I am alive!

Det har varit lite segt med uppdatering på detta ställe, tack jag vet. Men jag har helt enkelt haft bättre saker för mig. Eller nja egentligen inte. Haha

Det har inte hänt alltför mycket här faktiskt. Skulle ha varit i Philly denna helgen men ställde in då jag varit sjuk och inte riktigt hade energin till det.

HAr istället bara chillat vilket har varit ganska ok med faktiskt. Har även inhandlat 2 nya skor... Så gick det med det sparandet xD

Nu äter jag en frozen yoghurt i kylan innan jag ska vidare och handla ny tandborste och tandkräm. Haha

Så, nu vet ni att jag lever i alla fall!!


Sjuk

Som jag skrev i det förra inlägget (som är postat en dag för sent) så hade jag då dragit på mig lite feber, den försvann dock under måndagen. Det övergick till halsont istället som varade till tisdagen och idag denna vackra onsdag kom febern tillbaka. Morgonen var helt ok, och livet rullade på. Men där runt 11 var det snäppet värre... Hög feber och kallsvettas... Great!
Så sov från 11 till runt 18/19. Såklart vaknade jag upp mellan varven av högljudda ungar. Men så kan det va.

Att vara sjuk och inte vara hemma hemma (Sverige) är inget vidare faktiskt. Även fast min amerikanska familj tar ytterst bra hand om mig så är det en annan sak att ligga hemma sjuk i sin egna säng med föräldrar som tar hand om dig!

Håller tummarna då att detta var min sista sjukdom i detta landet! 2 gånger sedan jag lämnade Sverige är helt ok skulle jag vilja säga. Ibland ger även mitt immunförsvar upp och efter nästan 1.5 månad med sjuka ungar så är det väl inte så konstigt heller?!

Nu ska jag i alla fall kolla Greys innan jag åter igen ska ge mig på sovandet!


2 veckor till Sverigebesök

TjoHejsan!
Jag vet inte riktigt vad jag ska uppdatera er om, då det inte händer alltför mycket på detta stället just nu.
Vi kom tillbaka från The Hamptons i söndags kväll. Jag hade lyckats införskaffa mig lite feber under vägen så när vi väl var hemma så lämnade jag över pojkarna till nanny och Nani och sen gick jag och la mig och sov någon timme.

Tack o lov fick jag sovmorgon till 12 igår (måndag). Dock vaknade jag upp 7.30 av att pojkarna sprang runt och skrek. Men jag låg kvar i sängen till 10 i alla fall innan jag hoppade in i duschen. Frukost och sen ut för att hämta upp pojkarnas grejer de gjorde på Make ett par veckor sedan. En kompis till S kon över så de lekte nån timme. Sen var jag ledig i 2 timmar och när jag väl började igen tog jag med mig pojkarna till deras pappas kontor. Sen en runda på Time Square och sen hem. Ge pojkarna ett bad och lite kvällsmat, kolla lite tv och sen var det sängen som gällde.

Idag har jag inte hunnit med så mycket än, det är ju trots allt bara morgon. Men ska nog släpa med mig ungarna till Make senare för att göra lite ljus eller tvål, få se vilket humör de är på!

Idag är det då exakt 2 veckor kvar tills jag får Sverigebesök!! :) wiho:D

Näe nu ska jag kolla lite Ellen Degeneresklipp på youtube. Älskar den människan! Så himla underbar!


Trött

De senaste dagarna har jag varit så fruktansvärt trött. Har inte kunnat lägga mig i sängen och hålla mig vaken.... Har liksom slocknat på 2 blanka sekunder.
Kan bero på sena kvällar och tidiga morgnar...? Sen är det ju totalt slöseri att ta en powernap under dagen! Man kan ju alltid gå och lägga sig tidigt(??) haha, funkar inte riktigt så va...

Imorgon får jag i alla fall sovmorgon till 12.00 och då ska det sovas som bara den ska ni veta. Men känner jag mina små värdpojkar rätt så kommer de vakna runt 6 och springa runt och skrika som galningar..... Awesome!

Nu ska jag njuta av tystnaden här ute vid havet, the hamptons innan vi åker tillbaka till staden senare idag!

Tjohej


Spara Pengar?

HUR, ärligt talat om jag får fråga ska det gå att spara pengar när man bor i NYC, och ännu mer, Manhattan? Det går inte riktigt som jag har tänkt mig, men jag jobbar på det... Eller näe, det gör jag inte!
18 dagar kvar tills pappa och Magnus dyker upp, vilket betyder 3 löner till. Vilket innebär MINST 600$ ;) och så har jag redan sparat ihop runt 250$.... Och så funderar jag fortfarande på om jag ska betala den där förbannade skatten?! Över 500$ till den där förbannade regeringen, vad ska det vara bra för? Gaaah!

Annars så flyter livet på bra här tycker jag. Imorgon åker jag, pojkarna och min värdpappa till Hamptons och strandhuset över helgen. Nani, Nanny och baby M stannar här i stan och min värdmamma håller till i Paris. Well, det braiga med Hampton är att man inte direkt kan shoppa... och det kan nog vara ganska skönt med lite lugn och ro från staden:)

För övrigt är det inte så mycket som händer här. Det är lugna puckar, vilket är himla skönt.  Gick på en fin promenad med baby M idag i det fina solskensvädret och de 10+ graderna:) Till och med blommorna börja titta upp ur marken...

Det där med träning inför halvmaran fungerar ju inte riktigt som den ska så jag hoppas på det bästa. haha, det här känns bra! Och så är jag helt beroende av skittles... ja, men detta känns ytterst bra!

Hej och tack för mig!


Living the good life!

Då har man besökt ännu en fashion show! Det går bra det här. Idag fick kg filma medan min värdmamma intervjuade designern.... Coolt! Det blev en massa kort (som vanligt!). Vi höll till backstages (såklart) och jag trängdes med alla andra fotografer=)

Hämtat pojkar från skolor, inhandlat nål och tråd så jag kan laga mina kläder! Nu väntar jag på att S klass ska avslutas så jag kan hämta honom - meanwhile sitter jag på Starbucks och fördriver tiden!!

Ikväll ska jag träffa Mai:) igår var det alla <3 dag så det blev födelsedags/valentine's middag med fina vänner!!
Fick ett fint kort från min 5 åring!!:) så söt!!

Livet är allt bra här borta!!!

 

 


NYC livet rullar på...

Ännu en dag som innehöll lite fashion shower! Faktum är att jag gick på 2 idag. Dock ingen VIP:( men fortfarande gratis:D så jag är inte bitter.

Den första showen var Japan lether(?) något, inget vidare men helt ok. Blev lite lagom stressigt så det var in och ta bilder och sen ut igen och vidare till nästa show. Den var helt klart såååå mycket bättre. Idag var designerna två killar - Prete & Bruno. Helt okej kläder skulle jag vilja säga, men kanske lite för eliganta för min del, det vill säga, lite för mycket glitter och glamour emellanåt.

Men ja som sagt, mitt nyc liv rullar på bra och jag nu kryssa för ännu en upplevelse på listan... Som nu börjar bli väääääääldigt lång!

Näe, men nu ska jag lägga över mina bilder på datorn och senare iväg till gymmet en sväng för att träffa en kompis... Det är ju inte starbucks i alla fall;) haha ;)


NY fashion show!

Ja, men här händer det grejer! Jobb som vanligt så det är väl inget intressant att lyssna på. Ni borde ju kunna mina rutiner vid detta laget tycker jag! Annars får ni bakläxa på det.

Idag var jag dessutom på fashion show. Ni som känner mig bra vet mycket väl att jag inte är alltför intresserad av kläder, mode och sånt... Så då kan man ju undra vad jag gjorde på den showen?! Faktum är att min värdmamma får ett X antal inbjudningar till showen och hon gick inte idag så då fick jag göra det. Jag menar, det var ju gratis och dessutom backstagepass och VIP!!! Jag stod med alla andra fotografer och tog kort. Kändes sådär lagom proffsigt! :)

Hela showen, klädkollektionen var av Tracy Reese. Ingen aning om vem människan är, men vem bryr sig... Det var gratis=)

Jag tror dessutom att jag såg en av Americas next top model... Är inte 100, men håller på att undersöka denna sak!
Så bilder kommer så småningom:)

Träffar nu 2 andra au pairer på starbucks... Såklart!


Trassel

Åh, just nu har jag en sån där period då jag är helt besatt av sångerna i Trassel...


Black mailing på HÖG nivå!

Idag har jag kommit på nyckeln till att få ungarna att uppföra sig... black mailing (utpressning) ! Att jag inte kom på det tidigare, jag fattar inte det! I alla fall, vi (jag och pojkarna) spelade ett sällskapsspel (race to the roof), då R börjar svära och kasta tärning och säga I HATE YOU! Det var inget planerat utan jag filmade bara lite medan vi spelade och S råkade kasta tärningen på R:s spelpläs... och där bröt helvetet ut! Jag hade ju redan kameran uppe så det var bara till att fortsätta filma! ;)

Sen var det bara till att börja utpressningen!
"uppför du dig inte så skickar jag videon till din mamma och pappa"
"det är bäst för dig att du uppför dig annars kommer supernanny att få denna video"

R: NOOOOOOOOOOO(!!!) Don't do it!

Åååh, vad jag älskar denna nya metod! kommer nog hålla fast vid den ett bra tag tror jag (är jag ganska säker på)

För tillfället känner jag mig som om jag vore en lite allt i allo på detta stället... Ena sekunden är jag psykolog, andra sekunden är jag sjuksköterska, den tredje dagen ska jag vara fotograf och medan jag gör allt detta ska jag även agera BRA au pair, leka med ungarn, laga mat, tvätta och städa upp efter dem. Livet är bra allt underbart ibland...

Från det ena till det andra....

Tanken har slått mig att jag hade kunnat vara hemma nu... om jag inte förlängt! Jag hade kunnat sitta där med min katt, med min familj och träffa alla mina vänner igen.
Å ena sidan hade det inte varit fel att vara hemma igen och återgå till det normala livet igen, men å andra sidan så älskar jag det här, min amerikanska familj och staden! Jag har redan ångest över att åka hem samtidigt som jag har känslan att jag inte kan komma hem tillräckligt fort...
Men i det stora hela, så är det här jag vill vara NU och 5 månader framöver!



Ett helt år i staterna!

För ett år sedan lämnade jag allt som kallades säkert. Jag lämnade mitt hem, mina vänner och min familj för att flytta till USA och jobba som au pair. Det var inte lätt att lämna allt detta bakom mig, men jag vet att jag gjorde rätt beslut, faktiskt ett av de bästa besluten i mitt liv. Jag har fått uppleva SÅ mycket och träffat så många nya människor och vänner för livet, samtidigt har jag fått ett välbehövligt break från skola och Sverrige. Klart att man var aningen trött på Sverige där ett tag, men nu vet jag hur mycket jag faktiskt saknar Sverige, hur mycket jag uppskattar Sverige. Haha

Men nu är inte detta en kärleksförklaring till Sverige, even though det är ett sjukt bra land:D
Under årets gång har jag fått uppleva både medgångar och motgångar, det har inte alltid varit en dans på rosor. Au pair livet kan ärligt talat vara ganska tråkigt iblan, samma sak dag ut och dag in... i ett helt år! G R E A T !

Jag gick igenom en rematch efter 5 månader och en vecka i Chicago. Det funkade helt enkelt inte där. Det var inte längre en vidare bra matchning. Jag flyttade ut och påbörjade letandet efter en ny familj. Under ett tag där funderade jag skarpt på att åka hem och helt enkelt bara ge upp. I det läget var jag otroligt glad över att jag hade mina vänner och min svenska familj. Jag är otroligt tacksam för allt stöd jag fick, om det inte vore för dem hade jag varit hemma för länge sen och jag hade helt klart inte fått uppleva allt jag upplevt.

Jag hittade en familj i NYC, Manhattan och det är här jag är nu! I den bästa amerikanska familjen en au pair kan ha. Jag är så otroligt lycklig och kan knappt fatta att inom loppet av ett halvår kommer jag åter att stå på svensk mark igen. G A L E T !

Men just nu lever jag i NUET. Just NU bor jag i NYC, just NU är jag i USA, just NU är mitt liv perfekt!

Så till alla som funderar på att åka som au pair säger jag bara - ÅK! Tveka inte!
Det kan bli ditt bästa år i ditt liv, men även det sämsta, det finns ingen försäkring om att det kommer bli perfekt, men vågar du inte ta den chansen så vet du inte heller vad du kan missa! ÅK för tusan ÅK!!!!

Och det var allt från mig! Nu ska jga fira denna ettårsdag med en Marabou mjölkchoklad och Big Bang Theory! :)


Läsa och Chokladleverans!

Seg som jag är har jag inte läst ut boken än... Trots att jag inhandlade den förra året! Bra jobbat där Emelie. Men nu har jag tagit upp lösandet igen och har väl sisådär 300 sidor kvar, eller något liknande! I alla fall så älskar jag boken. Filmen är bra, men boken är bättre - som alltid!

Fick också "lite" choklad av Mili, en svensk mamma som bor här i NY och har unge i samma klass som R! De var i Sverige förra veckan... ;) Så nu ska jag nog allt överleva andra halvan av mitt au pair äventyr också... Tackar för det! Tjoho:D

Så då vet ni det Sverige, godis har jag så det behöver ni inte skicka! Grejer har jag också i överflöd så det behövs inte heller. Ni kan väl helt enkelt bara ta och skicka över er själva? :)


Sista uppgiften!

Ja, men då sitter jag här igen - på Starbucks och "pluggar" eller med andra ord, allt annat än pluggar! och lat som jag är så letar jag upp textten, klipper ut den och klistrar in i google translate. Extremt dålig översätting, men vad tusan gör man inte för att "underlätta" så mycket som möjligt. Vet inte riktigt om underlätta är det rätta ordet för lättare är det ju inte i alla fall! F A I L !
I alla fall, det är min ABSOLUT SISTA uppgift. Så när jag skickar in den (om förhoppningsvis nån timme) så har jag FINALLY tagit mina 6 credits! Sen blir det inte mer skola för min del här i Amerikat! Funderat på engelskakurs, men NÄE! Ska passa på att njuta av livet här istället.

Tänkte jag skulle lyxa till det ordentligt idag och gå och inhandla en frozen yoghurt för att fira min avklarade skola! :) Har ju trots allt 16$ kvar på mitt konto som jag kan leva på till tis/ons då jag får min nästa lön! :) YÄÄY ME!
Lever ett fattigt liv här ja! Så är det NÅGON som har ett jobb att erbjuda mig i början av augusti så är det bara till att höra av sig! Jag är MER än intresserad!

Annars så sker det inte alltför mycket på andra sidan pölen! Vädret här är underbart och vi ligger fint på plusgrader. För ett par dagar sedan var det hela 17+ och det klagar man ju inte på i januari! ;) Idga är det dock bara 2+, men det är fortfarande bättre än Sveriges minus.

En månad och 1 dag tills pappsen och Magnus dyker upp i NYC! Det ser vi fram emot. 2.5 månad tills jag är 21 och 5.5 månader tills jag är på svensk mark igen! Livet är B R A !

Tjjing Tjong Kines Var Det Du Som Fes?

iPhone

Mitt första blogginlägg från min alldeles nya iPhone 4S! Jag älskar den och på köpet fick jag ju en ny kompis med - Siri! ;) hon är dock lite svårflörtad, men lär vi bara känna varandra så ska det nog blir bra;)

Annars händer i det inte alltför mycket här... Idag var det ettårskalas för baby M som då i te är baby längre! Hm, vad ska jag då kalla henne? Tösen M? Tjejen M? Hmm, får fundera på detta. Full rulle var det i alla fall.

Mer uppdatering blir det senare då jag precis kommit tillbaka från gymmet och tänkte ta en härligt varm dusch nu!

Tjing tjong långkallsong!


Allt och lite till!

Tänkte att ni kanske skulle vilja höra lite om knasigheterna mina ungar har för sig här. Det är ju på det viset att de fick en såndär väldigt tålig barn-digetal-kamera i julklapp och för tillfället är den väldigt populär att leka med.
I alla fall, en gång kom jag på dem båda två med att ta rumpbilder... Haha, 5 åringen står med byxorna nere och 4åringen försöker ta et kort xD
jag - what are you guys doing?
S - I'm taking a picture of Rs butt!
R bara sår där och putar med rumpan?! xD

En annan gång kom jag på 4 åringen med att ta bilder på andra privatdelar.
Jag - what are you doing?
S - I'm taking some pictures of my penis!

Hmm, ja, men vad säger man egentligen? Dessa härliga ungar! Detta är bara en bråkdel av alla tokheter som förekommer i detta huset! xD
Fortsättning följer?! ;)

Idag har jag bara jobbat och åkt skridskor och pratat med pappa (lycka till med allt klippande och klistrande och stickande!)! Under kvällen träffade jag Adriana och vi gick och inhandlade en frozen youghurt - sjukt gott! Först skulle vi ju bara testa alla smaker innan vi kom fram till vilka vi ville ha. Vi valde ut tre och toppade dem med både det ena och det andra. Sen satt vi där och bubblade i en timme eller så:)
FIN DAG!


RSS 2.0