As healthy as it can be!

Och med den rubriken vill jag säga att jag nog aldrig har levt mer hälsosamt än vad jag gör här i staterna. Haha, ja det är konstigt, för jag trodde faktiskt att det skulle bli lite tvärtom. Men nej, det går faktiskt riktigt bra skulle jag vilja säga. Det är motion varje dag, nu säger jag inte att jag är och pumpar på gymmet varje dag. Utan det kan vara motion i form av lek med barnen, en promenad, joggingtur och såklart gymmet... jag mår bra! Jag har nog aldrig heller ätit så nyttigt som jag gör här över, nu säger jag inte heller att jag inte äter kakor för det gör jag (vi har några vänner som gör gudomligt goda kakor!!) kan ju knappast låta bli. Men jag äter också sallad(!) och andra nyttigheter som min bästaste värdmamma trycker i mig;) Så bara för att man flyttar till världens FETASTE land med en Donken runt varje hörn så betyder det inte att man inte kan äta nyttigt, för de har gott om sallader överallt på alla resturanger och liknanade. Det är bara det att amerikanska människor väljer att äta donken och annat onyttigt...
Så ja, jag lever ett ganska så hälsosamt liv här borta i det stora landet.

En liten uppdateri om dagen som gått:
Jag har nu gett upp hoppet om att någonsin komma upp i tid för at orka springa på morgonen. Jag har gjort några tappra försök och ställt klockan tidigt men när jag går uppför trappan och ser ut genom fönstret hur mörkt det är ute så vänder jag omedelbart och kryper ner under täcket igen. Hur som helst, jag vaknar upp vid 7.00 och gör mig iordning för dagen. Äter frukost och inväntar pojkarna. Ger dem frukost och plockar undan så mycket jag kan, tömmer halva diskmaskinen, klär på min tvååring, ger dem lite mer frukost, packar lunch, borsta tänderna, kör äldsta pojken till skolan.... fullt upp med andra ord. Kommer tillbaka till huset. Gör klart i köket, slänger ut soporna på gatan (sopdag!) och tar sedan med mig pojkarna ut och leker lite.

Vid 9.20 packar vi in oss i bilen och kör iväg mot gymmet. Lämnar pojkarna (Q och S) på kidsclub och mamma J går på ett yoga/pilatespass och jag kör gymmet. En timme senare hämtar vi upp pojkarna igen. Möter D på gymmet (au pair från colombia) vi pratar lite och bestämmer att vi på torsdag eftermiddag ska ha play date med ungarna! Skoj!! Det ser vi fram emot!:) Sen hem, jag och Q tar cykeln och cyklar till parken. Gullungen bara ÄLSKAR gungorna och vi hade det sådär otroligt roligt!! =D Efter en halvtimma cyklade vi hem igen, parkerade cykeln och packade åter igen in oss i bilen. Vi plockade upp J från skolan (han hade lunch) körde honom till frisören och sedan åt vi lunch på Scoobys. Tillbaka till skolan, lämna av S och J och sedan hemåt. Q sover middag. Jag tar bilen till Marianos för att handla lite frukt och grovt mjöl. Hemåt igen. Städerskorna är här. Jag tar det bara lugnt. Mamma J har besök av sin mormor och kusin. Alla lämnar huset förutom jag som vaktar Q.

Jag kollar min dator innan jag påbörjar dagens mellanmål. Mamma J vill att vi ska äta nyttigare, så därför plockar jag fram boken med mellanmål som min pappa skickade med i mitt paket (förhoppningsvis kan vi slopa snackset sakta men säkert!). Idag blev det då plättar med grovt mjöl och morötter i. Det var lätt som en plätt att göra (hihi). Dock äger denna familj inget rivjärn så jag fick använda potatisskalaren då jag skulle "riva"morötterna". Det funkade bra och bitarna blev ganska så lagom. Jag gjorde mina plättar så de var klara lagom tills pojkarna kom hem från skolan. De fick varsin för att prova och sen åt de några till av bara farten, så med andra ord så gillade de mina mörja plättar med morötter!

Jag städar undan i köket och påbörja nästa projekt; ost- och skinkpaj. Q vaknar upp och jag hämtar ner honom. Så mysigt när han vaknar då han är så kelen och bara vill gosa i famnen ett tag. Jag fortsätter med pajen och plötsligt ringer min telefon. Min värdpappa vill att vi loggar in på skype. De skypar oss och Q var helt exalterad över att se sin pappa i datorn, så otroligt söt! Enbart för skoj! Vi lägger på och jag fortsätter än en gång med pajen... någon/några (S och J) har ätit upp halva skinkan så det är inte så mycket kvar, men tillräckligt för min lilla paj i alla fall. Jag sätter in den i ugnen, vi kollar ett avsnitt av The Wiggles och sen är pajen klar och vi äter. Paj och SALLAD till middag, kan det bli bättre? Knappast! Jag städar undan lite i köket, mamma J tar det allra sista och jag slänger på mig träningskläderna och löparskorna och beger mig ut i mörkret.

Jag börjar med att springa mot 7 eleven och vidare down town, sedan mot biblioteket och runt omkring där på några gator, tillbaka downtown och runt på lite gator, vägen hemåt, skulle springa till skolan men kom en aning vilse, springer runt i en halvtimme utan att hitta skolan, springer ut till stora vägen och upptäcker att jag är mer än halvvägs till Mariano's, springer över tågrälsen till Mariano's, springer runt Mariano's och sedan hem. Avslutar sista biten med lite utfallssteg och sen var jag klar med dagens träning. Allt som allt sprang jag i en timme ungefär. Så går det när man är lite vilse emellanåt.

Tog en efterlängtad dusch och nu sitter jag här. Det var meningen att jag skulle mumsa i mig lite av min VITA chiklad idag, nu ikväll, men innan jag tänkte mig för så hade jag borstat mina tänder och det smakar så annorlunda efter att man gjort det, så jag sparar min choklad till imorgon istället!! :)

Nu blir det sängen! Har en känsla av att jag kommer sova riktigt gott ikväll!

de nya löparskorna!

Kommentarer
Postat av: malin

bara det att den nyttiga maten är svindyr i USA - så allt folk har tyvärr inte råd att äta nyttigt jämt, tragiskt men sant - aupairfamiljer har såklart råd, men nyttigt är dyrt.

2011-03-30 @ 21:22:11
URL: http://wakoo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0