Händelserik dag!

Här kommer dagens novell! (nu har jag förvarnat er)

Under morgonen så jobbade jag då som vanligt. Enda skillnaden var då att jag "bara" hade pojkarna denna morgon då min vm mamma hade baby M. Dock vaknade pojkarna upp ovanligt tidigt (runt 7.15) så det var bara till att påbörja dagens arbete. Vi åt frukost, got dressed, borstade tänder, hällde ut alla leksaker på golvet (pojkarna) och plockade upp dem igen (jag) ett X antal gånger. Efter ett tag (runt 10) fick jag i alla fall med mig pojkarna ut till parken. På vägen dit var brandstationen öppen så de hjälpte brandmännen att tvätta brandbilen ett tag innan vi promenerade vidare till parken. Där lekte vi sedan i en timme eller så innan vi gick hemåt igen.
På vägen hem såg vi en spidermanplanch som R självklart skulle kolla på. S behövde gå på toa så vi gick in i affären och självklart har de en hel del spidermansaker (då pratar vi om köksgrejer) så R blev helt galen och ville ha både det ena och det andra! Söt sak det där! Till sist kom vi i alla fall hem, åt lunch och sen var det dags för nästa äventyr för dagen - båttur!

Jag, min värdpappa och pojkarna tog subwayen ett par kvarter och sen en liten kort promenad innan vi var framme vid vatten och båten. Vi (jag och pojkarna) tog kort på allt och alla;) Vi ställde oss i kö till båten och jag frågar R var han vill sitta och får till svar "på en stol" haha, bra svar där! Vi placerade oss i alla fall ganska så långt fram. Bra musik och snabb båt - awesome! Vi såg frihetsgudinnan (Mikaela, var var du?) platsen där WTC stod innan, broklyn bridge, new jersey och massa annat! :) Efter en härlig båttur i underbart väder promenerade vi sedan runt lite överallt i hamnen. Från godisaffär till souvenniraffär till leksaksaffär till julaffär! Galet! :)
Efter ett par timmar var det hemåt igen som gällde.

Lite facebook och sen var dagens tredje äventyr inplanerat. Träffa Josefine, en annan svensk som bor här. Så vi lite över 18 tog jag subwayen till Grand Central där vi möttes. Påbörjade letandet efter en Starbucks, vilket i VANLIGA fall inte är särskilt svårt MEN alla hade ju ganska snåla utbud på ALLT så di besökte säkert 5 Starbucksar innan vi placerade våra rumpor på den 6:e vi besökte. Dock hade vi en ganska komisk(?) upplevelse på en av Starbucksarna! haha
Okej, vi stod då och pratade om de allt och ingenting då en man frågade vad vi kom från. Vi svarade Sverige. Kommentar från man: I guess they have sweet stuff in Sweden(?) (eller liknande) Här började vi knäcka oss lite lagom... vad säger man liksom, och värre blev det!
Vi fick veta både det ena och det andra. Han hade ingen ring och var ganska så mycket singel och ville gärna köpa oss en drink. Tack, men NEJ tack och sen försvann vi därifrån fortare än kvickt! Sliskig typ! Vi knäckte oss totalt xD
Det blev en promenad på Time Square och vi fann en vettig Starbucks där vi slog oss ner och drack lite och pratade om allt och ingenting! Vi hade en trevlig liten stund på Starbucks. Promenerade tillbaka till Grand Central, jag tog subwayen hem och nu letar jag college... kanske på tiden? Annars får det bli au pair kurs! :/

Kanske blir det Time Square imorgon med! :) YÄÄÄÄY!




Så underhåller man sig under en orkan!

Söndagen den 28/8-2011 - Irene drar in över Amerika!
Ja, då har jag finally fått uppleva min första orkan här i USA då! Helt okej! Den var inte så farlig, men inte helt ofarlig heller. Under morgonen var det full blåst ute och det fortsatte sedan i 24 timmar. Vi hade elektricitet fram till middag och sen försvann den.
under morgonen då vi hade elektricitet gjorde jag och pojkarna SVENSKA pannkakor, det var mig tusan på tiden! Galet gott! Och pojkarna gillade det med! W I H O !

Sen gick strömmen! vilken tur vi hade då! Senare under eftermiddagen roade vi oss med att bada bubbelpool på taket. Dock utan bubblor då strömmen hade gått, men ändå liksom. Det var en väldigt vacker utsikt - såg havets STORA vågor. Snacka om stora då liksom, eller ja, större än vanligtvis - de var alt ett par meter och havet flyttade sig upp på vår beach pass! Gick tillbaka dock, men stackars de människor närmast havet säger jag bara... Får nog ta en promenad ner där för att kolla läget när vi är tillbaka.

I alla fall, bubbelpoolen var faktiskt ganska varm, tro det eller ej! Men efter ett tag i bubbelpoolen (utan bubblor) så bestämde vi oss för att ta ett dopp i poolen. Över förväntan varmt där med faktiskt. Dät plaskade vi runt ett bra tag innan vi bestämde oss för att det var kanske säkrast att gå in igen. Det var dock inte lika kallt i luften som i vattnet när vi gick upp...

Unde dagen gjorde vi sen inte så särskilt mycket. Chillade och läste böcker...
Ja, men så underhållde jag mig i alla fall under min första orkanupplevelse. Kanske inte vad man hade förvöntat sig, men vad tusan, man lever ju bara en gång!



H A L L O J S A N

Dagen idag har varit allmännt lugnt! Gillar't! Det har blivit poolbad och lek och det ena med det andra! Pratat med pappsen! (mamma, du får logga in MER(!) på skype!!) <3

Vi var iväg under kvällen på ett litet "kalas". Smptrevligt. Hängde med barnen och kollade svampbob fyrkant. Najs! haha. Vi åt kvällsmat och glass och sen hem med ungarna igen. Dusch och storytime och nu sover de.

Irene (orkanen) är på ingång! Trevlig dag/kväll/natt!

H E J!

Naturkatastrofer

Ja, men ni ska tro att här händer både det ena och det andra. I måndags var det jordbävning. Dock så kände inte jag den, var nog mera inåt staden och andra hållet (vi är vid strandvillan) men ändå liksom. Nu är hurricanen (orkanen) Irene på väg in mot NY och även här. Värsta delen (den stormiga delen) förväntas komma imorgon (natten till söndag). Vi får se hur detta sluta, om det verkligen är så allvarligt som alla säger eller den kanske inte märks överhuvudtaget?! Det återstår att se.

Efetrsom jag inte uppdaterade er om gårdagen så får ni en liten snabbis nu istället. En ganska vanlig dag. Jag hade baby M och pojkarna på morgonen. Sen var det stranden, poolen, tennis och kurragömma som gällde. Och det var väl ungefär allt det som vi gjorde igår skulle jag tro.

Idag var det åter igen baby M och pojkar under morgonen (baby M sov HELA morgonen så var bara pojkarna). Runt 10 var det på med badkläderna och ut i den varma poolen (måste bara älska poolvärmare!) varmt och skönt var det. Vi plaskade runt ett bra tag innan det var dags för lite tennisspelande. Vi flyttade rundor på lite bord eftersom e skulle ha ett stort party här. Sen var det dags för lunch - det vanliga, indiska bröd för R och cheespasta för S och chickennuggets för bda! BUSENKELT! Det finns ju ingen variation i maten i detta land! Gaaah!
I all fall, sen var jag ledig ett par yimmar. Somnade i solen, hjälpte till med förberedelser inför kalas, lekte med pojkar och sen var det åter igen dags för lite jobb.

Vi plaskade i poolen. Spelade poolyeopardy (stavning?!?!). Jag förlorade alla gånger. Självklart när de ställer frågor om amerika xD Haha, men roligt hade vi i alla fall. Sen hade vi undervattenstävling. Jag kom 2 an tre. Haha, jag vann över R men förlorade över min värdpappa! haha

Sen var det dags att byta om pojkarna inför kalaset. Minglade runt lite, hade kvällsmat och sen dusch, borsta tänder, hår, läsa saga... ja ni vet, hela den faderullan!
Nu ligger jag här och uppdaterar er om vad som har hänt och nu vet ni!

För övrigt så har jag varit i Amerika i 200 dagar idag! MINST 165 dagar kvar! Det är galet vad tiden går snabbt! Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta?

Ledig

Idag har jag varit ledig och EFFEKTIV. Gick upp runt 8.30 och åt frukost och sen följde jag med pojkarna och min värdmamma på en liten utflykt! Vi åkte till Sagaponack, som för övrigt är Amerikas mest västra, kanske östra eller södra del! Vem håller egentligen kolla på all information... Öst, väst, söder.... same same but different! Right? ;)

I alla fall, vi åt en fin brunch utomhus och sen var det dags att försöka hitta "the light house" alltså fyren... SOOOOOM för övrigt är amerikas allra första fyr fik jag berättat för mig. Självklart har jag lämnat kameran i NY. Dock spelade det ingen större roll eftersom vi körde vilse och aldrig hittade fyren. Baby M började bli lite kinkig så vi bestämde oss för att åka hemåt istället. När vi väl kom hem igen så spelade jag lite tennis och än en gång ställde jag in min fina gröna bollvän så att jag fick röra fruktansvärt mycket på mig... H Ä R L I G T ! Efter mina 2 tennisrundor så tog jag mig en liten joggingrunda.

Hem igen, i poolen med pojkarna en liten stund och sen körde vi iväg för att äta pizza och glass under kvällen. Under resten av kvällen har jag suttit och kollat collage och universitet. Måste ju ansöka om det snarast, så vi ska ringa dem imorgon. Hoppas på fotokursen! Meeen, vi får se hur det går med det!

Nu ligger jag i min säng och kollar Yogi Bear i väntan på en annan film som börjar om 20 minuter:)
Här kommer en liten kort uppdatering om gårdagen! 

Tisdagen den 23 augusti 2011!
Jag jobbade två timmar under morgonen och sen var jag ledig resten av dagen. Jaag spenderade en hel del tid med pojkarna och vi gjorde både det ena och det andra. Ganska mycket poolbadande dock. Under kvällen skjutsade min värdmamma in mig till BridgeHampton där jag träffade en ny au pair, Fone från Thailand. Vi gick runt och kollade lite i affärer, åt kvällsmat, pratade om allt och ingenting och bara hade en trevlig kväll.

Näe, nu ska jag surfa vidare ett tag till (10 min) innan nästa film börjar. För övrigt har jag äntligen kommit på hur min AC på rummet fungerar så nu är det svalt och skönt här inne. Precis som om det vore min gamla fina källare hemma i Sverige... PERFEKT !

Kids...

Ibland är ju ungarna bara för söta! Som idag efter min lediga tid traskade jag upp på övervåningen och sa till pojkarna: Heeey guys, what are you doing?
Lillen S (4 år): I'm making a mess!

Haha, så härligt att höra. Och gissa vem som fick städa upp all mess? J A G !

Igår satte jag lilla S i en time out och gissa då vad han vräkte ur sig?
S: I'm putting YOU in the biggest time out ever!
Jag: Oh, you are! And why is that?
S: Because it's funny! 

Och massa annat skoj kommer ut ur de munnarna! Härligt när ungarna är så ärliga och första bästa kommer ut ur munnen! L O V E I T !



Pool, cupcake och brabrabra dag! =D

HejHallå!
En uppdateing kanske vore bra... så ni vet att jag lever. I alla fallm vad har hänt idag då? Jo men det ska jag berätta för er nyfikna. Jag började dagen med frukost innan jag gick och hämtade den lilla skrattande baby M som var vaken. Såå gullig. Vi påbörjade lekandet och bytandet av en bajsblöja (ja, mycket viktig information som måste finnas med) sen kom pojkarna upp runt 8 (till och med INNAN det) vi lekte lite allihopa och efter nån timme så var det dags för frukost som vi idag åt utomhus i det extremt sköna vädret.

Runt 10 så traskade vi alla ner till stranden för att plaska i de stora vågorna och bygga sandslott. Ja, idag var vågorna faktiskt GigANtisKa, men vi hade skoj ändå även om vi bara kunde stå vid strandkanten. Sen var det dags för lite slottsbygge. Lille S ville gå hem så jag tomg med mig honom tillbaka för lite poolbadande och efter ett par lååånga minuter kom de andra också till poolen. Där plaskade vi runt ett par timmar innan det var dags för lite luch och efter det var jag dri ett par timmar.

Jag sprang lite på bandet medan jag kollade Harry Potter. Det blev en snabb dusch och efter det kollade jag lite collegeklasser. Antingen blir det en fotokurs eller kanske nån massage/fitness grej... får se var det slutar.  Sista av min fria tid spenderade jag med pojkarna i poolen igen och efter det var det dags för kvällsmat och efter kvällsmat var det dags för cupcakesbak och tv time och sen cupcakesätande=) Story time och sen sov pojkarna så sött så! Nu ligger jag här i mitt run och kollar film och uppdaterar bloggen.

Imorgon vet jag inte vad som händer. Tror att det skulle regna så mest troligt kommer jag nog tvinga pojkarna till lite pannkaksbak eller nåt i den stilen;)

Puss&Hej

Back at the beach!

Då var vi tillbaka i Beach huset igen och det känns himla skönt. Hej o hå vad det går i staden, men det gillar vi. Fullt ös medvetslös. Så då är det ju mysikgt att komma ut hit och göra ingenting, eller ingenting gör jag ju inte för jag jobbar ju faktiskt.

Sommaren börja gå mot sitt slut och pojkarna börjar skolan om ett par veckor. Det ser jag fram emot, då det kommer bli lite lättare för mig. Inte för att det är särskilt svårt nu, men lite extra freetime är ju aldrig fel;)

Tankarna snurrar runt mycket i huvudet hurvidar jag ska åka hem efter mitt år, stanna ett år till eller bara förlänga i sex månader? Ärligt talat har jag ingen aning vad jag vill göra? Det är olika från dag till dag... Jag trivs verkligen hur bra som helst i denna familjen, men å andra sidan så saknar jag Sverige. Att få komma hem, fortsätta mitt liv, skaffa mitt eget boende och faktiskt börja plugga igen. Så jag har abolut noll koll på vad kommer göra. Om endast en och en halv månad kommer jag få D E T brevet från au pair in america och sen har jag till nov/dec att bestämma mig om vad jag ska göra?! Gaaaaah, panikångest?! JA!

Men allt ska nog lösa sig i slutändan... när (OM) jag kommer fram till vad jag vill göra med mitt liv nästa år!
Men just nu njuter jag av livet som det är. P E R F E K T ! Jag hade inte kunnat ha det mycet bättre! :)

Central Park

Idag var jag då ledig heeeeela långa dagen. Jag mötte upp Jan (min kontaktperson) under morgonen. Allting gick bra och alla var positiva. Sen strövade jag runt i lite affärer. Shoppade dock inget då jag nu har bestämt mig för att spara pengar till en systemkamera. Ska nog gå bra, haar nästan kommit halvvägs... bara ett par veckor till av arbete sen ska det nog inhandlas en kamera:)

Nu måste jag bestämma vilka kurser jag vill ta på collage. Två veckor innan allt måste vara klart... gaaaah!

Sen återvände jag hem och chillade ett tag och efter någon timme återvände jag ut igen och promenerade bort till central park och gick runt där ett x antal timmar. Så underbart härligt ochbara gå runt och fota och lyssna på min musik och bara njuta av att jag bor i bästa staden ever.

Sen återvände jag åter igen hem (med lite stopp för fönstershopping). Det blev lite kvällsmat och efter det gymmet. Galet skönt att F I N A L L Y påbörjat träningen ordentligt igen. Har ju varit där varje dag sen vi kom tillbaka till staden.

Så här kommer nulite bilder från dagen. Titta och njut! =)


New friends!

Igår gick jag ut en runda på kvällen för att möta en annan au pair - Maayan från Israel. En trevlig liten prick och vi pratade om allt och ingenting. Vi svängde inom starbucks (såklart) inhandlade en ZEBRA mocca och traskade sedan vidare. Längst med floden och sedan till central park. Det var mycket extremt trevligt.

Idag tr'ffade jag en annan au pair - Melinda från Frankrike. Också mycket trevligt. På ett eller annat sätt slutade vi också i central park. Och såklart blev det ett besök på starbucks idag med. Vet inte hur jag ska kunna överleva i Sverige när jag kommer tillbaka?! xD hahaha

Annars så har det inte hänt särskilt mycket på detta stället. Jag använder gymmet flitigt och har varit där tre dagar i rad nu... duktiga lilla  jag. Imorgon ska jag möta Jan, min nya kontaktperson här på Manhattan.

Jag har pratat med Mimmi<3 (FINALLY) efter 6 hela månader. Det var mycket välbehövligt och trevligt! Annars inget speciellt.

Puss och hej öeverpastej

Back in the city!

Ja men då var vi äntligen tillbaka i staden... i alla fall för ett par dagar! Vi kommer nog mest troligt återvända till stranden på torsdag eller fredag beroende på vädret. Men som sagt, tillbaka är vi i alla fall och tusan vilken bilfäd det va!

En bebis som skrek som en stucken gris, vi hade glömt bebisväskan och därmed alla nappflaskor med välling (bebis hungrig) Så baby M skrek säker nästan en timma i sträck medan vi klörde runt oh förslkte hitta en affär som sålde välling på flaska(?) säger man ens så? hehe
I alla fall sp hittade vi det efter ett tag. Baby M drack 2.5 flaska och somnade sedan mycket nöjd igen runt 30-45 minuter innan hon vaknade upp och bestömde sig för att skrika ända vägen hem. Tankarna just då var: Här ska det inte skaffas bebis INNAN jag är 30 (behöver MINST 10 år till av lugn och ro) ha ha
När vi kom hem var det kvällsmat och chilltime.

Sen begav jag mig av mot gymmet här i byggnaden. Där tränade jag i 70 min. Tusan vad skönt det var att röra på sig igen och svettas ordentligt. Har ju säkert inte gjort det på MINST en månad (möjligtvis 2) så det var galet underbart. Efter avslutat träningspass promenixade jag upp mot lägenheten igen... dörr låst = Emelie utelåst. Jag traskade ner till lobbyn och bad dem ringa upp och be dem öppna dörren = Emelie inne:) WIHO!

Nu ska det bli en dush och sedan lite fin och mycket välförtjänt sömn!




Please and Thank you!

Jag har då lyckats lära mina värdbarn att säga please och thank you på svenska. Så varje gång de vill ha något nu så säger de: Snälla can you give me...
Och när de får vad de vill ha så säger de tack

Hur gulligt är inte det liksom? :)

För övrigt så kollar jag åter igen på Twilight och denna gången hoppas jag på att hålla mig vaken HELA filmen... får se hur det går!

Puss och god natt!

same same but different

Jag vet inte längre varför jag uppdaterar er varje dag för det är PRETTY much the same dag ut och dag in för tillfället. Morgonen startar med att jag har baby och pojkar. Pojkar åker till camp och jag har baby nån timme till. Sen är jag ledig till 15. Hämtar upp pojkarna och leker sedan hemma i poolen och i havet. Det blev middag och dessert och sen var det bad och tv time och efter det sängdags och storytime. Och det var min... som sagt, som alla andra!

Imorgon är jag ledig och de har ett STORT party här så jag ska väl joina det vart det tänkt! Njuta lite av det amerikanska partylivet! För det händer ju inte alltför ofta. Annars händer det väl inte alltför mycket här. Livet rullar på och jag njuter fullt ut.

Jag har börjat fundera lite närmare på vad jag vill göra senare i livet. Vill jg stanna kvar här i USA ett par månader/år till? Vill jag hem och fortsätta mitt liv, studera och skaffa jobb? Vil jag ut och resa och upptäcka nya delar av världen? Ärligt talat så är det olika från dag till dag för tillfället. Men jag har fortfarande 2 månader kvar innan brevet kommer då jag måste bestämma migom vad jag verkligen vill göra.

Tills vidare... ha ett bra liv!


Nöjesfält!

Vanlig dag. Pojkar och baby under morgonen och sen lite chilltid.... som spenderades i poolen med pojkarna. Sen blev detr lunch och sen vart vi iväg till grannbbyn för lite glassätande i denna hetta. En liten promenad blev det med och sedan hemåt igen. Lite tv tittande innan det blev ett par omgångar av tennis.

Sen lite häng med pojkarna innan det var dags för middag. Idag blev det butterrise (ja Mikaela man kan steka ris i smör och det smakar GOTT!!) haha

Efter middag packade vi alla in oss i bilen och körde iväg till ett nöjesfält, eller snarare en liten marknad med enbart karuseller och andra lekar och såklart SÖTAKER! Vi åkte runt i lite olika karuseller och jag provade på detta typiska amerikanska karamelläpple... En sak som jag bara äter en gång! Det var ju inte äckligt, men helt klart inte något vidare smakligt heller!
Sen åke vi också en karusell som gick galet fort runt och runt och man åkte upp och ned längs väggarna. Ja men ni kan ju gissa hur jag mådde efter det. Åkte med min 4 & 5 åring och de tyckte det var galet kul... eeheh,, mja!

Men vi hade en rolig kväll tillsammans i alla fall och jag enjoyade det SÅ MYCKET!!:D

I FEEL GOOD!

Operation "ta-ut-hurtande-sticka-ur-foten"

Idag har det varit en helt normal dag, som alltid på detta stället. Under morgonen hade jag baby och pojkarna. Jag gick en promenad med baby (som var sleepy) och min värdmamma tog pojkarna till deras camp. Sen var jag ledig ett par timmar. Jag åt frukost, skypeade med Dunja och sen begav jag mig ner till havet och stranden. Det blev en liten löprunda innan jag återvände hem. Jag och min värdmamma åkte iväg (jag körde, kändes bra att vara tillbaka bakom ratten igen!) iväg och gjorde allt och ingenting. Shoppade alkohol, beställde seafood, körde rundor, hämtade upp pojkarna, superduperhandlade. Ja, trevligt hade vi i alla fall. (jag har inhandlat nya flipflop!)

När vi åter igen var hemma så hoppade jag och pojkarna i poolen och där stannade vi sedan i ett par timmar. Sen var det kvällsmat och efter det var det dags för lite cupcakesbak. Bad för pojkarna och sedan cupcakeskäk. Sen var det änrligen dags för bedtime och storytime. Denna kvälls tema var spökhistorier (som deras storebror berättade för dem) och de blev nog lite lagom uppskrämda... he he!

Min fot gjorde då lite ont och det visade sig att jag hade en liten sticka under foten. Frågade min värdmamma om de hade en nål eller nåt så jag kunde ta ut den... Nej det hade de ju inte så min värdmamma fortsatte springa runt och leta efter en nål, medan nannyn hittade en nagelklipparsax (och en annan sax) och försökte ta ut den... haha
Jag hade ju kunnat göra det själv, men nejdå... här var det operation som gällde! haha, dom är så gulliga! :) 
Men efter ett bra tag fick vi ut den lilla stickan i alla fall.

Min vm kollade upp filmer som gick på tv under kvällen och skickade genast ner mig på mitt rum för att kolla Twilight. Jag somnade lite i mitten av filmen, men är nu vaken igen och jag gillart!! MEN jag får nog se om den en gång till då jag dels somnade mitt i hhela grejen och dels uppdaterar min blogg och typ missar hälften... Var är alla reklampauser då man ska kunna göra annat?! Som typ powernap? Jaja, det är ju i sådana här tider man saknar den reklamen;) hehe!

Ha en bra dag/natt/kväll/morgon/middag... whatever! Det beror ju helt på vart i världen ni befinner er!

najs!

Idag har vi varit busy busy... som vanligt med andra ord. Idag började jag vid 6, för att ta beby M. Jag gick upp och förflyttade mig till sängen inne i hennes rum, där somnade jag sedan om en halvtimme innan baby M vaknade upp och jag skulle ge henne lite frukost. Baby åt och sen lekte vi lite innan mina pojkaar vaknade upp. Frukost och lek igen. En promenad med baby och sen pooldags.

Efter det var det dags för lite lunch och sen körde vi en sväng med bilen. Vi hämtade upp nanny N och sen vidare till glassbaren för att inhandla lite glass denna varma dag. Sen hemåt igen och jag var fortfarande lite ledig så jag passade på att skypea med pappsen. Sen tog jag en powernap innan jag opbörjade arbetet igen. Vi traskade iväg till stranden. Efter att hoppat runt i de 1-2 meter höga vågorna ett bra tag så traskade vi iväg hemåt igen. I poolen en snabbis och sen var det dags för kvällsbadet och dessert. Sen bed time och sagostund och nu är jag off. Tv och data och sen sängen!

BRA DAG!

En vecka! 6 månader!

Idag har vi haft fullt upp från morgon till kväll... men kul har vi haft i alla fall! Jag började jobba runt 10.00. Jag tog med mig pojkarna utomhus för ett tag och lekte lite. Efter det så lekte vi lite inomhus, läste lite saga och så... Sen gjorde jag lite lunch åt pojkarna - pasta och chicken nuggets. Himla vad populärt det är hos ungarna i detta stora land. Men enkelt för moi, så vem klagar? Inte jag i alla fall!

Efter det så plaskade vi runt lite i poolen innan vi packade in oss i bilen och styrde mot barnmuseumet. Där lekte vi runt i runt en timma innan min vm hämtade upp mig. När vi kom hem igen så hade jag en timmas paus. Gjorde inte så mycket då, chillade! När min rast var slut så tog jag med mig min äldsta pojke till stranden där vi lekte ett tag. Vi begravde ett par Maikear och vi hann även med att bygga et par sandslott. Efter ett tag dök min värdpappa och J upp och lekte lite med oss (plaskade runt i havet) och efter ytterligare ett tag kom min värdmamma och mina andra 2 värdbarn ner. Vi plaskade vidare i havet och de STORA vågorna. Kul hade vi. Efter en timma eller så traskade vi iväg hemåt. Plaskade runt lite i poolen och sen var det dags för pojkarnas bad. Sen var det dags för middag och cupcakebak! :) Sist men inte minst var det dags för bedtime. Vi läste en saga och sen somnade pojkarna gott och jag slutade för dagen.

Idag är dagen då jag varit i USA i 6 hela månader. Jag kan knappt fatta att jag REDAN har varit här i ett halvår och har MINST ett halvår kvar. Det är galet vad tiden går snabbt. Jag har varit med om så otroligt mycket och ännu mer kommer jag att få uppleva. Jag njuter av tiden här i USA... förr eller senare kommer den att nå sitt slut... när det blir vet jag inte!?
Jag har haft både bra och mindra bra perioder här i stora landet, men det är så livet är, allt kan inte gå som man vill (sorgligt men sant). Men jag är många erfarenheter rikare och nu har jag det bättre än någonsin.

Det är även dagen då jag har varit hos min nya familj i en hel vecka. En vecka sedan lämnade jag Chicago för mitt "nya" liv på Manhattan, NY! Jag gillar det och jag är lyckligare än på väldigt länge. Jag gjorde helt rätt val att gå in i rematch och lämna Chicago! Ett av mina bättre val!

Ta vara på tiden!

:-)


Bilder!!

Idag var det min lediga dag och jag passade på att sova... inte så länge, men jag stannade i alla fall kvar i sängen ett bra tag innan jag gick upp. Jag kollade film och chillade. Najs!
Sen släpade jag mig upp ur söngen och gick och åt lite frukost. Resten av morgonen chillade jag. Lekte lite med pojkarna.

Efter lunch hoppade vi in i bilen, pojkarna hade fotbollsträning så vi släppte av dem där och efter det släppte min värdmamma av mig i East Hampton. Jag promenixade runt och kollade i (dyra) affärer. Köpte min vita choklad mocca på starbucks och sen kollade jag bio - SMURFS
(ja det blev lite ändrade planer, ingen konsert!!)

Efter bions slut så hämtade min vm upp mig och vi körde hemåt igen. Jag spelade ett par om gångar tennis innan det var kvällsmat. Efter maten chillade vi alla ute på altanen, berättade historier och drack vin (soooo not me, men hey(!) why not??) Sen hände det inte så mycket mer denna afton. Nu ska jag leta upp en bra film som jag kan somna till. Tänkte jag skulle ut och springa lite imorgon bitti innan jag börjar jobba, men vi fr väl se hur det bli med de planerna;)


Stranden!

Det var en trevlig kväll ute vid stranden. Vi plaskade runt i havet, promenerade till klipporna, klättrade i badvaktstornet, åt god mat och grillade SMORSE! Trevligt Trevligt! =D

Och det var allt från mig denna vackra fredagsafton!

För övrigt får jag ta och ge mig ut på en liten fotorunda så ni kan få se lite bilder härifrån!
Håll till godo med en googlebild så länge;D


Helg!!

Ja, men då var det helg för min del! Jobbade till 13.30 denna vackra fredag och imorgon är jag ledig... toppen:) Så idag sov ungarna länge... najs! Men det kunde ju inte jag veta så jag var uppe med tuppen... så nu är jag galet pömsig! Vi har spelat tennis, badat och ritat hela dagen. Chillig dag då med andra ord.

Ikväll ska vi till stranden och grilla och umgås med annat folk. Det ska bli lite trevligt. Imorgon ska jag mest troligt gå på en konsert eller två eller nåt i den stilen med någon helt främmande människa. Men det är så det går till här borta. Jag känner ju inte äns hälften av alla människor här borta, men det är ju det som är det roliga och mest spännande med hela grejen. Ni vet flytta in i vilt främmande människors hus och ta hand om deras barn, stämma träff med en helt främmande människa som man hoppas inte ska ta livet av en och träffa massa andra nya ansikten... Lever det farliga livet som au pair!

Och hela uppväxten har man fått höra: prata inte med främlingar...

great time

Ännu en mycket bra dag i det stora landet. Så idag var det dags för lite camp för mina pojkar. Vi vaknade upp, åt frukost och förberedde oss inför camp. Jag följde med och lämnade av pojkarna och sen var det hemåt igen. Jag tog med mig baby M till havet en stund. Stora vågor och efter ett tag blev de så pass stora att vi fick ta filten och springa längre upp på stranden så de inte skulle blöta ner oss.

Vi gick senare hemåt för lite lunch. Time for my break. Jag spelade några omgångar tennis innan jag bytte om och degade lite i solen och simmade lite i poolen. Efter en timme eller så körde vi vidare för att hämta upp pojkarna igen. Jag och Nanny gick och shoppade lite. När vi kom hem igen var det pooldags och sen lite middag och sen lite pooltime och efter det var det bath time och sen play time och sen bed time. När pojkarna äntligen hade somnat så smet jag och min vm ut på en liten tripp. Vi köpte lite frozen yoghurt och satt och pratade om allt och ingenting. Det var trevligt och we had a great time.

Nu blir det sova!!!

Hajar i havet!

Idag var en mycket bra dag. Jag har redan börjat komma in bra i rutinerna. Härligt! Okej, morgonen började ganska chill. Jag åt frukost i lugn och ro och sen chillade jag läget tills baby M vaknade upp vid 7.45. Jag blandade en flaska till henne och sen lekte vi tills pojkarna vaknade. De åt frukost och jag passade på att duscha i mjölk... (först fick baby M tag på mjölken och välte ut den. Jag fyllde på ny mjölk och 5 min senare välte min lilla pojk ut den över mig igen... jag luktade MJÖLK!) U just have to LOVE it! :)

Baby M åkte med min vm till doktorn och jag tog med mig pojkarna ut för lite tennisspelande. Det gick bra, men det var varmt, så efter tre rundor med den gröna bollskjutande maskinen bestämde vi oss för att hoppa i poolen. Ombytta och klara radade vi upp oss längst kanten och ett... två... tre... sen hoppade vi alla i samtidigt! Där plaskade vi runt en timme eller två. Vi släpade oss upp ur poolen och åt lite lunch. Sen åkte jag min värdmamma och min minsta pojke in till Starbucks. Jag chillade lite rundor i staden innan jag mötte upp dem på bibblan där jag läste en halv bok för minstingen. Sen åkte vi hem, jag tog en cykeltur och sen chillade jag i 15 min innan jag påbörjade jobbet igen. (så himla skönt att ha ett schema!!) Jag, mina pojkar och deras storebror promenixade i leran ner till stranden. På vägen ner mötte vi en byggarbetare som undrade om vi skulle bada i havet. Näe, kanske bara plaska lite i kanten svarade jag. Va försiktiga, man har sett något där ute tidigare och det kan vara en haj, mest troligt är det en haj!!
Okej, tack.... svarade vi och traskade vidare!
Vi höll oss vid strandkanten och det räckte mer än väl då vågorna var så pass höga att vi slutade ganska mycket blöta i alla fall (och sandiga). Men inga hajar såg vi till i alla fall.
Jag  hittade ett gigantiskt snäckskal och en sten. Tänka sig att jag riskerade livet för det;P Bada med hajar o allt... haha xD

Efter ett tag på stranden var det tillbaka i poolen någon timme. Och efter det var det bowling som stod på schemat. Så lite snabbt slängde vi i oss lite snacks och sen bytte vi om och snabbt in i bilen. Bowling var det här. Jag slutade på en andraplats... man vill ju inte skina för mycket inför amerikanarna;)
Sen blev det middag och efterrätt med alla från bowlingen. En mycket bra kväll och dag!

Imorgon är det en ny dag med nya äventyr:)




The rest of the day!

okej, resten av dagen var ganska så chill. Min vm släppte av mig vid starbucks där jag hängde ett tag. Chillade läget. Sen hämtade hon upp mig igen efter att hon hämtat upp pojkarna och sen körde vi hemåt. Vi bytte om, åt lite snacks och gick ut till poolen. Där plaskade vi runt ett bra tag innan vi gick in. Pojkarna tog ett bad, vi bytte om och lekte lite innan middagen (pizza) anlände. Vi åt middag, frukt och efter det dessert. Pojkarna frågade sen efter mer grönsaker och ja varför inte?! Vi kollade lite tv innan det blev dags för sängdags. Jag läste två sagor för dem, BATMAN och CARS.

Haha, det var ju en del lagom konstiga ord i den där batmansagan. Men tur är väl då att jag har min 5 åring som kan berätta hela berättelsen för mig innan jag hunnit läsa klart den! Jag sa god natt och de somande så gott. Jag gick upp. Jag och min vm gick igenom morgondagens schema och allting känns så himla bra! Livet flyter på!

Beach house

Jaha, då har jag börjat jobba igen. Det känns riktigt bra, faktiskt. Än så länge visar de mig allt så jag kommer in i det och än så länge går det riktigt bra. Pojkarna är hur gulliga som helst och baby M bara  ler och skrattar om vartanat.

Så idag gick jag upp runt 7 åt frukost och hjälpte sedan till med pojkarna. Gav dem frukost
och sen var det dags för dem att åka iväg för lite camp. Jag tog över baby M ett tag, vi gick på en fin promenad så hon kunde sova lite. Sen åt hon lite och efter det var det dags för ytterligare en promenad. Så härligt väder ute! Sen kom hennes nanny tillbaka och jag hade lite egentime. Det var tänkt att jag skulle spela lite tennis, men folket är här och fixar lite i trädgården och med tanke på hur jag spelade igår (bollar överallt) så ville jag inte riskera pch träffa någon av dem i huvudet så jag gick och la mig vid poolen istället. Solade och simmade ett tag innan jag återvände in för lite lunch - macka och frukt och ett uppfriskande glas juice:)

Och det är så långt jag har kommit på dagen. Bara resten kvar och det ska nog gå bra! Här kommer lite bilder på min utsikt från mitt rum på Manhattan! (: Lite skillnad från Arlington Heights;)




NYC

Ja, men då var det på det viset att jag befinner mig i NYC, eller, jag befinner mig ju faktiskt ute vid stranden - Hamptons nånstans. Så resan till NY var helt okej. Min fd counsler Julie körde mig till flygplatsen. Jag checkade in mina väskor eller jag försökte. Det var lite övervikt här och där så efter lite ommöblering så var det bara till att checka in dem. Jag slapp betala över 100$ för övervikt och kom undan med endast 25 dollar för att jag chekcade in två väskor. I'm good! ;D Så jag checkade in mina väskor, sa hej då till Julie och begav mig av mot säkerhetskontrollen. Jag klarade mig igenom utan några som helst piiiiip och grejer. Jag tog mina väskor och traskade vidare till min gate. Det visade sig att mitt plan var en hel timma försenat så jag tog mina väskor och traskade vidare till Starbuscks. Traskade tillbaka till min gate, drack upp mitt starbuckskaffe och sen var det boarding som gällde.

Innan vi kunde lyfta så var vi dock tvugna att vänta på all annan flygtrafik i 30 minuter men efter det så var vi iväg. Resan mot mitt nya äventyr hade börjat. 2 timmar senare landade jag på JFK. Jag hämtade upp mitt bagage och gick och satte mig för att vänta på min värdpappa. Det blev en trevlig kvällsmat som bestod av 2 snickers xD
Efter en timme eller så kom min vp och hämtade upp mig och sen körde vi vidare till nästa gate för att hämta upp hans äldsta son som skulle komma på besök.

Vi alla tre körde tillbaka till lägenheten på Manhattan. Jag packade upp mina grejer (finally) och gjorde mig hemmastadd. Gick väl och la mig runt 2.

Jagvaknade upp igen runt 9 idag och fixade lite mer med mina kläder och greher innan jag vid 12.25 tog bussen ut till strand huset. Jag träffade min värdmamma och mina värdbarn. Så gulliga!!!:) Vi handlade lite och efter det åkte vi ut till huset. Vi åt lunch och efter det spelade jag lite tennis med bollmaskinen på tennisbanan som de har alldeles utanför huset. Och efter att ha spelat 200 bollar så gick jag till baksidan av huset och simmade lite i poolen. Naaaaaajs! nu ligger jag bara här och degar och efter 3 veckor så ska jag äntligen återgå till arbetet imorgon. Jag börjar 7.30 så det kanske är dags att sova snart, så jag inte är helt död miin första dag?!

Men nu har ni i alla fall fått en uppdatering om vad som händer i mitt liv. Det kommer nog gå bättre med dem nu. Kanske tar ett tag innan jag kommer in i det igen. HAr ju varit lite slö den senaste etiden känns dt som, men det får ni allt stå ut med. Jag jobbar på det.

Jag saknar Chicago och ALLA nya vänner som jag hittade där! :) Men jag kommer komma tillbaka och hälsa på! Det är en sak som är säkert!! <3

Och med tanke på att detta är ett nytt kapitel i mitt liv så kanske jag även borde skapa en ny kategori för den. Så nu finns där även en ny kategori - Manhattan!

RSS 2.0