MYROR!

Okej, jag vet att detta är typ tredje inlägget för dagen, men vad tusan!

Myrorna har börjat vakna till liv här borta och det är något som definitivt INTE gillas! Speciellt då myrorna tycker att det är väligt kul att krypa omkring i min säng. Jag upptäckte myorna i söndags. Dock var det inte så mång myror just då så jag sopade bara bort dem från sängen innan jag gick och la mig. Den natten sov jag inget vidare om jag ska vara ärlig. Jag vaknade upp ett X antal gånger då det kröp myror på mig. Jag satte mig uppp X antal gånger och sopade bort myror från sängen, trevlig upplevelse det där. Men jag tog mig igenom natten i alla fall. Under dagen upptäckte jag dock att det kom fler och fler myror och när det var dags för att sova så bestämde jag mig för att jag inte riktigt vill soca i sängen så jag la mig i min tvåsitsiga soffa istället. Även denna natten sov jag dåligt, dock inte på grund av myror utan för att soffan var så pass liten. haha, det här går ju riktigt bra för mig... inte!

Okej, även om jag inte sov så bra i soffan så var det i alla fall bättre än sängen med myror! Jag berättade för mina värdföräldrar om min upptäckt och de skulle fixa lite myrspray... Jag ville fortfarande inte återvände till min säng och nu började även soffan invaderas... what to do? Jo, jag tog mitt täcke och la mig på golvet - enda stället där jag inte hade sett några myror, konstigt men sant! Varför är de tvugna att invadera alla bra sovplatser för? Är inte golvet bra nog?! Hur som helst, det blev en natt på golvet med, ingen vidare natt! Jag vaknade inte upp av några myror i alla fall, det kanske var aningen hårt att ligga på, men största orsaken till att jag vaknade var för att jag frös. Alla mina filtar och täcke var invaderat så jag hade bara mitt överkast att sova med, kallt!!! Men jag stod ut även denna natt. Mina VF hade spreyat mitt rum nu så de små äckliga sakerna skulle nog snart försvinna.

Tre nätter på tre olika ställen i mitt rum, ikväll hoppas jag verkligen att jag kan återvända till min stora sköna säng. Jag har spenderat den mesta av tiden i tvättstugan idag då jag har tvättat alla lakan och täcke och filtar och överkast och vad allt nu heter. Tvätttade min soffa, luftade kuddarna, torktumlade alltsammans. Så nu är allt snart klart. Ska snart gå ner och kolla om mina små vänner har gått och dött (vilket jag innerligt hoppas på!) Jag har sprayat mitt rum igen och satt ut lite myrgift, eller vad det nu var jag fick!?!

Så har ni några tips om att bli av med myror så tveka inte att dela med er av dem;) Men gud (!) det kliar ju bara jag skriver om det... är nog bäst att sluta nu!


Emelie fyller 20 år!

Okej, här kommer uppdateringen som ALLA har väntat på;) Eller kanske inte, men en uppdatering ska det bli i alla fall.

Jag fyllde som sagt år igår, den 27 april år 2011 var det 20 år sedan jag kom till världen. Dagen började med en mycket onyttig och sockrig frukost från Dunkin Donuts, två chokladmunkar med vaniljkräm som innehåll och en smoothie på det! Lagom bra start på dagen. Tackar min kära värdmamma för denna kanonfrukost. Tur att man bara fyller år en dag om året (dock hindrar inte det amerikanska människor från att trycka i sig munkar till frukost MINST ett par gånger i veckan). Jag fick även en fin födelsedagspresent, ett presentkort på Forever 21. Det kommer definitivt att utnyttjas mycket väl snarast! Nya kläder är ju aldrig fel. Sen körde jag J till skolan då det regnade ute (underbart väder Amerika har för tillfället). Vi lekte lite hemma och efter det tog jag med mig både Q och S till biblioteket och det var dags för storytime! :)

Vi valde några nya tvspel innan vi styrde bilen mot hemmet igen för att plocka upp min värdmamma. Nu var det dags för lunch med mormor M. Då jag var födelsedagsbarnet fick också jag välja ställe - California PizzaKitchen (CPK). Jag fick ett mycket fint halsband av mormor M som bestod av 7 olika berlocker. E, för mitt namn och sen alla pojkarnas bokstäver (J, S, Q och B), ett flygplan för min resa hit och en tårtbit för min födelsedag! Det var nu tänkt att jag skulle fylla på med fler berlocker under mitt år är och det kommer jag definitivt att göra, det är en sak som är säker. Efter lunch var det hem och lämna av mig och Q. Hittade en mycket fin blombukett på bordet när jag kom hem. Kollade kortet och såg att det var från pappa & Co. Tack så mycket!!! Det blev ett Wigglesavsnitt innan det var dags för Q att sova lite. Jag hade nu lite "Quiettime" som jag spenderade med att göra ganska mycket ingenting! - som vanligt med andra ord... Eller jag skypade med mamma och pappa, så det är ju alltid något! :) Min värdmamma kom hem och hon hade varit så pass gullig att hon köpt födelsedagstårta till mig, men inte vilken tårta som helst... födelsedagstårta PÅ pinne - ungefär som en klubba! Haha, ja det är sant, glasyr utanpå och nån sorts tårtdeg(?) inuti. Det smakade fatiskt ganska bra, men det var ganska mycket lah´gom med två, sen blev det för mycket sött.

När jag skypat färdigt alla människor och ätit upp min tårta så tog jag cykeln till banken för att sätta in ALLA mina pengar på mitt bankkonto. Cyklade sedan vidare till 7 eleven för att handla toalettpapper (för er som vill veta denna viktiga information) Spenderade ett par timmar hemma tillsammans med pojkarna. Vi läste läxor, skrattade och pratade... xD Avbokade ett starbucksmöte och planerade ett annat... :) Lekte lite i parken innan jag och J tog bilen till Target. Som ni alla vet så går det aldrig riktigt bra när jag och J sätter oss i samma bil, man vet liksom aldrig riktigt VAR vi hamnar;) Samma sak var det denna fina kväll, vi körde vilse, men hittade ovanligtvis rätt ganska snabbt igen. Körde vilse på hemvägen med, men det löste jag utan några som helst problem. *stolt*

Jag drog med mig j till Starbucks då jag SKULLE ha min gratis födelsedagsdrink. Kom dit 15 minuter innan de stängde! Sa att jag hade mitt kort, det var registrerat och det var min födelsedag, så jag ville ha en gratis drink. Man skulle då ha fått något på posten (som jag inte fått) men som tur var så jobbade min allra bästa vän denna kväll. Han var gullig och knappade lite på maskinen och gav mig sedan min gratisdrink! Haha, det lönar sig att vara stamkund på Starbucks! ;D

hem och vända innan en annan au pair, Marianna kom och hämtade upp mig. Vi åkte vidare till IHOP och åt chokladtårta och pratade och hade galet roligt! Jag tror servitricen var lite trötta på oss efter ett tag... Hon gjorde allt för att få oss att gå... utom att säga: Please leave! Så vi satt kvar onödigt länge! Hahahahahaha xD Hon körde mig sedan hem och det var slutet på en PERFEKT födelsedag i AMERIKA! :)

Now something for my hostmum to read! Ants! Aren't they great! Specially when they live in my bed! I think I had a whole family... or ten in my bed! :D As long as the ants are from Sweden and have something extra it's ok with me! ;)

Thank you for making my birthday perfect!!! Let's PARTY!

20 år!

Jaha, då har man fyllt 20 år i Amerika!

Mer uppdatering kommer senare:)

Happy birthday to me!

Efter många om och men... Amerikanskt körkort!

Gårdagens inlägg på engelska blev en succé! Min VM läste det och älskade det! Så det får väl bli lite mer sådana nu när hon anstränger sig och läser min blogg! Men idag blir det svenska då jag för tillfället inte pallar med engelska.

Dagen började då klockan 7.00 idag då min VM skulle köra iväg och hämta pojkarna hos deras pappa och jag fick då se efter Q under morgonen. Vi kollade Wiggles, åt frukost och var ute och gick/besökte lekplatsen och lekte lite Wiiiiiiiieeeee (gungor). Det började dock regna så vi traskade iväg hemåt. Mötte en brandbil på vägen och glatt vinkade både jag och Q till brandmännen. Tror de börjar känna igen mig för jag vinkar alltid på dem och de vinkar alltid glatt tillbaka och dessutom är det bara jag som är ute och går på det här stället (alla andra kör sina flotta bilar). Då jag och Q kom hem organiserade/städade jag lite bland killarnas pennor och pysselgrejer och allt vad det nu va. Vi hittade lite tatueringar, avbröt städandet för ett tag för att tatuera oss;) Jag fick en fin döskalle på handen och Q fick en fin bil och en apa. S, baby B och min VM kom hem. Vi kollade lite Harry Potter innan vi åt lunch och sen traskade vi iväg till skolan.

Idag var då dagen jag åter igen skulle försöka ta mitt amerikanska körkort, vi vet ju alla hur det gick förra gången… Jag tog med mig alla papper som jag kunde hitta med min adress på, passet, mitt SSN och sen körde jag iväg. Väl där traskade jag in, ställde mig i kö. När det väl blev min tur så lämnade jag glatt fram alla papper jag hade, helt säker på att jag hade allt jag behövde.. Inte då, man var ju såklart tvungen att ha försäkringskortet på bilen med (försäkringWHAT??) något sådant hade inte jag (vad jag visste om i alla fall) Besviken tog jag alla mina papper, traskaade ut i bilen och letade efter det förbannade kortet. Jag hittade ett försäkringskort (pustade ut) och traskade tillbaka in igen. Allting gick bra och jag fick en väntelapp, satte mig ner och väntade på min tur.

30 minuter senare var det min tur att gå upp och göra det jag skulle. Han ville ha lite information, namn och adress och liknande, jag tog ett syntest och klarade av det mycket galant! Sen var det ju det här med försäkringskortet…
Farbror: det har gått ut!
Jag: WHAT?!?!?!
Farbror: det gäller inte längre
Jag: är du säker?
Farbror: förstår du vad jag säger?
Jag: ja, jag förstår
Det hela slutade med att jag bara skulle göra det skriftliga testet idag och så skulle jag kunna komma tillbaka vilken dag som helst och göra uppkörning. Okej, det var ju bättre än ingenting, så varför inte. Jag fyllde i information, svarade på de frågor som skulle besvaras och sen gick jag vidare för att få mitt test. Fick mitt test och innan jag gick och satte mig så försäkrade jag mig om att jag hade gott om tid på mig, det vill säga att jag fick sitta hur länge jag ville.

Jag öppnade testet och var redo för att dö. Inte en chans i världen att jag skulle klara av detta. Men när jag tittade lite närmare på frågorna så skulle jag nog ändå kunna ha en chans ändå… mest troligt då amerikanarna har så otroligt dumma alternativ på svaren så att gissa var inga som helst problem, det var bara till att välja det mest självklara valet och du kan bara inte misslyckas! Lätt som en plätt. Jag satt en halvtimme med testet innan jag tog mod till mig och gick fram för att få det rättat (det stämmer, här görs testet för hand och inte på datorn!). Nervös stod jag och väntade medan gubben rättade mitt test. Han kollade på papperna och mumlade något och stod bara där och väntade på att han skulle säga att jag hade klarat mig. Han antecknade något och sa till mig att gå till nummer 14. Hade jag klarat mig då? Jaja, det var toppen! WIHO, jag hade klarat den amerikanska uppskrivningen.

Jaha då var det bara till att köra hem igen eftersom försäkringskortet hade gått ut. Svängde inom Starbucks och köpte en drink till min VM innan jag fortsatte hem. Kom hem och berättade allt, att jag klarat uppskrivningen och att försäkringskortet gått ut. Guess what! JAG HADE TAGIT FEL KORT!!! Är det inte typiskt att det ska hända just mig? Jag blir såå himla trött på mig själv ibland. Min värdmamma går ut i bilen och hämtar det kortet som jag skulle tagit med mig! Great! Jaja, det är bara till att hoppa in i bilen igen och köra iväg till DMV igen. Tror ni inte att det är samma tant som tar emot mig när jag åter igen kommer in? Jag lämnar lite ursäktande fram alla papper igen och förklarar att jag kommit med fel kort sist. Tack o hej så skickar hon mig vidare. Denna gången behöver jag dock bara vänta i max 10 minuter. Jag blir skickad till en surkärring, betalar det jag ska och går ut igen. Kör bilen till baksidan och väntar på att någon ska komma.

Till sist kommer där en människa som ska bedöma mig! Ni vet den här yttre/inre kontrollen som man måste göra i Sverige, screw that one! Blinka lite höger, blinka lite vänster, tuta och bromsa, bra då kör vi! Lätt som en plätt! Vi var tvungna att vänta lite då en annan körde före mig (ALLA kör samma runda). Medan vi väntade var det först det vanliga artighetssnacket (hej, hur mår du?)
“tack bra och du?”
“jag är okej, än så länge har ingen kört ihjäl mig”
“jag ska försöka låta bli jag med”
Sen försökte jag luska ut vad som komma skulle, det gick inte så bra då jag fick till svar: det ska du få ta reda på nu!
Och sen var vi igång. Det var egentligen bara till att kör och svänga höger, parkera intill en kant, svara på en fråga, backa runt ett hörs, svänga lite mer höger och till sist göra en enkel parkering.
“Okay, Emelie, I don’t know how I should say this to you”
Jag är lagom livrädd för vad som komma skall
“You are going to get a drivings licens today”
Jag skiner upp som en sol, “than you, thank you, thank you”
Jag traskar med honom in och sätter mig och väntar i en annan kö. Nu var det dags för att ta kort och två minuter senare hade jag mitt amerikanska körkort i handen!
Så lycklig! Äntligen är det avklarat!

Jag körde lycklig hem igen. Fick ännu ett par överraskningar när jag kom hem - paket från Sverige!! Tack mamma och pappa. Kan nu meddela att jag har ett godisförråd som räcker mest troligt ett par månader framöver! Bra där med den youghurtdoppade lakritsen Mikaela;)

Avslutade kvällen med middag med familjen och sen film med två fina vänner!

BRA DAG!


Påskmiddag med hela tjocka släkten! (In english)

Okay, only because it's easter I will write in english so my lovely host mum will understand (J, I hope you are reading it!!). The grammar is NOT perfect (that's why i'm taking an Englisch class later!) but really who cares? At least i'm trying! So shut up! =)

Daddy; You have to read (and understand) everything without google translate;) And maybe write something back in english?! (without google) ;-)

Okay, back to the day! I was awake at 8.00, I really don't know why, I just can't sleep longer then that:/ I was watching CSI Miami before I took my computer and went upstairs. I found a lovly suprise from the easter bunny (my hostfamily?), some chocholate and a present card to starbucks! I LOVE IT! Thank you Thank you Thank you! Now it was time for a skype date with my mum and my sister(s). It was nice talking to you again. And later on my dad and Magnus came too, but only for a minute or so and then we said good bye! My grandpa was now onling and I tried to call him (that's why I said good bye to mum and everyone) but he didn't answer me:( Grandpa I miss you and I want to talk to you! :) Stay online and answer when I'm calling you!

Then I had some breakfast and watched some more CSI Miami (love it). I got bored so I took my gym shoes on and went for a run in the sun;) Home, take a shower, take it easy! I uploaded my sisters movie on facebook, I don't know how to upload it here (someone??) and I watched some more CSI;)

Haha, right now there is a commecsial about viagra on tv! Seriously, what is happening to the world (USA)?? You just have to love the commercial in America...

Okay, after CSI it was time to get dressed and put some make up on for the easter dinner with the whole family. The kids had an "easter egg hunt", we ate, we had dessert.. you know everythng you are suppose to do at easter, talked, watch hockey game (or maybe that's not easter, but we did it anyway) I had a great day, an awesome first easter in America, everything thanks to my wonderful hostfamily! :) So thank you for making my easter perfect!

En dum toalett i fängelse!




Easter 2011

Jag har faktiskt ingenting att berätta för er! Det händer inget speciellt här över just för tillfället. Igår var det en lugn dag, jag tog pojkara på bio - Rio och efter det lekte vi bara hemma. Det kom över två andra tjejer, den ena, Liz, hade suttit barnvakt åt pojkarna innan och hon hade en vän med sig. Lite sådär spontant bjöd min VM in dem till festen på fredag! Så vi blir bara fler och fler;) Kommer bli en GRYM födelsedag i det stora landet!

Idag var det "egghunt" i parken. De hade lagt ut små ägg (med godis) över halva parken och där var nog alla barn som vi har i området. Så när klockan slog 10.30 så gick startsignalen och alla barn plockade, eller rättare sagt, SLÄNGDE sig över äggen för att få ihop så många sommöjligt.

Senare ska jag över till Diana och måla lite ägg med hennes barn och senare ikväll blir det lite pizzaparty över här och imorgon är det påskmiddag hos mormor M!

Ungefär så intressant kommer min helg att vara! Det var länge sen jag inte hade några planer för helgen, så faktum är att det är ganska skönt att inte ha några planer. Men man vet ju aldrig vad som dyker upp i sista sekunden;)

Nu får ni glo på lite bilder från "the egghunt" ;)

Ser ni tanten med sjal på huvudet där bak? Jag tror det är det närmsta man kommer påskkärring här i USA! ;D

Ni ser tanten där bak med sjalen på huvudet... Det är mest troligt det närmsta man kommer påskkärring i det här landet! xD Hahahaha

En mörkhårig Emelie planerar sin 20 årsfest med sin värdmamma innan hon blir utelåst i Amerika!

Haha, ganska intressant rubrik det där va!? Men det stämmer mycket bra.

Igår var det då dags för mig att åter igen bli mörkhrig, eller svarthårig kanske man skulle kunna säga. Hur som helst, då jag är otroligt snål, eller, jag vill inte spendera för mycket pengar på att fixa mitt hår så jag köpte färgen och min värdmamma fick lov att färga mitt hår. Det var hennes första gång so here we go! :) Jag köpte tre färgflaska, för det är det vi brukar använda i Sverige. Jag blandade den första flaskanmed färg och min VM tog på sig handskarna och sen var vi igång. Här tar vi inte och färgar lager för lager inte, nej här häller vi hela flaskan med färg i håret och sen gnuggar vi in det! Funkar också mycket bra faktiskt. Det gick ganska vilt till och det van hända att det kom lite (mycket) färg på en hylla som inte riktigt gick bort och nu är det ganska svart... Ooooops! Men vi fortsatte med andra flaskan och sen tror vi att vi hade fått med allt hår så vi sparade den sista om i fall att vi skulle behöva den senare för att täcka allt som inte blev färgat. Jagväntade 20 minuter innan jag gick ner för att ducha av det.

Jag lånade hårfönen av min VM och hokus pokus så var jag så gott som svarthårig. Inte riktigt färgen jag ville ha, men det kommer ju bli ljusare efter några tvättar, så det kanjag leva med. Håret blev hur som helst mycket bra och vi behövde inte ens använda den sista flaskan med färg. Dock så missade vi lite hår, men det ser ändå ganska normalt ut. Typ mörkt hår med ljusare slingor, helt okej! Så för att vara min VM första hårfärgning var det riktigt bra och jag är väldigt nöjd med mitt hår. :)

Det var då gårdagens äventyr och dagens underhållning har bestått av biltvätt och planering av mitt födelsedagskalas, ett besök på Jamba Juice, bio med min skottska vän, Zoey och utelåst i Amerika... Fun Day!

Ett besök på biltvätten idag då det varje torsdag är Womens day, vilket betyder att det kostar enbart 70 kronor för alla av det kvinnliga könet. Jag körde en full service av bilen som bestod av tvättning, damsugning, polera och gud vet vad de gjorde. Men detvar bara till att säga vad du ville ha, lämna nycklarna i bilen och gå och betala och sen var bilen klar 10 minuter senare. Det blev då ett besök på Jamba juice (som min värdmamma mutade mig med denna gången för att jag tog bilen till biltvätten). Ännu en frukt/grönsakssmoothie... YUMMI! Det var samma tjej denna gången som förra då jag var inne och ville ha samma smoothie! Tror hon kände igen mig en aning... hehe xD

Sen hem med den mycket fräscha bilen som doftade lemon... mmm:)
Min värdmamma har börjat planera mitt 20 årskalas som kommer vara fredag nästa vecka. Hon har skcikat ut mail till mina närmsta au pair vänner som jag umgås med här. Före det skickade hon iväg ett mail till min kontaktperson för att få tag på allas mail adresser, hon är allt bra hon! Så idag berättade hon allt, hon har skickat email till alla, hon frågade vad jag ville äta, leka för leka... ALLT och lite till! Vi kan åka dit och dit och dit och handla det och det och det! Haha.. love it!!! Jag tror faktiskt att alla tjejer kommer hit och faktiskt en annan värdmamma också och hennes au pair, hur roligt är inte det... au pairer festar loss med värdmammorna! :D Awesome!

Hur som helst, nästa helg kommer bli awesome! Mitt party på fredag, jobb eller whatever på lördag(Y) och Chicago down town på söndag med au pair gänget! Kan det bli bättre eller?

Denna underbara kväll hade jag planer med Zoey. Vi började kvällen på starbucks med en smooothie och traskade sedan över till bion. Ikväll såg vi Arthur, en mycket roande film. Jag älskar huvudrollen i den! Han lever ett så simpelt men ändå komplicerat liv. Han tog dagarna som dom kom och hade inga större bekymmer med livet (om det inte vore för hans mamma). Love it! vi hade en fin promenad hem, stog och studerade de amerikanska ungdomarna som tyckte att det var mycket lämpligt att spela basket mitt i natten och sedan traskade jag iväg hemåt.

Tryckte ner handtaget och... här vart det låst! Tusan, lite lätt panik, jag har ju faktiskt ingen nyckel till huset (har aldrig behövt någon). springer runt och känner på de andra dörrarna om de lämnat någon öppen för mig... inte riktigt. Skickar ett lite ursäktande sms till min VM. Det ser mörkt ut och alla sover. Så genom att skicka ett sms försöker jag att inte väcka hela huset. Funkar inget vidare. Ringer henne och hon svarar (efter ett tag). Jag ber om ursäkt för att jag väckt henne och frågar snällt om hon har lust att kanske möjligtvis, bara lite snabbt sådär har lust att öppna dörren för mig? Nämner även att det är jag som ringer, man vet ju aldrig vad folk uppfattar när de är halvsovande?! Än en gång ber jag om ursäkt när dörren öppnas. Jag ville verkligen inte väcka dem, men vad skulle jag göra liksom, sova utomhus?

Haha, en mycket roande och spännande dag i Amerika må jag säga!


Thunderstorm!

Idag har varit en bra dag. Vaknade upp och snön var åter igen borta, bara en liten ensam snöhög (vår döda snögubbe) befann sig i parken. Idag var det regn som gällde, A LOT av regn, onödigt mycket regn! What's up with America? Hur som helst, idag stannade vi innomhus under förmiddagen, kollade på "Der regnar köttbullar" och efter det åkte jag och Q till kidsclub/gymmet. Det var skönt att få röra på sig lite. En timme senare var vi på väg hemåt igen för att äta lite lunch. Mamma J skjutsade S till skolan och sen var det doktor för baby B som gällde. Jag och Q stannade hemma och kollade på två avsnitt av Wiggles - u just have to love them! HOOOOOOOT POTATO! :D
Runt 13.30 var Q så pass trött att han knappast kunde hålla ögonen öppna så jag gjorde honom en flaska och stoppae om honom. Sen var det "quiet time" som gällde. The cleaningsladies kom och jag skypade med mamma.

Då the cleaningsladies var här så var jag tvungen att planera något för pojkarna så jag sms:ade min tyska vän Denise och vi planerade en playdate.När klockan började närma sig halv fyra tog jag bilen och körde och plockade upp pojkarna. Galet vad lång kön är för att hämta upp ungarna vid skolan, där är bilar överallt och då menar jag verkligen överallt! Jag lyckades hitta pojkarna och vi körde iväg. J fick ett samtal från en kompis så vi släppte av honom där innan jag och S körde vidare mot vår playdate. Haha, det är alltid lika roligt att köra omkring i USA UTAN en fungerande GPS! Som vanligt besöker vi ALLA andra gator förutom den vi ska till. Men efter ett tag så hittar vi faktiskt rätt gata (tro det eller ej!) S var en aning blyg till att börja med, men efter lite övertalning och släpandes in i huset så fann pojkarna varandra och efter ytterligare några minuter var de i full gång. Brottning, au pairer against host kids (au pairer vann helt klart!). De hade med andra ord roligt, mycket roligt! Men efter en timme elle två skulle de äta och vi var tvugna att hämta upp J så vi sa hej då och tack så mycket!

Efter det tog mina VF med oss ut på middag. Vi åt på resturang och hade en ytterst bra middag. Jag gillar verkligen min värdfamilj, de är så härligt galna... påminner mycket om min svenska familj! Kanske därför vi kommer så bra överräns! ;) Galet ska det va! haha
Lagom tills vi skulle köra hem började det ösregna och åska, ny storm på G. Vi körde direkt hem och sprang in i huset. Vi åt dessert - kanelbullar med honung. Okej, men aningen för sött för min del så det var första och sista bullen jag åt.

Imorgon kommer då min värdmamma att färga mitt hår. Tänka sig, hon avbokade sin tid hos doktorn för att hon skulle kunna färga mitt hår. Det behövde hon absolut INTE göra, vilket jag också sa till henne! Här är vår smskonversation:

J: Jag avbokade mitt doktorsbesök imorgon så jag kan färga ditt hår. Du kan gå till gymmet och sen fixar jag ditt hår. Håll tummarna för att baby B inte kommer skrika!
E: Oh, nej det behöver du inte göra! Vi fixar mitt hår när du har tid!
J: Sluta! Lyssna på din värdmamma!
E: Ok, what ever you say värdmamma! Men jag vill inte att du avbokar något på grund av mitt hår.
J:
Ditt hår är det viktigaste! Glöm inte det! Det är en kvinnas uppgift att ta ahnd om det!

Haha, kan man annat än gilla min värdmamma! :) AWESOME!

Nu avslutar jag denna toppendag med lite CSI avsnitt! Tror det är CSI marathon varje kväll eller nåt, för det är många avsnitt på gång här, men det har jag ingenting emot... inte alls faktiskt! ;D

God Natt USA!
God Morgon Sverige!



Frågestund och svar på kommentar!

Okej akllihopa! Nu är det fritt fram för er att ställa alla frågor som ni vill ha svar på! Om au pair livet, vad är bäst/sämst, hemlängtan, ansökningar... ja, allt som ni kan komma på! Fråga på!

Här kommer svar på en kommentar!

Hej! Vilken bra blogg, väldigt detaljerat:) Jag ska själv åka som au pair i februari nästa år. Jag har alltid varit säker på att välja cultural care, men är inte lika säker längre pga av att många tycker det tar för lång tid med matchningen. Däremot SI som du åkte med, verkar det gå väldigt snabbt. Vad rekomenderar du?
På SI's hemsida står det att man måste studera 3 h per vecka, måste man det eller kan t.ex åka iväg en helg om studera dom timmarna? (om du fattar vad jag menar) Och sen sista frågan, dagarna i New York, är orienteringen på hotellet där man bor eller åker man till någon annan plats och får undervisning? :)


Hej! Vad roligt att du gillar min blogg! Vad glad jag blir! :)
Ja, för mig tog det väldigt lång tid att få matchningar med CC och ingen av familjerna hörde av sig, så efter 6 månader med CC gav jag upp och sökte med SI istället. Det var väldigt enkelt, fylla i ansökningarna via internet, gå på en intervju och sen var det bara till att vänta på matchningarna. Det tog mig en vecka innan jag fick min första matchning och dagen efter pratade jag med familjen. Sen rullade matchningarna in efter varandra. Så jag föredrar definitivt SI före CC. Det bästa med SI är att familjerna kontaktar dig om de är intresserade och du kan prata med många familjer samtidigt! Med CC är det de som matchar och familjerna kanske inte ens hör av sig. Så jag föredrar definitivt SI före CC. SI var så hjälpsamma och hjälper dig verkligen med din ansökan och ger dig kommentarer om vad du kan ändra och förbättra, så det är väldigt bra!
Jag säger absolut inte att CC är dåliga, för det finns ju faktiskt de au pairer som åker med dem, jag säger bara att SI är bättre ;)

Faktum är att det finns en helgkurs som man kan ta, tror det är tre credits eller något i den stilen... Man dock läxa där man ska skriva 5 sidor om sitt liv och anteckna tre veckor hur man jobbar, vad man gör under dagarna, med barnen osv. Denna kursen hålls på ett hotell med många andra au pairer (enbart för au pairer) och jag kommer nog mest troligt att ta en sådan kurs. Du skulle kunna ta den kursen två helger och ditt studerande kommer vara över efter det. Det finns även en annan kurs som du kan ta via internet om du har mycket och göra och inte hinner besöka skolan eller om ni reser mycket med din familj. Den är också utformad speciellt för au pairer.

Alldeles riktigt, orienteringen är på hotellet där du bor. Ett finr hotell med mycket bra och rolig undervisning. En av dagarna kommer ni att få åka in till New York City för att få en guidad tur.

Jag hoppas att du fick alla de svar du ville och jag hoppas du fortsätter att läsa min blogg.

Snö...

Vilken chock man fick när man vaknade upp idag. Det var alldeles vitt ute... och än en gång var snön här. Frukost och efter det var det bara till att klä på sig varmt och bege sig ut i snön med pojkarna. Vi rullade ihop tre lagom stora snöbollar till att bygga en snögubbe. Inte världens största, men absolut världesn vackraste! haha
Vi hade kul ute en timme eller två innan vi kalla, frusna, blöta och allt annat gick in, startade en film och gjorde varm choklad. Vi åt lunch och sen traskade vi iväg till skolan, på rekkordtid denna dag. Från det att vi tog på skorna tills vi anlände till skolan tog oss 20 minuter. Vanligtvis brukar det ta oss 20 minuter att bara ta på skorna och ytterligare 20 minuter att gå till skolan... vad hände idag liksom? Jag lämnade av S och sen gick vi (jag och Q) hemåt igen.

Q went nainai och jag kollade datorn. Väntade på att J skulle komma hem så jag kunde bege mig mot Zoey, som är en ny vän jag mötte idag, tack vare en granne. Hon är dock ingen au pair, men är här och besöker sin nmoster/faster. Hon kommer från Skottland. Vi satt och pratade om allt och alla i enochenhalv timme, innan jag var tvungen att gå hem. Jag mötte pojkarna på vägen. När Q vaknade tog vi på oss våra skor och traskade över till familjen C som bor runt hörnet. Vi lekte med pojkarna där (som är i samma ålder som Q, S och J) i två timmar.

Vi gick hem, jag gjorde dinner, vi åt, de hade dessert och nu befinner de sig på ovanvåningen och jag chillar framför tv:n och datorn. Ska nog bege mig neråt mot mitt rum och ta en dusch innan ag kryper ner i min nybäddade säng (ej fuskbäddad) och kollar ett avsnitt av CSI Miami.

Just det, det får bli slut med fuskbäddandet snart, haha! Det blir så knepigt när man ska gå och lägga sig. Eller så måste jag försöka hitta ett påslakan som är lika stort som mitt täcke, vilket jag starkt tvivlar på att det finns. Så antingen får Sverige se till att skicka hit lite duntäcken (minst 2) i normal storlek med tillhörande påslakan eller så får jag besöka IKEA (igen) för visst har de påslakan och täcke där? Gaah, jag bli hur som helst GALEN på det här med att bädda sängen i AMERIKA!


Awesom! :)

Bra dag idag! Började dagen med en joggingrunda bort till choochooparken som ligger ett par kilometer bort. Sprang ett varv på löparbanan, utförde lite styrka och sprang sedan hem igen och tog en dusch. Nu kunde dagen börja på riktigt! Jag gjorde inte ett skit! Det var egentligen meningen att jag skulle till mallet med en annan au pair, men det blev lite ändrade planer med det, så jag stannade bara hemma. Kanske lika bra det då jag shoppade alldeles för mycket igår! haha, måste ju spara lite pengar också emellanåt. Dessutom börjar jag få alldeles för mycket kläder nu, har ju inga fler hängare till dem. What to do liksom? Näe, nu får det bli en liten paus på shoppingen, kanske en vecka (mest troligt ett par dagar).

I alla fall, var bara hemma och gjorde ingenting. Kommer ärligt talat inte ihåg när jag gjorde det sist... Men det varade inte länge, Diana ringde och vi traskade över till Marianos för att ha lite lunch, vilket mina VF (värdföräldrar) tyckte var himla bra för då kunde jag handla lite nödvändiga saker samtidigt! Ssnäll som jag är köpte jag ju allt de ville ha, vilket bara var ett batteri och lite frukost tills imorgon! Sen hade jag och Diana lunch, eller ja, jag tryckte i mig massa frukt, ananas - min nya kärlek och jordgubbar! Det är underbart att bo i ett land där frukt är en färskvara åre om! :) Sen var det dags för vår dessert - glass. Vi bestämde oss för att dela en banana split, men först så var vi ju tvugna att provsmaka alla 16 smaker av glass så vi visste vilka smaker vi ville ha till vår banana split. Vi hade samma smak så det var inga problem med att bestämma och han som sålde glassen till oss hade nog ganska kul han med. haha

Sen traskade vi hem till mig och fixade till våra naglar. Lite manikyr sådär på eftermiddagen/kvällen. Så trots att jag jade planer som försvann så slutade dagen ändå mycket bra i sällskap av en bra vän! :) Just nu sitter jag och kollar på en film (som jag har glömt namnet på) som min VM tyckte jag skulle kolla på. Så det är väl bäst att jag återgår till den! ;)

Shoppingtur!

Ja, som jag skrev i det förra inlägget var det dags för lite shopping denna dag. Jag tog cykeln och cyklade iväg till tågstationen för att möta upp min tyska vän Denise. Tillsammans cyklade vi sedan till ett ställe med en massa affärer.
Dagens väder: regnigt, blåsigt och fruktansvärt kallt!
Jag undrar skarpt varför vi fick så många konstiga blickar från de ameikanska människorna där vi kom cyklande (de satt såklart i sina bilar). Hade de aldrig sett någon cykla förr eller vad står på? haha, de måste ha trott att vi var helt knasiga... eller bara "icke amerikanare" vilket de i och för sig hade helt rätt i.

Hur som helst så cyklade vi till alla affärer och så var shoppingen igång. Dästa stället var Old Navy där vi hittade mest kläder. Love it! Men vi hade roligt på ett par andra ställen också. Efter ett tag i började det att snöa och vi hoppades bara mycket innerligt att det skulle hinna sluta tills vi skulle cykla hemåt igen.

Vi hade lite roligt inne på Clarie's och ett par andra affärer. Lagom tills det att vi skulle cykla hem så slutade det regna/snöa, dock var det fortfarande mycket blåsigt och våra händer dog inom loppet av ett par minuter.

Tackar min tyska vän för en mycket bra dag! :)




Påskmiddag på IKEA!

En liten snabb uppdatering om gårdagen!

Det var fredag, vilket innebär FULL FART MOT HELGEN! Det var en dag då pojkarna hade bestämt sig för att inte alls, under några som helst omständigheter lyssna på mig under HELA förmiddagen! Det var mycket om och men och JAG VILL och du bestämmer inte över mig och bla bla bla.... Allt slutade med att vi stannade inomhus och de fick roa sig själva ett tag.

När mamma J kom hem efter ett doktorbesök med baby B så packade vi alla in oss i bilen och begav oss iväg för att ta Q till hans första gymclass. Väl där så tog jag hand om baby B (som sov HELA tiden!) medan mamma J spenderade lite tid med Q (och S som också tyckte det var väldigt kul!). Efter det bar det iväg hemåt och S åkte till skolan. Jag och Q åt lunch och sen var det dags för hans naptime. Jag checkade datorn ett tag och när mamma J kom hem igen var det gymmet som gällde. Efter gymmet körde jag till skolan för att hämta upp pojkarna då det regnade ute. Vi körde vidare till J:s kalas som han var bjuden till. Haha, lite borta som jag va körde jag fel håll, ingen sa något(?) men jag vaknade till ganska snabbt och insåg att det var fel håll och vänd om:P Lång vecka? Mja! I alla fall, vi kom till kalaset och vi släppte av J och jag och S körde hemåt!

Väl hemma var S på sitt allra bästaste humör och vi lekte och brottades och hade hur kul som helst. Förmiddagen var glömd! Efter ett par timmar var det dags att hämta J från kalaset. J och S åkte sen till sin pappa (som hämtade dem) och jag tog bilen, plockade upp alla au pairer och körde iväg mot IKEA för lite SVENSK påskmat. Mötte upp en annan svensk där och sen var det bara till att hugga in. Dagen till ära spelades det svensk folkmusik med folk som dansade svensk folkdans(?) haha!

Efter middag blir det dessert, dajmtårta och lite andra svenskaa godheter. Självklart avslutas kvällen på IKEA med ett besök i den svenska shopen! Lite daim till min värdmamma och en till påse med bilar till pojkarnas påskgodis!

Kör hemåt igen, lämnar av Dunja och Florencis hemma hos dem och sen åker jag, Diana och Monica och kollar på bio - Soul Surfer! Mycket bra film må jag säga! Efter filmen vart det hem och i säng! Ett bra slut på en mycket bra dag!

Nu ska jag cykla iväg i regnvädret och möta upp Denise för lite shopping! :D

SÅ ARG!

Jaha, idag var dagen det skulle ske, jag skulle ta mig till kontoret, eller "lokalen" där man kan ta testet för det amerikanska körkortet. Okej, första utmaningen var att hitta dit. Det var "bara" till att följa vägen, alltså inga svängar. Grejen var bara den att jag körde aningen för långt. Visste inte riktigt var jag var, så jag svängde in på en parkeringsplats och ringde min värdmamma och frågade var jag höll hus och vart jag skulle... Hon visste dock inte mer än jag, så hon skulle googla det och sedan skicka mig ett sms om vart jagh skulle. Mycket riktigt, efter ett par minuter kom där ett sms och nu var det bara till att hålla utkik efter skyltar och vägar om vart jag skulle.
Jag lyckades hitta den första vägen och höll nu utkik efter skyltar till "lokalen" dit jag skulle. Efter ett tag så hittar jag rätt och parkerar bilen och promenerar in.

Mycket orolig över hur mitt hår skulle se ut på mitt körkort släppte jag ner det från hästsvansen och lät det fladdra i vinden... haha, hur lät inte det där?! Hey baywatch? I alla fall, med mitt fladdrande hår steg jag in i lokalen och ställde mig i kö. Väl framme vi disken så pratar jag med gubben som sitter där. Han ber om legitimation och jag ger honom mitt svenska körkort och han säger surt: vad är det här, ge mig ditt pass eller något annat som identifiera dig(?!)
Ehhh, sura gubbj*vel, ta o coola ner va! (sa jag inte, men tänkte det!) Jag plockar fram mitt pass och mitt SocialSecurityNumber och gubbf*n kollar på det ett bra tag innan han ber mig om ett bevis. Ett bivis(?) på vad? Ett bevis på att jag bor här... Skojar han eller? Ett bevis på att jag bor här? Skulle jag, allvarligt talat vilja ta ett amerikanskt körkort i staten Illinois om jag inte bor här. Hur tänker amerikanare? Mest troligt inte alls! Nej, jag hade inget förbannat bevis med mig, så det var bara till att köra hem igen. Men innan dess svängde jag inom Jamba Juice för att köpa mig en tröstdrink!

Så ARG just nu! Så trött på amerikanarnas alla meningslösa ideer och grejer som de har för sig! Gaaah!

Trött

Idag ärjag riktigt trött, men än kan jag inte sova förän en timme eller två. Ska plugga bara lite mer teori, egentligen fattar jag inte varför jag gör det, men ska bara kolla över alla skyltar så jag vet vad de betyder och vad alla färger står för. Det spelar ingen större roll egentligen tror jag då det kommer gå åt skogen ändå, men varför inte liksom. Målet är ju trots allt att klara körkortet innan jag fyller 20, vilket är om EXAKT två veckor (nu vet ni det alla ni som vill skicka fördelsedagspresenter!)

Jag har inte gjort något idag, eller så har jag gjort alldeles för mycket, ja det är nog något i den stilen, haha! Gick till skolan på morgonen med alla ungar (utom baby B), lämnade av J och gick sedan vidare till parken med S och Q. Lekte där 30 minuter innan vi började gå hemåt igen, vilket kanske var lika bra då det tog oss överdrivet lång tid idag... vad hände?! I alla fall, vi bestämde oss för att ha lite picknick efter storytime så vi gjorde mackor (nutella och jordnötssmör) och packade ner frukt, kakor och dricka, tog med en filt och begav oss iväg mot biblioteket och storytime. Som alla andra gånger så är sagorna inget vidare utan det är danserna emellan sagorna som är de roliga. Men, vi stod ut de 30 minuterna som det höll på och efter det var det ut i det fina vädret (har varit runt 20 grader hela dagen). Vi mötte upp mamma J på lekplatsen och lekte ett tag. Mamma J gick hemåt och vi hade vår picknick! MUMS!

Sen åkte vi alla hem och jag körde S till skolan. Hem igen, skypa lite snabbt med syster innan jag gick en promenad i det soliga vädret. Handlade lite frukt (min nya kärlek är ANANAS!) och youghurt till mig och sprang inom starbucks för att köpa iste till min värdmamma. Sen gick jag hemåt igen. Min värdmamma gick och hämtade pojkarna i skolan och jag studerade lite teori och åt min frukt. Somnade ett par minuter innan jag vaknae till igen och läste sådär en mening eller två innan datorn dog. Q vaknade och vi tog cykeln och cyklade iväg till parken. Vi lekte utomhus tills klockan blev halv 7 då vi gick in och åt middag. Sen kollade vi lite Wiggels innan det var dags för Q att sova.

Jag och J körde till en Komediaffär som han velat besöka sen den dagen vi körde fel och hittade den xD haha! Vi hittade rätt idag, men kom dock 14 minuter för sent då de stängde vid 20:/ Så det blir nog ett besök där imorgon också skulle jag tro.

Nu är jag trött och ska krypa ner i min stora sköna amerikanska säng!



Skype med världens bästa!

Idag har jag gått i shorts och t-shirt hela dagen, i ett hopp om att locka fram solen, och tro det eller ej, men vi har haft sol hela dagen! Dock lite blåsigt emellanåt, men riktigt skönt ändå. Har spenderat lite tid på gymmet, varit på cusco (tror jag affären hette) och sen kommer vi till den absolut bästa delen på hela dagen SKYPE med världens BÄSTASTE Sandra!!!

Snacka om att jag blev glad när skypen ringde! Allting var som vanligt, lika galet BRA! Jag tror inte att jag har skrattat så mycket sen jag lämnade Sverige och dig! Fy tusan vad jag saknar dig! <3 Vi snackade runt 90 minuter, lite till och från då mitt (eller grannarnas) internet inte var på något vidare bra humör idag! :( Men det var skönt att se dig igen i alla fall!

Sen blev det lite lek med S och Q utomhus och efter det en liten cykeltur med Dunja och Florencia och såklart fick Quin lov och följa med där bak på min cykel! :)

Ja, det där var dagen idag... Inget vidare spännande, men så kan det vara ibland!

WoopWoop

Bara för att ge er en liten snabb uppdatering om dagen som varit. Som ALLA andra dagar (tro det ekller ej) så börjar vi med frukost innan vi beger oss ut till parken och leker i två timmar. Efter det så är det åter igen in för att laga lite lunch, som idag bestod av pasta och corndog, har dock ingen aning om det är en bra combination eller inte, men då barnen åt det så antar jag att det fungerar;)

Efter en fin lunch så blev det lite lek och så kollade vi någon show på tv innan vi promenerade iväg till skolan. När vi väl kom till skolan lämnade jag av S och var på väg hemåt. Då kom en mamma fram till mig och började prata. Jag börjar få riktiga vänner bland mammorna nu;) Mina nya buddysar! haha. Vi hade följe en bit (typ 50 meter) innan våra vägar skildes åt. Så mest troligt kommer vi att ha en playdate i framtiden... love it! Hem och lägga Q för naptime, han var galet trött idag och somnade i vagnen på vägen hem. Dock var jag tvungen att väcka honom då han inte får sova innan han hamnar i sin säng (blir lätt grinig annars). Q sover och jag skypar med min bror, som jag inte pratat med på 2(!!) månader! Trevligt att se dig i igen! ;)

Sen chillade jag och åt svensk mjölkchoklad. Pojkarna kom hem och vi gjorde lite läxor innan vi gick ut och övade lite basbollmoves. En och en halv timme senare var vi tillbaka inne för att äta middag och sen ut igen ett par minuter. Då Q hade en bajsblöja återvände vi in efter ett tag och sen kom även de andra in och vi hade dessert... SVENSKA CHOKLADBOLLAR FRÅN IKEA! De var visst väldigt populära i detta huset!

Senare blev det en joggingrunda för min del. Efter 70 minuter var jag åter igen hemma. Jag duschade strök mina kläder och nu har jag även uppdaterat bloggen för er! Nu ska jag plugga lite körkort innan det blir sängen!

Söndagen den 10 april 2011

Jaha, vad sägs om en liten uppdatering från gårdagen då?

Precis som de senaste söndagarna börjar jag dagen med ett skypesamtal med pappsen & Co. För övrigt var klockan då halv nio på morgonen och vi hade 19 grader ute, klarblå himmel och strålande solsken. Det kommer bli en bra dag! Efter ett samtal med Sverige så blev det duschen och på med shortsen och en t-shirt! Pojkarna var redan över hos grannen och lekte vattenkrig... IGEN! Jag tog på mig mina skor och traskade iväg till ett annat grannhus med au pair. Knackade på och frågade om hon skulle med till Starbucks. Dessvärre så jobbade hon och hade alla pojkarna själv så det fick bli en annan gång (vi skulle ju ses igen under dagen ändå...). Jag ringde en annan au pair och hörde om hon skulle med, men de åt frukost, så det slutade med att jag traskade dit alldeles själv. Men det var ganska najs det med. Det var nu över 20 grader varmt ute och solen var stekande het...

Jag köpte min drink och traskade iväg hemåt igen. Jag gick bort till grannarna och pojkarnas vattenkrig ett tag innan det var dags för allihopa att promenera iväg hemåt för att äta lunch. Medan J och S tog en dusch och min värdpappa gjorde lunchen så tog jag med mig Q på en cykeltur runt kvarteret. Galet varmt ute! Efter cykelturen åt vi lunch och sen var det chill i en timme eller två innan jag, min värdpappa, Q, S och J packade in oss i bilen och körde mot ishockeymatchen. Det var egentligen inte meningen att Q skulle följa med, men då han inte ville sova middag och bara gallskrek kidnappade min VP honom från min VM och vi alla åkte till matchen;) (förutom min VM som var hemma med baby B). Innan vi kom till matchen var vi rvugna att stanna till vid Target för att handla ett par skor till J, så han inte hade några (förutom de gigantiska som tillhörde min VP xD)

Okej, vi parkerade bilen och gick för att kolla på matchen. Vi skulle bara visa våra biljetter innan vi kunde gå in. Det enda problemet var bara att vi var fem personer med fyra biljetter (det var ju inte meningen att Q skulle med) och vi kände verkligen inte för att stå i kö och köpa en biljett till så vi tog risken...
Väl framme vid ingången visade vi billjetterna och vi alla fem kom in utan några som helst problem! Ja, men det ska ju börjas i tid om man ska planka in och min tvååring gjorde det mycket bra, om jag får säga det själv;) Väl inne mötte vi upp familjen C och deras au pair (M, från Brasilien). Vi köpte lite puckar som de senare kunde tävla med. Vi letade upp våra platser, vilket tog ett tag då vi visst var i fel ände av arenan och letade. Men till slut hittade vi i alla fall våra platser, vi slog oss ned och sen var matchen igång. Jag hamnade bredvis Polla (au pair från skolan i NY) och även Denise. Det var skönt att ha lite andra au apirer i närheten med att prata med. Vi kollade på matchen, skrattade och hade roligt. Det blev mål efter mål (eller ja, 6 mål sammanlagt). Pausunderhållningen bestod av att maskoten (en varg) kastade ut tröjor till publiken och dansade till musiken. I en annan paus var det en "ätartävling". Jag tror de åt kycklingvingar, och vinnaren tryckte i sig 37 st på en minut... eeeeww!

Helt plötsligt kommer maskoten gåendei trappan som vi har några meter ifrån oss och jag och Denise SKA ha ett kort med honom. Vi klättrade över stolar och kämpade oss förbi människor innan vi kom fram, till trappan och där ber dom oss att gå tillbaka till våra platser. Tusan heller, vi SKA ha en bild med vargen. Så vi går uppåt istället för att vänta på vargen och mycket riktigt kommer han och vi får vår bild! Dagen är räddad! :D
Vi lämnar matchen 10 minuter innan det är slut för att åka och äta middag på Buffalo Wings. Vi åkte tillsammans med familjen C. Vi hade mycket roligt och spelade spel och lekte och pratade och bara roade oss.

Vi kom hem, lekte lite med grannarna och sen var det sängen som väntade! Jag läste ut min bok, kollade på ett avsnitt av CSI Miami och sen somnade jag ganska direkt. Jag hade hur som helst en helt fantastiskt rolig dag med mycket skratt och skoj!! :)


Sammanfattning av dagen

Jag orkar inte uppdatera om dagen just nu och mitt batteri är snart slut så här kommer en lista idag och så får ni redogörelse och bilder imorgon:D

  • Skype med pappa
  • Varmt väder (30 grader)
  • Starbucks
  • Vattenkrig (pojkarna)
  • Cykeltur - Quin
  • Lunch
  • Ishockeymatch
  • Andra au pairer
  • Middag med familjen C
  • Hem
  • Sova
Som sagt, bilder och redogörelse kommer imorgon! :D

Bästaste Värdmamman ever!

Idag har jag inte gjort mycket, eller så har jag gjort för mycket... jag vet inte? Hur som helst, det var en mycket lugn morgon. Vi lekte ute då det var otroligt varm idag, 20 grader C OM inte MER! och det är ju inte helt fel. Årets första vattenkrig hölls och barnen var så blöta det bara gick. Efter att de bytat kläder och blivit en aning torrare så var det dags för lite picknick. Nutella och jordnötssmörsmacka, inget för mig så jag värmde bara lite soppa och åt. Älskar den soppan (potatis- och purjolöksoppa)

Under eftermiddagen gjorde jag inte mycket, kollade biljetter till Minnesota som jag åker till nästa månad för att hälsa på Lisa (släkt). Kollade facebook och mailen och det vanliga och pluggade lite mer på körkortet... det går sakta men säkert. haha
När klockan började närma sig halv fem och mina värdföräldrar kommitt hem från deras promenad så hoppade jag in i bilen och styrde den mot IKEA, som ligger endast 15-20 minuter bort. Vilket är underbart. Ibland är det riktigt skönt att komma från Sverige! Var du än är så finns det oftast en IKEA någonstans i samma land. Jag träffade två andra svenska au pairer. vi åt såklart de svenska köttbullarna och sen begav vi oss iväg till shoppen. Handlade lite svensk mat (godis) och sen vart det hemåt igen. U just hav to LOVE IKEA!

Hade en helt underbar kväll med mycket skratt och skoj och gud vet vad! :) Sen skulle jag då boka biljetten bill Minnesota. Min värdmamma fick hjälpa mig då hon hittar alla de billiga priserna. Och då säger hon plötsligt att hon vill betala för min resa, - min 20-års present! Självklart sa jag att hon nte alls behövde göra något sådant och att det var alldeles för mycket, men efter ett par minuters diskuterande och försök till att övertala henne om att jag betalar så hämtar hon sitt bankkort och betalar... Jag har den bästaste värdmamman ever! Den bästa familjen man kunnat hamna i! Allting är perfekt och livet leker! :)

Så den 19 till 22 maj kommer jag att befinna mig i Minnesota och leva livet! Med andra ord, ta det lugnt och inte göra ett skit;)

Jag älskar mitt liv!


Same old Same old

Okej, det var ett tag sedan jag uppdaterade här... tror jag, eller ja, en dag eller två, men jag hoppas ni står ut. Det har som helst inte hänt så mycket på det här stället. Igår (fredag) jobbade jag hela dagen lång. In the evening blev det middag med tyskarna, P och D at Cheescake factory och det gillade vi skarpt! För min del blev det omelett och potatis och bröd. Mumsigt värre, det billigaste på menyn, vilket gör det hela ännu bättre. Efter en trevlig middag med tjejerna så skjutsade de mig hem, jag hämtade mina filmer och traskade över till D för att kolla på film och prata skit, som alltid. Med andra ord så hade vi en mycket trevlig kväll.

Haha, och ja det är ungefär allt det som har hänt här de senaste dagarna. Ikväll blir det IKEA och lite svensk food (och godis) det ser vi fram emot.

Tror jag har börjat glömma bort en del om hur jag ska formulera mig på svenska, därav de engelska orden emelleanåt;P haha, är det ett bra eller dåligt tecken?

Kind of LOST!

Haha, ja ni kommer väl ihåg mitt förra inlägg, där jag skrev att min dag knappast skulle bli mer intressant? Där hade jag allt fel, hej o hå vilka äventyr jag och J har varit ute på ikväll.

Efter middagen tog vi det alla baa lugnt, jag tog min dator och chillade, kollade email och fa (som vanligt) men sen kommer min VP ner och frågar om jag kan köra iväg till djuraffären (som jag aldrig tidigare har besökt) och visst det kan jag väl göra, jag har ju inget bättre för mig ändå. Grejen är bara den att GPS:en funkar inte riktigt som den ska i den stora bilen, eller den funkar men gatorna är lite fel här och var så vi  (jag och J) får en vägbeskrivning av min VP. Sväng vänster på stor väg, passera sex stoppljus och sväng sen vänster igen, så det gör vi. Kommer vi rätt? MEST TROLIG INTE! Okej, vända och köra om, kommer vi rätt? INTE EN CHANS! Vänder ett par gånger till, dock utan framgång... haha! Stannar på en parkering och ringer hem. Efter lite guidning så hittar vi affären. Går in och handar två vita möss som ormen ska mumsa på (och det kunde inte vänta ills imorgon?).

Vi fick i alla fall våa möss och vi var nu tillbaka i bilen. Problemet nu var bara att hitta hem igen... lättare sagt än gjort. Vi kärde i alla fall, och vi hade ju våra diskussioner om var vi skulle. Jag litade dock mer på J eftersom han hade varit i området färut och jag hade ju inte det, så vad gör man inte. Dock kom vi inte dit vi skulle, vi pillar på GPS:en, mja går sådär, vi hittar tillslut en parkering (WIHO!) där vi kan ringa hem IGEN. UNDERBART(!) inget svar, J pratar in ett mycket roande meddelande. Testar min VP mobil, INGET svar där heller, GREAT(!) och J pratar in ännu ett mycket roande meddelande, Ska vi ringa mormor M kanske? haha, näe, vi väntar lite med det... Två sekunder senare ringer de upp oss. Vi kör lite häger och lite vänster och lite rakt fran och efter lite svängar på några uppfarter här och var så hamnar vi på rätt väg (dock inte samma som vi körde på på vägen dit). Men så länge vi följer den vägen i riktning West så skulle vi till slut komma till Marianos och därifrån hittar jag hem, det är jag säker på. Mycket riktigt, vi kom till Marianos och därifrån hittade jag hemmet.

Vår lilla tripp som troligtvis skulle tagit runt en halvtimme tog en hel timme. Men vad gör man inte för den lilla ormen som är hungrig?! xD (och mina VF som mest troligt inte själva ville köra). Men jag är hemma och jag är välbehållen.

Vad önskar jag mig då i 20-årspresent? Vad sägs som en fungerande GPS? Mest troligt! ;D

God Natt gott folk! :)


Shopping med värdmamma!

Är det inte underbart nör man kan shoppa medan man arbetar? Man måste bara älska au pairyrket emellanåt! Vi lämnade av S hos en kompis och sedan körde jag, mamma J, baby B och Q vidare till en stor kläd- och skoaffär. Jag tog hand om Q och mamma J hade baby B. Då var det bara till att börja shoppa! :) Vi shoppade i Nordstrom Rack,
vilket är en billigare variant av Nordstrom... och jag gillar det!
Med mig hem fick jag fyra nya tröjor och ett par öronhänge... dags att byta öronhänge i det nya hålet!

Just nu chillar jag bara. Har ätit lunch och kollar nu tv - CSI! Man måste bara älska den amerikanska tv:n. Det är alltid något CSI som går på tv. Är det inte Miami, är det New york och är det inte New York så är det Navy... alltid är det något och det är GRRRRRREAT!

Ska iväg igen när min VM kommer hem. Mpste köpa mig en ny hårborste och lite hårfärg. Tror att det blir mörkbrunt den här gåmngen. Går se vad jag hittar, men något ska jag nog allt få med miig hem.

Mer intressant än sådär blir nog inte min dag skulle jag gissa på. Nu ska jag gå ner på mitt rum - fick ett sms till min svenska mobil, måste ju se vem det var från.


Best of both worlds!

Ja, det är verkligen så det är. hemma i Sverige har jag en underbart bra familj som stöttar mig i alla lägen, jag har de finaste vännerna man kan ha.... GREAT! Här i USA har jag en helt underbar familj som också stöttar mig i allt jag gör och vi har roligt tillsammans, jag trivs som fisken i vattnet! Jag har de bästa vännerna från hela världen, så kan det bli mycktet bättre? Ärligt talat så tror jag inte det! Eller jo, jag har ju lite familjemedlemmar (på längre håll) som bor i grannstaten och det är ju aldrig fel!

Förhoppningsvis blir det en resa dit i slutet av nästa månad eller i början av juni, Måste bara prata med mina värdföräldrar först innan jag bokar resan kanske! Så det ska bli skoj!

Visst saknar jag Sverige, det skulle ju vara onormalt om jag inte gjorde det, men då jag har det mycet bra här med min amerikanska familj och fina vänner så ska jag hekt klart klara mig mycet bra ett år eller två. Jag har allting man kan tänka sig och lite till. En bra familj, fina vänner, bra område att bo i, en värdmamma som tycker om att skämma bort mig (A), fyra underbara värdpojkar, IKEA 20 minuter bort (det är ju det ENDA man behöver) 

Jag menar; bara det att jag faktiskt bor i Amerika gör ju det hela så mycket bättre, så himla perfekt att det finns inte! :) Man måste ju passa på att ta chansen nu medan man kan... innan man måste ta tag i livet och göra något vettigt, så som att utbilda sig, gå i skolan, skaffa ett jobb, betala räkningar, flytta hemifrån, tvätta, stryka... ja ni vet, allt det där (vattna blommor!)

Så därför tar jag vara på tiden som jag har här för man vet aldrig vad som händer senare!

För övrigt är ni väldigt dåliga på kommentarer så lämna gärna en kommentar om du läser bloggen! Det skulle vara så roligt att läsa lite kommentarer emellanåt och höra vad ni tycker om bloggen! Är det något ni vill veta så är det bara till att fråga på! :)

Gårdagen!

Okej, gårdagens uppdatering kommer här! Dagen började med ett skypesamtal med pappsen & co i Sverige! Efter det kom D (colombia) och hämtade upp mig. Jaha, tro det eller ej, men jag skulle följa med henne och en annan tysk som jag ännu inte hade träffat (P) till kyrkan. De hade frågat mig ett tag och mina ureäkter för att inte följa med var slut, så varför inte, så illa kunde det väl inte vara... Mina förväntningar var ju inte speciellt höga, hade förväntat mig en liten hederlig kyrka med en tråkig bubblande präst! Efter en 20 minuters biltur var vi där och jag kann ju säga så mycketr som att det INTE NÅGONSTANS såg ut som en kyrka. Snarare som en stor arena, kanske en liten globen? Ja, ungefär så dåg den ut (inuti då). "Liveband" som sjöng (bibelsånger) och jagvet inte om det var en präst eller vad, men det är olika från gång till gång i alla fall. Jag hade dock oturen att följa med när det var den tråkiga människan som talade.

Hela "gudstjänsten" började med ett par sånger och efter det skulle man vända sig om och hälsa på omgivningen. Folk började skaka hand och presentera sig?! OK! Hade en pretty good looking guy framför mig som hälsade på mig, så det hade jag inga som helst problem med;D Hans namn var för övrigt Nick! hihi
Efter lite mer sånger började en kvinna tala om gud vet vad? Lite mer sång och sen kommer vi till den tråkiga snubben... *gäsp* Det varade i runt två timmar, vilket var två timmar för mycket. Jag säger inte att det var dåligt, för det var det verkligen inte, men det var bara inte min grej. Men måste jag nu gå i kyrkan av någon anledning så är det ju den kyrkan jag vill gå till... hellre amerika än sverige, det är i alla fall en sak som är säkert!
Som sagt kyrkan var gigantisk (bilder i slutet av inlägget) och den liknade inte alls en vanlig kyrka. Inuti fanns cafe, resturang och massa annat...
"Salen" där man satt och lyssnade på människorna var ungefär som en stor arena där de skulle kunna hålla en konsert.

Ja, nu har jag i alla fall testat kyrkan här i amerika och ja, det är både bättre och roligare att gå här. Men jag tror faktiskt att en gång i kyrkan räcker för mig! Troligtvis blir det en gång till då baby B ska döpas... men det är ju en annan historia!

Efter kyrkan så körde vi i alla fall hemåt igen. Väl hemma står P och väntar på mig och vi kör sedan iväg för att hämta upp tyska D och sedan iväg till Woodfield Mall för lite shopping. Det blev en del affärer, dock inte så många, men forever21, weat seal var de viktigaste och sen även några mindre viktiga... Efter ordentligt med shopping så blev det lite Frozen youghurt... love it! youghurt med frukt som topping! Sen bar det åter igen iväg hemåt, eller, denna gången blev det downtown AH. Starbucks nästa! Haha, jag tror jag har besökt Starbuck för mycket, tror nog man skulle kunna kalla mig stammis! De vet nu vad jag heter och vad jag vill ha (smoothie, orange mango!)! haha, bra där! Men ja jag gillar det!

Vi satte oss på uteserveringen och pratade om allt och alla. Under tiden hann jag även göra en annan au pair (som inte var med oss) sur. Hon hade då frågat ett X antal au pairer om de ville spela laser doome (detta var i fredags). Visst det lät som en rolig ide skrev jag tillbaka och sen var det inte mer med det. På lördagen då skrev jag tillbaka och frågade vilka som skulle spela... VI TVÅ:O Jag skrev och frågade om hon ville spela en annan dag när det var fler au pairer som kunde och där blev hon lite grinig. För det första hade vi inte bestämt att vi skulle iväg och för det andra så frågade jag bara om hon ville en annan dag. Tror hon hade lite PMS då hon ställde in allt och skyllde på mig då hon hade tackat nej till en inbjudan till Chicago xD Seriöst?!

Vi hade i alla fall hur trevligt som helst på Starbucks och efter ett tag så kom även colombia och joinade oss. Vi satt där och pratade tills de stängde. Det hade nu även börjat åska och blixtra (storm var på väg) så det var ganska så mycket lagom att bege sig iväg hemåt! Vi kramade om varandra, tackade för en trevlig kväll och sa hej då!!

Med andra ord hade jag en mycket bra dag/kväll med fina vänner!



Uppdatering imorgon - lista idag

Ja, idag har det verkligen varit en dag full med aktiviteter. Dock är klockan mycket och jag orkar inte uppdatera så jag skriver en lista (mest för att påminna mig själv) idag för att uppdatera mer imorgon!

Dagen har sett ut på följande sett:
  • skype
  • kyrkan med D och B
  • shopping med P och D
  • Frozen youghurt
  • Starbucks (stammis?) haha - prat
  • första ovämmen i amerika?! xD
  • hem
Och så har min dag sett ut. Det kanske inte ser mycket ut, men jag har varit hemifrån exakt hela dagen!

Kommer mer uppdatering imorgon... nu ska jag sova!

April!

Jaha, ja då var det ny månad... igen! Det är galet vad tiden går snabbt här borta. Snart har jag spederat 2 månader i det stpra landet. Det längsta jag någonsin varit utan min familj... och MINST 10 till ska det bli. Hur som helst så har början på denna månad varit helt underbart bra! SOlen skiner och jag tror (hoppas) verkligen att våren är på väg nu. Det har varit fullt upp denna helgen i april. Då jag inte uppdaterade igår så får ni en liten extra uppdatering om gårdagen idag istället!

Fredagen den 1/4-2011
Finally fredag och snart helg... ja det var så mina tankar var i huvudet. Fredagen var ganska lugn. Alla var friska idag, tack gode gud. J började som vanligt skolan på morgonen. Mamma J körde honom till skolan denna dag så jag fick ta hand om baby B. Han var lite fuzzy till att börja med, men somnade efter lite mat och vaggning i famnen. Dock vaknade han upp varje gång jag försökte sätta mig ned med honom så jag fick stå upp/gå runt med honom. Men det hae jag inga som helst problem med! Söt bebis!! Mamma J kom hem med smoothies till alla så vi partajade på det innan vi plockade undan leksakerna, tog på oss ytterkläderna och gick ut. Vi lekte sedan utomhus, tillsammans med grannbarnet, L, i runt en och en halv timma innan det började regna och vi gick in. Jag gjorde lunch och vi åt. Packade ner S alla grejer till skolan och packade sedan in oss i bilen. Vi körde S till skolan idag då det regnade ute (S, som hatar att gå var överlycklig).

Vi körde vidare, mamma J gjorde några ärenden, jag satt kvar i bilen och vaktade ungarna. Svårt jobb då den ena sover och den andra sitter somklistrad framför Wiggles;) Sen körde vi hem, la ner Q för hans nap time och sen kollade jag runt lite på datorn. Fixade lite med min amerikanska bank, facebook, msn, ja, men det vanliga då med andra ord. Jag pluggade även lite till körkortet. Jag kärde mig att istället för 2 månader så kan jag köra på det mitt svenska körkort i tre månader... haha, användbar fakta där ja! Men målet är att ta körkortet innan jag fyller 20.

Jag körde och hämtade pojkarna från skolan, vi körde hem, tog det bara allmännt lugnt. Jag och J körde lite senare till biblioteket då han ville låna lite filmer till hans sleepover som han skulle ha med en vän.

När klockan blev 18.15 lämnade jag huset för att plocka upp D (colombia) och sedan köra downtown för att möta upp D (tyskland) för att gå på biopremiären av Hop, som är en söt påskfilm. Efter filmen, som för övrigt var riktigt gullig och bra, körde vi till Marianos, handlade lite mat och körde hem till mig. Vi startade en film, ganska dålig, så vi startade nästa... inget vidare den heller så vi började prata och det slutade med att vi spelade UNO och åt kakor som min bästatse VM hade gjort till oss med insiration från filmen HOP! Hon hade också lämnat en mycket söt lapp till mig! *happyface* =D
Så vi spelade UNO till midnatt innan jag skjutsade hem flickorna och sen gick jag själv till sängs efter en lång, men mycket perfekt dag med bra slut!

Lördagen den 2/4-2011
Vaknade upp, duschade och gjorde mig iordning och sen begav jag mig upp för trappan. Denna vackra morgon kände jag för scones, så jag bakade några. God frukost. Efter frukost var det chill på hög nivå. Pojkarna spelade Xbox på ovanvåning och jag tog det lugnt på nedervåning. Men efter en timma eller två så tog jag med mig S och Q till en park och där lekte vi ett bra tag tills det började regna. Vidare till Marianos för at handla snacks till bion (barnen ville se Hop så tog med dem på den!). Vi åkte hem, åt lite lunch och sen gick vi vidare till bion. Efter bion gick vi hem (lämnade av S och J hos deras vänner) och jag chillade. Vi 17.30 kom D och D (tyskland) och hälsade på. Vi pratade och kollade Megamind. Vi gick iväg för att hämta J och S och på hemvägen mötte vi Colombia som var ute och gick med sina barn. Haha, fyra au pairer var nu ute och gick tillsammans. Vi pratade och roade oss med att kolla på medan barnen lekte och sen skiljdes vi åt och vi fortsatte filmtittandet. C kom och skulle sitta barnvakt åt baby B, jag nattade Q och sen var det skitsnack på hög nivå xD Mina VF gick ut och åt middag idag så jag och C hade barnen. Tyskarna var dock kvar och tyckte det var väldigt roligt med en bebis så vi behövde inte göra så mycket:)

I alla fall, klockan blev mycket och nu har alla gått hem och jag ska krypa ner i min varma och gosiga säng. nu har jag i alla fall uppdaterat er om vad so händer här på andra sidan Atlanten, så att ni vet.




Sjukling, playdate och löpning!

Vilken dag! Den började fint med en crazy morgon. En spydde, den andra vägrade lyssna , den tredje tyckte det var kul att kleta mjukost över hela bordet och bebisen skrek... underbar morgon! Hur som helst så tog mamma J hand om sjukling och bebis och jag fick mjukost och icke lyssnande barn. Fin uppdelning det där... slapp i alla fall att torka spyor! ;)

Okej, alla som ville ha frukost fick frukost och sen var det dags stt läggga benen på ryggen (eller vad det nu är man säger), ja vi var i alla fall tvugna att skynda på lite. Borsta tänder, bädda sängar, plocka upp leksaker, in i bilen, köra till skolan. Än en gång; underbar morgon!

När vi kom tillbaka så plockade jag undan resten i köket innan jag klädde Q för en tur till parken. In i bilen igen och så körde vi iväg till den "stora" parken. Där lekte vi i runt 40 minuter innan Q tröttnade och ville hem igen. Han är lite förkyld stackaren så han hade ingen vidare energi till att leka. Hem och byta blöja och byxor och sen gå en runda med vagnen. Q somnade efter ett tag. Efter en timmes prmenad i solskenet traskade vi bort till Mariano's för att äta lite lunch, Q kyckling och jag soppa... YUMMI! Sen traskade vi vidare hemåt. S mådde mycket bättre! Jag tog bebisen och mamma J tog Q. Sen var det lite fritid då Q hade naptime (dock skrek han mest då han redan sovit i vagnen) och mamma J tog med bebisen i bilen en runda.

Jag passade då på att skypa lite med Pernilla i Sverige. Så kul att se och prata med dig igen!! <3 Efter skype kom min VM hem. Q hade vaknat och skrek igen så han fick komma upp. Vid 15.10 kom D (colombia) och hennes värdbarn och hämtade upp mig och Q. Vi gick tillsammans till skolan där vi skulle hämta upp J (mitt värdbarn) och C (D:s värdbarn). Efter vi hittat alla barn vi sökte så gick vi tii parken där vi lekte en timme inna vi traskade vidare hemåt. Kollade lite tv, åt lite mat och sen var det på med löparskorna.

Idag var det ljust ute när jagbörjade springa, dock mörkt när jag återvände hemåt igen. Var ute och sprang runt en timme. Härlig känsla när den svenska musiken flödar i öronen och det känns som man kan springa hur långt somhelst. Mja, det kanske inte är världens bästa svenska musik, men bara det att den är svensk och man får höra lite svenska meningar gör det enklare att springa. Troligtvis tröttnar jag på svensk musik snart, men än så länge fungerar det!


RSS 2.0