Empire State Building and the green lady!

Ja, men det var väl då ett tag sedan jag uppdaterade här skulle jag tro. Men jag har ju faktiskt haft mycket bra anledning till det med. En kompis från Chicago har varit här och hälsat på två dagar - Florencia! Vi har då varit på lite äventyr runt om i staden. Igår var vi då och besökte Empire State Building, vi köte biljetter och sen tog vi oss upp till 80 våningen. Det var sedan GALET lång kö till hissarna, så vi bestämde oss för att ta trapporna de sex våningarna som var kvar. Så hej och hå vad vi gick. Men det gick helt klarat snabbare än vad hissarna skulle ha gått. Vi traskade runt hela byggnaden och fick se NY/Manhattan/NJ från alla olika håll och kanter.

Efter att ha tillbringat ett par rimmar där så skulle vi då bege oss mot ground zero som vi hittade ganska lätt. Vi försökte allt tjuvtitta lite, men det lyckades vi inte så bra med. Istället gav vi upp och traskade vidare för att hitta vår subway som skulle ta oss hem. Det tog sin lilla tid innan vi hittade den och när vi väl hittade den så kom där inget tåg...great! I alla fall, vi löste det på ett myckte bra sätt och beslutade att ta ett annat tåg som gick till en station där vi senare kunde byta till ett annat tåg. När vi kom hem var vi båda galet trötta och hungriga, så vi åt, duschasde och sen var det läggdags.

Idag har vi besökt "the green lady". Vi kom dit runt 10 på morgonen och där var redan då galet mycket folk. Vi köpte våra biljetter och ställde oss i kön. Den rörde sig gansja snabbt så det var najs i alla fall. Vi fick gå igenom en massa säkerthetskontroller (ungefär som en flyggplats) och sen var det äntligen dags att placera sig på båten. Vi åkte över till ön och det första vi gjorde va... att gå på toa. MEN efter det så gick vi en runda runt Frihetsgudinnan, tog miljoner kort (som kommer i ett aldeles eget inlägg - håll utkik!!). Efter frihetsgudinnan åkte vi till Staten Island och spenderade lite tid på ett museum där... inget vidare intressant faktiskt, så vi packade ihop våra grejer och drog hemåt. Florencia har åkt (miss you girl!!) och jag sitter här.

Nu kan jag inte längre hålla mina ögon öppna så det blir till att krypa ner under täcket och sova lite!

Ses och hörs imorgon! =)

Kommentarer
Postat av: pappa john

Hej,hej..låter som ni haft kul och fått uppleva lite, ska bli spännande att få se korten=)puss och kram paps

2011-10-12 @ 15:22:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0