God Morgon!

God morgon på er!
Nu ska jag vara lite duktig och uppdatera. Just nu sitter jag och äter frukost - flingor, mjölk och yoghurt! Yummi!

Idag ska jag för första gången på väldigt länge få prata lite svenska igen. Jag ska träffa en svensk kompis. Men det ni väl kunnat lista ut själva;)

Ikväll är det skola som gäller... Skjut mig! Men det ska bli lite skönt nästa vecka efter det att showen är över.... Sen ALDRIG mer! Som jag såg fram emot den kursen och så är läraren konstigare än konstigast! Lyckat... NOT:(

Vad annars står på schemat idag? Hmm, jag tänkte Jag skulle inhandla lite pepparkaksformer så vi kan baka pepparkakor imorgon... Kan ju vara smidigt ju;)
Men det är nog det enda för jag måste spara lite pengar nu när mamma och Co. Snart dyker upp:)

Och det var väl allt från mig för tillfället.
Over and out!


HEJ PÅ DIG! :)

Men herregud i himmelen vad jag har varit dålig p att uppdatera de senaste dagarna. Ber ju så hemskt mycket om utsäkt för detta, men emellanåt har jag faktiskt ett liv;)

I alla fall, vad har då hänt sen senast? hmm, det var thanksgiving som jag redan uppdaterat er om. Under helgen hände det inte alltför mycket. Jag träffade en kompis från fotoklassen. Vi tog lite kort, men tröttnade ganska snabbt och gick till det historiska museumet istället och kollade på grodor och letade efter fjärilar som inte fanns! Hade en bra dag! :) Under söndagen träffade jag Denise från Brasilien som jag inte sätt på länge och en annan fransk au pair. Vi placerade våra rumpor på ett caffee och pratade om allt och ingenting.
Jag fick ett kort från Starbucks igår - mitt guldkort med mitt namn på! Det betyder att jag besökt Starbucks så pass mycket att jag nått guldlevel... vilket kanske tyder på att jag spenderar FÖR MYCKET TID där? haha! Meeeeeen, du lever bara en gång, så va fan!?

Ikväll träffade jag Italy och Costa Rica och vi gick till... STARBUCKS! och jag använde mitt GULDKORT för första gången;) Awesome! Vi satt ner och pratade i över två timmar.

23 dagar kvar tills jag får besök från Sverige! Mommy and sisters<3 YÄÄÄY !

En vacker dag i framtiden ska jag skriva ett vettigt och ordentligt inlägg till er:) Men nu ska jag stänga dator och läsa min Twilight bok! :D




Thanksgiving 2011!

Det var ju då thanksgiving igår. Enligt mig så var det faktiskt inte så speciellt. Jag menar, jag jobbade hela dagen, under eftermiddagen och kvällen kom lite folk över. De åt kalkon... jag promenerade runt med baby M.
Kom hem, slängde i mig lite potatismos och kalkon och lite chokladtårta och sen vidare till jobbet och baby M igen.

Så inget speciellt, men visst var det lite småtrevligt med folk över. när alla samlas och umgås, men det var ju inte mer med det. Som ett vanligt middagskalas, eller vad man nu ska kalla det för?

Det hela roligt med den här helgen skulle ju då vara "black friday" MEN som sagt jag jobbade... tidigt och sent så det gick inte riktigt ihop för mig. Men då är det ju tur att rean pågår HELA helgen! YÄÄÄY for me! :D Imorgon vid 15.00 lämnar jag lägenheten och beger mig ut för lite shopping. Förhoppningsvis! :D Och så var det med det!

För övrigt har jag börjat läsa Twilight och kan inte sluta!
Love it! :D

Snabbis

Nu får det bli ett kort och snabbt inlägg från min iPod då jag börjar jobba om 20 min. Första fången jag har sovmorgon gör och börjar senare men tror ni inte att jag vaknar vid 7 och kan inte somna om?! Livet är allt bra underbart.

Idag är det thanksgiving och det kommer nog mest troligt hit lite människor på middag. Det är black friday imorgon (öppnar midnatt) men Jag jobbar 6.00 imorgon så jag måste vara hemma igen vid 22.00.... Vilket betyder att jag inte får uppleva det denna gången... Lyckat! Ahja, får väl komma tillbaka nästa år och shoppa lite;)

Det är väl så mycket jag kan uppdatera er om nu. Kommer väl mest troligt ett inlägg igen ikväll om min första thanksgiving någonsin. Najs!


HA HA HA HA HA HA

HA HA HA HA! Sitter och glor på BIG BANG THEORY! Fy tusan vad jag knäcker mig emellanåt åt dessa urkuliga människor! Kan man annat än älska dem... speciellt Sheldon;)

Annars har jag inte gjort mycket denna regniga dag - min lediga dag! Jag åkte lite skridskor med Maayan denna morgon. Efter det gick jag ut och shoppade... igen! Älskar NYC! Jag inhandlade en CRAZY sak och Twilightböckerna, så nu ska här läsas!
Under kvällen begav jag mig iväg till tredje våningen, det vill säga gymmet. Sprang 5 km medan jag glodde på family guy och Mean girls 2! Känns bra det här, "bara" 16km kvar till de 2.1 mil som behövs för halvmaran i mars. Kan nog funka! ;) Jag jobbar på det!

Nu ska jag kolla vidare på Big Bang Theory! :D

Fotoshow!

Fotoshowen närmar sig med stormsteg och det är väl runt två veckor kvar tills det är dags! Hut går det då för Emelie med detta... haha!! Inget vidare faktiskt, som alltid kommer hon säkert sitta där sista dagen innan det är dags att visa upp fotona! MEN har jag nånsin misslyckats.... JAAAA, det har väl hänt, men oftast så klarar jag av det.

Så i alla fall, här kommer lite foto om vad jag hade tänkt mig! Kanske, kanske inte! Får kolla igenom alla andra och se om jag hittar nåt mer vettigt;)


Hellu!

Efter en härlig work out, dusch och kvällsmat har jag nu slagit mig ner framför tv:n. Vet inte riktigt vad det är jag kollar på, men kriminalserie är det i alla fall... nåt liknande CSI! :)

Idag har jag jobbat morgon och lite eftermiddag och nu är jag ledig till onsdag morgon. Det har blivit lite skridskoåkning och lite träning på gymmet. Nu har jag precis avslutat ett skypesamtal med Diana (kompis från Chicago). Vi har då STORA planer inför min 21 årsdag... får se hur detta slutar! :D Åh, vad jag saknar mina vänner i Chicago. Det är väl egentligen det enda negativa med att ha flyttat därifrån.

Annars händer det inte alltför mycket på detta stället. Det blir mer skridskoåkning imorgon med Maayan och lite gym och så tänkte jag inhandla lite Twilightböcker:)

Just det ja, det blev ännu lite chopping idag. En ny mössa från H&M och undderkläder från victoria Secret. Älskar shoppingen här på Manhattan! UNDERBAR!



Ljuvliga Helg!

Kanske är det ännu en gång dags för ett riktigt inlägg här i bloggen så att ni faktiskt VET vad som händer! Okej, men låt oss då börja från början på denna helg. Det vill säga fredag!

Fredag: Morgonen är nästan som vanligt. Jag vaknar, ger pojkarna frukost, klär på dem och allt det där. Nanny tar R till skolan idag då det är hennes lediga dag, så efter det åkte hon hem till Queens. S kunde vara hemma lite längre denna morgon då han inte behövde gå till R:s skola. Men det hela slutade med att jag var väldigt MYCKET irriterad på honom så vi lämnade huset ganska tidigt ändå. Stackars lilla baby M som hade ögoninfektion och extrem hosta och allt. Men på med overallen och ner i "sovsäcken" så skulle det nog vara sådär lagom varmt hoppades jag på! Iväg till skolan, lämna av S och sen hem igen. Baby M somnade och sov sedan i 2,5 timmar. Jag passade då på att göra lite svenska köttbullar innan köttfärsen skulle bli för gammal. Sen väckte jag M och gav henne lite mjölk. Jag hämtade upp R från skolan och sen hem.

Jag gav baby M lite mat innan det var dags att bege sig ut igen. Den här gången tog vi ALLA en taxi till Dylans candybar som är FULL med godis och desserter i ALLA smaker! Jag hade frozen yoghurt! MUMMA! Där hängde vi ett tag. Jag tog med mig baby M och påbörjade vandringen hemåt - 25 block! Underbart väder, så det var en uppfriskande promenad må jag säga! Väl hemma blev det pizza, bad och tv innan det var dags för sängen för pojkarna. Vi hade en härlig upplevelse med baby M med ju... det får ju inte glömmas! haha;) Vi gav henne då hennes hostmedicin och min värdmamma ska då efter det åter igen lägga ner henne i sängen då hon spyr ÖVER hela min värdmamma - och då menar jag verkligen ÖVERALLT! (hår, ansikte, munnen) I alla fall, byta hennes kläder och sen i med mer medicin och sen sov hon... FINALLY!

Lördag: Morgonen börjar jag redan klockan 6... ligger kvar i sängen till halv 7 då pojkarna bestämde sig för att vakna till liv. Min värdmamma är uppe och baka muffins till frukost. Så det blir frukosten. Runt halv 9 beger vi oss iväg mot S skola där de denna vackra morgon har pannkaksfrukost. Tusan vad mycket människor det var på det där stället. I alla fall vi åt pannkakor och bacon(?) och ungarna kollade på en trolleri show. Efter det tog jag med mig S och R till lekplatsen och min värdmamma tog baby M med sig hem. Vi var hemma igen runt 12. Jag tog med mig baby M för en prommenad runt 13 och var hemma igen runt 14. Jag jobbade till halv 3 och sen slutade jag för dagen.

Jag tog mina skridskor och begav mig iväg till isbanan. Kom dit och det var gaaaaaalet lång kö utanför! Hej o hå så traskade jag vidare till nästa isbana som jag för övrigt INTE hittade xD Så jag promenerade iväg hemåt istället. duschade och la mig sedan i soffan för att kolla BIG BANG THEORY! Halv 10 rusade jag iväg för att möta upp fina vänner utanför bion, som ligger precis utanför dörren... bekvämt... JA! :D Dock var alla biljetter för 22 visningen slutsålda så vi hängde på B&N ett tag tills klockan slog 23.10 då det var dags för nästa visning av - Breaking dawn Part 1! Underbart bra! Och jag kan knappt bärja mig tills nästa år då sista filmen kommer ut! Tills dess får jag ta och läsa börckerna som jag ännu inte har gjort! Såg för tusan första filmen i somras xD Filmen var slut vid 01.25 och jag var hemma 01.30 för att somna vid 02.00 och vakna vid 7! AWESOME! Vad gör jag uppe nu?

Söndag: Jag jobbade morgonen och fram till 12. Vi gjorde inget speciellt idag. Tog det lugnt bara. JAg gick en promenad med baby M och sen var det chill. Jag har pratat med både mamma och pappa idag! AWESOME! Kvällen blev det kalas för min värdpappa som fyllt år och efter det PLUGG - om idag bestod av filmtittande (Sleepy Hollow) en riktig rysare med huvud som flög till höger och vänster! Och så har min söndag sett ut. Lugn och allmänn skön! Nu blir det tv och sängen!

God Natt folket!

PAKET FRÅN SVERIGE!

Tack pappa! Tack Caroline! Tck Sandra! Fick paketen idag och jag totally älskar alltihopa! Godiset kunde inte komma mer lägligt då vi ska kolla bio ikväll:)

Alltid lika roligt när det kommer paket från andra sidan pölen! Då får vi se till att baka lite i kommande vecka då! Pepparkakor och lussekatter ska det allt bli! :-)


Kär, Lycklig och galen... I NEW YORK!

Jag lever ett himla bra liv här borta! Jag skanar hem (sverige), ja det gör jag, men samtidigt vet jag inte hur jag ska klara av att lämna NY och Manhatta när det är dags om sådär 8 månader! Jag får ju ångest redan nu om jag tänker på det...
Jag har många fina vänner som jag har så mycket kul med! Min familj är het underbara! NYC är FANTASTISK och jag får uppleva så mycket som vissa bara kan drömma om...

Det var bara nu ikväll när vi åkte runt på skridskobanan som det slog mig hur mycket jag verkligen älskar mitt liv just nu! Eller det har jag egentligen vetat sen den dagen jag anlände i stort settför nästan 4 månader sedan!

haha, vilket litet flummigt inlägg det blev. Men jag är bara så himla lycklig över att jag tog beslutet att åka som au pair, att jag vågade ta initiativet till en rematch och nu är jag är... galen och lycklig i NY! ;)


Shopping :)

Ja, men idag har då varit en ganska lugn dag! Under morgonen jobbade jag. Jag gjorde det som jag alltod gör en vanlig morgon som denna. Väcker pojakrna, ger dem frukost, ser till att de borstar tänder och klär på sig. Jag följde de små liven till skolan och sen begav jag mig av hemåt. Tog med mig baby M på en promenad. Eller ja, promenad och promenad, jag kände inte riktigt för att gå omkring idag faktiskt. Jag hade en himla tur att baby M somnade snabbt så jag kunde gå och sätta mig på Starbucks och använda lite gratis wifi. Där satt jjag ett tag innan jag gick hem igen. Var hemma ett tag, sen tog jag med mig baby M (som fortfarande sov) och gick för att plocka upp S från skolan.

Jag pratade lite med lärarna om min Global presentation som jag måste göra på grund av min online kurs för au pairer! Så jag ska prata om Lucia för 4 åringar... haha, jag kan ju bubbla på om allt och ingenting egentligen för allt de kommer vara intresserade av är pepperkakorna eller lussekatterna (har inte bestämt än) som jag tar med mig;)

Efter det att jag hämtat upp S och vi är hemma igen är jag klar för dagen och jag är nu ledig tills onsdag morgon. Jag passade på att skypa lite med Ida och Mamma och efter det Vibrade jag lite med Sandra. Förstår egentligen inte hur vi överlevde utan Viber?

Sen blev det shopping. 2 par skor (10% rabatt) och 1 väska från payless och 2 (ta två, betala för en) tröjor och 1 väst från H&M.  Det var väl så mycket jag fick med mig idag och allt för ca 100$. WIHO, jag älskar när det är REA ute i butikerna och snart är det ju den svarta fredagen med:) Men nu ska jag nog ta och spara lite pengar tills det att mammsen och the sisters kommer över så jag kan slösa lite (mycket) då! :)
Annars har det inte hänt så mycket här i NYC idag! Jag gick till gymmet och sprang lite. Måste ju komma i toppform nu när vi ska springa NYC half marathon (ja, vi får se hur det går med den saken, men det ska nog sluta bra) 

Och nu sitter jag här och kollar på BIG BANG THEORY! :D


Ännu en dag...

Ännu en dag som au pair börjar lida mot sitt slut och det är snart dags att krypa ner under täcket! Men först måste jag bara avsluta dagens BIG BANG THEORY avsnitt! Älskar den showen. Det börjar bli lite av en tradition att kolla den under kvällarna innan jag går och lägger mig. Det finns ju inte så många kanaler på min tv här i rummet så det blir oftast samma kanal och samma program!

Annars har det inte hänt något speciellt idag. Jag har jobbat. Släppt av en unge vid skolan, den andra var ledig så jag tog honom (S) och baby M till parken och lekplatsen ett par timmar. Vi gjorde en krona av löv. Vilka minnen som kommer tillbaka! :)
Sen fick jag lite ledigt och bubblade då lite med Sandra via VIBER! Som är helt underbart bra! :-) Sen var det tillbaka till jobbet igen. Hämta R från skolan, hem igen, ge dem båda ett bad och sen släpa med S till hans shacklektion. Jag lämnade honom där och begav mig iväg till Starbucks! Ny favorit är: black and white mocca som jag skulle kunna dricka varje dag om det inte vore så fruktansvärt dyrt! :'(

Hämtade S från schack och sen hemåt igen. Kvällsmat och lek med E som var här denna vecka! Efter att de sprungit runt som galningar ett bra tag så var det dags för E att gå och pojkarna började göra sig redo för sängen. Jag satte igång CD-spelaren och sen var det gymmet nästa som gällde för mig! Nu sitter jag här! :-)



PussHej!

MER än 9 månader i staterna!

Och idag är dagen då jag har varit i Amerika i MER än 9 månader! Och vad har jag egentligen gjort under hela denna tiden? Ja, men det var väl en mycket bra fråga! Jag har:

  • Rest runt en del (inte alltför mycket då jag faktiskt inte bryr mig om hur resten av Amerika ser ut!)
  • Flygit alldeles själv
  • Träffat nya människor
  • Skaffat vänner för livet
  • Stått på helt egna ben
  • Varit i rematch
  • Flyttat från Chicago till NYC
  • Börjat plugga i NYC - på New York University (NYU)
  • Shoppat i mängder :-)
OCH MÄNGDER MED ANDRA SAKER SOM SKULLE TA MIG EN EVIGHET ATT SKRIVA HÄR!

Two and a half men

Jag absolut älskar nya Two and a half men... xD

För övrigt har jag inte gjort något speciellt idag - jobbat jobbat jobbat... Imorgon blir det skridskor med fina flickor och löpning i Central Park (tröttnar aldrig på att säga det)!

Nu ska jag krypa ner under täcket och glo lite tv:)

Lite viktig information sådär i slutet bara! Idag är det exakt 9 månader sedan jag lämnade Sverige. Helt galet vas tiden går sjukt snabbt. Innan jag vet ordet av så är jag hemma igen. GALET!

 


Trött

Ja då var det lördag och jag jobbar för fullt (som ni märker!). Började dagen vid 6.15 då baby M vaknade och tyckte det var dags att gå upp. Nu, fyra timmar senare är pojkarna uppe och baby M sover åter igen.

Ska bara jobba 90 minuter till och sen är jag ledig ett par timmar och då blir det en powernap.

Annars händer det inget speciellt över här. Underbart väder utanför! Inte för att jag varit ute men det ser nice ut:D

Pojkarna spelar på sina leap frogs, vilket är väldigt skönt! Och R vill gå till level 4 innan han klarat 1-3. Försök förklara för honom att det inte riktigt funkar på det viset;) Kommer mest troligt inte gå så bra xD

Näe nu kanske jag ska ta och återgå till jobbet;)

 

 


Skridskoåkning!

Ja, men igår var då jag och Maayan ute och åkte lite skridskor! Så kul vi hade! Faktum är att det var så pass kul att vi bestämde att det ska bli motionssporten under vintern, istället för löpning.

Trilla, gjorde jag faktiskt bara en gång. Åkte ju med tjejskridskor för första gången på väldigt länge... Och jag gillar inte taggarna där fram på dem! Så mitt knä har mått sådär lagom bra idag då! Haltat fram, men det är inte lika svullet som igår i alla fall och på söndag ska jag nog kunna ge mig ut på löparrundan som är planerad!

Så idag gick jag till Models och inhandlade ett par skridskor. Räknade ut att det var bra mycket billigare att köpa ett par för 80 dollar än att betala 14 dollar varje ång man ska hyra ett par...

Så pappa, nu hoppas jag ni kommer under våren så ni kan ta hem alla mina vinterkläder;)


Run

Ja, men nu ska jag ge mig ut på en liten löparrunda i det kyliga höstvädret. Jag behöver bara ladda upp min iPod med lite batteri!

Tackar vet jag spotify, har en del låtar nu som jag kan springa till, men saknar mina 4000 andra låtar och alla mina bilder! Ja ja får väl lägga in nya bilder när jag kommer på hur man gör xD

Nä, nu ska jag ut och springa lite innan jag ändrar mig;)

Puss


Fall in NYC!

Ja, men idag är det då första november. Det är galet vad tiden bara flyger iväg. Jag har nu varit här i NY i 3 hela månader och på måndag nästa vecka har jag varit i staterna en hel graviditet, det vill säga 9 hela månader. CRAZY! SO MUCH FUN!

I alla fall, det var min lediga dag idag och jag har väl då inte gjort alltför mycket faktiskt. Jag sprang en runda i Central Park, alldeles ensam då mina lata vänner inte orkade pallra sig upp ur sängen ;) Men fy tusa vad kallt det va om mina händer! Men jag överlevde i alla fall. Kom hem, tog en tupplur, vaknade upp med huvudvärk, tog en huvudvärkstablett och en varm låååååång dusch. Sen tog jag med min kamera och gick till Central Park. Tog en massa foton. Så, ja, nu är det verkligen höst här i NY och shortsen kommer nog inte på mer förrän det är sommar:(

Efter ännu en runda i parken återvände jag hem, åt lite middag och sen off till photography class. BOOOOOOOOOOORING! Men jag överlevde och det är bara några veckor kvar!

Over And Out!


Halloween i staterna!

Ja, men då har man firat halloween i staterna med då! Hände inte så mycket... faktiskt. Jag har jobbat i stort sett största delen av dagen. Från 6 imorse till 17, med ett litet break däremellan. Jag gick trick or treat med pojkarna, "utklädd" som polis! De samlade på sig ganska mycket godis må jag säga. En påse eller två.

Ja, men det är väl så mycket jag har gjort, vilken uppdatering! Jag har uppdaterat min iPod touch till senaste verisionen och till en följd av det raderades all min musik och alla mina bilder! GREAT! Ja, men det känns bra och imorgon ska jag ut två gånger och springa i central park. Känns verkligen bra det här! JAG BEHÖVER MIN MUSIK! :'(

Ahja, jag ska nog se till att komma på något! Kanske....

Jag har skickat in historian, en dag för sent, men ändå, den är inskickad. Och nu måste jag påbörja den nya veckan. Tusan också! Jag ahr då lärt mig två läxor. Påbörja allt i tid och kopiera inte meningar (då får man bara skriva om allt igen).

Jag hälsade på den nya au pairen i byggnaden och hon verkade ju trevlig. Från Italien! :)

Och det avr allt från mig idag fokes!

God Natt!

RSS 2.0