Nyår på Time Square

Ja, men det kanske är dags att uppdatera om nyår här i NYC med mina två systrar, Caroline och Mikaela. Vi var ganska lata under morgonen och sov länge. Inte kunde väl Time Square bli så fullsmockat SÅ fort? Så vi chillade läget ganska länge och när klockan var runt sådär 16.30(?) så tog vi tunnelbanan in till Time Square o HEJA vad MYCKET folk där var. OM Time Square brukar vara fullpackat så är det inget om vad det var denna kväll! Vi trängdes ju "bara" med 1.5 miljoner människor. Det är ju ingenting.Ni vet när man lyckas pricka in samma dag på Gekås som alla andra människor i Sverige och det är sådär riktigt trångt och svettigt och bökigt och alla kör runt med vagnar och roffar åt sig saker och bucklar sig fram med armbågarna och svär åt alla andra som shoppar - det är ingenting i jämförelse med detta! Så nästa gång jag befinner mig på Gekås och där är "mycket" folk, så klagar jag inte!

I alla fall, tillbaka till ämnet. Vi kom upp ur tunnelbanan och försökte hitta en bra plats. Vi hittade en hyffsat bra, men Mr Polis sa åt oss att ta de kort vi ville ha och sen flytta på oss - ALLA måste gå till 8:de ave. Ja, men heja! Vi sprang runt, mest troligt i cirklar... Men det slutade med att vi hamnade sådär 10 block från Time Square. Men, vi kom fram till att vi hellre har en storbildsskärm att kolla på än att inte se något alls, så vi var ganska nöjda ändå. Vi kom också fram till att om vi någonsin ska fira nyår på Time Square igen så ska vi tusan boka biljetter med så vi kan springa runt hur vi vill på gatorna!

Det uppträdde en hel del artister, blend annat Justin Bieber och Lady Gaga. Inte helt fel, Justin kunde man dock ha överlevt utan! Men vi fördrev tiden ganska bra genom att... bara stå där, rätt upp och ner och göra INGENTING förutom att glo på skärmen, som för övrigt hade en skylt placerad framför sig (eller kan det vara så att vi placerade oss bakom skylten?) hihi.

Men efter 5.5 timmar var det äntligen midnatt och de sista sekunderna räknades ner av HELA Time Square och allt annat folk. Bollen släpptes, vilket inte var något speciellt märkvärdigt... Men vi fick i alla fall uppleva allt OCH kommer mest troligt inte göra det igen OM vi inte har biljetterna!

Efter allt så var det bara till att börja gå hem igen, de 35/40 kvarteren som skiljde mellan mitt hem och vår ståplats... men det kunde ha varit värre! Kallt var det och pissinödiga var vi alla, men trots detta stannade vi på vägen hem och kollade fyrverkerierna som sköts från Central PArk nånstans...

En helt okej Nyårsafton! :)

(bilder kommer när min kamera har bestämt sig för att samarbeta!)

Kommentarer
Postat av: Pappa John Arvidsson

Det måste ha varit en upplevelse att fått vara med om det en gång. Gekås väntar på dig när du kommer hem,tror t.o.m att det är lite omgjort sen sist du var där. Så det kan ju bli en upplevelse bara det..ler..ha det bäst, så ses vi ju snart, längtar tills vi ska åka över, ska bli kul och härligt att få träffa dig igen och träffa din värdfamilj. Kramizar paps

2012-01-04 @ 23:02:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0