Lördagen den 31/3-2012

Vi vaknade upp sådär lagom tidigt på morgonen så vi skulle hinna trycka i oss en massa frukost innan det var dags att checka ut vid 10.00. Vi åt och sen gjorde vi oss redo, klädde och och packade ner alla våra grejer. Vi frågade i receptionen om de hade rum för oss ytterligare en natt... nej det hade dom då inte. Vi hade i alla fall lyckats hitta ett nummer till ett annat hostel downtown DC som vi ringde upp och tro det eller ej, men de hade två fina sängar till oss från lördagen till sändage. Yaaaaay vad gkada vi blev, det flät ju på riktigt bra ju!

Vi lämnade våra väskor på det första hostlet, så vi skulle slippa bära runt på dem hela dagen (kunde inte checka in innan 14). Sen gick vi vidare för att hyra en cykel så vi skulle slippa gå mellan allt som vi ville se... så skulle vi behöva minst en vecka påoss. Nu gick det i alla fall undan. Vi cyklade från det ena till det andra stället. Från "pinnen" (som vi kallade den) till Martin Luther King Memorial och allt däremellan. Dock kan jag inte komma på vad allt heter, men det var en jävla massa grejer vi såg i alla fall. 

Ni vet filmen Forest Gump, ja vi var där den spelades in också, ni vet det långa vattnet (som mest troligt har ett namn??) Dock blev vi lite besvikna då de renoverade stället så något vatten det var där inte. Men ja ja, det fick väl gå ändå, vi har ju varit där i alla fall.

Som sagt vi flängde runt som två fina galningar, var på alla ställen man kan tänka sig, och kollade även in drakfestivalen som var där denna dag. Det var en massa drakar i luften kan jag lova, stora och små och konstiga och normala?! Ja, you name it!

Vi hann också med att äta glass och ta en tupplur i solskenet innan vi fortsatte cyklandet. Vi kom tilld en tidpunkt där det var dags att hämta våra väskor och checka in på det nya hostlet. Det va ju då ett jävla krångligt system DC ska ha på sina gator?! Men efter nån timme eller så av cyklande så hittade vi rätt i alla fall och vi fick våra väskor och syklade vidare till nästa hostel. Checkade in och dumpade väskorna!

Vi lämnade av cyklarna och fortsatte sedan till fots. Nu var vi allt bra hungriga, så vi satte igång med att leta mat! Vi hittade ett ställe som såg ok ut... tyckte vi! Beställde varsin macka och satte oss ned för att vänta. Alla människor stirrade konstigt på oss och gav oss en massa blickar... kan vara för att vi var de ENDA vita människorna där inne. Ja, men det kändes en aning konstigt och ganska obehagligt med om jag får säga det själv. På nåt konstigt sätt lyckades vi hittade alla dessa område där det slutade med att vi var de enda vita och alla stirrade på oss (samma sak med det FÖRSTA hostlet, där vi aldrig sov!)

Maten var ju inget vidare heler om jag ska vara ärlig. Jag beställde en kyckling macka, vilket var då, två rostade mackor med friterad kyckling bredvid och thats it! Seriöst liksom, vad var det för ställe? Vi åt fort så vi kunde smita därifrån efter det!

Under kvällen gav vi oss ut på upptäcksfärd ut i chinatown, nära där vi bodde. Vi hann med ytterligare en glass ocg efter det lite bio - mirror mirror, som faktiskt var bra bra bra! :) Vi hade en härlig kväll, som avslutades mede en drink på Starbucks. Vi kom tillbaka till hostlet, duschade och gick och la oss efter ytterligare en lång dag av massa turistande.

Dock sov man inte alltför bra då det var minusgrader (kanske inte riktigt men nästan... kändes i alla fall så) i rummet och man får ju inte direkt några tjocka duntäcken, nej då, här får man allt nöja sig med tunna filtar.... fattiga små saker var dom allt!

Men vi somnade till sist och när vi vaknade upp (trötta) så var vi någorlunda redo för att ta tag i dagen som komma skulle!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0