. Inte mycket, men det var ju fortfarande en spya. Det var lätt att torka upp med lite våtservetter. Vi kör vidare och alla har det bra. Filmen är igång och alla var upptagna med sitt. Lilla S har lite ont i magen men det är ju såklart "bara poopoo" som kommer... INTE! 10 minuter senare så kommer hela dagens (helgens?) mat upp. Över mig och över lilla S... MYYYS! JA, för er som undrar så var det riktigt slaskigt i skorna där ett tag innan jag fick av dem.

Vi svängde in på en mack för att tvätta av allt (och tanka). För en gångs skull var fröken Emelie ganska smart och hade sina shorts under tjockisbyxorna (mjukisar) så det var bara till att slänga av sig byxorna och min lågtröja. Av med skorna och in på macken och hämta lite vatten. Tvätta av skorna så gott jag kunde. Min vp hämtade dammsugaren och rengjorde lilla S. Bilens insida tvättades sedan med sprit, nej självklart inte den självklara sorten. När vi packat ner allt det nerspydda i en påse och knöt den väldigt hårt! Sen bar det vidare av hemåt igen. Kan ju säga att det var ganska skönt att komma hem, gå till gymmet och sen ta en riktig härlig dusch!

Sådär, då har jag uppdaterat er om min dag!




Tillbaka i strandhuset

Ja, men då var vi ju tillbaka i strandhuset då, åtminstonde tills på söndag då vi återvänder till staden. Jag vet inte riktigt vad jag ska uppdatera er om, det har inte hänt särskilt mycket på detta stället. Jag har jobbat, som vanligt då men annars har jag inte hittat på något speciellt.


RSS 2.0