Chicago for a weekend!

Nämen, hallojsan, det var längesedan! Jag vet att jag skulle ha uppdaterat under helgen, men det fanns inget internet på hotellet och att uppdatera via telefonen skulle ta mig en hel evighet. Så istället får ni en hel novell att läsa... skoj va! Lite sysselsättning då ni inte har något vettigare för er! Så enjoy!

Fredagen den 27 maj
Dagen var kommen då vi packade alla väskor och styrde bilen mot Chicago downtown. Så, under morgonen var det packning som gällde. Jag tog med pojkarna till Donkin Donut för lite frukost. Efter det sprang min värdmamma enrunda och jag hade pojkarna, hon kom tillbaka och jag tog Q till hans gymnastik. Efter gymnastiken var det raka vägen hem för att natta Q. Morfar G kom ochhämtade upp J och S och tog demmed sig till Chicago. Jag gjorde ett besök på banken och satte in mina pengar på mitt bankkort, då jag inte gillar cash! Min VM hämtade upp Dunja, som också skulle följa med till Chicago. När de kom tillbaka packade vi alla in oss i bilen och for iväg mot Chicago. Bilfärden som inte skulle tagit mer än MAX 40 minuter tog oss 2 timmar då trafiken var fruktansvärd! Långa köer på motorvägen!

Men efter ett tag, ett bra tag kom vi äntligen fram och det var dags att checka in. Vi bar upp väskorna på rummen och kollade in läget lite snabbt. Vi bytte om och gjorde oss redo för middagen med hela familjen, stora släkten. Vi träffade alla och sen var det inte så mycket mer med det. Barnen lekte lite, vi åt lite mackor och sen återvände alla till sina rum. Jag och Dunja bestämde oss för att traska ner till Navy Pier och studera läget lite, så det gjorde vi! En liten trevlig promenad sådär under kvällen. Vi var tillbaka på rummet runt 23 och jag slocknade ganska så snabbt efter det! En mycket bra första dag i Chicago!



Lördagen den 28 maj
Idag var jag så pass duktig att jag klev upp ur sängen redan 05.20 på morgonen... varför undrar många då?! Jo för att jag pallrade mig ner till poolen för att simma lite innan dagen började på ritigt. Så 05.30 var jag i poolen och jag simmade runt en timme innan jag gick tillbaka till rummet igen för att duscha och byta om! Jag fixade till mig och gick sedan iväg för att hämta pojkarna så mina VF kunde göra sig iordning. 30 minuter senare (08.00) möttes vi alla (jag och min värdfamlj) vid hissarna för att tillsammans åka ner till frukosten. Vi åt frukost och efter det packade hela tjocka släkten in sig i en liten minibuss för att åka till Shedd Aquarium. Där stannade vi tills klockan blev 13.30. Vi gick runt och kollade på alla möjliga djur så som spindlar och ormar och gigantiska flugor och delfiner och fiskar och pingviner och sköldpaddor och ankor och allt annat skoj.. hajar! När vi sett allt packade vi åter igen in oss i bussen och körde tillbaka till hotellet.

Jag och Dunja tog pojkarna (S och J) till poolen medan Baby B och Q skulle ta en powernap! Efter poolen återvände vi till våra rum för att göra oss iordning för den stora middagen. Runt 17.00 samlades alla för att sjunga för födelsedagsbarnet (som för övrigt fyllde 90 år MEN ser ut som 60). Efter lite skönsång i korridoren  och besök av vakterna (sjöng vi verkligen så dåligt? haha) så begav vi oss iväg mot hissarna och ner till rummet där vi skulle äta middag. Förrätt, huvudrätt och efterrätt - Extremt mycket gott var det! Sallad, kött, ris och grejer och till efterrätt blev det glass i stora lass! MUMS! :)

Alla familjer hade gjort en liten "show" till födelsedagsbarnet och även skrivit ett brev, så det läste/visade de upp. Det sjöng och dansades. Vid 20.00 (!) var det över och alla fick göra vad de ville. Jag och Dunja begav oss upp till rummet. Det skulle bvara fyrverkerier ute vid Navy Pier denna kväll och det blev ett långt samtal om hurvidare vi sille gå dit eller inte! Det hela slutade med att vi båda somnade istället... haha


Söndagen den 29 maj
Idag var jag på tok för trött för att ens fundera på att gå upp och simma under morgonen, så jag låg kvar i sängen och sov istället... ibland måste man ju göra det med. Än en gång var det frukost vid 08.00 och efter det hade alla lite fri tid för sig själva. Jag och Dunja hade lite ledigt och traskade vidare till affärerna - time for some shopping. Vi hann inte kolla i så många affärer då det ÖSregnade och ci var tvugna att stanna i vissa butiker (oturligt nog souvenirbutiker) lite längre för att vänta på att regnet skulle sluta komma ner! Det blev lite Starbucks (såklart) och lite Carabou, lite forever 21, lite H&M och lite andra roliga affärer. Vi hann även meed lite sightsign innan vi begav oss tillbaka till hotellet. Pojkarna (S och J) kom över till vårat rum ett tag så mina VF kunde göra sig iordning och baby B och Q kunde ta sin tupplur. Det fortsatte regna, men slutade efter ett tag och då passade vi på att gå ner till Navy Pier. Vi traskade åter igen runt och kollade på allt och alla. Jag och pojkarna vågade oss upp i Parisehjulet och efter det fick vi småspringa tilbaka till hotellet för att det skulle tas familjefoto. Dock sprang vi alldeles i onödan då alla andra var sena (vi var där 1 minut innan 17!). Så vi hade faktiskt ganska gott om tid. Men ändå liksom.

Familjekortet blev taget och kortet med alla barnen blev tager och alla kort med familjerna var för sig blev tagna och kortet på mig och min familj blev taget! Ja, alla kort blev tagna helt enkelt. efter korttagning var det då dags för lite mat. Pasta, sallad, pizza och allt annat som man kan tänka sig. Kakor och grejer! Mums!:) Mina VF gick ut senare under kvällen så jag och Dunja hade pojkarna hela kvällen till runt 21.30. Vi kollade film och åt kakor, vilken dunderkväll liksom! ;D WIHO!

Jag nattade Q som var galet trött och somnade ganska omgående! Gick tillbaka och hämtade J och S medan Dunja stannade kvar med Baby B. efter att mina VF kommit tillbaka bestämde vi oss för att gå och simma lite. Klockan ar då runt 21.45, men det var ju inga problem tänkte vi då poolen stänger vid 22.30 (det var i alla fall vad skylten sa!) Men ack så fel det va, de stängde redan vid 22.00 så vi hannn simma 10 minuter innan de sa åt oss att gå upp från poolen... lyckat ! ha ha xD

Så vi duschade och gick upp till vårat rum och kollade lite film istället innan vi somnade så sött i såra sängar!


Måndagen den 30 maj
Okej, helgen var nu över och det var dags att packa ihop alla grejer. Än en gång pallrade jag mig upp tidigt på morgonen för att simma lite. Efter en timme jag jag lagom trött igen, duschade och gick upp på rummet. Satte igång tv:n och somnade tills det att pojkarna knakcade på dörre. Vi gjorde inte mycket under denna dagen. Gick en liten promenad ner till en liten matbutik, eller jag den var  ju ändå hyffsat stor ändå tycker jag. Vi åt frukost och sedan tillbaka till hotellet! PAcka ihop det sista. J, S och Q var med mig och Dunja i vårat rum, vi lekte runt och gjorde allt vi inte skule få göra! xD Men vi hade en bra tid i alla fall! Vi checkade ut och styrde sedan bilen mot AH. Vi släppte av Dunja och körde sedan hem. Skönt att vara hemma igen efter en helg i Chicago!

Jag hade verkligen en roligt helg, men det var rätt skönt att var ahemma igen. Nu tvättar jag alla mina kläder och väntar på att torktumlaren ska bli klar. Tänka sig, jag tumlar mina kläder. Eller ja, t shirt, linne och underkläder i alla fall... jag tror jag börjar bli lite lat.. otålig? haha...




Veckan som varit!

Okej, veckan börja lida mot sitt slut, eller ja, i alla fall mot helgen xD Vad har då hänt denna otroligt underbara vecka?! Ärligt talat, inte särskilt mycket! I måndags bokade jag och Dunja våra flygbiljetter till Florida, Miami! Så himla skönt det ska bli! Det har varit ganska mycket fullt upp denna vecka, jag har jobbat mycket... och än är det inte över.

I onsdags var jag och Lovisa och snabbshoppade i Woodfield under lunchen. Hehe, ja vi behöver verkligen en hel helg (MINST en dag) för att gå omkring där. Men i alla fall, jag tror vi hittade det vi sökte. Jag hittade en klänning på HM, t-shirt, mjukisar och en bh (Cubs) på Viktoria secret, lite smågrejer på bath och body, en milkshake på mc och det var väl det skulle jag tro?! Skor hann vi inte med så det får vi ta en annan dag helt enkelt! Ännu en andledning till att shoppa;D haha, love it!

Idag har vi (jag, S, J och deras vänner O och A) see Pirets 4. En helt okej film skulle jag vilja säga, ingen TJOHO(!) film, men helt okej!

Imorgon packar vi bilen och styr in mot Chicago, där stannar vi sedan tills på måndag! Lite helgdagar här, så det blir lååååååånghelg! Härligt!

Datorn kommer följa med, såklart! Så kanske en liten uppdatering då och då! Vem vet?! Kommer bli en bra helg, mycket att göra, men underbart kul! :D

Och för lite omväxlingsskull har jag ju tränat lite med... för det gör jag ju ALDRIG ;O

Bilder från minnesota!



Lång dag!

Som rubriken säger, så har det varit en mycket lång dag idag. Under morgonen tog jag med mig mina små pojkar till kidsclub för 90 minuter och efter det så blev det lunch som S fick lov att bestämma idag... guess what!? Noodles and co, ingen större nyhet med andra ord. Vi hade lunch, körde hem, hämtade ryggsäcken och satte Q i vagnen och sen traskade vi iväg till skolan. Hemåt igen, ett snbbt besök på lekplatsen med Q innan vidare hem. Naptime och jag hade ett x antal minuter/halvtimme "quiet time" innan baby B kände för att vakna till liv och leva lite loppan med att skrika! Underbart! Han somnade dock om igenefter ett tag så jag kunde spendera ytterligare lite tid på att göra ingenting.

Pojkarna kom hem från skolan, kollade tv, jag kollade collageklasser. Min vm anmälde mig till skolan, så imorgon ska hon signa upp mig för ett par klasser och jag ska gå och shoppa... fin fördelning vi har där. haha! Mycket tacksam för detta. Som det ser ut nu kommer jag mest troligt att ta en massageklass och en engelskaklass. Min vm vill även att jag ska ta en frisörklass, manikyrklass och en klass där jag lär mig att göra alla sorters starbucksdinkar xD haha!

Jag: Det kommer nog, mest troligt bli ganska dyrt...
Vm: det gör inget, jag kan ha nytta av det i framtiden...

haha, hon är allt bra hon!

I alla fall, jag kollade lite klasser, sen promenerade vi till parken, lekte med familjen C ett tag. Gick hem igen och sedan vidare till Marianos för lite middag! soppa, den bästa soppan som finns! :) YUMMI! Traska hemåt igen, lägga Q, S och J kollade tv och gjorde läxor. Mina vf kom hem och nu... FINALLY är jag ledig, klockan 9 på kvällen. Underbar dag! Lång dag, ja, men helt okej!

Q har varit väldigt gullig idag och gett mig tonvis med pussar och kramar! Han är allt bra söt han! To cute to punish! Som vi numera säger. Vilket faktiskt stämmer, ler han så smälter jag! xD haha.. SÖT!
Ni hade alla förstått om ni hade sett honom!

Tur i Oturen? Otur i Turen?

Jaha, aj då var det då dags att åka hem från min lilla minisemester i Minnesota igår. Låååång historia, ganska rolig historia (nu när man tänker tillbaka på det) xD

I alla fall söndagen den 22 maj 2011 var dagen jag skulle bege mig av hemåt mot Chicago igen. Jag sov till 8.00. Snacka mo irriterande när jag inte kan sova längre än det när jag har semester. Blr lite smått galen. I alla fall, jag steg upp, åt frukost, diskade, duschade, packade, bäddade sängen, startade ugnen (Lisa och Maik var i kyrkan) och lite s¨dana smågrejer som man gör på morgonen. Alltså, inget vidare vettigt! Men men, jag hade en skön och svslappnande morgon i alla fall. Jag skypade lite med fadern min och systern och Magnus, allihopa var med!

När människorna kom tillbaka från kyrkan så fortsatte jag skypa ett tag till och efter det gick jag en liten runda med vovven. När jag kom tillbaka från min lilla runda så var Lisas pappa och hens fru och Maiks mamma på besök. Det var dags för lite brunch. Yummi! Vi hade allt möjligt gott och mest troligt skulle jag inte behöva äta igen på flera veckor, mest troligt månader efter den brunchen... Så otroligt mätt var jag. Tiden gick och det blev sakta men säkert dags för mig och Lisa att köra vidare mot Minneapolis och flygplatsen. Jag sa hej då till alla människor och sen var det tre timmar i bilen som gällde. Vi pratade om allt och ingenting... Allt från hur vi skulle kunna besöka ALLA länder för att ta reda på hur/om de använder tvättmaskin och torktumlare till nästa gång jag skulle komma och vi ska spendera en helg på amerikas största shoppingcenter. Ja, ni förstår ju själva hur många samtalsämne det får plats däremellan. haha

I alla fall, efter tre timmar, kanske lite tidigare var vi framme, vi sa hejdå, kramades och sen gick jag vidare mot mitt flyg. Än en gång var jag vid fel terminal, ojsan, haha! Så det var bara till att traska vidare till den rätta som var 20 meter bort, vilket inte var överdrivet farligt. Ställde mig i kö för att fixa mitt boardingpass. Det skulle man visst göra i en av de här konstiga maskinerna som går utav sig själv... Det gick ju inte så bra för mig, och tanten (läs kärringen) som "hjälpte" mig var nog lite smått irriterad. höhö
Det slutade med att hon sa: Ge mig ditt körkort så ska jag fixa det åt dig!
Så jag gav henne mitt körkort, hon knappade lite på datorn och två sekunder senare hade jag mitt boardingpass. Trevlig människa det där... INTE!

Jag inhandlade lite souvenirer på vägen till gaten E8. Jag gick och satte mig vid gaten, kollade tv skärmen där det stod att det var försenat. Så jag väntade och väntade och det blev mer och mer försenat och till sist blev det inställt. Bra, kanon, verkligen underbart, precis vad jag behöver, tänkte jag... Jaja, det finns inte så mycket att göra åt det, så det var bara till att ställa sig i kö oc försöka fixa ett nytt plan eller något(?) vad vet jag? Jag gjorde bara som alla andra. Jag meddelande min (host) familj att det flyget var inställt ochjag inte visste när jag skulle kunna komma hem. Fick som svar; Se till att du får en förstaklassensbiljett och ett hotelrum! Absolut!

Jag väntade i kän och när jag väl kom fram och det blev min tur... gissa vem som står där?! Jo, men är det inte den trevliga damen från boardingpassen, jo men självklart är det de! Än en gång var hon ytterst trevlig mot mig. I alla fall, jag lämnade fram min biljett och hon meddelar att detta inte är min flight och att jag har en annan gate! Toppen(!) och det kunde de inte ha skrivit på den stora tv:n eller nåt? (gaten jag väntade i var ett tidigare flyg till Chicago) Jag sa bara att jag inte visste det och hon skickade mig till den andra gaten. Just vid det tillfället ville jag bara skrika lite på människan (mest trolig på svenska så hon inte skulle förstå mig). Medan jag gick vidare mot den andra gaten höll jag alla mina tummar på att folket fortfarande var där. De skulle ha lyft vid 19.00, men då vädret var dåligt och det var storm så va flyget försenat sådär 2 timmar. Jag kom till gaten och såg allt folk, tack gode gud, jag hade inte missat det i alla fall. Men det var fortfarande försenat. Så jag visste inte om jag skulle kunna komma hem?!

Fem minuter senare meddelar de att de kommer kunna flyga oss hem och att vi nu kan börja gå ombord på palnet. Skulle man kanske kunna kalla det tur i oturen?! Jag var så himla lättad att jag skulle kunna komma hem rätt dag, en aningen senare än jag förväntat mig, men rätt dag! Vi steg ombord och flög iväg. Ja, det var storm, det märktes alldeles klart och tydligt! Dessutom fick vi cirkulera runt i luften i 30-40 minuter för att de hade stängt ner flygplatsen för ett tag... varför? Underbart! Men till sist fick vi i alla fall landa och parkera och vi kunde lämna planet! Jag ringde min värdpappa för att kolla om han kunde hämta mig eller om jag skulle ta en taxi. Hon kom och hämtade mig 30 minuter senare! Jag har då de bästa värdföräldrarna!!!
HejoHå vad det regnade, mja, man såg inte mycket under bilfärden hem...

Väl hemma kunde jag inte somna så jag målade naglarna och kollade film och när klockan började närma sig 03.00 på morgonen slöt sig mina ögon och John Blund kom och hälsade på!

Jag hade en skön och avslappnande semester, men det är då skönt att vara hemma igen!

Pappa, du sköter dig mycket bra med kommentarerna!!! :) <3


Sköldpadda!

Ännu en dag i Minnesota är över och imorgon bär det åter igen av hemåt mot Chicago. Det känns rätt bra att säga "hemåt mot Chicago" det är ju trots allt inte alla som bor där. Love it!

Idag har det än en gång varit en mycket lugn dag i detta område. Jag vaknade upp efter(!) 8 idg, 8.02 för att vara exakt, men lyckades att somna om ytterligare 2 timmar. Vaknade igen vid 10.00 och låg kvar i sängen ytterligare en timme. Hur underbart är inte det egentligen? Men till sist steg jag ändå upp, gick ner, åt lite frukost och tog en mycket välbehövlig dusch. Jag och Lisa förberedde lite mat som vi ska ha under brunchen imorgon när hennes pappa och hans fru kommer på besök.

Vi skypade med min kära moder vid 2 till 3 och efter det åkte vi till ett ställe där de gör/målar glasfigurer/skålar och grejer. Jag blev mycket förälskad i en liten gris, men den var dock alldeles för dyr för min plånbok, så jag fick nöja mig med att fönstershopping denna dag. Vi åkte tillbaka mot Odessa och tro det eller ej, på vägen ser vi en sköldpadda. Vi stannar bilen och traskar tillbaka för att kolla lite närmare på den. Försökte komma så nära som möjligt, men hon var ganska sur, så jag stannade på säkert avstånd xD inte för att hon var snabb eller något, det kändes bara bättre att stanna en bit ifrån då hon helt klart skulle kunna bita av ett finger om hon fick tag i det;) Efter ett snabb titt på sköldpaddan åkte vi vidare hemåt. Gosade lite med hunden - Midnight och sen la jag mig ett tag i solen.

Under kvällen blev det lite netflix, det vill säga, vi kollade igenom ett par filmer, åt lite popcorn och hade det allmännt bra innan vi styrde stegen mot sängen. Nu ligger jag här, ska sova när jag uppdaterat klart här. Eller måste ta reda på flyginformationen imorgon så min vm vet när hon kan hämta upp mig frn flyget!:) Kan ju vara ganska bra att veta;D haha




I'm alive! :)

Okay, in english today, so my very best hostfamily knows what i'm up to here in Minnesota! I did plan to sleep in today, but guess what, I woke up at 07.59, before 8:O What's up with that? I guess I just miss all the noise in the morning, I just need it, that's how simple it is! hehe xD lets see if I can sleep longer tomorrow... probably not! But who needs to sleep anyway, I can do that later in life. Okay, so, I woke up at 7.59 and I stayed in bed for like 90 more minutes, which was awesome! Went up, had some breakast, watched some tv, did nothing. We went for a walk to see... nothing, haha! Only the old place where we were fishing last time we were here. And then back to the house. I skyped with my cousines in Sweden, we had some lunch (swedish meatballs).

When the clock was about 3.30pm we all got in the car - time for shopping!:) We were driving for an hour or more before we got to the place. So now you know haw far away out in the middle of nowhere Odessa is. I didn't find anything, so I saved all my money - for next week;) haha
We had som dinner at some Mexican place before we went back home. We were home around 10.00pm, so it has been a long day, a great day!

To my hostfamily: I'm sorry I didn't skype you, but I was out shopping! (or I was trying, didn't find anything:O !!)
I miss you all! <3
J: Tell my oveprotect hostdad that i'm alive;) You don't need to worry!
See u all on sunday! :) <3

XOXOXO



God Morgon!

Jaha då var det morgon igen då! När jag nu, för en gångs skull hade kunnat sova exakt hur länge jag vill, tror ni inte att jag vaknar innan klockan slår 8 (07.59 för att vara exakt!). Jag antar att jag helt enkelt inte kan sova längre än till 8 här i Amerika, så enkelt är det. Får väl ta och leva med det helt enkelt.

Hur somhelst ville bara säga god morgon till folket, upppdatering om dagen kommer ikväll!

See Ya!



En mycket vacker bild tagen av Q, 2 år! ;D


Framme!

Okej, nu är jag äntligen framme i Odessa, Minnesota där jag kommer spendera helgen! Men låt mig ta det här från början så att ni inte missar något! Det vore ju hemskt om ni gjorde det!

Dagen började INTE som vanligt. Istället för att stänga av väckarklockan och somna om så gick jag faktiskt upp vid halv 7 idag, eller fem över halv 7;) Men hur som helst, jag tog en dusch, borstade tänder och allt det där som man gör en vanlig, normal morgon. Packade det sista som jag inte packade ner igår, kollade datorn lite snabbt innan pojkarna vaknade upp och det var dags att göra frukost och packa lunch. Min värdmamma följde J till skolan och tog med sig Q i vagnen. Jag stannade kvar med S och baby B. Bytte lite blöja och organiserade Q:s kläder så att de inte låg huller om buller i lådorna. Det kommer dock inte vara så länge, men då kan jag i alla fall känna att jag gjort någon nytta innan jag lämnar huset för en helg. Min vm kom tillbaka, tog med sig baby B och lämnade av Q innan hon körde iväg för att uträtta lite ärenden. Jag, S och Q stannade kvar hemma och spelade lite tv-spel och lekte kurragömma. När min vm åter igen kom hem var det bara till att packa in sig i bilen och köra mot O'Hare, som är flygplatsen jag flög ifrån.

Jag kramade om folket innan jag sa hej då och gick för att leta upp mitt flygplan. Det kändes lite som när jag lämnade Sverige för sådär 3,5 månad sedan. Står på flygplatsen, karmar om min familj... Men denna gången kommer jag ju tillbaka efter enhelg!
Hehe, jag hade visst hamnat vid lite fel terminal så jag fick traska tillbaka lite, men hamnade så småningom rätt. Checkade in, gick och skaffade mig min gratis födelsedagsdring (min andra) på Starbucks. Så kan det gå när man har kontakter;) Sen traskade jag vidare till min gate och satte mig där och väntade. Steg på planet, somnade ganska snabbt efter att vi hade lyft och sov ett par minuter. Vaknade upp och läste lite, lyssnade på musik och innan jag visste ordet av så var jag på fast mark igen.

Jag tog mina grejer (min väska) och traskade iväg för att hitta min bil och chaufför (Tim) som skulle hämta upp mig. 15 minuter senare satt jag i den röda bilen som skulle ta mig till Odessa. HejOhå, tre timmar senare klve vi in på Lisas jobb och jag såg henne igen för första gången på 2(?) år. Under bilresan pratade vi om allt och ingenting...
Vi åt lite hos Lisa innan Tim körde mig hem till Lisa, som slutar jobbar vid 21. Så nu ligger jag här i sängen och uppdatera min blogg så ni ska kunna läsa om vad som händer i mitt ås otroligt spännande liv.

Och det är väl allt det som har hänt idag. Huset är som vanligt, som jag kommer ihåg det. Det ända nya är väl hunden som de har skaffat, men det är bara roligt! Nu ska jag se till att njuta av dessa dagar innan jag återvänder till Chicago igen på söndag kväll! :)

Har folk lust så skulle ni ju kunna logga in på skype så jag kan prata med er! Jag har ju nu perfekt internet (en del vet vad jag pratar om...). Så passa på nu för tusan! ;D haha


Odessa!


What to do liksom?

Jag vet att jag är dålig på att uppdatera, men ni är dåliga på att kommentera, så det jämnar ut sig ganska bra där tycker jag!

Så, vad har jag gjort sen senast? Inte mycket, nör var det egentligen senast jag skrev... vem bryr sig? Hur som helst, i tisdags var det lite gym/kidsclub. Jag traskade upp för 101 våningar på den där satans trappmaskinen. Jag kände mig väldigt duktig efter i alla fall, trots att jag var TOTALLY DÖD i benen! Sen hemåt för lite lunch, som den dagen blev väldigt enkelt med nudlar! Vilken gormekock jag är xD S och J är i skolan, Q sover och jag har baby B. Jag städar och pratar med Pööörnill. Under kvällen kör jag S och hans kompis A till fotbollsträning och medan jag väntar jag jag mig en härlig joggingrunda i solskenet tillsammans med Q i vagnen. Hem - mat - duscha - film - sova.
Det var den tisdagen det...

Nu vidare till dagen som gått. Morgonen va somvanlig och det hände inte alltför mycket. Min vm tog med mig till "the horsetrack" så jag för första gången på över tre månader kunde se en häst igen. Dock var det ingen träning denna morgon då det regnade, men jag fick i alla fall SE en häst på ett par meters avstånd, lycka! Det är för övrigt jockysar som tränar och tävlar där. Snacka om att jag saknar tiden på tävlingsbanan (trav), tiden med hästarna, rida/köra runt... ALLT! Sen var det lunch och efter det var det skola för S och min vm tog Q med sig på sin joggingrunda så jag hade baby B. Han somnade på mitt bröst och jag somnade, så vi tog helt enkelt en nap tillsammans.

Jag skypade/msn:ade med Sandra. Gaah, jag blir galen på grannarnas internet, att det bara inte kan fungera som det ska? Jag går snart över och tar ett snack med dem! ;P
Sen kom Dunja över så vi kunde kolla lite flygbiljetter och boende till Miami. Det slutade med att vi hittade boende och bokade det, flygbiljetter bokar vi på måndag, mest troligt.  Nu händer det grejer här! Kanske lite roligare att uppdatera då... och läsa?!

Vi åt middag och sen skulle jag ta pojkarna till simhallen. För det första så glömde vi väskan med badkläder hemma så vi fick vända om och hämta den och för det andra så var det ingen simning idag så det var bara till att köra hem igen. Jag lekte lite med S och Q utomhus tills klockan blev 20.00, gick in, de gick och la sig och jag tog bilen för att möta upp den nya svensken som nu bor här i AH. Vi körde vidare till down town AH för lite mat. Det kändes lite lagom konstigt att prata svenska över här, man var liksom omställd till engelska nu. Alla tankar och allt är på engelska!
Jag tror att vi au pairer börjar bli lite väl igenkända här i AH, eller i alla fall jag xD haha!
"Jaha, då var du här igen då" "och var är du ifrån?"

Ja, hon kände igen mig och undrade vad Lovisa kom ifrån (ännu en svenska au pair!!). Haha. Så nu känner både CPT OCH Starbucks igen mig. Det känns bra det här! Verkligen. Jag hoppas verkligen att jag kan dra nytta av detta och få lite gratis drinkar på starbucks och lite mat på CPK? haha. Jag vill! ;D

Vi hade i alla fall en trevlig kväll!:D Tack tack tack!

Imorgon tar jag mitt pick och pack och flyttar till Minnesota över helgen! Kommer hälsa på en släkting, Lisa. Datorn och kameran kommer föjla med mig så mest troligt blir det lite uppdateringar i Minnesota med, så helt död kommer jag inte att vara.

Ha ett bra liv!

HEJ!

same old, same old!

För det första vill jag bara säga att ni har blivit väldigt (läs EXTREMT) dåliga på att kommentera...

För det andra så har det varit en mycket spännande dag över här... NOT! S hade en playdtae denna vackra morgon och jag tog med mig Q ut och lekte lite i parken. Sen blev det lite lunch och efter det var det naptime. Jag chillade och skypade med fadern min. ibland gillar jag inte mitt (eller ska jag säga grannarnas?!) internet överhuvudtaget!!! :@ Gaaaah!

Pojkarna kom hem, läxor och sedan parken igen med lite andra barn och au pair. När klockan slog 18.00 hoppade jag in i bilen och styrde iväg mot gymmet, idag var det dags för en spinningklass. Varför använda AC när man kan ha miljoner fläktar i taket istället?! Bra där Amerika, där har ni verkligen tänkt till ordentligt!

För övrigt händer inte mycket! Mer intressant uppdatering kommer en annan dag, då det FAKTISKT hänt något intressant!

Så glad!!

Jag har haft en kanondag, även om den inte precis började som jag hade hoppats på, men ändå, awesome! Det var min lediga dag idag och jag hade planerat att sova lääääänge! 07.30 får jag ett sms av min vm som undrar om jag kan ta ungarna en timme medan de springer en runda. Visst varför inte, jag gör ju inte direkt något vettigt ändå, förutom att sova. Så jag ligger kvar i sängen till 07.55 och traskar sedan upp, iklädd pyamas. Jag och Q kollar ett par avsnitt av Wiggles och gör sen ingenting. Mina vf kommer tillbaka, gör sig iordning och lämnar sedan huset och mig (de tar med sig pojkarna) Nu börjar min lediga dag!

jag har bil hela dagen så jag packar ihop mina gymkläder och styr bilen mot gymmet. Jag kör mitt program som jag har och sen simmar jag 30 minuter. Så efter sammanlagt 90 minuter på gymmet går jag därifrån med ett leende på läpparna. Mår så bra efter ett bra träningspass! Kör vidare för att hämta upp min tyska vän Dunja och vi kör sedan vidare till Target. Shoppar lite och bestämmer sedan att det är dags för Hobby Lobby. Min värdmamma ringer och berättar att det är stängt... hmm! :/ Vi styr istället bilen mot Walmart, Caraboun (stavning) och ett annat ställe som jag inte kan komma ihåg namnet på. Vi shoppar lite på Walmart innan vi går över till stället som jag inte kommer ihåg namnet på och äter lite lunch och sedan över till Caraboun för att köpa oss en drica (ungefär som starbucks). Jag köper mig en Vanillia mocca with white chocolate... Ja, det var kaffe (MED VANILJ OCH VIT CHOKLAD). Tänka sig jag har blivit en kaffedrickande människa. Kaffe två dagar i rad:O Vad händer med mig?! MEN man måste dock ha all den vita choklade, grädde och vanilj i, annars går det inte att dricka!!

Efter att vi fått vår dricka styrde vi bilen mot Woodfield mall. Jag lämnade dock min plånbok i bilen så jag inte skulle kunna shoppa upp mina pengar... för mycket shopping redan! ;O Men vi gick i alla fall runt och kollade i affärerna. Ögonshopping är ju aldrig fel!! Efter en timme eller två åker vi hem till mig, kollar en film, min vm gör varma mackor åt oss och sen kör jag hem Dunja då det börjar bli sent! Efter det skypade jag med Lisa ett tag oxh nu är det dags för film och sängen!! :)

Just det, det är nu nästan helt (eller det är garanterat) säkert att jag inom loppet av två månader kommer åka till Miami, Florida med Dunja för ett par dagar innan hon återvänder till Tyskland efter hennes år här är avlutat! Underbart! Jag SKA till MIAMI!!! WIHOOO!! :D:D

På torsdag lämnar jag Illinois ett par dagar för att åka till Minnesota!! :) I Love My Life!!! :)


Torsdag, Fredag och Lördag!

Sverige är vidare till Eurovision Song Contest(!) BRA! Vi (ett par au pairer) ska nämligen kolla det idag och då är det ju viktigt att Sverige är med, så jag har någon att heja på! Det hade ju varit lite LAGOM PINSAMT om Sverige inte hade kommit med till final. Men det kommer bli kanon! Nu har jag ju Sverige att heja på!

Jag har ingen aning om vad jag bubblar om, men jag måste ju uppdatera bloggen lite, så jag bubblar på om allt och ingenting! xD Hoppas att ni kan stå ut med det?

Hur som helst har ingenting speciellt hänt på sistone, som vanligt då med andra ord. I torsdags var det lång dag, jobb från morgon till kväll och jag flängde runt på alla möjliga ställen. Morgonen var som vanlig. Frukost och sen cyklade vi vidare till en park och lekte lite där. Hem och äta lunch, följa S till skolan och sen blev det lite skype med bästaste Sandra! Efter det så hoppade jag in i bilen och styrde den mot Woodfield Mall. Nu skulle jag spendera mitt presentkort på forever XXI som jag fick när jag fyllde år. Då jag inte hade alltför mycket tid på mig flängde jag igenom hela butiken på 30 minuter... här gick det undan! Provade lite kläder och bestämde mig för fyra plagg, en kjol, ett par shorts och två tröjor. Jag flängde även igenom min andra favorit - wet seal! Dock fann jag ingenting där denna dagen. Körde vidare till skoaffären som ligger bredvid mallet. Köpte ett par nya skor - FlipFlop. Jag betalade och skyndade vidare till nästa uppgift - biltvätten. Det var ju inte helt fel heller att sitta ute i solen medan massa folk städade bilen innifrån och ut för endast 10 dollar! U just have to love ladies day! :)
Efter biltvätt hämtade jag upp J från hans gitarrlektion och sedan hemåt. Göra lite läxor och leka lite och när klockan var 19 så styrde vi bilen mot simhallen. Det blev en timmes simmande och plaskande för mig och Q innan vi gick upp (han var alldeles blå om läpparna). Pojkarna kom upp 15 minuter senare. Hem, lite kakor som kvällsmat och sedan kvällen efter en hel dags flängande överallt.

Fredag var enmycket lugbn och bra dag. Jag och S spenderade förmiddagen med att cykla, leka och göra chokladbollar. När min värdmamma, Q och baby B kom tillbaka från sin promenad tog jag med mig Q till hans gymnastik. Vi hade en bra tid tillsammans där vi sprang runt och lekte:) Hem och följa pojkarna till skolan. Hem, äta lite lunch och sen chill. Åter igen skype med världens bästa Sandra. Typiskt nog ska baby B vakna mitt i det hela, som ALLTID annars! Han gillar helt ljudet av våra svenska röster;) Pojkarna kom hem och vi chillade. Pojkarna åkte till sin pappa senare under kvällen och jag traskade bort till Diana. Vi körde vidare till bion för att kolla film (såklart!), idag blev det something borrowed, en galet bra film! Mycket sevärd och jag rekommenderar den till alla! efter film var det hem, jag skrev vidare på brevet till Sverige, snart klart!!! Mest troligt postar jag det nästa vecka! Mest troligt ;D

Lördagen passade jag de två små under morgonen då mina värdföräldrar hade ett "party" för grannarna där det nya huset kommer att stå! Vid 13.30 traskade jag bort till Dunja för att kolla Eurovision Song Contest. En tredjeplats för Sverige är ju inte helt fel, det var ju ett par år sedan vi var så bra! Sen var det bara till att traska hemåt igen, då jag trodde miina vf skulle ut och äta.. Min vm skickar mig ett sms om att de kommer stanna hemma då baby B är lite grinig denna kväll. Det regnar, mycket, så jag går inom biggby coffee för att använda mitt presentkort. Med ett leende på läpparna, en varm dryck och musik i öronen traskar jag vidare hemåt i mina rosa flipflop. Jag möter min vp när jag nästan är hemma. De hade visst ringt och sms:at mig som små galningar, dock hade jag inte hört det då jag hade musik i öronen, så nu var  Q och min vp ute och letade efter mig. Jag skickar tillbaka ett sms till min vm så hon kan sluta oroa sig. Jag skyndar hem och ber om ursäkt för att jag inte hört henne ringa/sms:a och gjort henne orolig:/ Jag tog en varm dusch, borstade tänderna och nu ska jag kolla en film: Bring it on again.

Jag hoppas ni alla är nöjda med denna novell till uppdatering. Men jag har verkligen inte haft tid eller lust till att uppdatera de senaste dagarna så det fick bli såhär den här gången.

Läs och njut för man vet aldrig när nästa uppdatering kommer;)

Vaaaaarmt!

Just nu är det 29 grader varm här borta dock är det är kvavt och det förväntas bli åskstorm, men det kan jag nog leva med. Vi hade lika varmt igår, underbart!

Det har inte hänt så mycket över här på ett tag så därför har jag inget speciellt roligt att skriva.
Igår var det fotbollsträning för S. Jag och Q tillbringade en timme på lekplatsen och så spelade vi lite fotboll med de "stora grabbarna". Vi hittade några andra killar som spelade fotboll i närheten så Quin gick dit och spelade lite med dem. Sen åkte vi hem, chillade, gick en kvällspromenad. Jag kollade ett avsnitt av Beck innan jag somnade mycket nöjd i min säng efter en bra dag!

Idag har inte hänt så mycket, jag, S och Q har varit på storietime på biblioteket. Jag mötte en ny amerikansk vän-Tiffany. Hon är nanny i en familj här och bor även hon här i AH. Kul!! :D
Sen blev det lunch på Subway med pojkarna. Hem och sen vidare till skolan. Nu sitter jag här och kollar på Coach Carter med en sovande bebis i knät. Ananasen har jag redan ätit upp!

Kanske blir det en löparrunda lite senare när mn vm kommer hem och kan ta bebisen. Torsdag nästa vecka sätter jag mig på planet till Minnesota och Lisa för att hälsa på ett par dagar. Då ska jag göra absolut INGENTING! Bara ta det lugnt och ta sovmorgon varenda dag, gå promenader med vovven och leva livet. haha xD

Och det är väl ungefär det jag har att berätta just nu. Ikväll blir det nog lite starbucks med fina vänner och troligtvis lite mer bio under fredagen. And that's it! :D

Over and out!

I don't need easy... I just need possible!

Ja, au pair livet har verkligen både sina medgångar och motgångar. Det är inte alltid så lätt att leva med en ny familj på andra sidan jorden, att ta hand om barn man aldrig tidigare har träffat, att anpassa sig till allt nytt, att vara ifrån sin familj i sitt hemland... det är inte alltid så enkelt!
Det finns de dagar då ungarna gör precis vad de vill och känner inte alls för att lyssna, de ignorerar dig och låtsas att du inte finns, de finns de dagar då de slår dig, drar dig i håret, säger saker som de inte borde och gör allt för att reta och göra dig upprörd. Det känns som om dagen ALDRIG kommer att ta slut.

Men så finns det även de mest fantastiska och mest underbara dagar, då allting är perfekt. Barnen lyssnar, alla leker och har roligt tillsammans, de berättar att du är den bästa au pairen i världen, de vill göra allt som du gör, de vill var med dig, de vill va som du, inte en tjurig min på hela dagen! Allting flyter på och innan du vet ordet av så är dagen förbi. Jag älskar dessa dagar!

Självklart visste jag när jag åkte att det inte kommer bli enkelt, inte en chans i världen att det kommer flyta på ett helt år utan något litet problem. Vi har våra dagar, både bra och dåliga, självklart, det har väl alla!? Jag är väldigt lyckligt lottad som har fått en toppenfamilj. Jag säger inte att de är felfria, de är de absolut inte, det är ingen, men de är absolut den bästa. Den bästa för mig i alla fall! De stöttar mig igenom allt, min resa hit och allt som jag vill göra. Jag vet att jag kan prata med dem om vad som helst, när som helst.

Vi har inte haft några större problem, mer lite småtjafs med pojkarna om vad som skall göras, när, hur, varför... ja, ni vet, det vanliga, läxor och grejer!
Den enda gången jag faktiskt har fällt ett par tårar var när en av pojkarna under en längre tid hade ignorerat mig, pratde inte med mig, svarade inte på mina frågor, gick runt och kallade mig saker... Ett tag blev det för mycket. jag är inte van med att blii ignorerad, det hoppas jag ingen är van vid! Är uppvuxen i ett hem där vi skriker HEEEEJ(!) så fort vi kommer innanför dörren för tusan (dock gör vi inte det här då bebisen kanske sover) men man kan väl för tusan säga hej när man kommer hem!?

Men jag pratade med min vm och vi löste det mycket bra och det var inga större bekymmer. Det hade nog bara varit en lång dag med alldeles för mycket händelser och när han inte svarade mig blev det bara för mycket helt enkelt. Så ja, det är väl det enda lilla problemet som dykt upp annars är allt så perfekt det kan bli med våra vardagstjafs! ;D

Jag har aldrig trott att detta skulle bli enkelt, det är den största utmaningen jag haft i mitt liv och jag kommer klara av det!

Jag har aldrig sagt att jag behöver enkelt... jag behöver bara möjligt! (från; soul surfer)








It's all about the mother!

Ok, today it's all about my host mum (mamma, du får vänta till den 29 maj!)

Let's start with: Happy Mothers day!
Thank you
for being the best host mum ever!
Thank you for all support, I would not be able to do this without you!
Thank you for being you!
Thank you for EVERYTHING!

You are an amazing mum - keep up the good work!










Interesting... haha xD

Okej, jag har nu ca 15 minuter på mig att skriva ett inlägg innan min dator döööör (min laddare är där nere och jag känner mig lat ikväll!) så nu får det går undan. Sådär, vad vill ni veta? Det har inte hänt något speciellt denna veckan faktiskt. Vi har besökt kids club, S hade en "musikal" i skolan, vilken var väldigt bra. Idag var vi (jag, Dunja, S, J och D som är en vän till J) och plaskade runt lite i poolen. Imorgon är det mothers day här i Amerika så det blir brunch här med alla mammor... Kul! S hade en fotbollsmatch idag som vi var och kollade på.

Jag och Dunja pallrade oss ner till bion och kollade på "Water for elephants" som faktiskt var helt galet bra och jag rekommenderar den verkligen för er alla!

Jag vet att jag har varit lite dålig (eller sämre) på att uppdatera, men det kommer bli bättre, jag lovar! Jag ska bara hitta lite mer tid att blogga på. Jag ska bättra mig... förr eller senare;)

Bra dag!

Solen tittar fram denna veckan, underbart! Det är ganska mycket vidstilla med så det är underbart att vara utomhus. Dock så befinner jag mig inomhus med två små pojkar. Men låt oss börja från början - morgon!

Vi åt frukost ganska sent idag, då pojkarna var lite (mycket) sega denna morgon. Efter frukosten så sprang min VM en runda så jag hade S, Q och Baby B. När min VM kom tillbaka efter sin runda packade jag, S och B in oss i bilen och körde iväg till gymmet och kidsclub. Idag blev uppvärmningen 10 minuter på de "rullande trappstegen" ni vet de som de har på biggest loooooser. Det ser ju ganska enkelt ut faktiskt, jag menar hur jobbigt kan det vara egentligen? Ärligt talat, GALET jobbigt. Efter ynka 10 minuter var jag genomsvettig, bra träning det där. Efter det så blev det lite benträning. Efter 90 minuter i gymmet var det ganska skönt med en dusch.

Hämta upp pojkarna från kidsclub och sen hemåt. Jag byter med min värdmamma och hon tar pojkarna på lunch och jag har lite egen tid. Jag åt lite lunch och kollade tv:n innan min VM, Q och B (S var nu i skolan). Jag tog Q och B och min VM åkte iväg för att uträtta lite ärende. Jag och Q kollade ett avsnitt av Wiggles innan det var dags för honom att sova lite middag. Så just nu sitter jag här och gör ingenting... båda killarna sover och jag njuter av tystheten!

Ja just det, om jag inte nämnt det tidigare så är nu Baby B tre månader och jag kan ta hand om honom utan någon annan vuxen i närheten!

So far so good!

China Town och annat...

Okej, kanske är det nu dags för en riktig uppdatering om vad som händer här borta. Vet att jag kanske har varit lite dålig på det, men jag har inte riktigt haft lust för att skriva något vettigt. Som om jag brukar göra det iksom;) haha

I alla fall. I lördags åkte mina värdföräldrar och de två yngsta till Chicago (min VM fyllde år) så de spenderade helgen där (lördag/söndag). Jag körde S och A (kompis till S) till deras fotbollsmatch och efter det var det bara allmännt chill och huset var mitt (dock spenderade jag ingen tid här). under lördagen åkte jag med Diana och hennes värdbarn och Monica till Woodfield mall för att strosa omkring utan att göra någon större nytta. Kvälles spenderade jag hos Diana, åt middag, kollade film och snackade skit. Trevligt. Dock somnade jag under filmen! Men cad annat kan man förvänta sig då det var PARTY fredagskvällen och upp och jobba 8.00 under lördag morgon... NAJS!! xD Men ja, jag hade en bra dag/kväll!

Under söndagen vaknade jag runt 8.00, vet dock inte varför då jag var ledig?! Men jag kan helt enkelt inte sova längre än det. hur som helst så steg jag upp, duschade och gjorde mig redo för en tripp till Chicago och China Town. Runt lunchtid (12.00) så packade jag, Diana, Monica, Mariana, Denise och Gizella in oss i en bil och begav oss mot Cgicago! Gjorde ett snabbt stopp på en brasiliansk resturang då mariana och Gizelle behövde lite mat från hemlandet... Sedan vidare till China Town. Inget vidare roligt om jag ska vara ärlig, kind of WASTE OF TIME! Senare en löptur genom Chicago tillsammans med Denise, så att vi skulle hinna med tåget. Efter att ha sprungit igenom i stort sett HELA chicago på grund av vägarbete och fel väg så kom vi till sist fram till tågstationen, med 10 minuter till godo, det ni! ;) Kom hem lagom i tid för att hinna andas lite innan pojkarna och mina värdföräldrar kom hem.

Resten av kvällen var inget vidare. Det är galet vad bra man springer när man har en massa känslor som bara vill komma ut!

Varken måndag eller tisdag har vi gjort något speciellt och mest troligt inte resten av veckan heller!

Over and out!



.......

Jag vet inte riktgit hur jag ska beskriva denna dagen, bra? dålig? knepig? konstig? onödig? waste of time? Ärligt talat vet jag inte vad jag ska säga... Idag är en sådan dag då jag önskar att jag var tillbaka i min egna säng med min finfina Felicia vid min fotända....



Birthdayparty - Hello häääääängover!

Yes, I did had my birthdayparty yesterday and I think I better give you some update about it before I forget... Okay, my day starts at 8.00 as usual, breakfast, playing outside with boys, gymnastic with Q, carwash, feed the car (gas!). Haha, I was kind of totally lost, it was my first time (in three month, in america) I were feeding the car (like that;D) so it couldn't go any better... I were alone (or, I had Q with me... ) so I was standing there waaaay to long (the car after me got tired and left... Ooooops!). Anyway, I called my HM and she told me what to do. Btw, what's up with the zip code or what ever i had to press?! WEIRD på hög nivå! I got my gas and the car was happy again!

I and Q had some lunch outside, naptime, i don't think I did anything special after that... good memory!
I knnnnnnnooooooow!
Or I took a shower (very important information - write it down!) After that, nothing. The boys got home, one went over to a friend and the other one was watching the clock. When she (the clock) was 17 I walkws S over till his friend A - they were having a sleepover! I went back home - started to get ready for the party. Next problem, what to wear?! Gaaah! Crazy! Tried three different outfits and it ended up with a white dress from old navy, if you wanted to know?! (all this good information - I knnnnnooooow!)

My HM were awesome and prepared everything for the party - thank you, than you, thank you!!!! We did say 19 to everybody, but... Whatever!?! Everyone came and we had so much fun! Talking, dirnknig (did you know that the brain can read all words as long as the first and the last letter are at the right place?), playing game, everything. Everyone were singing happy birthday on their own language! Cute! I had the most perfect birthdayparty ever, thanks to my HM! :) And the best thing were the TÅRTA! (cake), a Swedish flag with my name on it and happy birthday (grattis på födelsedagen) - PERFECT! Couldn't be better! I got some awesome presents from my friends. Hmm, what else... ? everytime i'm writing on english it ends up very flummigt (dopey?) haha, what a funny word! Hmm, I wunder why? Anyway, after everyone had left Dunja helped me to clean up most of it, I wrote my HM a note and then we went to bed...

Today, the day after the party I felt sooo good (feel the irony) when I woke up. I was watching Q, we watched Wiggles - awesome mornong! :) I just Loooooove the "day after"... right? You know the feeling "rightnowijustwanttothrowupandiwillneverdothisagainandiwillneverevermorehavesomethingtoeatordrinkandgicemeapackageofalvedonandalotofwaterfeeling"
That was exactly how I felt thos morning. Bad - with other words! But I got better - still tired, but better.

I hade the awesomest birthday party ever! Thank you J! :) <3

Happy birthday to my Hostmum, J, who has birthday today! HAPPY HAPPY BIRTHDAY TO YOU!!!
Grattis på födelsedagen!



RSS 2.0